Sari la conținut

Galen

Super Membru
  • Număr conținut

    5.506
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Galen

  1. În 40 de ani pățești destule. În concluzie locul motocicletei este în opinia mea lângă rider. Pentru care motorul nu este doar un mijloc de transport la concerte rock. De aceea întrebarea mea e foarte concretă, având în vedere că la domeniul Cantacuzino e loc destul, se permite parcarea motocicletei lângă cort?
  2. Salutare, am și eu o întrebare. Remarc aici un aspect care deranjează tot mai mult la diverse întruniri, anume obligația de a parca motocicletele într-o locație diferită de cea a corturilor. Ceea ce e extrem de incomod pentru cei care-și țin bagajele în cuferele de pe motor și pentru care e aiurea să le mute în cort, sau să tot facă naveta pentru diverse mărunțișuri. De asemenea implică și probleme de securitate, nu o dată m-am trezit cu motocicleta răsturnată, lovită sau cu lipsuri. De aceea înteb dacă și aici se va proceda la fel.
  3. Salut, caut un releu neapărat mosfet autentic compatibil cu africana . Poate fi și sh dacă e Schidengen original. Am găsit pe ebay unul dedicat știe careva dacă e ceva de capul lui? Alte idei? https://www.ebay.com/itm/REGLER-RD04-AFRICA-TWIN-XRV750-LICHTMASCHINENREGLER-REGULATOR-MOSFET-XRV-750/153819785217?hash=item23d05fa801:g:QM0AAOSwdnNeN7mc
  4. Salut Andry și mulțumesc pentru oferta de ajutor. Din fericire se potrivește la fix supapa de Transalp 600 (informație bună dacă mai pățește cineva). Am montat-o deja, pe motorul acum „de rezervă” scaunul fiind absolut ok. Doar puțină pastă abrazivă și supapa rotopercutată cu bormașina până lucesc suprafețele de contact. Motorul relativ nou (60 k km) segmentat și el și cu simeringurile de supapă noi, e deja pe africană și merge perfect. Amânasem oricum transplantul, dacă nu ceda supapa mergeam încă bine merci. Acum am în sfârșit un motor care nu consumă ulei. Încă odată merci și drumuri faine amice! Ai aici link pt semnalizatoare: https://www.ebay.com/itm/Front-Pair-turn-signal-indicator-Blinker-90-00-Honda-Africa-Twin-XRV750-XRV-750/172467684613?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649
  5. Scaunul e perfect. N-a fost arsă, avea undeva o fisură din turnare, un punct slab și după 375k km de lovituri fisura s-a extins și bucata a zburat pe evacuare. S-a întâmplat brusc, în plină funcționare normală. Am găsit pe ebay set de două bucăți. Mai e cineva interesat? https://www.ebay.com/itm/HONDA-XRV750-AFRICA-TWIN-RD07-EXHAUST-VALVE-SET-OF-X2-PCS-14721-MR1-000-JAPAN-2U/202752230576?hash=item2f34f984b0:g:y9AAAOSwdz9duT3U
  6. 1. Salutare, are/știe careva o supapă de evacuare, normal în toate mințile (nearsă și nelovită, nestrâmbată)? Prefer pe bani dar eventual la schimb cu altceva tot așa găsibil doar pe un motor donator. Un prieten îmi caută tocmai una de transalp 650, că are prin ceva pod, eventual știe careva dacă se potrivește? Diametrul e de 33mm. Că s-a gândit în fine și africana mea să mă lase la 370k km. Că se pare că atât duce africana fără să umbli în motor. Foarte curios aprope fără calamină ( e drept că am reglat mereu „la zi” carburația. Am desfăcut deocamdată doar cilidrul bolnav, cilindrul foarte puțin uzat (se vede încă honuirea) , dar pistonul e cam „clopot” 1,2 mm segmentul de foc, 0,9 cel de compresie. Supapa de evacuare era de vină, s-a „terminat” într-un mod curios, parcă a mușcat un șoarece din ea confundând-o cu o bucată de cașcaval.
  7. Salut băieți, cu toată liniștea de pe topicul ăsta încerc o întrebare. Scuze de off topic dar voi petrece cam 10 zile în Alicante și normal că mă interesează să închiriez un scuter. Ceva sfaturi?
  8. Frumos și sincer scris. Nu dispera man, de astea se mai întâmplă până capeți suficient antrenament și înveți să scanezi în timp ce admiri. Cum ai spus e o lecție și după fiecare lecție motociclismul nu mai e la fel, devine mai responsabil. Tragem învățămintele și mergem mai departe. Baftă ca următoarele să fie cât mai de fără urmări!
  9. Merci fain de sfaturi prieteni, am luat OEM de pe ebay până la urmă. Normal cu scârba de a da pe slider de 10 ori cât face, dar așa-i în tenis. Asta după ce mă uitasem îndelung la un covor de cauciuc pânzat care știu sigur că ar fi rezistat Da noah, Africa mea e deja bibelou istoric, și la cât m-a dus merită tratată cu respect. La membranele after market luate de la dilly point nu s-a mai dus adezivul, s-au rupt pur și simplu, atâta le-a fost viața (le-am schimbat în 2012 -6 ani) așa că recomand pentru prinderea lor nu porcăria de adeziv cu care vin, ci loctite gel.
  10. Salutare prieteni, S-a dus naibii și sliderul de gumă de la lanț. Prima dată acu ceva ani l-am pus pe cel de la mobra de rezervă. Acum sunt în criză de soluții. A mai rezolvat cineva problema fără a plăti cei minim 50 euro pentru OEM? » Post actualizat in 10 Sep 2018 07:44 Și încă o întrebare, că porcăriile nu vin niciodată singulare. Tot din motive de prețuri exagerate OEM, umblu de ani buni cu membrane after market. Periodic, (cam la 2-3 ani) adezivul cu care se lipesc pe șibere cedează, când la o membrană când la cealaltă. Tocmai s-a întâmplat din nou, dacă nu cumva de data asta s-a rupt careva. N-am desfăcut încă. Să nu-mi spuneți să caut adezivul orginal cu care au venit membranele alea de la Dilly Point, că ăla a fost cel mai slab. Folosesc locktite gel. Știe cineva o variantă mai fiabilă?
  11. Am rezolvat problema stabilității africanei când dau jos roata spate. Un levier trecut prin găurile de cric (că n-am cric central) și o pereche de standere stil Liedl. Cu standerul mare o ridic doar și mă ajut s-o cobor.
  12. Din zorii forumului de când o mână de motocicliști conștienți făceau aici teoria ruletei rusești nu s-au schimbat prea multe, mai degrabă „puțini am fost mulți am rămas! ” Între timp fiecare dintre noi și-au trăit poveștile, unii le mai trăiesc încă și vor apuca să le spună nepoților, alții vor fi doar fotografii îngălbenite pe o polită cu explicații gen, acesta a fost bunicu-tău, sau unchiu-tău, sau fostul iubit și l-ai fi cunoscut dacă...( mergea la pistă în loc să fie asul șoselelor, trăia viața de motociclist nu doar beția adrenalinei sau chiar alte explicații mult mai puțin măgulitoare .) Unii se informează, citesc, reacționează, alții îi dau pur și simplu înainte.... fără frâne! În democrația asta ciudată, măcar ca motociclist ai dreptul să alegi și e bine s-o faci corect. Dacă nu, selecția naturală corectează mai devreme sau mai târziu erorile. Sănătate maximă colegului și urări să poată citi dacă n-a făcut-o încă, cel mai tare articol scris cândva de către un motociclist român: https://calatoriifestinalente.wordpress.com/2012/05/23/am-devenit-motociclist-oare-cat-mai-am-de-trait/
  13. Merci colegi! Asta-i metoda de teren pe care din fericire am folosit-o o singură dată că umblu doar cu camere noi și anvelope în relativ bună stare.. Am tăiat un crăcan dintr-un copac uscat pe care am săltat brațul basculei opus cricului lateral. De reținut faza cu butucul, deși nu cred că ar fi prea stabilă ridicată așa. N-a făcut nimeni un SDV care să permită o suspendare mai sigură? Când lucrezi singur e esențială. Întreb mai ales și pentru motivul că urmează cândva anul ăsta să-i schimb și motorul. » Post actualizat in 17 Apr 2018 18:26 Știe careva specificațiile simeringurilor de supape? De unde se pot cumpăra?
  14. Salutare colegi. E cam stupid ca după 11 ani de africanism să pun o astfel de întrebare, dar m-am săturat! E a 3-a oară că-mi cade motorul de pe stander. Am unul clasic relativ rezistent, dar sistemul de reglaj lanț și suportul protecției de lanț împiedică o bună priză cu fălcile standerului. Când trag tare de roată s-o forțez să iasă în veșnicul conflict cu apărătoarea aripei spate risc mereu să dărâm motorul. Azi am scăpat ieftin, doar o oglindă ruptă, dar repet, m-am săturat! Mi-au rămas pe motor mai multe semne de la trîntele din garaj decât din celelalte! Înainte de stander (luat de la Lidl) băgam o tijă în suportul de cric central și o rezemam de doi butuci laterali, parcă era mai sigur. Are careva vre-o metodă verificată de recomandat când lucrezi la roată? Voi cum procedați ? Merci anticipat! ps. Sper că anul ăsta nimic să nu mă deturneze de la Nădrag. Count me in!
  15. Ok, caz închis. După cîteva țepe, a venit până la urmă piesa căutată, impecabilă și la un preț decent, astfel încât n-am mai fost nevoit să aștept străinătatea. Rulmenți se găsesc la SKF cu 3 euro/buc, nu prețurile nerușinate (10X) cerute pe site-uri pentru OEM-uri. Bun, cei care se mai lovesc de problema asta (lipsă sau distrusă cămașă interioară rulmenți) mai au o variantă de rezolvare în caz că n-o găsesc, variantă pe care era s-o adopt și eu. Respectiv rulmenții SKF pot fi cumpărați cu cămăși interioare cu tot (5 euro/buc) . Problema e că alea (practic niște bolțuri) au diametrul interior de 17 și nu de 14,5 precum exteriorul axului original și trebuie bucșate cu diferența. Deasemenea trebuie montată o țeavă între ele în stilul cum e între rulmenții de la roți.
  16. Salutare colegi și La mulți ani, că văd că e primul post pe 2018. Anul trecut la domi al meu (pe care-l folosesc exclusiv în teren) devenise deranjant un pocnet care se auzea din zona suspensiei spate. Am bănuit că fie telescopul, fie oasele, fie bascula. După ce am dat jos totul jos cu destulă chinuială pentru că șurubul de sus de la telescop nu iese decât dacă forțez inuman air-boxul să meargă mai în spate, ei bine m-am crucit! Pentru că dintre toate elementele figurate în schema explodată eu nu am decât axul, apărătorile de praf (dust seal) rulmenții cu ace, side collar și cam atît. Un nenorocit (că nu pot să-i spun altfel ) a demontat bascula și apoi a remontat-o „economic” adică fără miezul interior al rulmenților (collar) Motiv pentru care acele rulmenților au mușcat practic din ax (o să vedeți poze ce n-ați văzut), apărătoarele alea de praf (dust seal) s-au cam belit și ele, la fel și dopurile alea (side collar) că stătea axul proptit practic în ele și mă gândesc că și bascula mea se mișca cam în voia ei și a drumului și a tracțiunii lanțului (eu credeam că așa-i domi mai instabil) și mai sensibil la întinderea lanțului. Ce să-i faci, așa-i cu mașinăriile astea istorice cu mai mulți proprietari. Dar nici mie nu-mi vine să cred că am mers așa 5 sezoane fără să mă prind că ceva e grav în neregulă! Noah, ideea e acum ce naiba mă fac ? Pentru că set de rulmenți am găsit pe wemoto http://www.wemoto.com/bikes/honda/nx_650_j_dominator_rd02/88/picture/swinging_arm_pivot_bearing_kit_slinky_glide/, dar fără („side collar”) și deasemenea fără miezul central (collar). Are careva piesele respective, sau se găsesc pe undeva? Eventual se potrivesc de la altceva? Sau le poate confecționa careva? Ar mai fi o întrebare. Cum scot cele două bucșe laterale (side collar)și cum scot rulmenții ? Apropo rulmenții ăia cu ace nu se găsesc în țară? Are careva specificațiile lor? Merci fain! » Post actualizat in 11 Feb 2018 15:35 Work in progress! Oasele sunt în regulă, o singură articulație „uscată” pe care am gresat-o deja și la care voi schimba simeringurile. Rulmenții de la furcă sunt dați afară. Culmea e că unul cu tot regimul inuman la care a fost supus ar mai merge, îl voi folosi ca model mâine când caut la reprezentanța SKF. Continui să aștept vești din țară pentru cămașa interioară a rulmenților. Imposibil să n-o aibă careva, doar să fie de dat. Cu cei doi care tocmai dezasamblează dominatoare pe olx am vorbit. Unul n-o mai are, celălalt mi-a răspuns în 2 peri. Ofer prețul corect ! Până la urmă am găsit destule oferte de bascule ieftine și complete prin Europa, dacă nu reacționează nimeni, asta va fi soluția. Urc pozele rulmenților. Mâine merg să văd dacă sunt în oferta skf. Rulmenții ies afară relativ ușor. Atenție se reazămă fiecare pe un umăr în țeava furcii, așa că nu se pot bate decât din interior către exterior. Primul e mai greu de scos pentru că țeava cu care se bate afară, trebuie să treacă prin interiorul celuilalt. Se caută o bucată de țeavă potrivită și ca lungime, se încălzește la un capăt cât permite flacăra aragazului și se călește în ulei. Dacă rulmentul iese greu, se încălzește cu lampa de butan în zona lui furca. Articulații basculĂŁ.doc
  17. Nu pot decît să mă bucur că ceea ce am pornit împreună cu prietenul Florin Tom acum 4 ediții este în mâini bune și s-a bătut fefinitiv în cuie pe harta întrunirilor moto de succes. Parcă niciodată n-a fost atâta lume ca la această a 5-a ediție ! Mulțumiri și felicitări participanților, oameni unul și unul! Poze și de la mine (contul e public). https://www.facebook.com/suciu.calin.1/media_set?set=a.1829696777044465.1073742036.100000124824079&type=3&pnref=story
  18. Am avut aceeași problemă și rezolvam la fel, puneam benzină nouă. Monocilindricele pornesc de felul lor mai greu, pentru că au decompresor, în cazul domi automat. Astfel pornesc cu compresie minimă și fracțiunile volatile din benzină contează foarte mult ca să pornească primele aprinderi. Dar verifică și scînteia, trebuie să aibă cam 1,5 cm și să fie alb-albăstruie, nu roșie. Mie mi s-a părut bizar că fără pipă era mult mai zdravănă scînteia și am descoperit că în mod incredibil rezistența din pipă lipsea din fabricație (am tăiat pipa că e turnată). După ce am pus o rezistență a pornit mult mai ușor, la primul bumb, cel mult al doilea, fără să mai înlocuiesc benzina din camera de nivel. Dar tot mi-am păstrat năravul să închid benzina și abia după un minut motorul, ca să am la pornire benzină proaspătă. Vezi, verifică și jocul la supape să nu fie cumva 0 și pune și alt CDI de probă să nu fie de acolo.
  19. Ca de obicei mari domni, mari pasionați prietenii din Văleni. S-au îngrijit să nu ne lipsească nimic, au fost gazde ireproșabile. Mă bucur că am avut bucuria să le fiu și anul acesta oaspete. M-am cam întins cu drumul de întoarcere ajungând acasă aproape de miezul nopții . Drumul forestier Gura Teghii- Comandău - Covasna, baia din lacul Sf Ana și ocolurile făcute și-au spus cuvântul. Poze cât de repede. » Post actualizat in 28 Aug 2017 09:54 Pozele mele: https://www.facebook.com/suciu.calin.1/media_set?set=a.1808945442452932.1073742033.100000124824079&type=3&pnref=story
  20. Senior Constantin, De la benzinăria Petrom aflată la intersecția 1A cu 102 B mergeți înspre centru și faceți prima la stânga, str. Bratocea cred. Apoi treceți podul peste Teleajen și imediat după pod o luați pe lîngă râu în aval (drum de pământ) până dați de întrunire. 0730202594 pt orice eventualitate. https://goo.gl/maps/KP1ocgtUApo
  21. Toate bune, eu o iau mâine ca aproape în fiecare an încetișor către Văleni unde voi ajunge ca de obicei primul dar nu înaintea lui Pedros&comp . Mi-am făcut din nou un traseu ocolit prin România pitorească. Să ne vedem cu bine!
  22. Primo verifici membranele! Dacă ai una „ciupită” consumul crește spectaculos. 2. Renunțați cu toții la mizeriile de filtre de hârtie. Le suflam periodic și m-am străduit să-mi iau unul nou în fiecare an, degeaba! Dacă umbli mult în teren se înfundă iremediabil, degeaba le sufli. De când mi-am pus filtru de burete (home made) 5,5-5,8 și trag de motor, nu mă joc! Înainte nu puteam să-l scot sub 6,5 nici cu mătănii! „Orgasmul ” de consum a fost acum 3 ani când îmi lua și 8-8,5! Am renunțat la cortul „parașută ” de 2 persoane și mi-am luat unul de una, degeaba! Apoi mi-am dat seama că prinsesem un filtru rebutat cine știe unde dreak le mai fac! Apoi mi-am pus burete, îl spăl de 2-3 ori pe an dar consumul a devenit ceea ce trebuie! La cât am umblat eu imi vine să-mi tai venele câtă benzină am risipit 7 ani! La naiba, am făcut un calcul sumar și-mi ies vre-o 2000 litri, cam 10 mii lei, 2000 euro!
  23. Eu nu țin partea nimănui, nu-mi plac deloc vitezomanii indiferent de specie, iar cu motociclisții germani sunt obișnuit din turele mele din Alpi și știu că sunt în cel mai bun caz mediocri, pentru că conduc într-un mediu mult prea civilizat. Cel care a murit avea și niște ani ...Ceva nu se leagă acolo, daunele sunt prea mici la toate vehicolele implicate! Iar neamțul mort a avut mult ghinion. Aproape sigur a dat cu capul lateral fie de jeep, fie mai degrabă de asfalt. Este posibil ca nemții să fi depășit larg unde nu era cazul și să-l fi derutat pe vitezoman, dar este posibil și să fi vrut să întoarcă. Personal aștept ca un motociclist maramureșan să ne dea mai multe amănunte ca să putem înțelege ce s-a întîmplat acolo.
×
×
  • Creează nouă...