Lucian_M Postat Aprilie 15, 2020 Share Postat Aprilie 15, 2020 Dacă n-am pățit, ce să fac? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
binox Postat Aprilie 16, 2020 Share Postat Aprilie 16, 2020 Cand se invarte in interior si nu ai nimic cu impact, cel putin la unele furci merge blocat din interior. La un gs500 de exemplu iti trebuie un cap de imbus maricel (20-24 nu mai stiu exact) cu un prelungitor foarte lung, sau poti improviza cu o tija filetata + 4 piulite blocate pe ea. ( sau 2 piulite sudate la capete). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Aprilie 16, 2020 Share Postat Aprilie 16, 2020 Voi desfaceți șurubul ăla înainte sau după ce desfaceți jamba? Că eu îl desfac înainte, cu elementele comprimate. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cavaleru Postat Aprilie 16, 2020 Share Postat Aprilie 16, 2020 eu desfac intai capacul de la jamba, scurg grosul de ulei, apoi bag arcul comprim furca cu greutatea mea prin intermediul pistolului si ii dau la fraier sa sara Nu am avut niciodata probleme la desfacut de cand am Ryobi-ul. inainte era greu cu sculele normale, chiar am avut un pistol pe aer de 3 lei si fix 3 lei facea, bun de greutate si cam atat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Aprilie 16, 2020 Share Postat Aprilie 16, 2020 Aștept să vină imbusurile alea, că am de servisat o furcă de Vstrom, dar până nu se termină cu pandemia, nu vine omul după mobra, așa că mai durează. Pe a mea am servisat-o de două ori, nu au fost probleme la desfăcut. Prima dată slăbesc capacele, slăbesc jugurile, extrag jambele. Pun jamba în menghină, desfac șuruburile din capăt o tură, scot capacele, scurg uleiul, scot șuruburile. Așa fac eu, nu susțin că e musai bine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Aprilie 16, 2020 Share Postat Aprilie 16, 2020 Dacă rezistă la ăla mic, îl ia naiba când umblu cu cel mare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Aprilie 16, 2020 Share Postat Aprilie 16, 2020 Acum 1 oră, Cavaleru a spus: eu desfac intai capacul de la jamba, scurg grosul de ulei, apoi bag arcul comprim furca cu greutatea mea prin intermediul pistolului si ii dau la fraier sa sara cel mai simplu: suspenzi mobra dai roata jos dai haripa jos desfaci surupele vietii si lasi sa scurga oleiu , ai si ocazia sa pui un tocal dedesupt... sau nu care n-ai imbus gigantic (pt batraneti) sudezi un surub de o bara ... sa se nimereasca hexagonu e de preferat se intampla rar sa nu iasa la impactor dar cat timp avem hobyisti care pun loctite pe suruburile alea ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Aprilie 16, 2020 Share Postat Aprilie 16, 2020 Din fabrică se pune threadlocker. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Aprilie 16, 2020 Share Postat Aprilie 16, 2020 fabrica din tecuci Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Aprilie 16, 2020 Share Postat Aprilie 16, 2020 Am găsit threadlocker pe mobra cu 7000 km. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Aprilie 16, 2020 Share Postat Aprilie 16, 2020 Dă-l dreq, are garanție 3 ani. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Aprilie 16, 2020 Share Postat Aprilie 16, 2020 L-am pus în cutia cu care a venit. Acolo rămâne. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cavaleru Postat Aprilie 16, 2020 Share Postat Aprilie 16, 2020 (editat) Acum 47 minute, Lucian_M a spus: L-am pus în cutia cu care a venit. Acolo rămâne. fa-i copie, se evapora scrisu de pe bon .. Acum 3 ore, Lucian_M a spus: Din fabrică se pune threadlocker. nu si la bmw Editat Aprilie 16, 2020 de Cavaleru Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Aprilie 16, 2020 Share Postat Aprilie 16, 2020 Parcă îi făcusem, nu mai rețin. Iar beamveu n-am avut la servisat, doar jafoneze și o austriacă mare și frumoasă. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Aprilie 16, 2020 Share Postat Aprilie 16, 2020 1 oră în urmă, Lucian_M a spus: beamveu n-am avut la servisat Mulțumește celui de sus! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Aprilie 16, 2020 Share Postat Aprilie 16, 2020 Cine are beamveu merge la reprezentanță, nu la amărâți ca mine. Nici nu mă apuc de investit în scule speciale pentru acest brand. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mobiletron Postat Aprilie 17, 2020 Share Postat Aprilie 17, 2020 Din ciclul am strung deci exist sau mai bine sa ai orice fel de strung decat deloc am reusit sa termin printre picaturi timoneria de la cutia de viteze pentru M72. A trebuit sa mai fac o bucsa de alama pentru axul schimbator care vine in cutie: Dupa cateva gauriri cu diametre diferite am ajuns la cota dorita, 14mm: Bucsa: Am "croit" si un dispozitiv de presare: Si iata rezultatul: Am mai facut o bucsa de frictiune din teflon: Si ansamblul e aproape gata, mai am doar sa sudez pedala de ax: Nu am prezentat aceste imagini ca sa ma laud cu ceea ce am facut ci ca sa subliniez inca o data cat de important este un strung pt o persoana care repara fel de fel de chestii. Per total mi-a luat ceva timp sa fac toata timoneria (trei bucsi si axul de pedala de la zero) dar a iesit foarte bine si cel mai important este faptul ca nu am depins de nimeni. Ca o concluzie, orice strung e mai bun decat sa nu ai deloc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
calin.moto Postat Aprilie 17, 2020 Share Postat Aprilie 17, 2020 E bine ca ai unde mesterii.Spor la treaba! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mobiletron Postat Aprilie 22, 2020 Share Postat Aprilie 22, 2020 On 17.04.2020 at 19:08, calin.moto said: E bine ca ai unde mesterii.Spor la treaba! Unii "are" noroc! 20200304_214228.mp4 Piesa din clip a fost prinsa pe interior si trecea la doi milimetri de batiu, am avut niste emotii pt ca mi-era frica sa nu sara din universal din cauza fortelor, motiv pentru care am mers pe o turatie joasa. Strungul se descurca onorabil, dupa parerea mea isi merita banii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cavaleru Postat Aprilie 22, 2020 Share Postat Aprilie 22, 2020 misto Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mobiletron Postat Aprilie 23, 2020 Share Postat Aprilie 23, 2020 Polizor Parkside (200w) de la Lidl, il am de doi ani si il folosesc destul de rar. Nu este puternic dar tocmai din acest motiv l-am cumparat, cateodata am nevoie de un polizor care nu e puternic iar acesta este exact ce trebuie cand ai nevoie sa polizezi ceva dar sa poti controla 100% polizarea. Iar mai jos este un polizor cu piatra diamantata pentru ascutit diverse, mi l-a dat unul dintre frati ca sa-mi ascut cutitele de strung si vreau sa spun ca chiar le ascute fata de polizoarele cu piatra obisnuita care nici nu se atinge de pastila de carbura a cutitului. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Aprilie 23, 2020 Share Postat Aprilie 23, 2020 Acum 26 minute, mobiletron a spus: nu e puternic iar acesta este exact ce trebuie cand ai nevoie sa polizezi ceva dar sa poti controla 100% polizarea. asta se numeste "purchase confirmation" e inceputul separarii de realitate. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mobiletron Postat Aprilie 23, 2020 Share Postat Aprilie 23, 2020 2 minutes ago, superbec said: asta se numeste "purchase confirmation" e inceputul separarii de realitate. Tragi concluzii pripite, am si polizor puternic dar la anumite operatiuni nu pot sa controlez polizarea. Am doua polizoare, deci traiesc separat de realitati. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Aprilie 23, 2020 Share Postat Aprilie 23, 2020 (editat) Am varianta mai mica, de 150w, luata din dedeman cand era pe la inceputuri (brandul lor de pe atunci, BUDGET). Doua pietre, una fine, una coarse, oleaca decentrat axul mi se parea. Pentru ca avea vibratii, m-am gandit sa ii gasesc alta intrebuintare, asa ca pe o parte i-am adaptat o perie de sarma de vreo 15 cm, care a venit cu inelele de centrare dintr-un plastic casant (va dati seama ca au bubuit inca de la montaj). Asa ca, in stil romanesc, deci fara strung, i-am bagat pe ax o teava henco, apoi cativa cm de banda izolatoare de panza. Daca inainte imi zgaltaia bancul de lucru (fier cu blat de material compozit) de ziceai ca-i cutremur, acum zumzaie. Pe partea cealalta, ca tot aveam prin atelier, i-am pus un disc de pasla, pentru lustruit. Si uite asa, cu o amarala de 150w pe care doream sa o arunc, i-am gasit o noua utilitate. Il folosesc in special cand fac ungatoarele, face un model placut pe placile de aluminiu cu peria de sarma "coarse", iar cu una mai fina, moale, pusa in bormasina dau finisajul care ramane. Ce e drept, daca ma apas unpic in peria de sarma, moare instant, insa isi recapata rapid viteza, datorita inertiei mici. M-am gandit sa-i centrez o idee axul, dar mi-e sa nu sparg rulmentii, asa ca ramane cum e, nu-i deviatia mare. Is utile si draciile astea de putere mica, depinde la ce-s folosite. Editat Aprilie 23, 2020 de Lucian_M Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Aprilie 23, 2020 Share Postat Aprilie 23, 2020 @mobiletron aha, si marmota invelea ciocolata .... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate