SiD Postat Iulie 22, 2012 Share Postat Iulie 22, 2012 Ce prostie !!! Si daca vreau sa-mi decorez peretii si vreau un detector sa nu dau gauri aiurea prin firele electrice, imi trebuie autorizatie ? Conform aberatiei de legi de mai sus cica DA. Poate ca ai in pereti ceva fosile de la o pisica moarta de acum zeci de ani, martora la incendiul casei vecinului si poate sa constituie si vreo proba la politie; mai stii? Suntem o tsara de tampiti. Legat de chestia cu detectoare pt cabluri electrice etc., le folosesc electricienii in santiere... si exista si pentru neferoase: pvc etc. Mai sunt unele care iti spun exact diametrul armaturii din beton. Am unul si pe la birou.. bleah. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Taurasu Postat Iulie 30, 2012 Autor Share Postat Iulie 30, 2012 Nu cred ca zice cineva ceva daca ai un detector de metale pentru uz gospodaresc. Dar daca esti prins pe campii cu un detector de metale si nu esti autorizat atunci te trezesti cu o amenda intre 250 mil si 750 mil plus confiscarea detectorului. Daca mai esti si intr-un sit arheologic atunci mai primesti bonus 2-7 ani cu Nastase. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Maniax Postat August 3, 2012 Share Postat August 3, 2012 Voi va mirati ca iti trebuie autorizatie pt detector de metale, dar ce ziceti ca in Romanica persoanele fizice nu au dreptul sa detina detectoare de radiatii ionizante (contoare Geiger) de nici o culoare. Adica daca tu locuiesti de exemeplu intr-o zona cu steril radioactiv si vrei sa te feresti de zonele "calde" nu poti pt ca nu ai voie sa ai detector. Sa nu mai vb ca la nici unul dintre depozitele de fier vechi pe la care am fost nu exista nici urma de detector de radiatii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Taurasu Postat Octombrie 8, 2012 Autor Share Postat Octombrie 8, 2012 Perseverenta da roade Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Octombrie 18, 2012 Share Postat Octombrie 18, 2012 Frumos... sunt pasionat si eu de "comoristica", ca sa zic asa ) Adica colectionez (nu am mai avut timp de ele) monede, in principal romanesti. Banuiesc ca nu are rost sa te intreb unde ai gasit-o... ma gandisem si eu sa achizitionez un detector, dar m-am lasat pagubas. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Taurasu Postat Februarie 10, 2013 Autor Share Postat Februarie 10, 2013 (editat) Va atasez poze cu chestiile care le poti gasi in pamant. Mentionez ca toate sunt deja date la muzeul national de istorie. O zi reusita Inele chei romane Amprente de chei mai complexe ca mottura O unghie falsa? O unghie falsa? Inel roman de argint (inel de legionar) Moneda romana(va las pe voi sa o identificati) Editat Februarie 10, 2013 de taurasu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdan_harea Postat Februarie 10, 2013 Share Postat Februarie 10, 2013 Bravo domnule! O buna idee de ocupat timpul la pensie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Taurasu Postat Februarie 10, 2013 Autor Share Postat Februarie 10, 2013 Bravo domnule! O buna idee de ocupat timpul la pensie. Pana la pensie mai am Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adidas Postat Februarie 11, 2013 Share Postat Februarie 11, 2013 Cat costa un detector din asa de metale? ca tocmai vorbeam cu un prieten despre asa ceva Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Taurasu Postat Februarie 18, 2013 Autor Share Postat Februarie 18, 2013 Preturile incep de undeva de la 250 euro la un aparat nou cu care ai sanse sa detectezi ceva. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
THE VADER Postat Februarie 18, 2013 Share Postat Februarie 18, 2013 Iese banu din sportu asta? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lil debul Postat Februarie 18, 2013 Share Postat Februarie 18, 2013 Mentionez ca toate sunt deja date la muzeul national de istorie. Ce vrajeala frumoasa ai . Sper ca nu ai facut cumva greseala asta dar stiu , conform legilor ele trebuie predate la muzeu. Sau gresesc ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Februarie 18, 2013 Share Postat Februarie 18, 2013 Iese banu din sportu asta? Teoretic nu... practic poate Intelegi tu... Eu mi-as lua un detector doar pt distractie, sunt obsedat de vechituri + colectionar de monezi (amator, nu permite bugetul prea mult). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Taurasu Postat Februarie 18, 2013 Autor Share Postat Februarie 18, 2013 (editat) Ce vrajeala frumoasa ai . Sper ca nu ai facut cumva greseala asta dar stiu , conform legilor ele trebuie predate la muzeu. Sau gresesc ? Neavand si pasiunea colectionarii prefer sa le predau pe toate la muzeu. Pentru mine adrenalina e maxima cand vad ceva lucind pe fundul gropii daca poti sa ma intelegi. Si nici nu ma vad curatant piesele cu tot felul de solutii cum fac colectionarii. E ca si la motociclism unii prefera numai sa piloteze si sa-si faca poze cu motorul in diferite locatii iar revizia sa si-o faca numai la service. Si referitor la bani unii aleg ca locuri de detectie foste santiere comuniste si se transforma in "magneti" unde fac milioane/zi iar altii ca mine prefera locurile necontaminate de civilizatia contemporana si spera ca intr-o zi sa gaseasca o comoara pe care statul sa dea 50% din valoare. Legea spune sa predai piesele catre primarul localitatii pe raza careia ai gasit piesele iar el sa le predea mai departe catre directia de cultura si de acolo catre muzeu. Dar e de preferat varianta directa deoarece eviti ca din mierea ta sa se linga multi pe degete! Imaginea de mai jos e de la o predare. Editat Februarie 18, 2013 de taurasu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Februarie 18, 2013 Share Postat Februarie 18, 2013 Neavand si pasiunea colectionarii prefer sa le predau pe toate la muzeu. Pentru mine adrenalina e maxima cand vad ceva lucind pe fundul gropii daca poti sa ma intelegi. Si nici nu ma vad curatant piesele cu tot felul de solutii cum fac colectionarii. E ca si la motociclism unii prefera numai sa piloteze si sa-si faca poze cu motorul in diferite locatii iar revizia sa si-o faca numai la service. Si referitor la bani unii aleg ca locuri de detectie foste santiere comuniste si se transforma in "magneti" unde fac milioane/zi iar altii ca mine prefera locurile necontaminate de civilizatia contemporana si spera ca intr-o zi sa gaseasca o comoara pe care statul sa dea 50% din valoare. Legea spune sa predai piesele catre primarul localitatii pe raza careia ai gasit piesele iar el sa le predea mai departe catre directia de cultura si de acolo catre muzeu. Dar e de preferat varianta directa deoarece eviti ca din mierea ta sa se linga multi pe degete! Imaginea de mai jos e de la o predare. Pot sa zic doar... Bravo! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Taurasu Postat Iunie 27, 2013 Autor Share Postat Iunie 27, 2013 Uitati ce indemanare aveau stramosii nostri. Si asta incepand cu secolul XI. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cicloburu Postat Septembrie 11, 2013 Share Postat Septembrie 11, 2013 Ia uite de ce merită... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Septembrie 11, 2013 Share Postat Septembrie 11, 2013 Banii-s buni, dar placerea cautarii si a descoperirii e mare si ea... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Taurasu Postat Septembrie 18, 2013 Autor Share Postat Septembrie 18, 2013 (editat) Ia uite de ce merită... Colegul chiar a avut un noroc porcesc. Sa ne intoarcem la lucruri mai marunte descoperite de mine ) Editat Septembrie 18, 2013 de Taurasu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Septembrie 19, 2013 Share Postat Septembrie 19, 2013 M-ar tenta si pe mine un detector... cam care e pretul unuia bunicel? Nici prea prea, nici foarte foarte... asa, sa ma mai distrez din cand in cand. p.s: in ce zona te duci? pe langa un sit, ceva, sau pur si simplu la intamplare, pe camp? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Taurasu Postat Septembrie 19, 2013 Autor Share Postat Septembrie 19, 2013 M-ar tenta si pe mine un detector... cam care e pretul unuia bunicel? Nici prea prea, nici foarte foarte... asa, sa ma mai distrez din cand in cand. p.s: in ce zona te duci? pe langa un sit, ceva, sau pur si simplu la intamplare, pe camp? La 350 euro iti iei ceva bun. Nu ai voie nici in sit nici pe langa. Prefer padurile sau pantele unde nu au intrat niciodata tractoarele. Pe campuri gasesti piesele deja taiate de pluguri sau de discuri. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Septembrie 19, 2013 Share Postat Septembrie 19, 2013 Aha, deci costa ceva distractia asta Stiam ca e cam problematica detinerea... cum e cu detectorul asta din pdv legal, ai dreptul sa-l folosesti cand si unde vrei (evident, nu ma refer la situri sau zone interzise)? Trebuie sa-l inregistrezi undeva? Ai dreptul sa opresti obiecte, proprietarul terenului pe care esti ti-ar putea creea probleme? Imi poti da mai multe detalii, gen adancimea minima la care dai de obiecte, caracteristici tehnice minime ale unui detector etc? Ma apucasem la un momentdat sa caut scheme pe net, sa-mi fac singur unul, dar am descoperit ca sunt prea putin priceput la electronica si am renuntat ) p.s: scuze pt multimea de intrebari, dar mi se pare f interesant, sunt fascinat de vechituri Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Taurasu Postat Septembrie 19, 2013 Autor Share Postat Septembrie 19, 2013 Aha, deci costa ceva distractia asta Stiam ca e cam problematica detinerea... cum e cu detectorul asta din pdv legal, ai dreptul sa-l folosesti cand si unde vrei (evident, nu ma refer la situri sau zone interzise)? Trebuie sa-l inregistrezi undeva? Ai dreptul sa opresti obiecte, proprietarul terenului pe care esti ti-ar putea creea probleme? Imi poti da mai multe detalii, gen adancimea minima la care dai de obiecte, caracteristici tehnice minime ale unui detector etc? Ma apucasem la un momentdat sa caut scheme pe net, sa-mi fac singur unul, dar am descoperit ca sunt prea putin priceput la electronica si am renuntat ) p.s: scuze pt multimea de intrebari, dar mi se pare f interesant, sunt fascinat de vechituri Detectorul se autorizeaza la politie. Daca e terenul statului nu ai nicio problema. Daca e teren privat e normal sa vorbesti cu proprietarul. Pana acum nu am avut divergente cu proprietarii. Ai voie sa opresti obiecte mai noi de 100 de ani sau obiecte mai vechi daca iti sunt refuzate de muzeu. Am gasit piese romane prin iarba daca poti sa crezi asta deoarece era panta iar apa spala depunerile. E bine sa fii fascinat de vechituri dar e si mai bine sa nu fii fascinat sa pastrezi vechiturile si sa le predai acolo unde le e locul! Intr-un muzeu. Cu cei 350 euro iti poti lua un detector care gaseste o moneda de la 20 cm o potcoava de la 50 cm si o sabie de la 70 cm. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Septembrie 19, 2013 Share Postat Septembrie 19, 2013 Detectorul se autorizeaza la politie. Daca e terenul statului nu ai nicio problema. Daca e teren privat e normal sa vorbesti cu proprietarul. Pana acum nu am avut divergente cu proprietarii. Ai voie sa opresti obiecte mai noi de 100 de ani sau obiecte mai vechi daca iti sunt refuzate de muzeu. Am gasit piese romane prin iarba daca poti sa crezi asta deoarece era panta iar apa spala depunerile. E bine sa fii fascinat de vechituri dar e si mai bine sa nu fii fascinat sa pastrezi vechiturile si sa le predai acolo unde le e locul! Intr-un muzeu. Cu cei 350 euro iti poti lua un detector care gaseste o moneda de la 20 cm o potcoava de la 50 cm si o sabie de la 70 cm. M-am uitat putin acum pe okazii, am vazut si unele mai ieftine, in jur de 180-250 euro, care cica ar detecta la 30-40 cm in sol dur si 60-80 cm in sol nisipos/moale. Acum na, reclama... banuiesc ca nu sunt chiar cum zic vanzatorii. Bobina am vazut ca toate o au de 20cm, una noua de 33-35cm e aproape cat un detector nou... Te cred, si eu am gasit intamplator pe valea oltului o moneda turceasca/araba din cupru (banuiesc), dar nu stiu sa o evaluez pt ca nu inteleg absolut nimic din ce e scris pe ea. Tot asa banuiesc ca a ajuns in plin drum, spalata de ape de pe munte. Trebuie sa indeplinesti anumite conditii sau poate sa detina oricine detector? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Taurasu Postat Septembrie 19, 2013 Autor Share Postat Septembrie 19, 2013 Nu te lua dupa ocazii se vand multe chinezarii care numai probleme fac. Liciteaza aici daca ai banii pana luni >> http://detectiemetal.com/viewtopic.php?f=23&t=5364&start=40 Moneda o poti duce la muzeu. Poti vorbi cu colegul "arheologul" arheolog in valcea >> /index.php?/user/69296-arheologul/ Trebuie sa nu ai cazier ca sa poti detine un detector. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate