Sari la conținut

Honda AfricaTwin - XRV650/750

Postări Recomandate

Heidenau?

Asta e unul dintre motivele pentru care am renuntat la ele, nu se asezau pe janta de niciun fel, orice truc as fi incercat

Nu am avut NICIODATA nici cea mai mica problema cu vre-o guma heidenau! Toate s-au asezat "nemteste" si din prima pe jante. Din contra de cand a aparut modelul scout chiar uitam de ele, cu ultima am facut 35k kilometri si inca mai merge pe sosea. Lipsa de timp, imposibilitatea de a renunta fie si o zi sa ma dau cu africana si faptul ca "off" folosesc in ultima vreme domininatorul a facut sa bag la deruta in ultimul moment gumele SH pe care le cumparasem rezerva la domi. O coincidenta macabra a facut ca guma fata inclusiv cea pe care am cumparat-o in ultimul moment sa fie deformate din "nastere" cred. (conti-escape si dunlop). Nu am vazut pana acum o guma heidenau defecta.

Eu am amanat cumpararea unui nou set pentru ca nu prea foloseam mobra in regim "off" si era pacat de ele sa le tocesc pe asfalt.

Epilogul povestii: Sambata dimineata la prima ora eram la oser sa caut o guma poate totusi reusesc sa ajung la Nadrag. Culmea a fost ca am gasit una 21 toli X 2,75 scria pe ea, optic parea buna desi era o vechitura de pe timpuri "made in japan". Pentru ca tipul nu avea sa-mi dea rest, am facut turul targului sa schimb si cand m-am intors guma era data la pereche cu alta. :( Cand nu e sa fie, nu e!

» Post actualizat in 15 Jun 2015 04:50

Galen vezi ca termostat se potriveste cel de Chevi Spark sau Daewoo Matiz. Alea originale erau 25 lei cand am cumprat ultima data --cel OEM

Merci fain de info.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 12,4k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

O parte din ele . . . .

» Post actualizat in 15 Jun 2015 06:53

:)

» Post actualizat in 15 Jun 2015 06:54

.....

» Post actualizat in 15 Jun 2015 06:55

.....

» Post actualizat in 15 Jun 2015 06:55

.....

» Post actualizat in 15 Jun 2015 06:56

....

Link spre comentariu

Si ziceti ca a-ti campat in poienita La Patrucovaci cunoscuta local si sub denumirea de fitting club . Vedem peste noua luni cine cauta afrikana cu atas

La sosire ne-a intampinat o demoazela topless, cred ca actul s-a consumat inainte sa ajungem noi. Suntem safe.

Link spre comentariu

Faine poze si filme, da numa voi? Hai sa pun si eu de-ale mele! :P

Ambele gume nashpa sunt dunlop, aviz amatorilor de SH sa le evite! Adevarul e ca si noi erau mizerabile, inca de pe vremea etz-ului, se consumau urgent se umpleau de crapaturi si le evitam!

La motor precis ca bordul ia masa doar prin bilele rulmentilor de la coloana ghidonului, trebuie sa dau jos toate mufele, sa le curat/repar si sa inlocuiesc firele suspecte.

Editat de Galen
Link spre comentariu

Caline,

Da' ce DOT are guma aia? Mie imi pare ca cineva a dat-o jos cu leviere de camion si a strambat sarma din talonul anvelopei.

In alta ordine de idei, bordul (daca te referi la ceasurile de bord) nu primeste masa de la cadru ci prin instalatia electrica (tot ce e fir verde). Becurile de iluminare si martorii sunt alimentate/alimentati permanent cu + prin contact si comandate prin -

Cred ca schema electrica te-ar ajuta sa rezolvi problemele.

post-30-0-86840400-1434394600_thumb.jpg

Nu e de RD04, dar seamana. Ignori partea de tripmaster. Trebuie sa iti spun ca din cate AT-uri am avut prin ograda, indiferent de vechimea lor si de numarul de km la bord, niciunul nu avea instalatie electrica coapta. Desigur asta e valabil atat timp cat instalatia nu sufera "improvement-uri"

Sa-mi spui cum facem cu tricoul ;)

Link spre comentariu

Mestere, guma arata rezonabil la montare, la demontare civilizata (am demontat probabil sute in 33 de ani de moto) arata cam cum am filmat. Nu am patit niciodata asa ceva, inclusiv cu gume arhaice si plastifiate rusesti sau nashpa prin definitie, victoria sau ludus. A doua am pus-o sus cu blandete de ginecolog si tot asa am si lubrefiat-o cu sapun lichid si tot bate ca naiba si aia. In fine, s-ar putea sa fiu eu ghinionistul erei, dar totusi ambele sunt dunlop si nu foarte vechi 2012 si 2013 , una trailmax si aialalta k nu mai stiu cat, dar si senzorial cauciucul din ele pare naylon (pe trailmax si scrie nylon). Acuma la prima bataia s-a accentuat dupa accelerare la viteza si la 36 grade temperatura ambianta, banui ca are ceva sarme rupte prin talon, altfel nu se deforma in halul asta. A doua n-am dat-o inca jos, ca vreau sa fac electrica prima data.

Normal ca (-) vine pe fire nu prin cadru, la mine vine acuma prin cadru si genereaza senzatii haioase in curbe :) merci fain, la electricitate ma pricep, sunt doctor, ii dau eu de cap. Dar probabil ca nu ai mai avut mobre atat de indelung exploatate, primul model, min. 260k km reali. Din pacate la AT instalatia electrica e putin subdimensionata, cedeaza in timp cam toate mufele si suportii de siguranta prin care circula curenti mari (incarcare, iluminat). Daca-i pui xenoane in bot si nu tragi cablu separat, cad vre-o 2 volti pe instalatie! Am avut n-spe probleme in timp, am tot inlocuit sectiuni intregi. La un moment dat s-a dus si o sectiune a contactului, merg pe cea ramasa. (tre sa-l schimb si pe asta).

Cu tricoul, daca nu fac mobra pana weekendul urmator (Road Patrool fest.) ca de obicei, sper sa mai ai rudele alea in Zorilor :) Daca nu, gaseste tu alta modalitate sa -mi parvina, dau cu placere o bere oricarui timisorean care mi-l aduce (normal extra pretul tricoului) ;)

Cele faine

Editat de Galen
Link spre comentariu

Galen, inclin sa iti confirm banuiala, anume ca esti ghinionistul secolului :)

Eu am Dunlop Trailmax si s-au comportat excelent, s-au asezat perfect pe janta, nu au crapaturi si alte alea

Dimpotriva, la iubitul tau Hedenau din 2 Scout-uri ambele bateau ca naiba, mai ales fata, deci rata de esec 100%

Iar de instalatie electrica cu probleme la AT sau TA nu prea am auzit, in afara de mufa de trifazic de la alternator

Cred ca trebuie sa apelezi la Parintele Africanie sa te blagosloveasca :D

Link spre comentariu

Subscriu la cele spuse de d-l Korben . Scout-ul de pe fata imi face o gramada de necazuri . Imi scutura ghidonul intre 50 si 65 de spui ca merg pe piatra cubica si sa poata fi echilibrat , cat de cat , am ajuns sa pun muuuult plumb pe fata . Astept cu nerabdare sa se termine spatele si sa trec inapoi pe Anakee .

Link spre comentariu

Sau sa ii mancam coliva... instalatiei :)

post-30-0-20167200-1434436404_thumb.jpg

» Post actualizat in 16 Jun 2015 06:53

Referitor la Scout... eu personal nu am folosit inca. Dar Zoli a halit deja mai multe seturi si nici unul nu a avut probleme. Daca le montezi cu punctul rosu la valva si dai jos plumbii folositi inainte, echilibrarea e aproape perfecta. Inca cateva chestiuni...

- o anvelopa care sta mult in aceeasi pozitie (de ex, gararea motocicletei peste iarna) poate sa ramana cu o oarecare deformare si apoi sa bata la anumite viteze. Am patit asa cu anvelopele de la remorca.

- am folosit TKC-uri. Doua seturi. La ambele dupa o anumita uzura nu mai puteam trece de 150km/h din cauza voblarii. Asta nu inseamna ca TKC-urile sunt de rahat.

- o motocicleta tinuta afara este supusa intemperiilor (soare, ploaie, frig). Anvelopele la fel, imbatranesc prematur si de aici rezulta crapaturile. In Ungaria am avut in subordine si un depozit de anvelope, acolo temperatura trebuia sa fie cat de cat constanta si iluminatul trebuia sa fie doar artificial, tocmai din cauzele enumerate inainte.

Link spre comentariu

Dom Profesor , toata iarna mobra o stat pe central cu un lemn sub furca fata cat sa tina roata ridicata :( . O sa merg intr-o zi pana la Florin la Sag sa vad daca reusesc sa mai schimb ceva .

» Post actualizat in 16 Jun 2015 07:01

Dar recunosc ca nu stiu in ce conditii au fost pastrate inainte , fiind vorba de second hand-uri dar asa face fata de cand le-am montat prima oara . Au fost rulate cca 500 km pana sa le iau eu .

Editat de 5129114
Link spre comentariu

Lasand la o parte paranormalul (o sa-mi duc totusi mobra la bineccuvantat la Valeni -daca se tine anul asta :) ) dupa ce furia mi-a trecut am gasit vinovatul: sunt numai eu! Asta e cand cumperi ieftin gume SH, te poti astepta la asemenea surprize. Nimeni nu da jos gume neuzate bune (povestea cu showroomurile e poveste!) Asa zise gume de showroom sunt de fapt probabil majoritar gume schimbate in garantie. Probabilitatea sa aiba bube e maxima!

Sunt vinovat pentru faptul ca desi mi-am pregati acum 3 ani un set Heidenau exclusiv pentru enduro, l-am folosit majoritar all road si in special pe asfalt (am fost prea comod sa-mi schimb rotile la drumuri de asfalt). Asa ca m-am trezit in preajma intrunirii cu doua seturi de asfalt! Ca sa nu mai patesc asa ceva, am decis: voi pune gume suparate de tot pe "rotile de padure". Vor fi mitas e09 ca sa nu mai fiu tentat decat exceptional sa le folosesc pe asfalt ! Intre timp si mitasurile au evoluat, lumea spune ca e09 a devenit o optiune ok.

Heidenaurile scout se comporta excelent in ambele medii, inclusiv pe ud, dar dupa primii 8-10 mii nu mai sunt bune "off" indiferent unde le folosesti. Asa ca devin bune gume de strada "long life"si atat. Au devenit insa prea scumpe si datorita benzii centrale mai putin competitive ca sa le folosesti exclusiv "off".

In concluzie NIMENI nu ar trebui sa se mai planga daca ia gume seccond si nu sunt bune! Riscul de plasa este direct proportional cu aspectul gumei. Eu mi-am postat "aventurile" ca sa fac haz de necaz, iar voi sa invatati din greselile altuia! :P E drept ca veteran fiind mi-am luat si o rezerva cand am mirosit ca sunt probleme, dar uite ca si aia poate fi plasa!

In privinta dunlop-urilor, ghinion sau nu, eu dunlop-uri nu mai cumpar, cel putin pe fata. Aia din spate e momentan ok, dar cine stie?!

» Post actualizat in 16 Jun 2015 08:28

Iar de instalatie electrica cu probleme la AT sau TA nu prea am auzit, in afara de mufa de trifazic de la alternator

Urmeaza suportul de siguranta de 30 A suportii de siguranta de pe xenoane, contactul, traseele de forta de plus si de masa. Releul de pompa, pompa electrica, releul de incarcare, senzorul de neutral din cutie, etc. Doar sa se stranga kilometri ! La un momet-dat trebuie desfacuta si inspectata toata instalatia electrica. Momentul ala tocmai l-am ajuns eu.

Editat de Galen
Link spre comentariu

Eu, de ex, mi-am luat Metzeler Tourance modelul vechi, noi noute. Sau, in fine, 2014. Intre 50 si 70 km/h mobra intra in voblaj. Cu originalele Bridgestone sau cu T63 nu se intampla asa ceva. Roata nu e descentrata. Si nici aderenta Tourance-urilor nu e extraordinara. Parca mai aderente erau Karoo-urile simple de pe fosta Tenere.

Editat de andrei belcic
Link spre comentariu

Am si eu aceeasi probleme. La un moment dat incepe sa vobleze fata, in asa masura, incat daca nu tin mana pe ghidon, ma rastorn. Am schimbat rulmentii de la furca, rulmentii de la roata, axul rotii fata, si tot asa face. Gandindu-ma mai bine, voblarea a aparut dupa ce am montat K60.

O fii aia buba?

Sa mai ncerc un alt cauciuc k60, sau ce sa fac?

Link spre comentariu

Eu tin de ghidon si asta e, si la mine face ca toti dracii, mai ales dupa ce mi-am montat singur camera heavy duty prin padure :D

Link spre comentariu