nazdravanul Postat Ianuarie 12, 2006 Share Postat Ianuarie 12, 2006 Domnilor si Doamnelor, Subsemnatul intentioneaza la vara sa hoinareasca citeva saptamini cu moto prin Europa. Nu e vreun mega-tur extrem de precis organizat , cu trasee fixe, si pus la punct in cele mai mici detalii, din contra va fi o mica ratacire personala cu citeva repere fixe : vreau sa ajung din Bucuresti pe coasta Atlanticului, pe drumul care mi se va parea cel mai ok in momentul in care ajung la el (: , dupa care sa vad Barcelona, Lisabona, sa ajung pina la Gibraltar, si dupa aia sa o iau usurel pe coasta Mediteranei inapoi spre casa. In functie de bani si timp, poate citeva zile in Croatia, de huzureala, poate un transfer cu feribotul spre Creta ptr o plimbarica pe insula, cine stie (:. Viteza de croaziera : 110 - 150 km / h in medie, poate chiar mai mica. Citeva ore bune de mers pe zi. Conditii de cazare si papa : ce ne scoate sansa in cale, varianta ieftin si bun. Mult iaurtel cu biscuitei si apa plata din supermarketurile de pe drum, fructe din piata, o sampanie pe coasta Atlanticului, cortul din dotare uneori etc. Eu oricum plec, nu stiu exact cind, probabil in August , poate un pic mai devreme, poate un pic mai tirziu (: Exista doritori ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator AdrianB1 Postat Ianuarie 12, 2006 Share Postat Ianuarie 12, 2006 ÂŞi eu vreau să fac ceva asemănător, dar întâi să văd când îmi pot lua concediu Âşi cât timp Âşi după aceea îmi mai fac planuri. Nici nu intenționez să fac planuri din timp, îmi ia două-trei zile să îmi fac bagajul Âşi să plec. Văd din mers unde Âşi pe unde ajung, nu îmi planific traseu fix. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaradi99 Postat Ianuarie 12, 2006 Share Postat Ianuarie 12, 2006 cred ca ma bag si eu. daca nu se intampla neprevazute pana atunci, merg. keep in touch. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
newbraveworld_99 Postat Ianuarie 12, 2006 Share Postat Ianuarie 12, 2006 Si eu as fi interesat! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
stefangc Postat Ianuarie 16, 2006 Share Postat Ianuarie 16, 2006 M-as baga si eu. Mai ales ca si eu vroiam sa ajung la Giraltar Problema e de timp bine inteles. Excursia cu feribotul in creta suna f bine dar ia mult timp(parca 24h sau asa ceva) si costa mult. Nu stiu dc merita. Oricum ar tb sa schimbam nr de telefon ca sa tinem legatura, pt ca un tur de genul asta nu e bine sa fie facut de unul singur. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
stefangc Postat Ianuarie 16, 2006 Share Postat Ianuarie 16, 2006 (editat) Tel meu 0742.064.834 Editat Ianuarie 16, 2006 de stefangc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nazdravanul Postat Ianuarie 17, 2006 Autor Share Postat Ianuarie 17, 2006 0742104858 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
odhin Postat Ianuarie 17, 2006 Share Postat Ianuarie 17, 2006 Interesat si eu. Dar trebuie facut un plan, mai ales in privintza costurilor. adik cam cate mii de euroi ajunge treaba(am zis mii...asha...ca orice depaseste 1000 se incadreaza la mii). numai bine Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ftraian Postat Ianuarie 17, 2006 Share Postat Ianuarie 17, 2006 Pe mine m-ar interesa un tur pana in Alpi, sa prind o etapa din turul Frantei, sa ursc niste serpentrine, sa fac niste poze si sa vin acasa intr-o saptamana. Deocamdata e un proiect, nu m-am gandit serios daca o sa-l fac. Depinde de starea motocicletei si de ... mine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
J.Walker Postat Ianuarie 17, 2006 Share Postat Ianuarie 17, 2006 Noi am facut in vara trecuta 6000km in 12 zile 2000euro/pers.. Romania - Ungaria - Austria - Elvetia - Franta - Monaco - Italia - Grecia - Bulgaria - home. Poate am timp sa pun o harta cu traseul pe care l-am facut noi. Cel mai interesant ptr mobre ni s-a parut Austria - Elvetia si Franta. Am incercat sa evitam cit mai mult autostrazi. Am fost 3 baieti pe un Varadero un FJR1300 si BMW K1200GT. Si anu asta o sa o lom din loc prin vara spre Europa. Dar datorita faptului ca am fost 2 ani la rind prin sudul europei ne am ghindit sa mergem spre Svedia Finlanda Norwegia, dar nu e batut in cuie. In orice caz nu va sfatuesc sa mergeti mai mult de 4 motare impreuna. Probleme de cazare, organizarea zilnica, acelasi ritm de mers, obiceuri etc. . . . . . . keep in touch . . . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
popescud Postat Ianuarie 17, 2006 Share Postat Ianuarie 17, 2006 Cine este cel care are FJR si a fost in tur? Nu cunosc decit 4 persoane care au FJR(eu inclus)?! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
J.Walker Postat Ianuarie 18, 2006 Share Postat Ianuarie 18, 2006 Asculta pe numele de Vali si este cel din dreapta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
popescud Postat Ianuarie 18, 2006 Share Postat Ianuarie 18, 2006 Poti da mai multe detalii?! Asta numai daca nu este secret. Roaga-l sa arunce o privire pe situl asta www.fjr-austria-tour.com De unde sunteti? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FZS1000 Postat Ianuarie 18, 2006 Share Postat Ianuarie 18, 2006 Norvegia ma intereseaza maximal...daca va hotariti pt. fjorduri...keep in touch, ar ramine doar aspectul sincronizarii concediului. Norvegia ma intereseaza maximal...daca va hotariti pt. fjorduri...keep in touch, ar ramine doar aspectul sincronizarii concediului. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Okesz Postat Ianuarie 18, 2006 Share Postat Ianuarie 18, 2006 Ma intereseaza si pe mine un tur in nordul europei, desi mi-e greu sa cred ca vom reusi sa ne organizam impreuna. Anul trecut am fost in mare pe acelasi traseu ca si J.Walker & Co., cu exceptia Greciei si Bulgariei. Am fost doar eu si cu sotia pe un motor (BMW 1100 GS) 12 zile, 5.900 km, cazare numai la pensiuni sau moteluri, ne-am simtit bine (am mancat si baut fara remuscari in restaurante) si ne-a costat totul ca. 2.000,-EUR. Pentru nordul europei ne pregatim mai bine financiar, e mai scump pe acolo. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
stefangc Postat Ianuarie 18, 2006 Share Postat Ianuarie 18, 2006 Fratilor, nu v-ati saturat de vremea de kakao de la noi? Vreti in nordul europei unde vara sunt maxim 24-15 grd C si ploua de rupe? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
J.Walker Postat Ianuarie 19, 2006 Share Postat Ianuarie 19, 2006 @popescud Suntem din Bucuresti. Am vazut site-ul de FJRisti din Austria si anuntu facut de ei aici pe forum si sincer nu cred ca ni se potriveste. De aia am si spus mai devreme ca este complicat excursia in gasca mare pe distante mari. Si daca vrei FUN pe serpentine din Europa este imposibil sa nu te pierzi sau sa astepti pe unu sau pe altu pe undeva. Ptr ca nu toti merg la fel si nu toti au acelasi mobra. Si din cauza asta este de preferat sa mergi intrun grup mic. Asta bine inteles din punctul nostru de vedere. Am facut in ultimi 2 ani 2 excursi de genu asta si totu a mers uns de fiecare data si cu maxima distractie. M-ai intrebat de detali. Referitor la ce? @stefangc Am citi citeva reportaje de excursi de genu asta si da ai dreptate. Ploi sunt de asteptat dar si peisaje extraordinare unice in Europa. Cu un pic noroc nu te uzi prea des dar bineinteles riscul este mare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
silverpistons Postat Ianuarie 19, 2006 Share Postat Ianuarie 19, 2006 SI eu vreau in vara asta fiordurile!!! poate facem ceva! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FZS1000 Postat Ianuarie 20, 2006 Share Postat Ianuarie 20, 2006 Sa renunti sa vezi peiaje unice doar pentru ca s-ar putea sa ploua e o stupizenie. Atunci stai frate in sufragerie pe fotoliu...cu "motociclisti de vreme frumoasa" nu se fac circuite prin Europa. Zicala de baza in bike-touring este: nu exista vreme rea, exista doar echipament necorespunzator" ! Sansa sa te ploua in Norvegia e mai mare decat sa te ploua in Dobrogea, dar sansa sa vezi fjorduri in Dobrogea este ZERO Preturile la benzina in Norvegia sint doar cu putin mai mari decat in Germania, cazarea la casute de lemn (4-8 persoane) te duce cam la 20-25€/pers., dar ai o bucatarie mica, curent, poti sa tragi o portie de spaghetti, haleala din doza, cafea, etc. Alcoolul este f. scump, cam de 5-7 ori mai scump decat la "butica" Holbatul e pe gratis Cam cu 1500, max. 2000€ se poate face Norvegia+Suedia la intoarcere , in coditii absolut civilizate. Da`ce facem cu ploaia? Cumpar umbrela-moto, exclus Louis Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
stefangc Postat Ianuarie 20, 2006 Share Postat Ianuarie 20, 2006 Ideea e ca am mers anul trecut pe ploaie de m-am plictisit. Problema mea cu ploaia nu este legata de echipament ci pe mine ploaia ma enerveaza, chiar dc sunt sau nu cu moto. Daca ar fi dupa mine m-as muta in sudul spaniei sa vad soarele 365 zile pe an. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FZS1000 Postat Ianuarie 20, 2006 Share Postat Ianuarie 20, 2006 (editat) Ideea e ca am mers anul trecut pe ploaie de m-am plictisit. Problema mea cu ploaia nu este legata de echipament ci pe mine ploaia ma enerveaza, chiar dc sunt sau nu cu moto. Daca ar fi dupa mine m-as muta in sudul spaniei sa vad soarele 365 zile pe an. Ploaia pe motor nu e prilej de bucurie pt. nimeni. Dar daca vreau sa vad acest peisaj unic in Europa, si anume Scandinavia, atunci trebuie sa accept riscul ploii. Sau s-o las balta... Din aceasta dilema nu puteti iesi, am zis ! Am citit diferite reportaje ale unor motociclisti. Ei aveau un traseu flexibil, si se orientau dupa vreme. Pastrand directia de baza, sa zicem nord-est, "fugeau" din calea norilor de ploaie alegandu-si traseul si in functie de zona cu vreme frumoasa...se poate si asa... Buk_Skand_Buk.jpg.htm Editat Ianuarie 20, 2006 de FZS1000 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
stefangc Postat Ianuarie 20, 2006 Share Postat Ianuarie 20, 2006 e f frumos in tarile nordice. Eu am fost in Suedia intr-o luna de august si in 2 sapt nu a plouat absolut de loc si temp era in jur de 25 - 26 C ziua. Si peste tot erau lacuri linga care puteai opri cu masina si sa faci baie. Betoon. Dar apa era sloi Deci parerea mea este ca merge facut traseul in august. A! in stockholm era lumina afara pina pe la 11.30 - 12 noaptea Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FZS1000 Postat Ianuarie 20, 2006 Share Postat Ianuarie 20, 2006 Pentru cine-si pune cu adevarat problema sa faca un circuit al fjordurilor il sfatuiesc sa se informeze temeinic in prealabil, "sa stie omu` la ce sa se astepte". De ex. la: www.visitnorway.com Ca f. instructive am apreciat reportajele diversilor motociclisti care au facut un traseu similar. Se gasesc in internet, cautand cu google de ex. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
popescud Postat Ianuarie 21, 2006 Share Postat Ianuarie 21, 2006 @popescud Suntem din Bucuresti. Am vazut site-ul de FJRisti din Austria si anuntu facut de ei aici pe forum si sincer nu cred ca ni se potriveste. De aia am si spus mai devreme ca este complicat excursia in gasca mare pe distante mari. Si daca vrei FUN pe serpentine din Europa este imposibil sa nu te pierzi sau sa astepti pe unu sau pe altu pe undeva. Ptr ca nu toti merg la fel si nu toti au acelasi mobra. Si din cauza asta este de preferat sa mergi intrun grup mic. Asta bine inteles din punctul nostru de vedere. Am facut in ultimi 2 ani 2 excursi de genu asta si totu a mers uns de fiecare data si cu maxima distractie. M-ai intrebat de detali. Referitor la ce? Ma gindeam ca in patru este mult mai bine de mers pentru ca se impart costurile de cazare. Detalii cu privire la voi, pentru ca in Bucuresti nu-l cunosc decit pe Dl Turcanu care are FJR si Raven dar nu personal. Poate pe viitor mergem impreuna. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
newbraveworld_99 Postat Ianuarie 23, 2006 Share Postat Ianuarie 23, 2006 Topicul asta devine tot mai interesant! Cel mai bine sa se propuna niste trasee concrete cu costuri si fiecare se hotareste unde vrea sa mearga. Si eu vreau sa gust putin din Europa dar la preturi de miiiiii de euro nu pot tine pasul. Ma gandesc sa fac un tur die Slovacia in muntii Tatra etc, e o tara frumoasa si preturile sunt rezonabile pentru cei sarmani si fara motare peste 1 litru. Poate se gasesc doritori si pentru aceasta parte a lumii! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate