stulewa Postat August 18, 2011 Share Postat August 18, 2011 (editat) o tehnica folosita de rideri incepatori si nu numai. te salveaza din anumite situatii daca e facuta cu cap! multi dintre noi am folosit acest sistem de aruncare a motocicletei, toata treaba asta trebuie facuta totusi cu cap deoarece trebuie sa luam in calcul eventualele avarii ce pot aparea in urma cazaturii motoretei. de cele mai multe ori se recurge la posetare cand controlul este pierdut si se vrea castigarea catorva metri de urcare. cea mai mare gresala este sa arunci motoreta intr-un loc din care sti ca nu poti sa avansezi... adica: daca ai urcat 60%din panta si nu ai de unde sa pleci nu are rost sa posetezi,mai bine o culci pe o parte intr-o pozitie care te va avantaja la coborare, daca prin manevra ajungi pe o platforma de unde ai posibilitatea sa reiei urcarea... hopa sus cu ea daca esti la finalul urcarii si mai ai 2 metri pana sus iara poti sa o arunci. posetarea nu se face cu gazul blana si apoi dai drumul la ambreaj, tre sa ii dai un sprit scurt care sa iti propulseze motoreta doar pe o distanta scurta. daca o sa ii pui gazul blana o sa se dea peste cap... vi sa intamplat nu-i asa )) in cazul in care ai de trecut un valcel cu maluri abrupte nu incerca sa o arunci de pe un mal pe celalalt, coboara in valcel si cand esti cu roata spate inac pe coborare trage un gaz scurt care sa te arunce cu fata pana pe malul celalalt si daca spatele un uraca abia atunci posetezi daca o sa tragi gazul cand esti in valcel te dai peste cap si lista poate continua... cel mai important lucru e sa gandesti ce se poate intampla daca posetezi si daca aceasta manevra te poate pune in avantaj! Editat August 18, 2011 de stulewa Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
challenger Postat August 18, 2011 Share Postat August 18, 2011 Buna idee cu un astfel de topic ..deci continuati si cu alte "smecherii" profesionale,ca prind al naibii de bine de multe ori . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ionut73 Postat August 19, 2011 Share Postat August 19, 2011 cu tot respectul pentru maestrul Jumba, eu cred ca e o prostie sa consideri aruncarea cu motorul un sfat. Poate inventati un sport nou. La enduro trebuie sa stai pe motocicleta. O poseta de-asta va poate costa o zi de enduro si cateva sute de euro. Eu am vazut amortizor spate spart de la o aruncare de-asta (a cazut pe o piatra). Ca sa nu mai vorbim de ghidoane, manete, radiatoare, etc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Soso Postat August 19, 2011 Share Postat August 19, 2011 cu tot respectul pentru maestrul Jumba, eu cred ca e o prostie sa consideri aruncarea cu motorul un sfat mentin si respectul si concluzia antevorbitorului. in 10 ani de enduro am posetat poate de 3 ori, insa niciodata cu scopul de a arunca motoreta mai sus 2-3 metri. din pct meu de vedere, poseta este doar cand in ecuatie apare si aripa spate, in pozitie....nenaturala altfel e de fapt o descalecare mai mult sau mai putin voita Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mark81 Postat August 19, 2011 Share Postat August 19, 2011 L-ati umplut pe om de respect Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Soso Postat August 19, 2011 Share Postat August 19, 2011 lasa ca ii suntem simpatici si ne iarta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ionut73 Postat August 19, 2011 Share Postat August 19, 2011 ai Jumba, de la tine ma asteptam la sfaturi cu adevarat folositoare pentru tinerii enduristi aspiranti. De genul "Ce faci daca te-a prins noaptea in padure, s-a rupt lantul, ai pana, s-au fisurat radiatoarele, lupii urla si vantul vuieste" Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andrei belcic Postat August 19, 2011 Share Postat August 19, 2011 ai Jumba, de la tine ma asteptam la sfaturi cu adevarat folositoare pentru tinerii enduristi aspiranti. De genul "Ce faci daca te-a prins noaptea in padure, s-a rupt lantul, ai pana, s-au fisurat radiatoarele, lupii urla si vantul vuieste" Bei un Sprite, fireste. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ketemeu Postat August 19, 2011 Share Postat August 19, 2011 (editat) ai Jumba, de la tine ma asteptam la sfaturi cu adevarat folositoare pentru tinerii enduristi aspiranti. De genul "Ce faci daca te-a prins noaptea in padure, s-a rupt lantul, ai pana, s-au fisurat radiatoarele, lupii urla si vantul vuieste" Bei un Sprite, fireste. Editat August 19, 2011 de ketemeu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
stulewa Postat August 20, 2011 Autor Share Postat August 20, 2011 LUPIII MAAAAA!!!!! problema e simpla, am incercat sa le povestesc "junorilor" ca posetarea nu e ok in mai toate situatiile in care e folosita. cu riscul de a nu impartasi aceleasi idei sustin ca in timpul unei curse poti iesi avantajos daca posetezi printre doi piloti cazuti si motoreta ta cade pe varf sau intr-o pozitie din care poti pleca lasandu-i pe rideri sa mai incerce o data, de doua sau chiar de trei ori urcarea. este perfect adevarat ca nu poti controla locul in care cade motoreta dar poti diminua riscurile avariilor alegand o zona relativ seafe pentru aruncare @soso: esti tare bre daca ai posetat doar de trei ori, eu am dat cu ea de a gasito batzu )) va pupa simpaticu! apropos, ma gandesc sa fac o "scoala de enduro" in care invataceii sa deprinda bazele mersului in offroad... cerdeti ca prinde? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mark81 Postat August 20, 2011 Share Postat August 20, 2011 Eu cred ca sti c ai vrut sa zici, dar nu se cheama "poseta". Poseta e cand dai motocicleta peste cap, similar miscarii de a arunca poseta peste umar. Ce spui tu este altceva si anume daca esti aproape urcat si vezi ca mai ai 1m pana sus si totusi nu-ti iese, te ajuta sa mai dai un gaz scurt si sa impingi de ghidon inainte. Manevra astfel executata iti mai castiga acel pretios metru si nici nu e periculoasa. Atentie, trebuie dat drumu la motocicleta si impins de ghidon inainte nu sa te agati de ghidon, deoarece altfel intervine poseta de care vorbeam mai sus. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mario Postat August 22, 2011 Share Postat August 22, 2011 apropos, ma gandesc sa fac o "scoala de enduro" in care invataceii sa deprinda bazele mersului in offroad... cerdeti ca prinde? Si ce te retine ?? Hai, hai ca sunt in urma cu multe lectii Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Penetru Postat August 22, 2011 Share Postat August 22, 2011 Asa cum face baiatu` asta e bine? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Soso Postat August 22, 2011 Share Postat August 22, 2011 hai ca o dam in bowling pe echipe Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
switch Postat August 22, 2011 Share Postat August 22, 2011 apropos, ma gandesc sa fac o "scoala de enduro" in care invataceii sa deprinda bazele mersului in offroad... cerdeti ca prinde? Numa daca nu pui tu motoarele ca sigur iesi in mega-pierdere Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
calutz Postat August 22, 2011 Share Postat August 22, 2011 daca are preturi mari sigur si le scoate pierderile cea ce conteaza e pretul mic sa ai clienti si profesori f.buni care sai invete pe elevi fara pierderi....bafta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
stulewa Postat August 23, 2011 Autor Share Postat August 23, 2011 Numa daca nu pui tu motoarele ca sigur iesi in mega-pierdere ktm.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
baurtulus Postat August 24, 2011 Share Postat August 24, 2011 Asa cum face baiatu` asta e bine? Zis si facut: Sau o poseta faimoasa!!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
M!rra Postat August 24, 2011 Share Postat August 24, 2011 sau o poseta filmata chiar de stulewa probabil tocmai ii explica cum so arunce mai artistic... sa dea bine in cadru ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
stulewa Postat August 25, 2011 Autor Share Postat August 25, 2011 asta e antologica, nu cred ca a mai reusit cineva stilul asta lateral ))) bine Stoteeeeeeee!!!!! un exemplu clar de ASA NU! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Soso Postat August 25, 2011 Share Postat August 25, 2011 bart, primul clip este perfect pentru a ilustra ce vrea stiulete sa ne spuna de 2 zile incoace Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
maryusmaryus Postat August 25, 2011 Share Postat August 25, 2011 daca nu esti in vro competitie, sa ajungi cu capra sus in timpi rapizi, etc.... e cea mai mare prostie sa dai cu caprita in halu asta. poseta, sacoÂşa sau alte pungi, dar tot prostie este. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
baurtulus Postat August 26, 2011 Share Postat August 26, 2011 bart, primul clip este perfect pentru a ilustra ce vrea stiulete sa ne spuna de 2 zile incoace Da,a filmat un prieten,incepator, la cursa de la Buzau(cupa EVW).Cred ca toti enduristii (mai hard)au incercat "solutia" poseta.De obicei o adopta cei cu experienta mai putina dar sa nu credeti ca celor experti nu li se mai intampla...De cele mai multe ori se intampla pe fondul oboselii dar si aderenta la sol sau felul terenului (denivelari,praguri etc)conteaza. Oricum,felicitari pentru topic!Eu unul m-am distrat, pentru ca am vazut ceva posete de cativa ani de cand fac sportul asta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
calutz Postat August 26, 2011 Share Postat August 26, 2011 pe mine ma costat ultima posetare nu gluma,facuta intrun copac...am patit exact ca in ultima filmare doar ca eram in padure. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
the black rider Postat Noiembrie 11, 2011 Share Postat Noiembrie 11, 2011 despre poÂşetare, lecție aproape completă: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate