Florin84 Postat August 11, 2012 Share Postat August 11, 2012 Zilele trecut am zis sa mai spal si eu motorul(hornet 2007), dar l-am umplut de zoaie pe blocul motor si ornamentele de aluminiu pe care sunt prinse scaritele spate. Aveti idee daca se mai curata si cu ce se curata?!?! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
BikerXX Postat August 11, 2012 Share Postat August 11, 2012 Polish Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
jerry_mcrie Postat August 11, 2012 Share Postat August 11, 2012 exista o solutie care spala bine si nu lasa pete pe aluminiu. se chiama MOTORSOLV si o folosesc de o vreme deja fara efecte adverse. spala bine si este ieftina. eu dau 10 lei pe un kil. unde ai pete singura solutie este polisharea... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat August 11, 2012 Admin Share Postat August 11, 2012 Se intampla asta pt.ca jegurile de patroni de la spalatorii amesteca solutiile cu soda caustica, pentru a mari profitul si a scadea costul operatiei. Soda caustica curata foarte bine, dar daca este adaugata intr-un procent prea mare ataca plasticele, ornamentele si aluminiul. Data viitoare cere sa ti-o spele doar cu apa sau cumpara-ti tu sampon special. Polish. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
RzVan Postat August 11, 2012 Share Postat August 11, 2012 si poti merge si sa le rupi capu la aia mai intai Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Florin84 Postat August 11, 2012 Autor Share Postat August 11, 2012 Eu am spalat-o... Mi-am dat deja un sut in c**e. am sa incerc azi cu o solutie de curat galeriile de la kronaumoto dar am vazut ca exista si un polish de aluminiu, a folosit careva polish de aluminiu?! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Calin26 Postat August 11, 2012 Share Postat August 11, 2012 Nu e neaparat ca pun patronii soda in solutii..ci ca asa vin ele din fabricatie. Majoritatea spumelor active de pe piata au in componenta soda caustica (stiu ce spun pt ca am vandut ceva timp o gama intreaga de cosmetice auto ) diferenta intre ele constand in concentratia de soda din ele. Foarte important este insa..ca atunci cand va spalati motoarele, sa o faceti cand acestea sunt reci, in felul acesta reducand sansele de aparitie a petelor pe suprafetele de aluminiu (tot din experienta spun). Eu imi spal motorul cu spuma activa si pana acum nu am vazut pete pe aluminiu...DAR...numai cand e rece. Revenind la problema omului..cu o pasta abraziva cu granulatie fina sau polish ar trebui sa rezolve problema. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
radum90 Postat August 11, 2012 Share Postat August 11, 2012 Mi-am spalat si eu motorul cu spuma activa si au ramas pete pe bascula fiind din aluminiu. Problema am rezolvat-o foarte simplu stergand bascula cu o carpa imbibata cu clasicul WD40 bun la orice Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jerycho Postat August 11, 2012 Share Postat August 11, 2012 Eu am folosit polish zic ei "special" pentru aluminiu luat de pe louis . Chiar functioneaza si efectul este mult mai evident decat cel al polishurilor universale de metal . Pt ca nu fac reclama nu o sa pun linkul dar se vinde la tub si costa in jur de 5 euroi . Eu unul am muuult aluminiu pe motor si numai cu asta il polishez . Are efect si pe partile cromate . Si se numeste Autosol Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
fesu' Postat August 13, 2012 Share Postat August 13, 2012 autosol gasesti si in romania stiu ca eu am luat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jerycho Postat August 16, 2012 Share Postat August 16, 2012 Te cred .. nu zic nu , eu in schimb am spus in special de polish ul de aluminiu , pe care nu l-am gasit in magazinele noastre .. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ionutpopoiu Postat Septembrie 6, 2012 Share Postat Septembrie 6, 2012 petele alea pe aluminiu apar deobicei cand speli motocicleta si respectivele elemente sunt inca fierbinti.trebuie lasata motocicleta sa se raceasca intai Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Joon Postat Septembrie 10, 2012 Share Postat Septembrie 10, 2012 si eu am avut aceeasi problema la hornetul meu din 2001 cand am folosit spuma activa ! acum bag sampon auto cu ceara , cel mai ieftin . si fac polish la 5 spalari cu asta in plus cu chestia asta curat smoala lipita pe jantele auto ..... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mucix Postat Iunie 30, 2020 Share Postat Iunie 30, 2020 (editat) Eu sunt foarte multumit de autosol. Am scos inclusiv pete mici de rugina de pe evacuari si ornamente cromate. https://www.autosol.com/product_p/1824.htm http://www.autosol.com/product_p/1000.htm Editat Iunie 30, 2020 de mucix Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CipRo Postat Iunie 30, 2020 Share Postat Iunie 30, 2020 Confirm! WD 40 scoate petele de pe aluminiu si blocul motor. Da luciu si nu aduna praful. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate