Sari la conținut

Romania la DAKAR


Postări Recomandate

Ce caterinca :rose: asa faci si tu la rally raid-uri ??? Jus a joke da' din ce am citit pe aici am vazut ca ai mai participat si tu incampionatul intern :lol:

 

am facut si eu asa. chiar la ultima etapa din campionat. Eram trecut de jumatatea specialei (total PS vreo 170km) si eram pe 2 (ii depasisem pe cei 3 din fata mea, mai putin pe 1, pe care nici nu speram sa-l depasesc). La un moment dat omul m-a depasit :D - ratacise drumul si asta il costase minute bune. Daca el luase startul cu 8 minute inaintea mea, asta insemna ca, daca eram unu langa altul eram 8 minute inaintea lui. Asa ca m-am lipit de el. La un moment dat l-am pierdut (am luat o sarma dupa roata si a trebuit sa ma opresc). Dupa care l-am gasit din nou ... dupa care ne-am ratacit putin impreuna .... dupa care s-a enervat si i-a dat tare, insa cum eram pe finalul probei nu a mai putut recupera decat 2-3 minute. Omul era clar mai bun ca mine, insa nu fusese atent la navigatie.

 

E frumos la rally :D

Ai un sentiment de furie cand auzi o motocicleta in spate - e clar ca unul care a plecat dupa tine te-a prins din urma, ceea ce inseamna ca are deja 2 minute avans (la noi la rally se pleaca la 2 min). Sau poti sa ai un sentiment de bucurie cand vezi ca te depaseste unul care trebuia sa fie in fata.

 

Poate dupa zarva facuta de Dakarul asta o sa va incumetati mai multi :blink:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 489
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nu de curaj ducem lipsa ci de cascaval!

Cat ai cheltuit in medie la o etapa cu tot cu trasport pana acolo?

 

Adevar graiesti ! ...... si mie mi-ar placea! ..........dar banii............. :rose:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca totul merge conform planulul echipa de la 2 roti ajunge sambata in Senegal si MANI la Bucuresti marti in jurul orei 14.00. Inca nu s-au cumparat biletele asa ca revin cu informatii sigure sambata dim daca avem net.Pentru incurajari va asteptam la aeroport.

post-34-1169154145_thumb.jpg

post-34-1169154177_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

LA MINE E O DEFECTIUNE TEHNICA SI NU MAI VAD EUROSPORTUL. CE MA OFTIC...

 

M-as bucura sa comentati voi un pic ce se intampla pe acolo...

Daca e de la Eurosport sau satelit probabil ca e in toata tara...ceea ce nu as dori

Cred ca societatea de cablu e de vina totusi...

 

 

hai ma, e chiar asa de interesant...faceti-va mila si de mine... aloooo....

 

macar niste gafe dea-le lui Bonifuckiu...

 

 

macar niste gafe dea-le lui Bonifuckiu...

Editat de sabyn23
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

A intrat in top 100!

Imagini socante in Mali

Cea mai buna clasare intr-o etapa

Martin Freinademetz a intrat in top 100

 

Martin Freinademetz, austriacul care concureaza cu licenta eliberata de Federatia Romana de Motociclism, se afla pe locul 94 dupa 12 etape din Raliul Dakar 2007.

 

Etapa a 11-a, dintre Nema si Ayoun, programata miercuri 17 ianuarie, una doar de legatura, fara o proba speciala cronometrata, a venit exact la timp pentru Martin Freinademetz, austriacul stabilit la Sibiu. Singura cerinta a organizatorilor, aceea de a ajunga inainte de ora 17:00 (ora locala) la sosire nu a reprezentat o problema. „Dupa cele mai lungi probe din Dakar mi-am pus intrebarea daca mai merita sa ma supun unui asemenea calvar. Acum am depasit acest moment si vreau sa ajung cu orice pret la sosire” a spus, dupa etapa a 11-a, organizatorul celui mai dur concurs de enduro din lume – Red Bull Romaniacs - programat anul acesta in perioada 17 – 21 iunie in jurul orasului Sibiu,

 

Ziua linistita dintre Nema si Ayoun nu a fost tulburata decat de imaginile socante cu care s-au confruntat concurentii la intrarea in Mali. „Am trecut prin multe sate – locuri in care viteza este limitata la 30 km/h. Pentru a nu risca nimic am mers cam cu 5 – 10 km/h. Asa am avut timp sa arunc o privire in colibele celor care locuiesc aici. Am calatorit mult in lume, dar niciunde nu am vazut conditii atat de mizere ca cele de aici si nu stiu cum pot supravietuii oamenii acestia. Aici am realizat cat sunt de fapt de fericit. Oricine are macar o bucata de paine pe zi este de zeci de ori mai bogat decat cei pe care i-am intalnit aici”, a spus Martin Freinademetz.

 

Ziua de odihna i-a permis sa atace etapa a 12-a, dintre Ayoun si Kayes, in forta. Dupa 257 de kilometri de proba speciala cronometrata pilotul cu numarul 78 a terminat pe locul 50, acesta fiind cel mai bun rezultat de etapa pentru Martin Freinademetz. Evolutia buna l-a propulsat 8 locuri in clasamentul general, dublul campion mondial de snowboard fiind acum pe pozitia a 94-a. Etapa de vineri, 19 ianuarie, dintre Kayes si Tambacounda are o lungime totala de 458 de kilometri, dintre care 260 kilometri de proba speciala.

 

 

 

DAKAR 2007

# 51, 18 ianuarie 2007

 

Mani Gyenes pe locul 50 cu doua etape inainte de final

 

Dupa o zi in care s-a parcurs legatura Nema-Ayon, astazi s-a pornit in cea de a 12 etapa a Dakar-ului: Ayon-Kayes. Mani Gyenes a terminat proba speciala pe pozitia 54 si se afla in acest moment pe locul 50 in clasamentul general.

Daca in probele speciale care au precedat ziua de legatura s-a mers foarte mult pe dune, pe 18 ianuarie concurentii au ajuns in savana avand de parcurs peste 100 de kilometri in aceasta zona. Etapa de azi a masurat 484 de kilometri, 257 din acestia reprezentand proba speciala.

Ayon-Kayes a fost singura etapa desfasurata in acest an in Mali, alte doua probe fiind anulate din cauza amenintarilor teroriste, iar maine se va ajunge deja in Senegal.

Pentru a ajunge la finisul Dakar-ului, Mani Gyenes mai are de parcurs 1.127 de kilometri si are de concurat in doua probe speciale. ( In mod normal trebuia sa fie trei probe, insa duminica 21 ianuarie s-a decis sa fie doar o etapa demonstrativa traditionala proba de pe malul Lacului Roz neluandu-se in calucul.) Pe 19 ianuarie va ajunge in Senegal, mai precis in orasul Tambacounda si de finis il vor desparti 669 kilometri. 576 din acestia vor fi parcursi pe 20 ianuarie, cand raliul va ajunge in Dakar, iar ultimii 93 vor reprezenta demonstratia de pe malul Lacului Roz.

Suprafata pe care se va rula maine este reprezentata in proportie de 70% din laterita, un sol dificil care alaturi de dificultatile de nevigatie va face deliciul celei de a 13 etape.

 

Clasari dupa 12 etape

1. Marc Coma 44 :47 :16

………………………………

50. Emanuel Gyenes la 15 :37 :20

………………………………….

86. Francois Vulliet la 23 :28 :49

………………………………….

93. Martin Freinadametz la 25 :45 :08

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mă voi întoarce“

 

* Marcel Butuza va lua startul Âşi anul viitor în Dakar

 

Aventura lui Marcel Butuza în Dakar s-a terminat după 53 de kilometri din etapa a 8-a. A cedat ambreiajul motocicletei sale Âşi a rămas în deÂşert, unde a aÂşteptat 10 ore pînă a fost „recoltat“ de un camion de asistență. „A fost curat ghinion. Sîmbătă, în ziua de pauză, am schimbat motorul. Mai bine îl lăsam pe cel vechi. Nu am avut noroc Âşi am eÂşuat între dune. Au fost 10 ore infernale. M-am uitat eu 2-3 ore cum a trecut toată caravana raliului pe lîngă mine, dar apoi am rămas singur între dune Âşi sub un soare ucigător. A trebuit să stau Âşi să aÂştept un camion de asistență, pentru că nu puteam remedia defecțiunea. Mai venea cîte un băÂştinaÂş, care apărea brusc dintre dune, mă întreba dacă totul este în regulă, iar apoi dispărea la fel de subit. După 10 ore, care au trecut extrem de greu, a apărut camionul salvator“, a povestit Marcel Butuza.

 

S-au descurcat singuri

 

Pilotul braÂşovean a urcat în camion, a predat echipamentul de navigare Âşi motocicleta, conform regulamentului, iar apoi a fost lăsat, îmreună cu alți abandonați, în primul oraÂş mai măricel pe care cei din camionul de asistență l-au întîlnit în cale. „În primul oraÂş, ne-au «debarcat» Âşi ne-au urat drum bun. PaÂşapoartele le aveam la noi, Âşi am fost nevoiți să ne descurcăm. Pînă la urmă, am ajuns la Dakar, dar cu autostopul. De acolo, a fost mai uÂşor Âşi am reuÂşit să ajung acasă“, a spus pilotul braÂşovean.

 

„Dakarul este ceva unic“

 

Pînă la urmă, mult mai devreme Âşi cu alt mijloc de transport, Marcel Butuza a ajuns la Dakar. Rămîne, totuÂşi, cu satisfacția că, în cea mai lungă etapă a cursei, a obținut locul 43, cea mai bună poziție reuÂşită de un român în acest rally-raid. „Nu mi-am dorit să ajung la Dakar în aceste condiții, Vroiam să trec linia de sosire cu motocicleta. Nu mă încălzeÂşte foarte mult acel loc 43. Nu m-a interesat să rup norii într-o etapă. Eu am vrut să ajung la Dakar, să trec linia de sosire. Dar, mă voi întoarce în această cursă. Dakarul este ceva special Âşi nu ai cum să nu revii. Voi lua startul Âşi anul viitor Âşi voi încerca să ajung la final“, a spus Butuza.

 

sursa: Monitorul Expres - Brasov

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Iar s-a ratacit Coma ...

 

 

 

pe eurosport.com

 

COMA IS OUT OF THE RALLY! High drama as Marc Coma - who held a 52 minute lead of the bikes - crashes 57 km into the stage and demolishes his bike.

 

 

 

THE DRAMA CONTINUES. ISIDRE ESTEVE PUJOL CRASHES OUT TOO. He hit a rock 57km into the stage and totalled his KTM. A disastrious stage for two of the front-runners.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin

COMA IS OUT OF THE RALLY! High drama as Marc Coma - who held a 52 minute lead of the bikes - crashes 57 km into the stage and demolishes his bike.

THE DRAMA CONTINUES. ISIDRE ESTEVE PUJOL CRASHES OUT TOO. He hit a rock 57km into the stage and totalled his KTM. A disastrious stage for two of the front-runners.

Nasol, se pare ca exista o limita totusi in sportul asta peste care nu prea poti trece :rose:
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nasol, se pare ca exista o limita totusi in sportul asta peste care nu prea poti trece :rose:

Probabil Coma a patit ce a patit si Chagin la camioane.A incercat sa traga cat mai tare sa reduca pierderea de timp.

Cu Esteve Pujol nu inteleg ce s-a intamplat.Eurosport a gresit locul accidentului.Pujol a cazut cu 500m inainte de CP1.Probabil s-a relaxat si a intrat in pauza aia de 15 minute cu cateva secunde mai devreme.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

Eu tin cu Despre. Are mult de recuperat, dar daca merge atent si ceilalti se mai incurca poate sa-i ajunga.

 

 

Imi pare rau de ghinionul lui Marc, insa nu pot sa nu ma bucur pentru Despres - v-am zis ca tin cu el :lol: De-acum ia locul 1 si daca o impinge

 

Many a mers beton azi, bravo lui :blink:

 

Sa-i tinem pumnii lui Mani pentru ca este racit si are ceva febra.Diferenta de temperatura f mare intre zi si noapte

cred ca de la febra a mers asa azi :rose: Se grabea sa ajunga la bivuac sa ia o aspirina :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...