Emppu Postat Iunie 14, 2009 Share Postat Iunie 14, 2009 In sfarsit un subiect nou pe topic. Popcorn aduc io. Care vii cu berea? Fara alcool, ca mai am de condus azi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Iunie 14, 2009 Share Postat Iunie 14, 2009 Am pus treaba asta doar pt. ca a zis alex-bandit ca n-are timp sa discute "pe baza de presupuneri". Iaca, nu-s presupuneri, e negru pe alb. Anyway, si eu m-am plictisit de subiect. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cataro23 Postat Iunie 14, 2009 Share Postat Iunie 14, 2009 Buna. Ma gandesc de ceva timp sa-mi pun crash-paduri pe banditul meu si as dori niste sfaturi/pareri. Eu pe louis am vazut "PUIG STURZPADS" (cod produs 10021862) la 105E, par cam scumpe dar poate merita. Bafta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
KMIHAI Postat Iunie 14, 2009 Share Postat Iunie 14, 2009 Buna. Ma gandesc de ceva timp sa-mi pun crash-paduri pe banditul meu si as dori niste sfaturi/pareri. Eu pe louis am vazut "PUIG STURZPADS" (cod produs 10021862) la 105E, par cam scumpe dar poate merita. Bafta. eu zic ca merita ...numai un capac de motor nou original e mult mai mult de 105eur si de obicei e mai mult de un capcac paguba in caz de ceva... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Iunie 14, 2009 Share Postat Iunie 14, 2009 Buna. Ma gandesc de ceva timp sa-mi pun crash-paduri pe banditul meu si as dori niste sfaturi/pareri. Eu pe louis am vazut "PUIG STURZPADS" (cod produs 10021862) la 105E, par cam scumpe dar poate merita. Bafta. Da' nu mai citeste lumea deloc pe aici? Tocmai am scris cu o pagina in urma de LSL-uri. Probabil sint bune si Puig, nush, ca n-am probat. LSL-urile tot atit costa. Merita sa iei,capacele se sparg si la cazatura la 5 la ora si unul nou e in jur de 100 de euro, plus ca stai ca prostu' sa-l astepti. In sfirsti am reusit si eu sa-mi fixez toba ca lumea dupa citeva incercari nereusite. Siliconul rulz. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Macke Postat Iunie 14, 2009 Share Postat Iunie 14, 2009 uite..poate ajuta si asta: http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...em=310146567207 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Iunie 15, 2009 Share Postat Iunie 15, 2009 Emppu-le, am cautat de mi s-a acrit cum ai polishat capacele da' n-am gasit nimica, search engine-ul asta e facut de studenti in practica se pare. Ce voiam sa stiu pe scurt e: - cu ce ai dizolvat lacul? - cu ce smirghel ai inceput? - mi-ajunge un weekend pentru toata operatia? Mai era varianta sa le trimit unui baiat la Bacau sa mi le faca, dar vrea 150 ron pe toata distractia plus ca stau cu motoru' pe bara 4 zile. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Robyb Postat Iunie 15, 2009 Share Postat Iunie 15, 2009 n'are rost ca oricum vad ca ai f mult timp la dispozitie Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Iunie 15, 2009 Share Postat Iunie 15, 2009 n'are rost ca oricum vad ca ai f mult timp la dispozitie Multumesc de sfat, nu mi-a trecut prin cap asta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
KMIHAI Postat Iunie 15, 2009 Share Postat Iunie 15, 2009 (editat) Emppu-le, am cautat de mi s-a acrit cum ai polishat capacele da' n-am gasit nimica, search engine-ul asta e facut de studenti in practica se pare.Ce voiam sa stiu pe scurt e: - cu ce ai dizolvat lacul? - cu ce smirghel ai inceput? - mi-ajunge un weekend pentru toata operatia? Mai era varianta sa le trimit unui baiat la Bacau sa mi le faca, dar vrea 150 ron pe toata distractia plus ca stau cu motoru' pe bara 4 zile. eu ma studiat procesul ca mi-a trecut prin cap sa-mi faci si eu dar e destul de greu de intretinut dupa...adica trebuie sa polishezi regulat si se pateaza f usor de la apa.. ideea e ca iti treb eu dizolvant de vopsea(gasesti in orice magazin de chimicale),smirghel fin(preferabil 1200) dupa care dai cu mopurile cu pasta. baga un ochi pe youtube... sunt tutoriale. eu zic ca daca te pui pe reaba intr-o zi le termini super bine pe toate...acuma tu sti daca o sa ai nervi dupa sa le intretii in starea aceea sa pui poze daca le faci pan ala urma Editat Iunie 15, 2009 de KMIHAI Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Iunie 15, 2009 Share Postat Iunie 15, 2009 (editat) eu ma studiat procesul ca mi-a trecut prin cap sa-mi faci si eu dar e destul de greu de intretinut dupa...adica trebuie sa polishezi regulat si se pateaza f usor de la apa..ideea e ca iti treb eu dizolvant de vopsea(gasesti in orice magazin de chimicale),smirghel fin(preferabil 1200) dupa care dai cu mopurile cu pasta. baga un ochi pe youtube... sunt tutoriale. eu zic ca daca te pui pe reaba intr-o zi le termini super bine pe toate...acuma tu sti daca o sa ai nervi dupa sa le intretii in starea aceea sa pui poze daca le faci pan ala urma Faza e ca-s mai mult obligat, am scapat niste superglue pe capacul de la ambreiaj si am incercat sa-l scot cu acetona... Evident ca s-a dus lacul ala de pe aluminiu cu totul si am ramas cu o *zda de toata frumusetea pe capac. Si cum am mai vorbit cred ca stii cum e senzatia cind vezi de fiecare data cind te urci pe motor rahatul ala, te zgirie pe retina. Plus ca capacul de la magnetou e julit de unul din ex-proprietari si inca oleaca de mine, vreau sa pilesc si shitul ala. Stiu cum arata capacele neingrijite, am vazut la cineva in Iasi, dar atita timp cit nu dai cu spuma activa cred ca e ok. Oricum eu n-o mai spal niciodata la spalatorie, m-am saturat de oligofrenii aia carora oricit le-ai spune sa nu mai dea pe la sha tot o fac si-mi intra apa de nu-mi merge alarma 2 zile. Am vazut si tutorialele despre slefuire da' toti zic de smirghel de 2000 si eu nu-mi aduc aminte sa fi vazut vreodata la noi asa ceva. Plus diverse paste de slefuit care daca se gasesc la noi, se gasesc sub alte denumiri. Nu stiu daca e OK cu Autosol. Mai e varianta sa le duc la un bijutier sa faca "oglinda" finala, intimplator am cunoscut recent pe cineva care se ocupa cu asa ceva, au aia tot felul de minunatii cu care fac oglinda ghiulurile. Editat Iunie 15, 2009 de CalinD Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
KMIHAI Postat Iunie 15, 2009 Share Postat Iunie 15, 2009 se pot vopsii capacele dupa finisare tot in gri sau negru cum erau din fabrica;) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Iunie 15, 2009 Share Postat Iunie 15, 2009 se pot vopsii capacele dupa finisare tot in gri sau negru cum erau din fabrica;) Prea multa bataie de cap, daca tot le iau la smirghel e mai simplu sa le fac oglinda. Plus ca tre' vopsea termorezistenta (s-a discutat despre asta) etc. Daca vad ca-n timp se fac atit de urite incit mi-e jena cu ele le-oi vopsi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Emppu Postat Iunie 15, 2009 Share Postat Iunie 15, 2009 (editat) Emppu-le, am cautat de mi s-a acrit cum ai polishat capacele da' n-am gasit nimica, search engine-ul asta e facut de studenti in practica se pare.Ce voiam sa stiu pe scurt e: - cu ce ai dizolvat lacul? - cu ce smirghel ai inceput? - mi-ajunge un weekend pentru toata operatia? Mai era varianta sa le trimit unui baiat la Bacau sa mi le faca, dar vrea 150 ron pe toata distractia plus ca stau cu motoru' pe bara 4 zile. Capacele motorului sunt mai usor de polishat decat jantele, unde e futere de utere cu datul jos al vopselei selectrostatice. La capace incepi direct cu polishatul, nu ai treaba cu smirghel. Lacul vine jos polishand. Preferabil cu un flex cu talpa de pasla + paste de polishat. Bormasina nu are turatie suficienta. Pt capace iti ajunge un uichend. Later Edit: Daca e vb si de inlaturat zgarieturi, nu scapi de smirghel. De 2000 mi se pare infim. Io am vazut de 1200 cel mai fin si ajunge caca.lau ala. Editat Iunie 15, 2009 de Emppu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alin_barburas Postat Iunie 15, 2009 Share Postat Iunie 15, 2009 Ca tot suntem/teti la pete and stuff, mnezo *uta administratorii drumurilor din tara asta de cacao. Au pus pe drum (cuvant jignitor) strat de uzura, un fel de criblura plina de bitum. A intrat cat a intrat, dar excesul a ramas bine mersi pe drum si sare in draci de la roti de mi-am matuit viziera in cateva locuri iar bitumul acela minunat e turnat in cantitati industriale astfel incat musteste pe drum. De acolo banuiti, tot bitumul e la mine pe bugspoiler , galerii, cadru, radiator etc. Intrebarea mea este: cu ce ma sfatuiti sa incerc sa il dau jos? Cu benzina? Cu benzina usoara? Am sanse sa vina cu tot cu vopsea? P.S. Va rog macar la asta raspundseti, ca la aia cu cat costa reglatul de supape nimeni nimic. Nu ma mai vreti aici? Sa plec la blocul meu?Aaaaaa , stau la casa, sorry Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Iunie 15, 2009 Share Postat Iunie 15, 2009 10x Emppu, ma apuc pe weekend cind pot sa scot uleiul din motor. @alin: cam orice produs petrolier dizolva smoala, fa intii un experiment pe-un loc mai ascuns sa fii sigur ca nu dizolva vopseaua. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
RvsS Postat Iunie 15, 2009 Share Postat Iunie 15, 2009 Ma pun si eu la coada dupa Alin cu cateva intrebari. Pe scurt, as dori sa fac un drum lung in strainatate, cam 4000 km in Europa de Vest pe traseul Bucuresti - Ungaria- Germania in luna august. Parbriz inalt am, revizie am, top case am, cauciucuri noi am. Experienta mai putin, dar aia nu se vinde, se face. 1. GPS - exista undeva sistem de montat pe ghidon pentru Bandit sau universal? Model de GPS ce recomandati? Exista de la 200 de lei fara harti la 2xxx lei cu multe harti si alte prostioare. Ati folosit asa ceva? Eventual cu o husa de ploaie ? 2. Ce altceva ar trebui sa iau neaparat in considerare pt. un astfel de drum? Mentionez ca nu am iesit inca din tara inca cu moto si planuiesc sa o iau incet, cam 500 km/zi. Cred ca: a. Adaptor priza pentru GPS ar fi o idee dar nu stiu de unde se cumpara si daca e dificil de montat. b. Echipament ploaie. In caz de ploaie aveam o tehnica interesanta - ma opream pana nu mai ploua, dar acum nu mai merge, ar trebui sa iau altceva in afara de un plastic de pus peste costum ? c. Orice idee ar fi buna, de genul "ia minim 4 l de apa" sau "exista o cutie frigorifica pentru moto de vanzare la magazinul X". Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
KMIHAI Postat Iunie 15, 2009 Share Postat Iunie 15, 2009 ceva frumos Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alin_barburas Postat Iunie 15, 2009 Share Postat Iunie 15, 2009 (editat) Ma pun si eu la coada dupa Alin cu cateva intrebari. Pe scurt, as dori sa fac un drum lung in strainatate, cam 4000 km in Europa de Vest pe traseul Bucuresti - Ungaria- Germania in luna august. Salutare, inainte de toate cele gen GPS eu unul iti recomand o revizie la motor si mai ales un schimb de consumabile, adica sa iti fie in stare perfecta ulei de motor, filtru motor, filtru aer, CAUCIUCURI, FRANE, etc. Zic asta deoarece multi au un obicei prost. Cand planuiesc o iesire din asta se gandesc la cat timp dureaza si NU LA CATI KM FAC, ori cu totii stim ca piesele se uzeaza in km si nu in timp. Nu ca ai fi greu de cap, sa nu intelegi gresit, insa consider ca astea ar fi prioritare. Nu de alta dar afara nu cred ca e comod sa cauti magazine sau alte celea de unde sa iti cumperi piese sau sa te trezesti pe autostrada ca ramai fara frane sau ca tre sa tragi pe dreapta sa faci schimbul de ulei. Aici il mai fraci in curte, acolo nu prea merge. La GPS-uri nu ma stiu, nu ma bag Eu am facut ture mai lungi, am revizuit mobra inainte sa plec, am luat un minim de scule cu mine ( nu ca as sti ce sa fac mare lucru cu ele dar de, comfort psihic ), si iarasi f. important un spray de uns lantul si unul de curatat. In rest, in limita spatiului de bagaje. Bafta Editat Iunie 15, 2009 de alin_barburas Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
RvsS Postat Iunie 15, 2009 Share Postat Iunie 15, 2009 (editat) Ai dreptate Alin. Am revizia facuta de doar cateva sute de km, dar pana in august mai e ceva , asa ca o voi baga la inca o verificare inainte si un set mic de instrumente pentru reparatii nu a facut rau nimanui inghesuit acolo. Buna ideea cu spray-urile de lant. Editat Iunie 15, 2009 de RvsS Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
KMIHAI Postat Iunie 15, 2009 Share Postat Iunie 15, 2009 Ai dreptate Alin. Am revizia facuta de doar cateva sute de km, dar pana in august mai e ceva , asa ca o voi baga la inca o verificare inainte si un set mic de instrumente pentru reparatii nu a facut rau nimanui inghesuit acolo. Buna ideea cu spray-urile de lant. un kit de pana... cine stie... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Macke Postat Iunie 15, 2009 Share Postat Iunie 15, 2009 Ma pun si eu la coada dupa Alin cu cateva intrebari. Pe scurt, as dori sa fac un drum lung in strainatate, cam 4000 km in Europa de Vest pe traseul Bucuresti - Ungaria- Germania in luna august. Parbriz inalt am, revizie am, top case am, cauciucuri noi am. Experienta mai putin, dar aia nu se vinde, se face. 1. GPS - exista undeva sistem de montat pe ghidon pentru Bandit sau universal? Model de GPS ce recomandati? Exista de la 200 de lei fara harti la 2xxx lei cu multe harti si alte prostioare. Ati folosit asa ceva? Eventual cu o husa de ploaie ? 2. Ce altceva ar trebui sa iau neaparat in considerare pt. un astfel de drum? Mentionez ca nu am iesit inca din tara inca cu moto si planuiesc sa o iau incet, cam 500 km/zi. Cred ca: a. Adaptor priza pentru GPS ar fi o idee dar nu stiu de unde se cumpara si daca e dificil de montat. b. Echipament ploaie. In caz de ploaie aveam o tehnica interesanta - ma opream pana nu mai ploua, dar acum nu mai merge, ar trebui sa iau altceva in afara de un plastic de pus peste costum ? c. Orice idee ar fi buna, de genul "ia minim 4 l de apa" sau "exista o cutie frigorifica pentru moto de vanzare la magazinul X". Priza mi-am luat eu de pe ebay, am dat 20 euri cu tot cu transport. Daca comanzi mai multe e mai bine sa iei de pe louis. Cauta "bordsteckdose". Se monteaza usor, eu l-am "lipit" de pozitie, pe un fir din far. Desfacut farul, prins cele 2 fire, cu papuci auto, sa fie cat de cat elegant. Merge prin contact si are si siguranta. La fel si cu suportul de GPS. Uite aici ceva idei: http://cgi.ebay.de/THOMSON-GPS-NAVI-MOTORR...93%3A1|294%3A50 http://cgi.ebay.de/Motorradhalterung-Halte...93%3A1|294%3A50 Totul e sa ai timp sa cauti si ceva banuti sa faci comanda. Costum de ploaie obligatoriu. Pe louis sunt, nu foarte elegante, insa la 25-30 euri, nu trebuie sa fie ceva fancy si apoi...pe ploaie nu mai conteaza. Atentie la side-case-uri, daca sunt textile sa ai huse de ploaie. bafta si asteptam poze Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Iunie 15, 2009 Share Postat Iunie 15, 2009 Parerea mea despre treburi de luat la drum lung, ce-mi vine rapid in minte: - trusa de scule sumara; poti sa iei niste capuri din alea care se monteaza cu adaptor in cheia de tubulara (inbusuri, surubelnire, tubulare 8, 10, 12, 14), cheie de bujii, cutit etc; - kit de pana (spray, etc) - spray de lant uns/curatat - salopeta de ploaia, unii folosesc chiar salopete din Dedeman; - o viziera de rezerva, cine stie, poate scapi casca pe jos sau mai stiu eu si e nasol de tot de mers cu zgiriieturi, mai ales noaptea - corzi elastice - cort/izopren just in case - ceva de sters viziera/oglinzile; eu pina acum luam ca fraierul niste servetele cu alcool speciale la pretul astronomic de 7 lei/cutie (si-s doar vreo 15), care-si fac treaba f bine dar merge de minune si cu servetele umede + hirtie igiienica imediat dupa; - ceva de lipit (superglue) - un antifurt ceva, hoti nu sint numai in Romania - niste becuri de rezerva Multe din astea se pot lua de la orice magazin dar daca ai ghinionul s-o patesti in the middle of nowhere... Ma gindesc ca ai case-uri. Ia in calcul cele mai pesimiste variatii de temperatura. Si evident... mult mai multi bani decit cea mai mare suma de care crezi c-o sa ai nevoie Legat de revizie vezi sa ajunga placutele, in rest nu stiu ce-ai putea sa-i mai faci daca nu stii sa aiba vreo problema. Totusi du-o la un mecanic, cineva cu experienta vede unele lucruri foarte repede. La fel ai grija si la baterie si evident uleiul sa fie nou. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
razvanusv Postat Iunie 15, 2009 Share Postat Iunie 15, 2009 Banditilor, care are de vanzare niste genti laterale moto din material textil, la un pret acceptabil? Am nevoie urgent Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
RvsS Postat Iunie 16, 2009 Share Postat Iunie 16, 2009 In alta ordine de idei, se freaca ceva in mers, aud un fasait, cam cauciuc pe metal (in sensul ca nu e metal pe metal, as fi recunoscut acest tip de sunet). Cand trag frana de mana zgomotul nu se mai aude. Am rezolvat aceasta problema la reprezentanta prin curatarea placutelor de frana. Se pare ca intra murdarie acolo si apoi se freaca de disc. Chiar si pentru problema aceasta minora, reprezentata a preluat si adus moto la locatia mea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate