Sari la conținut

remorca pentru motocicleta


mihai_prd
 Share

Postări Recomandate

  • 4 weeks later...
  • Răspunsuri 218
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

  • 1 year later...
Poze de ieri de la East European Bike Show.

 

post-263-1247433070_thumb.jpg

 

 

Una cu numar, una fara numar...deci aceasi ambiguu-itate ca pana acum...Am citit tot topicul si tot nu-i nimeni 100% sigur daca trebuiesc inscrise sau nu!

 

In alta ordine de idei...stie cineva daca o remorca auto vine cu carte de indentificare unde sunt trecute gabaritele, dimensiunile rotilor? Banuiesc ca daca da, atunci are si Talon In care mai nou Nu mai sunt trecute dimensiunile rotilor, gabarite. Remorcile au si ele obligatia sa faca verificarea tehnica din cand in cand? Ma gandeam, ca sa ocolesc omologarea artizanala, sa cumpar o remorca auto cat mai ieftina, doar pentru acte, iar dupa inmatriculare sa o modific ( roti mai mici, materiale mau usoare ) si sa o adaptez la motocicleta. As fi preferat un atash, dar din ce am citit pe forumul atashistilor, pare si mai greu de realizat ...legal .

 

PS: Zicea cineva ca daca nu este trecut in cartea motocicletei la sarcina de remorcare, cat anume ai voie sa remorchezi atunci nu ai voie sa remorchezi. La mine este trecut 0 la remorca cu sistem de franare, iar la remorca fara sistem este lasat liber necompletat...ma gandesc ca nu degeaba au lasat necompletat, in vreme ce puteau trece si la aceasta rubrica tot 0 .

Editat de darkflames
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am cautat prin legi si nu am gasit nimic referitor la remorca cu o singura roata. Cred ca e clara pentru oricine diferenta dintre o singura roata si o singura axa.

Ca in toate legile din tara asta nimic nu e sigur.

Va asigur totusi ca daca va duceti sa intrebati la RAR or sa va spuna ca este obligatorie inmatricularea ca doar trebuie sa manance si ei o paine. Daca ii intrebati de legi or sa va puna in fata legea aia unde scrie ca toate remorcile trebuie inmatriculate. In schimb daca o sa cautati la sanctiuni o sa observati ca nu exista specificat in lege sanctiunea pentru remorcarea unei remorci cu o singura roata. Si cei de la RAR or sa va spuna ca nu e de competenta lor sa stie si sanctiunile.

Va dau un sfat. Intodeauna in legile romanesti nu mai cautati procedurile pentru treaba x. Cautati sanctiunile. daca nu exista sanctiuni legea e nula.

Dar sa scrie clar frate nu general. Adica asa: In cazul motocicletelor care tracteaza o remorca cu o singura roata pe drumurile publice fara ca remorca sa fie inmatriculata se sansctioneaza cu .....

 

Binenteles ca cei de la RAR i-au inmatriculat remorca lui Liviu M ca doar nu erau prosti sa il refuze. Acu pe bune daca la voi vine unu cu banii in mana fiind convins ca face bine ca ii cheltuie voi il refuzati? Evident ca au aplicat procedurile de la remorca cu o axa si i-au dat talon.

 

Totusi cautati care este amenda pentru ca tractezi remorca cu o singura roata?

Credeti degeaba am fost incadrati la biciclete? Oare si remorca pentru bicicleta trebuie inmatriculata? Eu zic sa va duceti sa inmatriculati si bicicleta ca sa fiti siguri.

 

Eu nu incurajez pe nimeni la infractiuni ori contraventii dar sunt situatii in tara asta ca ma deranjeaza.

Din moment ce poti sa conduci orice motor vrei in primii doi ani de permis cu toate ca in lege scrie clar ca nu ai voi, dar fiindca nu exista sanctiuni nimeni nu aplica legea? De ce sa fim noi mai catolici decat Papa si sa le dam bani de buna voie.

 

Stiu multi oameni care merg cu remorca la motocicleta. Pana acum nici unul nu s-a plans de amenda ori altceva mai grav si nici unul din ei nu are remorca inmatriculata. Si au facut toata tara cu remorca dupa ei pe ijuri si simsoane.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ozzy..."o singura roata"..nu este aceasi cu o "singura axa"'''? Ca pui 2 roti sau 1 roata pe aceasi axa...tot o axa ramane...cred eu ( sper sa ma insel si sa ai tu dreptate ) . Acum ca exemplu...motocicleta are 2 roti ...iar in cartea tehnica la sectiunea Nr de axe o sa observi ca este trecut 2 axe .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ai dreptate m-am inselat. Am confundat axele ci osiile.

Totusi esenta ramane aceeasi. Daca motocicletele ca si bicicletele au voie sa tracteze remorci cu o singura roata nu cred ca e nevoie de inmatricularea acelor remorci. Altfel ce faci inmatriculezi si remorca bicicletei?

Si ramane valabila treaba cu sanctiunile.

Prietenii mei care au ori au avut remorca nu mi-au comunicat sa fi avut probleme cu politia pe tema asta.

 

Pun pariu ca nici politia nu ar sti sa incadreze o astfel de situatie. In fond avem o gramada de motociclisti care lucreaza in politie pe aici si nu au inca nimic de zis. O sa mai caut si eu prin legi cand o sa am timp.

Mai cautati si voi pe la contraventii si infractiuni dar nu cred sa gasiti ceva legat de motociclete si remorcile acestora. E posibil sa gasiti ceva ambigu ori ceva general de genul: Orice vehicul care tracteaza o remorca bla bla bla. Oricum nici o lege deasta generala nu rezista in instanta.

 

Pe mine nu prea ma intereseaza treaba asta cu remorca fiindca mie imi place mobilitatea totala. Ori daca ai remorca si vrei sa o iei pe un drum mai naspa e riscant. Unul din prietenii cu remorca la moto a reusit sa o piarda la o banala trecere de cale ferata.

Prefer mai putine bagaje si o libertate mai mare. Dar mi se pare absurd sa ne tot oblige statul la tot felul de aberatii costisitoare.

 

Normal ca nu o sa mergem niciodata inainte in tara asta daca pentru a ne dezvolta trebuie sa platim toate rahaturile lor.

Acum sa fim seriosi o remorca de genul asta are maxim 10 suduri pe cadru. Restul materialelor sunt numai plastic, fibra, suruburi o balama si o incuietoare. Trenul de rulare este o roata cu un ax si doi rulmenti. Pentru ce vor ei 30 de mil. Pe de banii aia imi cumpar de afara doua remorci gata omolgate. Cum sa nu merga economia altor tari daca aia sunt capabili sa ne vanda noua cu 700-800 de euro o remorca. E clar ca pe aia productia acelor remorci si omologarea costa maxim 500 de euro cu totul. Pai mai bine iau una gata omologata de afara cu banii pe care ii pretind cei de la RAR ca sa verifice 10 suduri si 20 de suruburi. Si nici nu mai dau banii pe materiale, scap de munca. E bine sa ii imbogatim pe altii fiindca ei in tara lor sunt incurajati spre comert pe cand la noi guvernul se opune comertului.

 

Asta-i tara

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...

vreau sa iau o remorcuta de moto de la un nipru vroiam sa stiu daca se merita sa o iau cu pretul asta .. ea are nr vechi .. trebuie inscrisa .. cu nr noi sau cum se face ca nu am idee pretul ei este de 100E se merita oare . ca nu prea as da atata...ms de sfaturi

post-54769-1294067922_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Aceea este o remorcă PAV 40, cehească, produsă pentru motocicletele Jawa. Se găsesc Âşi la prețuri mult mai mari, de asta să fii sigur. Sunt rare, mai ales la noi. După ce-am gugăluit informații concrete, am aflat că modelul "40" era făcut să care maxim 30 kg, remorcuța în sine având 20 kg goală, cu un spațiu util de aproximativ 100 litri. Fabrica precizează că viteza maximă admisă pentru mersul cu remorcă este 70 km/h.

 

Inder%20suspension.jpg

suzukign250hundeanhaenger6.jpg

 

Uite Âşi câteva linkuri interesante, precum Âşi un website indian, aparținând unui producător de cĂłpii PAV, zise "Inder".

 

Detalii tehnice PAV

Galerie foto PAV

Alt site despre PAV, cu scurt manual în engleză

InderAutos.in

 

Mai pe Âşleau, e tare urâțică. Dac-o cumperi, aruncă-mi-o mie peste gard ca să scapi de ea :D.

Mesaj completat

BLEAH, scuze, am crezut că postez în alt topic, m-am băgat ca tâmpitu' să scriu detalii când se vorbeÂşte de pagini întregi despre aceeaÂşi remorcă :cheers:. În fine, fericiți cei zăpăciți etern.

Editat de AdrianS
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La Multi Ani!. Nynios, daca chiar vrei sa o cumperi incearca cu 350 ron, banu jos in cazul in care nu este "cancerata" la tabla. Uita-te la numarul de inmatriculare atent. Cifrele, literele trebuie sa fie in relief, stantate, exact cum sint si la numerele actuale. Daca exista si un talon este foarte OK. (Existind numarul trebuie sa existe si un talon.) Daca este numai o bucata de tabla pe care sint scrise cu vopsea cifrele si literele...ma abtin, retrag sfatul. Faci cum crezi. Acum, presupunerile mele. Din ce i-mi amintesc eu, numerele de pe aripa fata la motociclete erau in arc de cerc copiind forma aripii fata. Dupa anii '70 s-a renuntat la numerele de pe fata fiind considerate periculoase in caz de accident. Au ramas numai numerele pe spate. Forma tablei era aproximativ cu cea actuala. (La partea superioara colturile dreptunghiului erau taiate la 45 grade.) In partea superioara a numarului erau doua cifre insotite de simbolul judetului ( ex. 46CT) si sub ele un numar de ordine din 3-4 cifre. Tipul asta de remorca (rulota) moto s-a fabricat la cehi in anii '70 asta este clar. ( Lampa spate pozitie si frina este modelul folosit la CZ Sport 175 si 250.) Nici inainte de '89 situatia remorcilor( rulotelor) moto nu era specificata clar in regulament, cum nu este nici acum. Cine a avut-o de la inceput, nu stim, nu stim nici in ce conditii a obtinut-o. Poate exista un act. Omul are remorca ,(rulota). ( Nu este o problema obtinerea unui act notarial prin declaratie pe propria raspundere.)Nu a vrut sa mute pe ea numarul de inmatriculare original al motociletei. A confectionat o tabla aproximativ in forma unui numar auto pe care a scris numarul de inmatriculare al motocicletei.( Din ce se vede in poza numarul este dreptunghiular, nu este in arc de cerc cum erau numerele vechi de pe fata ale motocicletelor.) Daca a mers cu ea, a mers la plesneala. Acum probabil ca nu mai merge cu motocicleta , s-au cine stie ce s-a intimplat, si ai gasit-o la vinzare. Eu am dat cu presupusul daca am gresit undeva i-mi cer scuzele de rigoare. PS. Cum ramine cu tobele de Jawa pina la urma? Numai bine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

vreau sa iau o remorcuta de moto de la un nipru vroiam sa stiu daca se merita sa o iau cu pretul asta .. ea are nr vechi .. trebuie inscrisa .. cu nr noi sau cum se face ca nu am idee pretul ei este de 100E se merita oare . ca nu prea as da atata...ms de sfaturi

 

iti dau io 5mil. pe ea cu tot cu cuplajul de pe motocicleta

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

El Nynios, cumpar-o nene la 100 de euro fara probleme, una din asta restaurata ajunge si la 1000 de euroi. Presupun ca nr de pe ea este cel al motocicletei.

Mesaj completat

Btw, niprul ala nu se vinde?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

vreau sa iau o remorcuta de moto de la un nipru vroiam sa stiu daca se merita sa o iau cu pretul asta .. ea are nr vechi .. trebuie inscrisa .. cu nr noi sau cum se face ca nu am idee pretul ei este de 100E se merita oare . ca nu prea as da atata...ms de sfaturi

 

salut e de vinzare ai un nr de telefon

astept raspuns

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salut e de vinzare ai un nr de telefon

astept raspuns

da este de vanzare .. si remorca si nipra din fundal ..pe remorca vrea 100E fix ..

 

Mesaj completat

El Nynios, cumpar-o nene la 100 de euro fara probleme, una din asta restaurata ajunge si la 1000 de euroi. Presupun ca nr de pe ea este cel al motocicletei.

Mesaj completat

Btw, niprul ala nu se vinde?

motoreta are numere noi remorca nu stiu daca mai are vreun act .. insa ambele sunt intr-o stare super buna inafara prafului de pe ele

 

Mesaj completat

El Nynios, cumpar-o nene la 100 de euro fara probleme, una din asta restaurata ajunge si la 1000 de euroi. Presupun ca nr de pe ea este cel al motocicletei.

Mesaj completat

Btw, niprul ala nu se vinde?

 

Mesaj completat

da este de vanzare .. si remorca si nipra din fundal ..pe remorca vrea 100E fix ..

 

Mesaj completat

 

motoreta are numere noi remorca nu stiu daca mai are vreun act .. insa ambele sunt intr-o stare super buna inafara prafului de pe ele

 

Mesaj completat

 

 

 

 

Cand ajunge omul pe acasda ca acuma ii plecat prin tara ma duc la el sa vad cu ce bani o lasa ..si o sutesc din praful ala .. si apoi daca vrea cineva remorca ..sa ma anunte .. ca nu prea m-ar pasiona .. :D

Mesaj completat

La Multi Ani!. Nynios, daca chiar vrei sa o cumperi incearca cu 350 ron, banu jos in cazul in care nu este "cancerata" la tabla. Uita-te la numarul de inmatriculare atent. Cifrele, literele trebuie sa fie in relief, stantate, exact cum sint si la numerele actuale. Daca exista si un talon este foarte OK. (Existind numarul trebuie sa existe si un talon.) Daca este numai o bucata de tabla pe care sint scrise cu vopsea cifrele si literele...ma abtin, retrag sfatul. Faci cum crezi. Acum, presupunerile mele. Din ce i-mi amintesc eu, numerele de pe aripa fata la motociclete erau in arc de cerc copiind forma aripii fata. Dupa anii '70 s-a renuntat la numerele de pe fata fiind considerate periculoase in caz de accident. Au ramas numai numerele pe spate. Forma tablei era aproximativ cu cea actuala. (La partea superioara colturile dreptunghiului erau taiate la 45 grade.) In partea superioara a numarului erau doua cifre insotite de simbolul judetului ( ex. 46CT) si sub ele un numar de ordine din 3-4 cifre. Tipul asta de remorca (rulota) moto s-a fabricat la cehi in anii '70 asta este clar. ( Lampa spate pozitie si frina este modelul folosit la CZ Sport 175 si 250.) Nici inainte de '89 situatia remorcilor( rulotelor) moto nu era specificata clar in regulament, cum nu este nici acum. Cine a avut-o de la inceput, nu stim, nu stim nici in ce conditii a obtinut-o. Poate exista un act. Omul are remorca ,(rulota). ( Nu este o problema obtinerea unui act notarial prin declaratie pe propria raspundere.)Nu a vrut sa mute pe ea numarul de inmatriculare original al motociletei. A confectionat o tabla aproximativ in forma unui numar auto pe care a scris numarul de inmatriculare al motocicletei.( Din ce se vede in poza numarul este dreptunghiular, nu este in arc de cerc cum erau numerele vechi de pe fata ale motocicletelor.) Daca a mers cu ea, a mers la plesneala. Acum probabil ca nu mai merge cu motocicleta , s-au cine stie ce s-a intimplat, si ai gasit-o la vinzare. Eu am dat cu presupusul daca am gresit undeva i-mi cer scuzele de rigoare. PS. Cum ramine cu tobele de Jawa pina la urma? Numai bine.

 

 

Tobele de jawa sunt acolo puse la pastrare .. sunt inca disponibile la vanzare ..si de remorcutza ..omul a mers cu moto pana in 2009 cu moto nu cred ca a mers cu numerele alea ..numerele sunt veritabile din cate am vazut eu .. o sa aflu mai multe detalii despre ea ..

post-54769-1294124670_thumb.jpg

post-54769-1294124684_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

da este de vanzare .. si remorca si nipra din fundal ..pe remorca vrea 100E fix ..

 

Mesaj completat

 

motoreta are numere noi remorca nu stiu daca mai are vreun act .. insa ambele sunt intr-o stare super buna inafara prafului de pe ele

 

Mesaj completat

 

 

Mesaj completat

 

 

 

 

 

Cand ajunge omul pe acasda ca acuma ii plecat prin tara ma duc la el sa vad cu ce bani o lasa ..si o sutesc din praful ala .. si apoi daca vrea cineva remorca ..sa ma anunte .. ca nu prea m-ar pasiona .. :D

Mesaj completat

 

 

 

Tobele de jawa sunt acolo puse la pastrare .. sunt inca disponibile la vanzare ..si de remorcutza ..omul a mers cu moto pana in 2009 cu moto nu cred ca a mers cu numerele alea ..numerele sunt veritabile din cate am vazut eu .. o sa aflu mai multe detalii despre ea ..

 

 

 

multumesc de raspuns dar un nr de tel ceva?

sa putem vorbi cu omul si unde se poate vedea

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

multumesc de raspuns dar un nr de tel ceva?

sa putem vorbi cu omul si unde se poate vedea

sa ajunga acasa omul eu nu am nr de tel dar e in comuna la mine la 500m de mine adica la 5 km de onesti ..sa vina de prin tara si sa vb cu el

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

... cum le stiu uni pe toate :cheers: parca acu nu demulte se chinuiau uni sa si le vanda la 3/4mil. p'aci.bine,asta e remorca...

 

el nynios,ia-o tu si iti dau ceva in plus la ea.ne intelegem.

nu neaparat in plus ideea e sa vina proprietarul acasa sa o le iau din praful ala (un atelier de taplarie) .si de remorca sa se foloseasca cineva cui ii place ..(si eu sa mai scot bani din pretul total al atelajului ) :D

)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

oare? uni patruleaza de-o viata prin cacao si vreau sa dea impresia de imaculati!se pare ca cartea mancata pana acum nu-i prea ajuta,decat in unele scopuri!perversiuni ieftine...sau cel mult sa scrie corect un pv. :D

tare is curios sa vad un pav40 la 1000 de euro.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

oare? uni patruleaza de-o viata prin cacao si vreau sa dea impresia de imaculati!se pare ca cartea mancata pana acum nu-i prea ajuta,decat in unele scopuri!perversiuni ieftine...sau cel mult sa scrie corect un pv. :cheers:

tare is curios sa vad un pav40 la 1000 de euro.

Mai dal in colo de pav....40de mil ..da ce are de 4o mil .....( bine acuma sunt nestiutor necunoscator ..bla bla...)dar totusi 1000E pe ce .. pe un "cotet de remorca"" preturile aste sunt pt "lovelari " care dau foc la 500E in club la bamboo....si care poate mai sunt "pasionati "si de moto comuniste ..socialiste fasciste democratice ..sau alte"secte"....toata stima pt posesori .. dar pt preturile astea :D :lol:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da ma, ai dreptate, you're the best. Nu exista PAV la pretul ala, e cam 5 lei, ia-l si agatati-l dupa Samba. Discutiile in contradictoriu cu tine reprezinta pierdere de timp, ma duc sa ma plimb cu motocicleta. Spre diferenta de uni....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

si cine te retine?uni clar nu.drum inzapezit iti doresc :cheers: .

ca de obicei,iti place sa dezinformezi.ai facut o afirmatie,sustine-o.sau te deranjeaza ca vreau eu s-o cumpar?da ma,o iau ca sa o restaurez si s-o vand,ai tu ceva impotriva?sau poate vreau sa mi-o agat dupa vreuna din motoretele mele pastrate....la care tu poti doar sa visezi,n-ai de unde sa sti :D

btw.lasa gramatica pt.altii,nu esti tu in masura sa-mi atragi atentia,d.le perfect.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da cumpar-o, cine te retine? Ha, mie imi place drumul inzapezit, mersi de urare.

Pav nerestaurat , la cehi, aproape 600 de euro. Restaurat bate la valoarea pe care am spus-o eu.

Hai, mai baga din alea cu pulanu', cu amenda, cu spaga, ca la uni atata poate neuronu neuronal.

 

Pohta ce-am pohtit. :D

post-263-1294169435_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

atat pohtesti?un awo fara cutie? :D acu pricep de ce aia cu z-app-uri is zeii tai.

vorbim aici de pav la 1000 de euroi,nu alte sume.prezinta-l.

 

ptr.constipare ar ajuta niste laxative in vinul fiert,nu de alta dar ti-ai pierdut din dexteritatea de a bloca ce-i mai important p'aci.sigur iti revi :cheers:

 

alunecare sinuoasa!(sper sa mearga asta)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...