Sari la conținut

Ce Bazdaganie E K-58 Asta ?


moshulik
 Share

Postări Recomandate

Un vecin m-a rugat sa-l lamuresc si pe el ce bazdaganie este fierul pe care l-a gasit printr-o uscatorie de bloc, dupa 15 ani.

Pun poze aici.

Din ce vad ca scrie pe ea, sunt niste litere rusesti la vitezometru, iar pe motor e stantat un k-58. Pe dreapta are un indicator al treptei de viteze, care arata 1 , 0 , 2 , 3, deci pare sa aiba 3 viteze. Nu are insa roti, nici pic de electrica, sha, comenzi, deci nici un alt element de identificare.

 

Omul zicea ca vrea sa scape de ea si poate gaseste pe cineva care mai are ceva asemanator si-i trebuie piese ce se pot recupera de pe asta. Eu am probat-o un pic, telescoapele pe fata sunt bune, motorul nu avea jocuri. In fine, daca auziti pe cineva interesat, dati de stire aici.

 

In ultima instanta, dati-mi o idee de cati bani sa-i dau omului pentru fier, m-ar interesa doar motorul, ca sa fac un device de transport individual. post-271-1153126649_thumb.jpgpost-271-1153126675_thumb.jpgpost-271-1153126702_thumb.jpgpost-271-1153126713_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am dat 50 de lei pe fier, cu totul. E de 123cmc. Eu imi opresc motorul, sa-mi fac vreo dracie din el, de la cart, la trotineta cu motor sau motor de barca sau "dispozitiv autonom de impins omul pe skiuri". E bun pentru la iarna.

Am dat jos de pe el furca, far si ghidon, in stare excelenta, le trimit cuiva din Fagaras care mi-a spus ca are nevoie pentru k58-ul lui. Totusi, din ce am desfacut la el, motoreta a fost facuta cu mult mai mult bun gust decat voshodul (pe care l-am cercetat la ticolino). Avea filete ca lumea, prinderi sanatoase, colturi rotunjite, piesele aveau finisaj bun, puteam sa jur ca e nemtesc. Acum cadrul se indreapta spre o topitorie si o lume mai buna probabil :banana:.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai e normal sa arate mai bine ca doar a fost o copie de MZ de 125.

Cat despre aplicatii stationare nu te sfatuiesc sa incerci daca nu-i pui racire cu ventilator.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

K 58 sau K 125 este o copie dupa DKW RT 125,nicidecum dupa MZ rt 125,a meu este fabricat in 49 ...cu mult timp inainte sa apara Mz 125

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eh,ce sa-i faci,daca istoria ne-a lasat in urma pe multi dintre noi... DKW-ul e stramosul MZ-ului! iar ala de 125,dk te uiti bine la el,chiar arata ca mz-ul de 125...sau invers,ca e totuna...si ambele-s facute la zwickau...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Slaut,

 

Eu am asa ceva . E adevarat ca nu prea are performante dar si motorul e uzat.

Uite si o poza. Doar cadrul si motrul sunt originale restul sunt imprumutate de la alte marci.

 

Eu i-am adaptat magnetou de Minsk si multe altele ca sa merga si merge. :cheers:

Daca e din 58 are 175 daca e mai vechi are 125. Am un prieten care are unul original de 125.

post-3316-1154290508_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Sper sa nu fiu deplasat dar am si eu o intrebare. Nu vinzi motorul ala? Ca motorul meu tocmai a cedat nervos in drum spre intrunirea de la Targoviste. S-a blocat de 3 ori pana acasa. E adevarat ca m-a adus acasa cu 40 la ora dar m-a adus. Acum caut un motor sa pun pe rajnita mea. Am mai multe alternative. Poat sa ii pun motor de Minsk s-au ceva asemanator. Ma gasit un motor de Cagiva de 125 racit pe aer dar e scump. Vrea pe el 250 de Euroi.

Motorul vechi are biela stramba segmentii zob si cilindrul zgariat. Nu stiu daca gasesc ceva sa se potriveasca la el. Pot sa iti dau un motor de mobra sa iti faci cart. Iti dau o mobra intreaga daca vrei ca am 3. :angryfire:

Am inteles ca se potriveste cilindrul de voshod dar nu stiu ce sa fac cu biela. Pe drum se incingea de rupea

si ma opram din 10 in 10 Km sa il racesc altfel se bloca. Mare problema. Maine ma duc sa adun niste piese de Minsk de la o prietena. Are cateva motoare facute praf. Sa vad ce incropesc.

 

salutari

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...