a6vip96 Postat Martie 3, 2010 Share Postat Martie 3, 2010 sall all . vreau sa imi cumpar un piaggio mp3 care necesita la conducere permis cat b in majoritatea comunitatii europene mai putin in romania !! pai noi nu am intrat inca in europa? oare daca dau statul in judecata am vre-o sansa de cistig? ce altceva pot sa fac ? sa nu imi ziceti sa ma duc sa fac scoala again Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Un_vizitator Postat Martie 3, 2010 Share Postat Martie 3, 2010 depinde cum il omologhezi ... daca el e trecut la noi ca motocicleta, atunci problema e la rar si inainte de a da in judecata, discuta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
maryus Postat Martie 3, 2010 Share Postat Martie 3, 2010 sall all . vreau sa imi cumpar un piaggio mp3 care necesita la conducere permis cat b in majoritatea comunitatii europene mai putin in romania !! pai noi nu am intrat inca in europa? oare daca dau statul in judecata am vre-o sansa de cistig? ce altceva pot sa fac ? sa nu imi ziceti sa ma duc sa fac scoala again Vrei sa spui ca ti-ai dori sa se poata conduce MP3 numai cu B, fara A? De ce? Faci o asimilare cu ATV-ul pt ca are 3 roti? Eu zic ca MP3 este mult mai aproape de motocicleta decat de masina sau ATV, prin simplul fapt ca poti sa cazi cu el exact la fel de usor ca si cu un vehicul pe 2 roti, ceea ce nu ti se poate inatampla cu unul pe 4 roti. De fapt, cand iti iei permisul pt A ti se testeaza cu prioritate abilitatea de a merge pe 2 roti. Cele 3 roti de la MP3 nu iti confera deloc mai multa stabilitate, dupa parea mea chiar dimpotriva, ai ceva de furca pana cand inveti sa iei curba cu el. Singurul caz in care te ajuta, dupa experienta mea, este la gropi sau shine de tramvai, cazuri in care probabilitatea de a cadea se diminueaza mult fata de 2 roti. Nu stiu dc este asa cum spui, respectiv ca in UE se pot conduce cu B-ul MP3-urile, dacat dc este vreo prevedere generala ca cei care au permis de B pot merge cu scuterul si MP3 fiind scuter beneficiaza de posibilitatea utilizarii cu B-ul. Eu sunt de parere ca este bine asa cum este la noi si ca nu ar fi potrivit sa poata merge cu MP3-ul oricine stie sa mearga cu Dacia (MP3 si Fuoco fiind niste scutere foarte puternice, dupa parerea mea). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
da'beorz Postat Martie 3, 2010 Share Postat Martie 3, 2010 In Franta se merge cu Mp3 LT(care are rotile fata mai departate fata de modelul standard pt a se incadra la “L5E”)cu B-ul pt. ca e omologat ca triciclu nu motocicleta.Si tot cu B se merge pe 125cc. http://66.163.168.225/babelfish/translate_...ml&.intl=us Si la noi exista cat L5E dar nu am gasit daca poti sau nu cu B. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
flor!n Postat Martie 3, 2010 Share Postat Martie 3, 2010 In Franta se merge cu Mp3 LT(care are rotile fata mai departate fata de modelul standard pt a se incadra la “L5E”)cu B-ul pt. ca e omologat ca triciclu nu motocicleta.Si tot cu B se merge pe 125cc. http://66.163.168.225/babelfish/translate_...ml&.intl=us Si la noi exista cat L5E dar nu am gasit daca poti sau nu cu B. si in Belgia Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
a6vip96 Postat Martie 4, 2010 Autor Share Postat Martie 4, 2010 ce inseamna L5E ?ca am cautat in legislatie de ma doare capul si nu am gasit nimik sa ma ajute. thxx si mie imi place ideea de a se introduce permis la categoria scootere sub 49 macar asa mai invata lumea legislatie rutiera Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
da'beorz Postat Martie 4, 2010 Share Postat Martie 4, 2010 (editat) http://eur-lex.europa.eu/Notice.do?mode=db...66:cs&page= Tricicluri cu motor, adică vehicule cu trei ro?i dispuse simetric (categoria L5e) echipate cu un motor având o cilindree de peste 50 cm3 în cazul unui motor cu ardere internă ?i/sau având o viteză maximă constructivă de peste 45 km/h. http://www.piaggio.ro/piaggio/noutati/deta...63/neste/1.html Astia de la piaggio.ro zic ca se poate cu B. Editat Martie 4, 2010 de da'beorz Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Maersk Dubai Postat Iulie 4, 2015 Share Postat Iulie 4, 2015 Stiu ca topicul este foarte vechi, dar pana la urma se circula cu B- ul sau nu ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yoyo_man Postat Iulie 4, 2015 Share Postat Iulie 4, 2015 Da. Se circula dacă e de 49cc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Maersk Dubai Postat Iulie 6, 2015 Share Postat Iulie 6, 2015 Am avut un client care se contrazicea ca astea merg cu B-ul si d-asta am intrebat .... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Iulie 6, 2015 Share Postat Iulie 6, 2015 (editat) mp3 sau altele cu 3 roti se conduc cu B Editat Iulie 6, 2015 de superbec Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
binox Postat Iulie 6, 2015 Share Postat Iulie 6, 2015 Nu toate modelele de mp3 se conduc cu B, doar cele care au terminatia LT , alea sunt omologate ca triciclu si merg cu B, restul sunt motociclete in acte. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Iulie 7, 2015 Share Postat Iulie 7, 2015 mp3 sau altele cu 3 roti se conduc cu B corect! de exemplu si can-am spyder se conduce cu B sau gilera fuoco Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Maersk Dubai Postat Iulie 7, 2015 Share Postat Iulie 7, 2015 Multumesc de raspunsuri baieti. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Proxi Postat Iulie 7, 2015 Share Postat Iulie 7, 2015 iti recomand ca citesti legea din Romania si sa procedezi in consecinta. Daca da Statul in judecata pentru chestia asta, iti voi face un desen; daca vei castiga, o statuie! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdanix Postat Iulie 10, 2015 Share Postat Iulie 10, 2015 Da, cu un MP3 poti conduce cu categoria B. De altfel, cu cat. B poti conduce : - moped/scuter/motociclu cu capacitatea maxima de 49cmc. - triciclurile sau cvadriciclurile avand masa proprie peste 550Kg. si frana "la picior" Can Am Spyder si MP3 LT au frana (si) la picior Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate