Sari la conținut

Culturism si fitness


P   T   R
 Share

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 3,3k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

ca sa clarificam treaba cu "renaulutul"... :) desi e offtopic.

Tatuajul l-am facut pentru ca inseamna altceva decat hayabusa.Are legatura stransa pentru ca pasiunea mea pentru motociclism care a pornit strict de la modelul hayabusa.Acum sa nu mai lungim povestea ca e lunga rau,... oricum am 3 tatuaje:)

Mesaj completat

da si pe mine ma interesa asta. se vede ca ai grija ce mananci, cu putin carbo, etc... dar eram curios mai exact ce anume ...

stiu tot felul de retete de shaku-uri cu fulgi de ovaz, miere, nuci, ce vrei tu in ele ;) - cunosc si alimentele care contin proteine ... dar e cam greu sa le combini sa iasa si ceva gustos.

 

 

sincer eu mananc destul de aiurea...

dimineata paine cu dulceata sau miere

la pranz musli de la sanovita musli1000SV.JPG

 

dupa sala shakeul de proteine,si la 30 de min mananc piept de pui si omleta sau salata.

 

iar seara ori piept de pui sau shake de proteine cu lapte si banane.este cand mai imi fac un rolton :)

 

Desi nu am o alimentatie foarte variata desi ar trebui sa ma invat sa imi fac mai multe.carne de curcan care are valoare mare de proteine,carne de peste etc.

Eu sunt obisnuit asa pentru ca nu prea pun pe mine desi mananc aiurea.SI plus ca ador musli cu lapte.Pot manca de 3 ori pe zi ca tot imi place.

Mesaj completat

eu in 2007... inainte sa incep sa fiu mult mai atent la ce mananc si cum sa ma antrenez.Pana atunci mancam sarmale, ciorbe, tot ce facea mama, si paine cat de multa.Imi placea la nebunie sa ma uit la filme pana la 4-5 dimineta si apoi sa mananc vre-o 10 sarmale cu smantana.Nici nu ma mai ridicam sa duc vasele la bucatarie.Le puneam langa pat si somn :D

eh acum nu as mai face asta pentru ca nu e deloc greu sa te abtii, trebuie doar sa vrei si sa iti impui.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

gixxer:sunt curios cate kg aveai in poza din 2007 comparativ cu pozele de acum unde ai 75...,oricum cu toate ca esti ecto ai si un genetic bun,ai densitate musculare f buna tinand cont de proportii(1,81 cu 75 kg) eu la 1,83 cu 75 paream mult mai slab,am o structura mult mai longilina,pe tine "te prinde" conformatia actuala,insa mie imi "sta mai bine" cu ceva kg in plus, care s-au adunat cam multe in ultimul timp,dar oricum mai bine la 92 decat la 53 de kg :P

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@ gixxxer - da man. pot spune ca ma regasesc si eu putin in poza in care ai pus-o tu acum. pieptul este grupa mea deficitara, in rest spate, brate, etc sunt ok.

avand in vedere ca sunt destul de putine mancaruri care au multe proteine si putini carbo, eram curios ce mananci tu. Musli aia par a fi ok. eu mananc cereale de ovaz cu lapte batut ( tin si de foame / au si proteine). mamaliga, iar cica are multe proteine si putini carbo.

eu stiam ca este recomandat sa mananci din 2 in 2 ore, maxim 3-3, iar imediat dupa ce faci sala, ceva cu carbo multi. in rest, multa odihna, si atentie la mancare... pentru ectomorfi e destul de greu sa ia in greutate din pacate. adica pot manca linistit la orice ora din zi sau din noapte vreau eu, sarmale, cartofi prajiti sau mai stiu eu ce aberatii, fara sa imi pun problema kg. in +

 

oricum, cred ca tot medicul nutritionist iti poate da cea mai buna reteta de luat in greutate. altfel trebuie sa stai cu nasul in cantar si sa ai grija maxima de ce mananci / cat / cum

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mamaliga este facuta din malai de porumb, deci are 100% carbohidrati si nici macar urme de proteine! :P

 

tin sa te anunt ca nu ai deloc dreptate. sunt si proteine care sunt facute din malai.

am citit treaba asta pe o gramada de forumuri si reviste si bloguri ale unor indivizi care stiau ce scriu :laugh:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

e vorba de proteine incomplete,cu un profil al aminoacizilor complet nefolositor pentru constructia de celule,care vor fi metabolizate de catre corp exact ca si carbohidratii,adica arse pentru energie

tu vad ca stii foarte bine ce scrii :P

 

Proteine

 

Cuvântul proteina provine din limba greaca proteinus care înseamna primul. Proteinele intra în componenta tuturor celulelor, iau parte la formarea unor fermenti si intervin în desfasurarea tuturor proceselor vitale în organism: intra în structura multor hormoni; participa la formarea anticorpilor cu rolul de aparatori ai organismului împotriva microbilor si toxinelor acestora; intra în combinatii chimice cu substante chimice toxice, transformându-le în substante netoxice; îndeplinesc functia de transportatori formând diferite complexe (proteino-lipidic, proteino-glucidic, proteino-mineral, proteino-vitaminic, proteino-hidric si cu unele medicamente); participa la mentinerea echilibrului osmotic, la repartizarea apei si a substantelor dizolvate în ea în diferitele parti ale organismului; pot fi arse în organism cu scop energetic, 1 g de proteine eliberând 4 kcalorii.

 

În componenta proteinelor intra aminoacizi. Din cei 20 de aminoacizi cunoscuti 8 sunt considerati esentiali, întrucât nu pot fi sintetizati în organismul omului si trebuie adusi zilnic cu alimentele. Acestia sunt valina, lizina, leucina, izoleucina, metionina, triptofanul, treonina, fenilalanina. Pentru copiii sub 1 an histidina este aminoacid esential. Ceilalti au fost numiti neesentiali întrucât pot fi sintetizati în organism din alte substante. Pentru sinteza proteinelor organismului este nevoie de aminoacizi esentiali si neesentiali în anumite proportii.

 

Aminoacizii esentiali îndeplinesc functii diferite în organism.

 

Valina. Insuficienta ei în ratia alimentara provoaca scaderea consumului de hrana, dereglari de coordonare a miscarilor, hipertensiune si moartea sobolanilor supusi experientei.

 

Lizina intra în componenta triptofanului si metioninei. Insuficienta de lizina în ratia alimentara are drept consecinta dereglarea circulatiei sanguine, micsorarea numarului de eritrocite în sânge si continutului de hemoglobina, provoaca istovirea muschilor, dereglari în calcificarea oaselor, diverse modificari patologice în ficat si plamâni. Insuficienta lizinei la oameni provoaca cefalee, vertijuri, greata, voma, anemie, leucopenie. Includerea lizinei în ratia alimentara face sa sporeasca numarul de reticulocite în maduva oaselor. Sunt sarace în lizina cerealele. Sursele principale de lizina le constituie brânza de vaci, carnea, pestele.

 

Leucina contribuie la normalizarea bilantului de azot, a metabolismului proteic si glucidic. în insuficienta de leucina la animale se retine cresterea, se micsoreaza masa corpului, apar modificari în ficat, în glanda tiroida.

 

Izoleucina întra în componenta proteinelor organismului. Lipsa izoleucinei în ratia alimentara provoaca echilibru azotat negativ.

 

Metionina este donatorul principal de grupe metilice labile, folosite la sinteza colinei (substanta cu însusiri biologice active, cu actiune lipotropa). Metionina normalizeaza metabolismul lipidelor si al fosfolipidelor în ficat si se recomanda la profilaxia si tratarea aterosclerozei. Acidul folic stimuleaza eliminarea grupelor metilice ale metioninei, asigura sinteza colinei în organism. Metionina este necesara la functionarea suprarenalelor si la sinteza adrenalinei. Sursa principala de metionina este brânza de vaci.

 

Treonina. In lipsa ei la animale se retine cresterea, se micsoreaza masa corpului, provocând chiar moartea lor.

 

Triptofanul participa la sinteza albuminei si globulinei, este necesar la cresterea animalelor si mentinerea echilibrului azotat, la sinteza proteinelor serice si a hemoglobinei, a acidului nicotinic si joaca un rol important în profilaxia pelagrei. Surse importante de triptofan sunt carnea, pestele, brânza de vaci, ouale. Sunt bogate în triptofan soia, fasolea, mazarea. O cantitate relativ mica de triptofan contine proteina porumbului. Din aceasta cauza ratia alimentara cu utilizarea preponderenta a porumbului poate provoca pelagra.

 

Fenilalanina participa la normalizarea functiei glandei tiroide si a suprarenalelor. Din fenilalanina se sintetizeaza tirozina care contribuie la formarea adrenalinei.

 

Histidina participa la sinteza hemoglobinei. Decarboxilarea histidinei contribuie la formarea histaminei, care dilata vasele, mareste permeabilitatea peretilor lor.

 

Proteinele alimentare, reiesind din valoarea lor biochimica, se împart în 3 categorii: I - proteinele din ou, carne, lapte, peste. Ele contin toti aminoacizii esentiali în proportii optime pentru sinteza proteinelor organismului, mentin echilibrul proteic în organism; II - proteinele din legume uscate, cereale. Acestea contin toti aminoacizii esentiali, dar nu în proportii suficiente pentru sinteza proteinelor omului; III - gelatina din oase, tendoane, cartilagii, zeina din porumb. în structura proteinelor porumbului lipsesc mai multi aminoacizi, si cei prezentati sunt în raporturi dezechilibrate si au valoarea biologica scazuta. Valoarea lor biologica poate fi marita prin asocierea cu proteine de calitate superioara. De exemplu: mamaliga cu lapte sau brânza.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu exista asa ceva ca proteina incompleta. Este un mit lansat in anii 70 de catre o socioloaga care nu avea nici studi de nutritionism nici de medicina. Scopul ei era sa eradicheze foamea mondiala. Ea a sustinut ca daca proteina vegetala nu ar mai fi folosita cu scopul de a alimenta animale si a crea proteina animala , nu va mai exista malnutritie. Pe scurt zicea ca daca dam vacii tot graul o sa murim de foame. Dar nu exista diferenta intre cele doua proteine. Intr-o editie republicata a cartii ei a retractat si si-a cerut scuze pentru felul in care a fost inteleasa subliniand ca toti aminoacizii esentiali se gasesc si in plante. Si se gasesc. Asta-i adevarul. Nu-i vina mea.

Dumnezeu ne-a pus pe pamantul asta sa traim si cu legume si cu carne si cu combinatii intre cele doua. Adevarul este ca daca ati manca numai nuci , fistic , seminte si ati lua vitamine probabil ca din punct de vedere al aportului proteic ati ingurgita mai mult decat 3 culturisti la un loc. Numa ca ar trebui sa mancati toata ziua.

p.s. cine nu ma crede sa caute acizii esentiali din fasole , legume , plante verzi si nuci. o sa fie toti. plm. e la mintea cocosului ca proteina vine la pachet in orice materie vie :P ca spicu se vantura in furtuna si ca eu ma ascund in casa nu inseamna decat ca suntem toti materie organica. acelasi lucru. rock on ! :laugh:

Editat de deadcow
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

perfect de acord. dar sa spui ca proteina vegetala este incompleta este ca si cand ai spune ca un diamant are carbon complet si omul , fiinta vie contruita pe baza de carbon este incomplet. eu ma refeream strict la acuratetea declaratiei. e drept ca ai nevoie de cantitati mult mai insemnate de materie vegetala ca sa iei suta aia de grame sau cat iau culturistii. habar n-am cat e ca nu ma pricep.

dar proteina este completa. ca si carbohidratu , lipida si glucida. e un tabel mendeleev al substantelor care alcatuiesc materia vie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

acu nu mi-o luati in nume de rau. incercam doar sa va lamuresc asupra mitului proteinei incomplete si a genezei lui. din punct de veredere al rezultatelor (masa musculara , stamina etc) este foarte clar ca daca va oferiti sa fac teste pe voi o luna va umflu de da dracii in voi. un dram de hormon de crestere (daca aveti celule canceroase a-ti belit-o) neste metamfetamina si un dram de hidrocortizol si puteti sa va hraniti numa cu castraveti murati ca va faceti ca arnold :P :laugh:

tragand linie la argumentatia mea , nu am sustinut o dieta bazata pe cereale la fel cum nu pot sa sustin una bazata pe slana cu ceapa. adevarul e la mijloc intotdeauna. d'aia aia cu abdomenu smecher la 35 de ani (nu la 19 va rog ca altu e hormonu) nu mananca porc sau mai stiu eu ce dracie. ca e gay , habar n-am , sa judece societatea. si cine are abdomenu fain la 40 e doctor. ala tre sa dea lectii. ca asa orice umflat poate pune un piept de rupe dar are inima prinsa in slana si e la un sprint departare de un anevrism sau de un atac de cord. halal fitness. sa nu uitam ca topicul asta nu-i numa despre culturism. unii mai fac si exercitii aerobice , mai si alearga prin parc , uneori se uita pe etichete.

dar ca sa sintetizez amicii mei motociclisti , orice va face sa va simtiti impliniti , fie ca faceti patinaj artistic sau ca trageti cu suta la piept , e ok. :D dar nu puneti botul la mitul proteinelor incomplete.

Editat de deadcow
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ca o mica paranteza, am gasit un antrenament misto de MASA. desi e luat din rumania - ignorati balariile de text de deasupra ( antrenamentul e la sfarsitul paginii)

 

http://www.hardbody.ro/culturism/modules.p...e&artid=146

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ca o mica paranteza, am gasit un antrenament misto de MASA. desi e luat din rumania - ignorati balariile de text de deasupra ( antrenamentul e la sfarsitul paginii)

 

http://www.hardbody.ro/culturism/modules.p...e&artid=146

 

 

zi-mi si mie de ce crezi ca e MISTO antrenamentul asta?

eu unul nu simt ca imi lucrez muschiul la un antrenament din asta.De obosit obosesti dar sa il simti lucrat bine nu cred o sa reusesti cu o frectie de genu.

Hai sa zicem ca alternezi si faci odata pe luna tipul asta de antrenament.Dar altfel eu nu ii vad rostul.

 

 

Parerea mea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu as zice altceva, cine isi mai permite sa faca 5 antrenamente pe saptamana???????? Daca eu lucrez 9-18 si apoi ma duc la sala luni-vineri dupa ora 18 inseamna ca viata mea este munca +sala. Eu zic ca este exagerat. Paote doar cei care umbla dupa performante.

 

Eu daca ajung de 2 ori pe sapt, o data in timpul saptamanii si o data in we, ma simt implinit. Evident ca nu am cum sa fac un program atat de complex. Culmea e ca merge si cu mai putine antrenamente. :P

Editat de Niko
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sa nu mai vorbim ca dupa 5 antrenamente pe saptamana..in max 2-3 sapt deja se instaleaza o oboseala cronica. Oricat ai incerca sa te odihnesti..esti tot obosit si fara energie. Cred ca 4 antrenamente bine facute sunt arhisuficiente. Chiar 5....dar daca faci 1-2 mai light. Trebuie sa-i dai muschiului ragaz sa se refaca. Desi...daca ma uit peste link...cred ca omul termina in 25 de minute toate exercitiile/zi

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

proteina vegetala este incompleta

Este incompleta din punct de vedere al structurii, proteina animala continand toti cei 20 aminoacizi necesari, pe cand cele de origine vegetala majoritatea sunt incomplete. Astfel e necesar studiul amanuntit al continutului proteic al fiecarei plante, altfel ajungandu-se la carente.

Tot aici trebuie mentionata si carenta de B12 care apare la vegetarienii ce nu-si suplimenteaza dieta cu pastile.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eu stiam ca e bine sa schimbi antrenamentul o data la 3 sapt. max 4. iar pt cei care vor ceva mai serios o data la 2 sapt.

nu am spus ca dupa ce il termini nu o sa te mai recunosti in oglinda, ci doar ca e OK ca si exercitii / serii, etc pentru un antremanet DE MASA / FORTA.

intradevar, este putin cam hardcore 5/7 zile pe sapt. si eu stiu la fel, ca e indicat sa se lucreze 4 zile, ca muschiul sa aiba timp sa se refaca. dar cred ca o luna, nu e mare panica daca e sa il lucrezi.

 

mie mi-a fost destul de greu sa gasesc 2-3 antrenamente care sa aiba rezultate si sa poata fi intercalate intre ele fara sa lucrez acelasi ex. 2 luni la rand.

 

apropo stiti programul ala "german bodybuilding" ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Parerea culturisltilor era mai demult sa nu schimbi vreo 3 luni de zile si sa vezi ce progrese faci, daca inca progresezi sa-l mai lasi. In nici un caz nu cred ca trebuie schimbat dupa 1 luna.

Oricum, gasirea unui program adecvat care sa iti dea rezultate e o mare chestie,care cateodata poate fi descoperita intamplator. Pentru ca toti suntem diferiti,asa ca pauzele unora sunt prea mari pentru altii, unii cresc cu antrenamente tari si putine si cu multa pauza, altii invers.

 

E ditamai complicatia! :P

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Vizitator changed the title to Culturism si fitness

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...