Sari la conținut

CASTILE FLIP-UP - Discutii Generale

costinFB
 Share

Postări Recomandate

Acum 10 ore, Lup69 a spus:

In primul rand, castile in general au o spuma de polistiren ca strat intermediar intre carcasa (carbon, composite, termoplastic) si captuseala, nu? Stratul de polistiren este izolator termic, singura sursa de caldura in interiorul castii este doar capul riderului. Senzatia de caldura poate fi atenuata fie printr-un sistem de ventilatie mai generos, sau prin deschiderea castii, in cazul nostru flip-up..., nu?De aceea se pune cel mai mare accent pe confortul personal cu casca pe cap si in mers, exact ca la pantofi, pot arata extraordinar, din materiale ultimul racnet, dar trebuie purtati in conditii de confort altfel provoaca damage...problema vizibilitatii in trafic se poate rezolva mai usor cu o vesta reflectorizanta, obligatorie in unele tari din UE.

Spuma nu este un izolator perfect. Am vazut un test pe YouTube, diferenta la interior e de  aproximav 3 grade celsius, iar la exterior de aproape 30 de grade. 

Editat de Ruginel
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 351
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Eu am avut mereu casca alba.

Sotia avea un Shoei negru.

Vacanta in Grecia de acuma cativa ani a fost horror pentru ea.

Asa ca i-am luat si ei un Schuberth C3 de culoare alba (am gasit o superoferta la Louis cu un C3 Lady). 

Mi-a confirmat ca diferenta intre cea neagra si cea alba este de la cer la pamant.

Si cu aceasta ocazie am decis amandoi sa schimbam jachetele cele negre cu unele gri deschis. Si recunosc ca am simtit si eu diferenta.

Spuma aia izoleaza si ea, pana se incalzeste cu totul.  Cat timp casca frige si radiaza caldura la interior, si se incalzeste totul la interior. 

Desi multora le plac castile negre cu viziere fumurii, natura ne propune altceva.

Acuma evident ca depinde cat si cand umbli cu ea. Pentru o forja la 2 noaptea (de ex. pe B-dul Turda din Buc) cea neagra merge excelent.

Pentru drumuri lungi insa ar fi de recomandat echipament de culoare deschisa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri