Sari la conținut

Sint Endurist Incepator ..ma "aude"cineva?


al_padrino
 Share

Postări Recomandate

Salutare si bine ai venit printre enduristi! Trebuie sa sti ca va trebui, incazul in care nu ai echipament de protectie sa iti procuri unul. La endureala nu trebuie sa mergi niciodata de unul singur. Poti sa iti alegi tu traseele care iti plac tie si vezi cum te descurci cu ele, incet incet te vei obisnui cu motorul si vei incerca lucruri noi. Motorul pe care il ai e super ok pt inceput, poti sa te distrezi f fain cu el. Daca mai ai nelamuriri poti sa ma inrebi. Adresa mea de mail: simici_sasa@yahoo.com

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 58
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

salutare din nou.....fratilor...eu am o obsesie cu mersul la babele......si ma bate gandul din nou in week end sa o iau din loc.....daaarrr....daar....avind in vedere ca am mai incercat sa ajung de 2 ori.....si de fiecare data a inceput sa ploua sau se adunau norii "a apocalipsa".......... este posibil ca de data asta chiar sa inceapa sa ninga cind o sa ma sui eu pe mobra..... :rolleyes: ....oare sa fie un semn rau?..

 

dar daca stau mai bine sa ma gindesc ....cred ca o sa iau vremea prin surprindere :bounce: si o sa mi iau azi liber si o sa incerc sa ajung la babele....macar acum e frumos afara

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca mai ai rabdare putin pana isi ridica si minidv@ permisul s-ar putea sa facem o tura la babele,intr-un w/e.Ma rog,daca esti nerabdator poti sa mergi pana atunci...in recunoastere :crack: eu stiu drumul foarte bine,de fapt si minidv il cunoaste dar poate cine stie?..au inceput asfaltarile si pe acolo si e circulatia deviata. :rolleyes: In august s-ar putea sa fie tura babele,omu,pestera si ce-o mai fi,avem de gand sa facem un tur extins,eventual si un pic de piatra(craiului) -> magura(Codlea).Pana atunci sper sa ia si femeia permisul si sa-i cumpar si ei un motor.Chiping taci! :crack:

 

PS.Ah si era sa uit!Si noi suntem tot enduristi incepatori!Sa fiu al dreacu, de vreo cateva saptamani ne chinuim sa intelegem care-i diferenta dintre guma de cross si aia de enduro :crack: .Daca elucidam intre timp misterul te-ai ars,ca nu te mai bagam in seama din simplu motiv ca o sa fim deja "enduristi jupani:. :bounce:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca mai ai rabdare putin pana isi ridica si minidv@ permisul s-ar putea sa facem o tura la babele,intr-un w/e.Ma rog,daca esti nerabdator poti sa mergi pana atunci...in recunoastere :) eu stiu drumul foarte bine,de fapt si minidv il cunoaste dar poate cine stie?..au inceput asfaltarile si pe acolo si e circulatia deviata. :rolleyes: In august s-ar putea sa fie tura babele,omu,pestera si ce-o mai fi,avem de gand sa facem un tur extins,eventual si un pic de piatra(craiului) -> magura(Codlea).Pana atunci sper sa ia si femeia permisul si sa-i cumpar si ei un motor.Chiping taci! :crack:

 

PS.Ah si era sa uit!Si noi suntem tot enduristi incepatori!Sa fiu al dreacu, de vreo cateva saptamani ne chinuim sa intelegem care-i diferenta dintre guma de cross si aia de enduro :crack: .Daca elucidam intre timp misterul te-ai ars,ca nu te mai bagam in seama din simplu motiv ca o sa fim deja "enduristi jupani:. :bounce:

 

stiu ca fac o greseala...dar sa stii ca nici eu nu am inca permis ... :) ..dau pe 2 august.....deocamdata am mers asa si am reusit sa nu fac nici o greseala pentru a da motiv sa fiu oprit ...am mers incet 40 -50 km /h ....regulamentar .....si vad ca norocul e in continuare de partea mea .... sincer daca o sa fiu oprit o sa incerc sa apelez la omenia si intelegerea din fiecare...plus "ungerea" la suflet..... am facut ceva kilometri si am trecut pe linga "N" echipaje de politie si nu am reusit sa atrag atentia in vreun fel.......cu Dumnezeu inainte....... cind plec in fiecare dimineata la job cu masina si vad motorul cum ma asteapta sa l calaresc nu pot rezista si ...incalc legea .... :P .....ce este mai rau ?...este faptul ca sint multi soferi care fac greseli grave ......norocul meu este ca merg foarte incet si prudent si pot evita totul (pina acum )

 

legat de babele.....era un tip (nu mai stiu cum il chema) care a postat pe coltul enduristilor cu mult timp inainte sa mi iau eu motor si a povestit cu atita foc cum a plecat el intr o dimineata spre babele si a pus si citeva poze si sincer a trezit ceva in mine pentru Babele.....si pentru excursiile montane pe motor ......desi am vazut muntele de "n" ori .....pe motor parca e viatza altfel.... :crack: ..........................tu nu esti din Bucuresti nu ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

..........................tu nu esti din Bucuresti nu ?

 

 

Ba din pacate sunt!Sunt nascut in orasul minune si mi-am petrecut cam juma' din viata aici.La Codlea sunt doar botezat si mi-am petrecut acolo cam cealalta jumatate.In plus acolo sunt cu sufletul,acolo ma simt ca acasa,acolo ma duc sa-mi incarc bateriile.Sfatul meu e sa-ti iei permisul mai intai.E o vorba:"n-au intrat zilele-n sac".Nu se merita riscul.Pe urma nu cred ca pleaca babele de acolo pana iti iei permisul...ca le ia mama dreacu. :rolleyes:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

stiu ca fac o greseala...dar sa stii ca nici eu nu am inca permis ... :crack: ..dau pe 2 august.....deocamdata am mers asa si am reusit sa nu fac nici o greseala pentru a da motiv sa fiu oprit

 

:bounce:

Fratioare, esti dus rau !!

Tu citesti pe forumul asta numai topicul tau ?

Incearca sa vezi cam ce scrie si pe la ACCIDENTE, cum motociclisti pregatiti, nu ca tine, si-au furat-o fara sa aibe nici cea mai mica vina. Iar in momentul unui accident, politia cere actele celor implicati. Tu ce o sa arati ?

Si uite asa te alegi cu-n dosar penal si o sa-ti iei permisul la pensie.

Crezi ca merita riscul ?

:rolleyes:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

KUKI ...... vreau sa ti raspund la chestia cu accidentele

 

 

 

 

cred ca maine incerc iarasi o iesire spre BABELE.........

 

 

legat de cei ce "si au luat o nevinovati pe sosea" .........nu pot sa spun decit ca nu au circulat suficient de prudent deoarece SHJMECHERIA e mare ........iar cind experienta se transforma in SHJECHERIE ........intervin situatiile in care ti o iei nevinovat ........

 

 

......si inca ceva ......ei bine am intilnit motociclisti in trafic (eu fiind in masina) ..probabil unii dintre ei cu experienta..... care faceau niste SCHEME' de mi se facea mie frica uitandu ma la ei ..... ce vreau eu sa va spun in concluzie este ca un sofer care se poate numi cu experienta ..este acel sofer capabil sa aibe grija si de ceilalti participanti la trafic.....si haideti sa fim macar putin seriosi , realisti sa lasam orgoliul de motociclisti care tinde sa ne intunece mintile si sa ne gindim totusi ca realitatea este cea care este si ca 90 % din accidente se intimpla datorita greselilor motociclistilor .....si foarte putine din vina conducatorilor auto....care saracii de multe ori sint luati ca din oala de accident

......va dau cel mai simplu exemplu : 2 benzi pe sens cu 2 autovehicule ce se deplaseaza aproape in paralel in acelasi sens ....in schema apare un SJMECHER cu un motor care trece printre ei ....... BINEINTELES viteza e mult mai mare (pt ca legile sint altele pt motociclisti) ......iar unul dintre soferi ocoleste o groapa si deviaza o juma de metru de la traseul initial........ eeee????.. :crack: ....vedeti voi .....nu stiu cita experienta ai trebuie SJMECHERULUI pentru a depasi momentul de groaza ce va urma....

 

 

in concluzie si cei cu experienta pot fi INCONSTIENTI in unele situatii ce pot deveni dramatice......

 

 

eu zic ca ar trebui sa ne mai revizuim comportamentul pe sosea avind in vedere ca MOARTEA VINE O DATA PENTRU FIECARE !! sau cine stie poate unii se trag din pisici..... si asi consuma vietile mai greu :disappointed:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sal, si eu am un motor foarte asemanator cu al tau. E acelasi motor de suzuki. Stau tot prin Rahova, (pe Antiaeriana) Oricum mai am vreo saptamana pana dau de permis... da' cand imi iau permisu' te invit la o plimbare soft enduro.. :disappointed: pe la Glina, e super misto.

Bafta, numai bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salut.....nu cred ca daca nu "stiam" diferenta dintre 2 cauciucuri pot fi considerat un novice.....cred ca tu esti genul care ai consideri pe ceilalti ....fraieri...... inca ceva ....sincer dupa discutiile pe care le am avut pe mess in care mi te ai adresat numai cu : tarane, nebunule ,,,esti dus frate'......etc etc ..... nu cred ca as vrea sa iesim impreuna .....nu am nimic cu tine numai ca sincer m ai cam deranjat putin...... dar toate bune si frumoase . ....te am salutat....... aaa era sa uit mi ai spus ca , cu cauciucuri de enduro nu poti merge mai mult de 1000km pe asfalt pt ca se fac praf .....eee...afla ca eu am facut 4300km si nu au nimic...... iar faptul ca sint incepator nu inseamna ca tre sa inghit tot felul de porcarii din partea "veteranilor" si celor care au facut citeva mii de km cu un motor iar acum ai privesc de foarte sus pe ceilalti ...... te rog daca poti sa te abtii de la comentarii fara sens ..ti as fi recunoscator ...mersi :disappointed:

 

 

man, in primul rand nu sunt un "veteran", sunt pur si simplu un tanar endurist care a mers cu gume de cross tot timpul si stie ce se intampla cu ele! Gumele d cross de tocesc in max 1000 km de nu le mai poti folosi in ture de enduro->hard enduro. Daca vrei sa iti rupi gatul le poti folosi pana ramai fara crampoane...dar dc vrei sa te dai k lumea tre sa ai grija de ele si sa le folosesti in terenul pentru care au fost proiectate. E treaba ta ce crezi despre mine si te sfatuiesc sa inveti de la cei mai batrani decat tine.

In privinta accidentelor....am cazut de 2 ori pe strada pana acum, de fiecare data am lovit cate o masina si de fiecare data n-a fost vina mea si au spus "frate, nu te-am vazut"

Unde ai facut cei 4300 km?? Care a fost cea mai "dura" tura a ta??

man, nu ma cunosti si te sfatuiesc sa nu mai vorbesti despre mine.

baga si tu cateva ture de bulan cu baietii.....o sa vezi lumea altfel

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare din nou!! .......am reusit sa ajung la Babele inpreuna cu un alt endurist ADI.....am plecat din bucuresti inbarcati intr un papuc atit noi cit si motoarele ....pe la 3 am fost in sinaia..... a plouat putin dar intr un final am reusit sa avem timp frumos si am urcat la babele ..... apoi pina la releu ... in coborire am avut o tentativa de a o lua spre cruce dar nu cred ca se putea ajunge cu motorul pina acolo deoarece erau foarte abrupte potecile(cel putin pentru incepatori)........ne am chinuit putin la intoarcerea spre Babele deoarece la urcare spre releu am luat o ca "desteptii" pe unde ne a taiat capul si apoi nu am mai gasit poteca (la coborire) :) .... am incercat o trecere prin zapada si am ramas suspendati.... :sick: au cazut motoarele pe noi si noi pe ele :lol: dar cum totul se termina cu bine ..am reusit sa ajungem din nou la Babe'...si sa savuram binemeritatul ceai de fructe..... :disappointed: ..........si cum nu ne saturasem ...pe la 6 am luat o spre Hotel Pestera unde colegul meu de traseu mi a spus ca nu i nimic de vazut .... :crack: ca apoi sa aflu la intoarcerea in Bucuresti ca defapt acolo chiar este o pestera :lol: .....asta e ......intr un final am reusit sa iesim de pe drumul forestier pe la 10 /30..... ce pot sa spun este ca la intoarcerea de la ora 10 ...10/30 ..in negura noptii si impartind drumul cu animalele padurii...am simtit pe pielea mea cum e sa fugi de propria umbra (blairwitch project) :lol: ;)

 

am pus si citeva poze .......... AAAAA inca ceva ,......simbata incerc o noua iesire poate mai vorbim sa iesim mai multi :lol:

 

 

 

 

am reusit sa mi iau si prima cazatura ..poate nu ma crede nimeni dar am cazut la 50km/h si fara echipament si m am ales doar cu 2 zgarieturi superficiale .....nu stiu cum cred ca a fost noroc .. :)

 

inca citeva poze..

post-11278-1152559510_thumb.jpg

post-11278-1152559728_thumb.jpg

post-11278-1152559974_thumb.jpg

post-11278-1152560099_thumb.jpg

post-11278-1152560467_thumb.jpg

post-11278-1152560899_thumb.jpg

post-11278-1152561015_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:sick: asta e unchimiu:P adiiiiii bafta tata... si alege din catalogu care ti l am dat echipament;) si ti le aduc yo de la louis :lol: hai cu traseuuu sa ii dam gaz :lol: ;) pentru cine nu stie ,al padrino e unchimiu :lol: :disappointed: :crack: :lol: avem de gand sa bagam ceva mai lung , adik buc babele -babele buc - dormim acasa si a 2 a zi la mare:D sa stam 2 zile si back:D poate mai merge 1 2 motoare cu noi + ca adiii hai sa ia si stefan mai repede( stefan fiind fratisu , si al padrino ii ia cadou una la fel ca ia bacu)

baftaaaa si pune mana pe echipament ... ai scapat usor:P de fapt yo am vaz juliturile live si sunt mai usoare decat par in poze

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

"stiu ca fac o greseala...dar sa stii ca nici eu nu am inca permis ... ..dau pe 2 august.....deocamdata am mers asa si am reusit sa nu fac nici o greseala pentru a da motiv sa fiu oprit ...am mers incet 40 -50 km /h ....regulamentar .....si vad ca norocul e in continuare de partea mea .... sincer daca o sa fiu oprit o sa incerc sa apelez la omenia si intelegerea din fiecare...plus "ungerea" la suflet..... am facut ceva kilometri si am trecut pe linga "N" echipaje de politie si nu am reusit sa atrag atentia in vreun fel.......cu Dumnezeu inainte....... "

 

Bre, las-o-n pana mea, e de-ajuns sa te opreasca unu sa-ti ceara actele, si apoi itiface dosar penal, 2 ani nu mia ai voie sa dai de permis! Mai ai si tu nitica rabdare! Mergi pe coclauri, pe unde vrei tu, da macar fereste-te sa mergi pe drumuri publice cu motoru!

 

Io am luat motoru cu 1 saptamana inainte sa dau de permis. Nici macar nu l-am pornit, ca sa nu fiu tentat sa ma dau cu el - asta pana nu am avut pemisu in mana!

Asfalt uscat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:lol: asta e unchimiu:P adiiiiii bafta tata... si alege din catalogu care ti l am dat echipament;) si ti le aduc yo de la louis :lol: hai cu traseuuu sa ii dam gaz ;) :) pentru cine nu stie ,al padrino e unchimiu :lol: :disappointed: :crack: :lol: avem de gand sa bagam ceva mai lung , adik buc babele -babele buc - dormim acasa si a 2 a zi la mare:D sa stam 2 zile si back:D poate mai merge 1 2 motoare cu noi + ca adiii hai sa ia si stefan mai repede( stefan fiind fratisu , si al padrino ii ia cadou una la fel ca ia bacu)

baftaaaa si pune mana pe echipament ... ai scapat usor:P de fapt yo am vaz juliturile live si sunt mai usoare decat par in poze

 

:sick: nu stiu exact ce catalog mi-ai dat....

 

"stiu ca fac o greseala...dar sa stii ca nici eu nu am inca permis ... ..dau pe 2 august.....deocamdata am mers asa si am reusit sa nu fac nici o greseala pentru a da motiv sa fiu oprit ...am mers incet 40 -50 km /h ....regulamentar .....si vad ca norocul e in continuare de partea mea .... sincer daca o sa fiu oprit o sa incerc sa apelez la omenia si intelegerea din fiecare...plus "ungerea" la suflet..... am facut ceva kilometri si am trecut pe linga "N" echipaje de politie si nu am reusit sa atrag atentia in vreun fel.......cu Dumnezeu inainte....... "

 

Bre, las-o-n pana mea, e de-ajuns sa te opreasca unu sa-ti ceara actele, si apoi itiface dosar penal, 2 ani nu mia ai voie sa dai de permis! Mai ai si tu nitica rabdare! Mergi pe coclauri, pe unde vrei tu, da macar fereste-te sa mergi pe drumuri publice cu motoru!

 

Io am luat motoru cu 1 saptamana inainte sa dau de permis. Nici macar nu l-am pornit, ca sa nu fiu tentat sa ma dau cu el - asta pana nu am avut pemisu in mana!

Asfalt uscat!

 

bai fratilor, fiecare face cum vrea el. daca tu nu ai avut curaj sa mergi fara permis... nashpa. unii "poate".

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

"bai fratilor, fiecare face cum vrea el. daca tu nu ai avut curaj sa mergi fara permis... nashpa. unii "poate"."

 

Miliadi, :sick: - aici nu e vorba de curaj. Sa mergi fara permis - nu e dovada de curaj ci mai degraba dovada de inconstienta. Parca mersul fara permis pe drumul public e considerata INFRACTIUNE si se pedepseste cu bulau de la 1 la trei ani sau cu amenda penala. E ca si cum ai ciordi un casetofon dintr-o masina, daca ai curaj il ciordesti, daca nu ai - ii lasi pe altii sa ciuordeasca- nu? :crack:

 

Pe coclauri - nu e problema, unde nu e drum public poti sa mergi si cu motor neinmatriculat. Dar pe drum PUBLIC - acolo trebe sa respecti niste reguli. Cum spuneam, e de-ajuns sa te prinda o singura data fara permis si suferi ani de zile. Ce frumos e sa faci o facultate, sa faci un masterat, sa gasesti o firma BETON care sa vrea sa te angajeze si sa iti dea salariu mare... si cand iti cere cazierul sa zica : "ne pare rau, aveti cazier - politica firmei nu permite sa va angajam..." Sa vezi atunci daca nu-ti vine sa-ti dai pumni in cap pt ca ai avut "curaj" in tinerete. Miliadi, nu ma refer la tine! Am scris astea pt ca nu e bine sa incurajam in niciun fel condusul pe drum public fara permis. Gandeste-te ca pe aici mai citesc si pustani care nici nu si-au sters bine laptele de la bot.. si apoi gandesc :"bai frate, ce tare e ala ca mere fara permis.. daca el mere, pot sa inerc si io!".

 

Iar io - :disappointed: - asa cum zici tu - NU AM AVUT CURAJ sa risc. Am intrat in legalitate si am amanat prima plimbare cu motorul pt vre-o 8 -9 zile! Mi-a fost greu, da A MERITAT! Au trecut vre-o 7 ani de-atunci si daca ar fi sa mai fiu pus in aceeasi situatie, as proceda la fel!

 

Numai bine si asfalt uscat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salutare...maine vreau sa fac o excursie la munte ..inca nu mi am ales nici un traseu ....daca vrea cineva sa mearga ...e binevenit...... eu am un papuc deci am loc pt 2 motoare

....plecam dimineata si venim seara :disappointed: adresa de messenger : vulpeadrianmihai@yahoo.com

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

..nu are nici o legatura daca tu mergi regulamentar ca poate intra altul in tine de exemplu si tu o sa fi ala care plateste cu absolut tot..si inca ceva poate fi o verificare de rutina a actelor si atunci sa te vad..eu zic sa mai putina rabdare..si oricare dintre voi care nu au permis de conducere si se dau pe asfalt..oricum eu urez bafta sa nu fiti prinsi..va salut..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

[quote name='al_padrino' date='Jul 14 2006, 11:04 AM'

 

mersi ......maine vreau sa merg pe transalpina

 

 

Vorbesti serios? Cind? Cum? Cu cine? Sint si eu interesat...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:smoke: Salut , esti primul om din viata mea pe care l-am auzit ca s-a dus la munte cu moto fara permis.... Eu cred ca tu ori ne minti , ori pur si simplu nu iti dai seama ce faci.....

 

Lasa-le draq de fiare, urca-le-n papuc si cand ajungi la munte poti sa faci si tumbe cu ele....

Te rog eu frumos din suflet, sa nu mai mergi fara permis pe drumuri publice, iar daca totusi mergi macar nu mai scrie aici ca mi se face pielea de gaina.....

 

Ce naiba , chiar vrei sa-ti spun ce se intampla da iti sare un copil in fata (poti sa fii tu cat de precaut sau bun pilot)....... hmmm , in fine , refuz sa ma gandesc.......

 

 

Oricum bafta, si asfalt deloc (daca ar fi dupa mine)

Tu alegi

 

:banana:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...