Sari la conținut

Concurs de viteza urban de moto-clasice.


HondaSan
 Share

Postări Recomandate

Ideea este excelenta si l-am felicitat pe HondaSan pentru ea, voi pune si eu osul la realizarea ei.


@lolo_ID, unii sunt dispusi sa traga de fiare foarte valoroase- vezi Cannonball Race.


Cred ca si Ij-ul (modele vechi) cot la cot cu Simsonul sau Jawa-CZ pot sa o rupa un pic pana la 100 pentru shou si astfel chiar sa existe un concurs.
Binenteles ca parada modelelor este si mai importanta.

In concursul efectiv sa participe moto clascie, nu Ij P 4,5 sau Ij J 4,5 sau Jawa TS, MT10,11, Ural din anii 80,90 etc. . Nici eu nu voi participa cu Niprul solo (ce duce pana dincolo de 150 :D).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 51
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Vizitator MosRahao

 

In concursul efectiv sa participe moto clascie, nu Ij P 4,5 sau Ij J 4,5 sau Jawa TS, MT10,11, Ural din anii 80,90 etc. .

 

De ce nu? In plus, cate clasice in adevaratul sens al cuvantului si apte de o cursa cat de mica sunt astazi in functiune in RO si mai ales cati dintre proprietari sunt dispusi sa "alerge" cu ele? Cateva. Sau gresesc?

 

Presupun ca la astfel de eveniment participa oameni care nu vor sa demonstreze ceva ci sa arate lumii ca "babele" merita salvate nu lasate in sopron ca suport pentru galinacee, pe timp de noapte. Concursul are un altfel de impact asupra oamenilor decat parada.

 

Cred ca asta e si ideea - eu unul asa am inteles. In tot cazul si eu asa judec (ai rezumat extrem de bine) si pentru o asemenea idee sunt dispus sa `pun osul`.

 

unii sunt dispusi sa traga de fiare foarte valoroase- vezi Cannonball Race.

 

 

 

Astia "joaca-n alta liga"...

 

Doug (care a participat la cursa cu un Indian din 1928) spunea ca a cunoscut la Cannonball Race oameni putred de bogati. Pare de mirare, dar n-au avut gretzuri in a-si pilota motocicletele antice intr-o cursa a dracului de grea pentru niste fiare fabricate inainte de 1930 si restaurate, tinute in functiune cu multa migala si pasiune. Si nici in a socializa cu ceilalti ori cu publicul - numeros, interesat si participativ, asa cum puteti vedea in filmuletele cursei (pentru cei care nu stiu ce e Cannonball Race, aici am scris un rezumat cu poze: http://calatoriifestinalente.wordpress.com/2012/11/12/cannonball-run-cu-motociclete-antice-de-a-latul-americii/ )

 

Revenind la oile noastre -atat la propriu cat si la figurat :-))) eu sper ca selectia, intocmirea grupelor de concurs, toata organizarea trebuie sa nu fie deloc limitativa si sa incurajeze participarea multora ce au motociclete vechi, clasice ori comuniste. Asta pentru ca obiectivul nostru (sper) este mai degraba sa popularizam genul acesta de motociclism, pentru ca o cursa in adevaratul sens al cuvantului, gen Cannonball, sincer mi se pare imposibila la noi. Pentru ca nu avem cu ce.

 

Asadar, eu mizez si votez pentru o cursa "populara", mai degraba decat spre una "elitista". Eu asa cred ca e de dorit si sper ca ideile noastre sa se indrepte in acest sens.

 

Saptamana asta asta pritocim tot si poate vom avea datele exacte

 

Ar fi bine sa ne si vedem cat de curand, pentru a vedea concret cu ce se ocupa fiecare la partea de organizare, pentru a fi eficienti.

 

Un prieten, Sid Stefanescu, ne propune urmatoarele idei in vederea difuzarii evenimentului catre public:

 

- 1. sa "vindeti" back-seats. Anume, virtual, cei care vor sa participe la cursa dar nu o pot face din varii motive (fie, bunaoara, ca n-au o motocicleta potrivita, fie ca nu sunt motociclisti deloc dar agreeaza evenimentul), sa "cumpere locuri de pasager". astfel, ei participa la cursa***, indirect. sumele pot fi folosite la organizare insa nu banii ar fi cei mai importanti, ci implicarea publicului si a comunitatii.

 

*** sistemul e folosit cu succes in ceea ce se cheama "adoptii la distanta" - bunaoara, iubesti animalele insa nu poti ajuta direct si atunci adopti de la distanta un animal, platind pentru el o parte a intretinerii lui. animalul traieste bine-merci in rezervatia lui naturala, sau in adapost iar donatorul, cel ce l-a adoptat astfel, stie ca ajuta concret acel animal (ca exemplu, ursul teddy -deci nu un urs impersonal- ce traieste in adaposturile pentru ursi orfani, unde acestia isi duc veacul semi-asistati). in cazul nostru, cumparatorul unui loc de pasager stie astfel ca participa la cursa, ca pasager (virtual) pe locul din spate al zundapp-ului d-lui Honda San, sau pe motocicleta cutare a d-lui X-ulescu, campion. sau in atasul lui Aleko. dar acest om care cumpara locul de pasager mai ales comunica celorlalti si se implica emotional, intr-un anumit grad - lucru important, daca dorim sa construim un eveniment si nu o simpla cursa de motociclete clasice.

 

- 2. puneti camere. Si "vindeti" online cursa, in timp real. *** Aici, prietenul nostru nu se refera la o vanzare propriu zisa ci vrea sa spuna ca instaland cateva camere web pe traseu, putem difuza cursa in timp real, pe internet - in felul acesta poate fi vizionata si de cei ce stau acasa - public, rude, prieteni sau simpatizanti. Din RO sau din orice tara.

 

*** Este pur si simplu vorba de comunicarea, difuzarea evenimentului catre un public cat mai larg. Sa nu ne iluzionam ca va fi public precum la competitiile moto din anii `60, asa cum am vazut in fotografiile din trecut publicate de Aran in excelentul sau... serial despre romania-motociclistica-in-imagini-si-povestiri-din-secolul-20/. Sau cum unii mai in varsta au vazut cu ochii lor. Va fi putin public, ca de obicei putina media "clasica" insa astfel, cu o inverstitie minima sau chiar inchiriind echipamentele, putem avea o buna difuzare a evenimentului. Desigur, folosind mult si media alternativa (retele de comunicare & media independenta cu difuzare on-line).

 

Daca vi se par bune ideile lui, le putem discuta si mai mult, il pot ruga si sa ne ofere putin ajutor... Este experimentat in dinastea.

 

Toate bune si astept (si sunt dispus sa ajut, cum am spus) ca sa progresam cu acest proiect frumos!

Editat de Festina Lente
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am inregistrat prima inscriere.Planeta V.Bun venit.

Din alt topic am inregistrat si prima incercare de refuz.Cicloburu cica ca nu mai participa la curse ,ca sa jurat .Cica gata cu concursurile.mai vedem ,ca nu-i numai dupa el.

Maine prima sedinta a Grupului de Initiativa.Rezultatele vor fi publicate.In spirtul nonsecretos care ne caracterizeaza.

 

Azi n-am avut ce face si am intrat pe siteul lui Moto Magia ,www.motomagia.ro si am revazut prezentarea expozitiei de motoclasice din 2009 sub titlul O istorie pe doua roti si am avut deosebita placere sa revad motocicletele lui Ionel,Aleko (motocicleta Ural a lui Aleko fiind deja cunoscuta de Heson ),ale mele,a lui Jean Taxi,Cuxi .Vlad,etc.Prezentate de catre tatuca Tibi Troia .Am fost cuprins de emotii si nostalgie.Cine stie,peste ani probabil ca tot asa vom privi si partciparea la pereconizatul concurs.Sa fie intr-un ceas bun!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bunule, că tot m-am deconspirat, o să-ți zic așa: Foarte faină ideea, dar nu-i de mine.

Motociclismul, din punctul meu de vedere, n-are a face cu concursurile. Nu-mi plac pistele, chiar nici cela „amenajate” pe străzile oricărui oraș. Mi se pare o îngrădire a libertății pe care o caut la acest hobby. Mie îmi place să mă plimb, să văd drumul, nu vreau un cîmp vizual îngustat de viteză, o „morișcă” pe un circuit ș.a.m.d.

Repet, apreciez ideea, voi încerca să te ajut dacă-mi vine vreo idee, dar atît. Nu voi participa pe motor. Dacă voi fi sănătos și voi avea timpul necesar, voi fi acolo unde vă „veți alerga”, dar nu voi participa în calitate de concurent. Dacă vreunul dintre prietenii noștri nu va avea cu ce să participe, îi voi pune junghiul meu la dispoziție, junghi pe care-l voi aduce să-l vadă „poporul privitor”.

 

P.S. Te-am căutat la tine, dar aveai program... Sper că ți-a zis băiatul tău.

Toate bune! :cheers:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator MosRahao

In discutia din seara asta s-a vorbit despre:

 

- ZIUA cursei, si aceasta va avea loc intr-o sambata - credem ca-i cel mai comod si pentru paricipanti, si pentru public;

- s-a discutat LOCUL cursei -acesta e greu de stabilit, este de dorit o strada in centrul orasului, desi conditii tehnice aproape ideale s-au identificat pe strazi aflate in zona de mijloc in jurul centrului orasului - dar ne-am dori cu totii o vizibilitate maxima; vom vedea ce vor spune Primaria si Politia;

- s-au avansat diverse DATE posibile pentru cursa, anume in iunie sau in cel mai rau caz in septembrie, insa in a doua jumatate a lui iunie poate ca ar fi o data rezonabila, daca si participantii posibili ar fi de acord;

- am convenit ca o PARADA a motocicletelor participante va deschide cursa, parada cu motocicletele acestea si participantii la cursa - dar si alti motociclisti, daca vor veni cu motocicletele lor- urmand sa se desfasoare si pe strazile adiacente cursei propriu-zise;

- la finalul cursei, motocicletele vor fi EXPUSE intr-un loc mai larg, unde publicul le poate admira, poate face poze ori riderii vor raspunde la intrebarile publicului si desigur la intrebarile presei;

- este nevoie de SPONSORI atat pentru cheltuielile legate de premii cat si cele de organizare;

- organizarea cursei propriu-zise va fi (speram) asumata de oameni cu experienta in aceste lucruri, ce si-au anuntat sprijinul si sper ca vor merge pana la capat cu asta si nu vor ramane doar la nivel declarativ; e chestie delicata si complicata, pe care numai oameni de acest gen o pot descalci;

- daca exista oarece idei pentru un SLOGAN al cursei, ar fi binevenite; de asemenea, orice idei de organizare sau oferte de implicare directa sunt binevenite din partea oricui;

- se vor stabili clase de concurs in care cei doritori vor participa la cursa; de principiu, oricine care are o motocicleta antica, vintage sau comunista va putea sa participe dar vom anunta in curand cum si in ce fel; ne dorim cu totii o cursa deschisa tuturor celor ce au asemenea motociclete, cursa nefiind neaaparat o intrecere cat mai curand un prim pas in care aratam celorlalti ca si in RO exista motociclete vechi, functionale si chiar capabile de o alergare;

- vor fi si premii, podium, cupe, gustari, rock si bere.

 

Spre finalul saptamanii ce vine ne vm intalni din nou, vom reveni cu date si mai concrete. Pana atunci: Bafta mare, tuturor!



orice idee: de traseu, de organizare sau orice alta idee pozitiva este binevenita! orice om care vrea sa se implice in organizarea acestei curse (e mult de lucru si de facut, nu doar la nivel declarativ) este binevenit. :cheers:



Motociletele ce pot participa sunt de tipul: ANTICE (pana in 1950), CLASICE (intre 1951- 1970) VINTAGE (1971-1980) COMUNISTE (din toate timpurile). O sectiune separata a cursei va fi cu motociclete cu atas. Clasificarea asta e grosiera, doar ca sa va faceti o idee; nu corespunde clasificarii internationale si va fi rafinata in timp si nimic nu-i batut in cuie... Insa, cei ce detin motociclete de acest tip si ar avea chef sa participe, sunt rugati sa-si spuna opinia.

Editat de Festina Lente
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bai voi sunteti nebuni?Abia acu o ora mi-a venit ideea.Bagati voi propuneri.In principiu putem sa fim scortosi si sa bagam niste reguli stricte sau sa fim mai permisivi.Asta se va stabili pe parcurs.Eu optez pentru inceput pentru deschidere si permisivitate.De aceea doresc sa fie un Grup de Initiativa ca sa poata fi discutate pe indelete si argumentat fiecare dintre aspecte si amanunte.Care nu-s putine.

 

Simpatic omul asta. Are o idee si gata.

E treaba aia cu cel care arunca o piatra in apa si 10 destepti cauta soultii sa o scoata.

 

Acum pe bune, asa cum au mai spus si altii, cine e nebun sa bage bani intr-o mocicleta si apoi sa o riste la un eveniment de genul asta?

Nici daca premiul e de doua ori mai mare decat investitia tot nu merita. Daca e sa cada cu motocicleta cand o alerga de nebun pe strazi poate sa faca o paguba serioasa motorului.

Or sa castige aia care nu au bagat nici doi bani in mobrele lor si nu le pasa de ele.

 

Mie mi se pare o aireala. Detin doua comuniste dar nu m-as baga la asa ceva. Totusi o sa vin sa rad de aia care isi strica motoarele pentru o idee neterminata. :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ideea de concurs moto urban cu motociclete vechi la care sa poata participa oricine doreste mi se pare foarte buna.

Referitor la investitiile in motocicleta.. fiecare baga cat e dispus si cat considera sa bage.

Sa fie un concurs simbolic, un soi de redbull flugtag:

Soft-Prop-Red-Bull-Flugtag.jpg

si banii stransi (daca vor fi) sa intre intrun cont care sa ajute motociclistii victime ale accidentelor rutiere.

 

 

O asemenea cursa cred ca ar avea un impact mai mare decat un mars de constientizare sau o parada moto.

 

Parerea mea.

Editat de TM06UFO
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@last omul chiar e simpatic si a avut idei pe care le-a dus la bun sfarsit cu efort. Detii 2 comuniste dar nu te-ai baga ca ai falimenta daca s-ar strica. Totusi vii sa razi de aia care o sa isi distruga motocicletele de la cateva ture de mers mai tare. Foarte tare.

@last Concursul propriu-zis nu o sa fie Isle of Man deci "alearga de nebuni pe strazi" pica. Primul post zicea ca asa ceva se organizeaza deja la Timisoara si la Turda.

Locatia pe care o vom obtine cel mai probabil nu o sa ne permita sa tinem biata fiara in regim maxim, uzura va aparea de la accelerari, acu' cat credeti ca se uzeaza un Ij sau un M de la plecari de pe loc mai bruste?! Cine are clasica/comunista si o si foloseste in traficul cotidian deja o exploateaza sportiv! De data asta o face intr-o zona restrictionata traficului, in cadrul unui eveniment dedicat fierului si spre incantarea publicului.
Despre accidentari, vor fi pe cat posibil evitate prin organizare, in orice caz vor exista asigurari individuale speciale pt eveniment sportiv.



Tre' sa dazgat barca sau va fi o sectiune separata pentru cei pe tri' roti?

nu dai jos atasul, o sa fie clasa de atase :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator MosRahao

si banii stransi (daca vor fi) sa intre intrun cont care sa ajute motociclistii victime ale accidentelor rutiere.

 

O asemenea cursa cred ca ar avea un impact mai mare decat un mars de constientizare sau o parada moto.

 

ideea asta a ta, de folosire a banilor stransi, este exceptionala. va trebui sa cautam sa gasim sponsori.

 

la fel cred si eu, ca o astfel de cursa poate sa aiba impact foarte mare asupra publicului. va fi de fapt o joaca. frumoasa, speram noi...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@last omul chiar e simpatic si a avut idei pe care le-a dus la bun sfarsit cu efort. Detii 2 comuniste dar nu te-ai baga ca ai falimenta daca s-ar strica. Totusi vii sa razi de aia care o sa isi distruga motocicletele de la cateva ture de mers mai tare. Foarte tare.

 

@last Concursul propriu-zis nu o sa fie Isle of Man deci "alearga de nebuni pe strazi" pica. Primul post zicea ca asa ceva se organizeaza deja la Timisoara si la Turda.

 

Locatia pe care o vom obtine cel mai probabil nu o sa ne permita sa tinem biata fiara in regim maxim, uzura va aparea de la accelerari, acu' cat credeti ca se uzeaza un Ij sau un M de la plecari de pe loc mai bruste?! Cine are clasica/comunista si o si foloseste in traficul cotidian deja o exploateaza sportiv! De data asta o face intr-o zona restrictionata traficului, in cadrul unui eveniment dedicat fierului si spre incantarea publicului.

Despre accidentari, vor fi pe cat posibil evitate prin organizare, in orice caz vor exista asigurari individuale speciale pt eveniment sportiv.

 

 

Nu am nici o indoiala ca simpaticul a facut niste cevauri. Probabil in acelasi stil. Are o idee, nu stie ce vrea si rezolva treaba cu creierul altora. Fara suparare dar asa reiese din prima postare.

Nu e vorba de dat faliment aici vorbim de pagube greu de reparat cu toti banii din lume.

Una e sa chinui un Nipru, un Ij, ori un Ural pentru care inca gasesti piese noi destul de usor si ala e sa faci praf o cutie de viteze ori un rezervor, o furca de Danubia, Gat de lup, Ogar, Doi iepurasi.

Asa ca aia cu ij-urile se vor intrece si aia cu alte motoare vor fi si ei pe acolo. Unde e cursa in treaba asta eu nu pricep.

-------------------------------------------------------------

Daca nu faceti rost de sponsori multi dintre cei care merg cu comunistele in traficul cotidian nu vor avea bani sa plateasca asigurarea aia speciala asa ca pierdeti participanti.

-----------------------------------------------------------------

Sunt curios daca va aproba FRM-ul chestia asta.

------------------------------------------------------------

Oricum nu va opriti din cauza mea. Eu doar imi spun parerea care nu coincide cu a voastra.

O sa puneti pe butuci multe clasice pe care ori o sa le cumparati tot voi la un pret mai mic ori o sa ajunga la fier vechi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am gasit pe net dingreseala niste curse din anii 90 in oras..prea tare.

ar fi misto sa se mai faca.

se inchid niste sosele, se pun niste baloti de paie, banda pentur marcat si aia e.



Nu am nici o indoiala ca simpaticul a facut niste cevauri. Probabil in acelasi stil. Are o idee, nu stie ce vrea si rezolva treaba cu creierul altora. Fara suparare dar asa reiese din prima postare.

Nu e vorba de dat faliment aici vorbim de pagube greu de reparat cu toti banii din lume.

Una e sa chinui un Nipru, un Ij, ori un Ural pentru care inca gasesti piese noi destul de usor si ala e sa faci praf o cutie de viteze ori un rezervor, o furca de Danu

bia, Gat de lup, Ogar, Doi iepurasi.

Asa ca aia cu ij-urile se vor intrece si aia cu alte motoare vor fi si ei pe acolo. Unde e cursa in treaba asta eu nu pricep.

-------------------------------------------------------------

Daca nu faceti rost de sponsori multi dintre cei care merg cu comunistele in traficul cotidian nu vor avea bani sa plateasca asigurarea aia speciala asa ca pierdeti participanti.

-----------------------------------------------------------------

Sunt curios daca va aproba FRM-ul chestia asta.

------------------------------------------------------------

Oricum nu va opriti din cauza mea. Eu doar imi spun parerea care nu coincide cu a voastra.

O sa puneti pe butuci multe clasice pe care ori o sa le cumparati tot voi la un pret mai mic ori o sa ajunga la fier vechi.

eu ma gandeam ca o sa fie "cursa" nu cursa.

adica ceva "pasnic", demonstrativ, nu ceva pentru care sa se scoata unii pe altii participantii.

se mai fac din astea cu masini clasice, acolo la fel, se evita pe cat posibil accidentele.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca in anii '80-'90 mergeam de bezmetic la curse cu motocicleta proprie, fara ajutor din partea cuiva, fara benzina si procurind totul pe banii mei putini luati de la "gura copiilor", pe pielea mea jupuita uneori, pe fiare strimbate sau rupte pe care mi le cumparam/reparam apoi singur, tot pe banii si timpul meu...acum, cind exista echipamente, piese pe care le comanzi pe internet, cind benzina te asteapta in statia PECO, prieteni care te pot ajuta in caz de nevoie, ca sa nu mai vorbesc de ajutor in caz de tavaleala acordat urgent de SMURD...acum, cind avem cam tot ce ne dorim la nas, ar fi pacat sa nu incercam sa facem si sa reusim ce nu am reusit in tinerete! Io voi veni (99%...fiindca neprevazutul are si el partea lui!) si voi scoate ficatii din CZ-u'...indiferent ca dupa aceea il voi urca in tren sau pe platforma ca sa-l aduc acasa, indiferent ca prietenii mei ma vor aduna de pe caldarim in caz de tavaleala si oricit m-ar costa aventura asta! Mai trebuie doar unu'...fiindca singur nu concurez...stiu ca voi ajunge al doilea! :bike-037:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator MosRahao

am gasit pe net dingreseala niste curse din anii 90 in oras..prea tare.

 

se inchid niste sosele, se pun niste baloti de paie, banda pentur marcat si aia e.

 

adica ceva "pasnic", demonstrativ, nu ceva pentru care sa se scoata unii pe altii participantii.

 

exact! se va tine pe un traseu din cateva strazi pe care va fi circulatia oprita. sau pe o singura strada, depinde cum obtinem aprobarea.

 

noi am prefera sa aiba loc pe un traseu dintr-o zona veche a orasului, de pilda Cotroceni (dau doar un exemplu), aproape de metrou, ca oamenii sa vina cu usurinta, cu o mica scena unde se vor premia castigatorii, cursa sa fie comentata in direct si difuzata, poate, on-line; la sfarsit, participantii isi lasa mobrele intr-un loc mai larg, unde oamenii sa le poata fotografia, sa puna intrebari despre ele, sa discute cu riderii, etc. locul ideal ar fi in buza unui parc. rock-ul la care ne gandim ca s-ar produce pe scena, dupa cursa, ar fi si el de anii `60-`70, in tot cazul mai "old fashion", in ton cu mobrele. de asemeni, nu vor fi de vanzare eternii mici, ci un alt gen de gustari, nu stim exact cum. nu intrati in panica, la bere nu renuntzam pentru nimic in lume! :-))) adica am vrea sa iasa un eveniment mai altfel, la care oamenii sa se simta bine -fie ca-s motociclisti ori public larg.

 

cine participa o face pentru spectacol nu pentru castig. in acelasi timp, oamenii cred ca se vor intrece cu adevarat, dar asa cum spuneam, intr-un spirit relaxat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu am nici o indoiala ca simpaticul a facut niste cevauri. Probabil in acelasi stil. Are o idee, nu stie ce vrea si rezolva treaba cu creierul altora. Fara suparare dar asa reiese din prima postare.

Nu e vorba de dat faliment aici vorbim de pagube greu de reparat cu toti banii din lume.

Una e sa chinui un Nipru, un Ij, ori un Ural pentru care inca gasesti piese noi destul de usor si ala e sa faci praf o cutie de viteze ori un rezervor, o furca de Danubia, Gat de lup, Ogar, Doi iepurasi.

Asa ca aia cu ij-urile se vor intrece si aia cu alte motoare vor fi si ei pe acolo. Unde e cursa in treaba asta eu nu pricep.

-------------------------------------------------------------

Daca nu faceti rost de sponsori multi dintre cei care merg cu comunistele in traficul cotidian nu vor avea bani sa plateasca asigurarea aia speciala asa ca pierdeti participanti.

-----------------------------------------------------------------

Sunt curios daca va aproba FRM-ul chestia asta.

------------------------------------------------------------

Oricum nu va opriti din cauza mea. Eu doar imi spun parerea care nu coincide cu a voastra.

O sa puneti pe butuci multe clasice pe care ori o sa le cumparati tot voi la un pret mai mic ori o sa ajunga la fier vechi.

 

Amice last,e evident pentru toata lumea ca n-ai sa iei vreodata nici premiul optimismului :D ,nici pe-al entuziasmului. :moto: ..

Dar ai dreptate in cateva privinte : 1.Ai voie sa-ti spui parerea si 2. N-o sa se opreasca vreun fluviu din cauza parerii tale.

E drept ca ai voie sa-ti spui parerea,dar ar ajuta mult la creerea unei atmosfere placute si costructive pe forum daca ai face-o pe un ton mai calm si mai putin acid.

Nu inteleg ce te deranjaza propunerea asta :hug: ; daca noi nu suntem in stare sa participam la evenimente,asta nu inseamna ca nimeni sa nu participe.

Trebuie sa se intample ceva si in tara asta,la altii sunt mult mai multe ocazii.

Eu zic sa le uram viitorilor participanti asfalt uscat si fara evenimente,si distractie placuta "dupa" - si sa nu uitam - important nu e atat sa castigi cat sa participi !!!

 

BAFTA !!!!

Editat de mpc
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

intreb in alta ordine de idei,

cu o comunista fara acte se poate? gen cadru p5 motor p5 preparat,roti turnate frane disc etc.

am avut in trecut un p 5 cu motor modificat respectiv biela ascutita,transfere marite cilindru - piston,carteri slefuiti,topogane,chiuluasa cu camera comprimata,dopuri de pluta in ambielaj,nivel mare,avans mai mare,alte arcuri la ambreaj etc.. cu asa ceva nu mi-ar fi rusine,cu toate ca mobra n-are viata lunga in astfel de conditii,insa pentru o comunista,sa-ti salte roata sus din gaz,io zic ca ii suficient. 140 - 150 garantat,insa doar cateva zile,in cazul de fata poate cateva ture :grinbandit:. astefel nu-ti mai pare rau de munca depusa,desi pagubele vor fi insemnate,mai raman si cateva organe demne de recoltat din-transa.

:cheers:

Poti participa cu sansa de castig sau cu risc de a o f-te! Daca o f-ti in timpul concursului concediaza mecanicul preparator (chiar daca e vorba de tine.. ca bibelou putea poza si fara modificarile mentionate)

:cheers:

Editat de TM06UFO
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

intreb in alta ordine de idei,

cu o comunista fara acte se poate? gen cadru p5 motor p5 preparat,roti turnate frane disc etc...

Si cum ajungi aici cu ea, pe platforma?! In cazul asta costurile se tripleaza, asa ca mai bine supui la surghiun o comunista inscrisa, modificata sau nu, dar care sa te aduca si eventual sa te si duca inapoi de la eveniment! Parerea mea!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator MosRahao

cine participa o face pentru spectacol nu pentru castig.

 

L.E.: desi musai vor fi si premii pentru castigatori si in tot cazul, se vor inmana cupe acestora.

 

intreb in alta ordine de idei,

cu o comunista fara acte se poate?

 

nu, motocicletele trebuie sa fie in completa legalitate, ca si riderii, intrucat cursa e stradala...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cum s-a concretizat ceva au si inceput comentariile.Foarte bine.De la aceste comentarii avem de extras multe idei.De exemplu chestia cu motocicletele participante daca este obligatoriu sa fie inscrise si cu toate actele la zi.Legatura cu politia si primaria este sarcina mea.Ca sa linistesc pe baiatul care avea impresia ca m-am dat la oparte.Deci avand in vedere faptul ca acest concurs va avea locul de desfasurare pe un circuit stradal dar inchis circulatiei ,voi pune intrebarea de rigoare celor de la Politia Rutiera,acestia fiind cooptati ca si colaboratori la acest eveniment.In functie de aceste discutii voi posta ce s-a hotarat.Eu sper sa fie deschis pentru toate motocicletele pentru ca multi au motociclete de valoare dar care din varii motive nu sunt inscrise in circulatie.

In ce priveste periculozitatea acestui concurs,o spun cu toata responsabilitatea,este muuuult mai periculos sa circuli pe drumurile publice cu o motocicleta "clasica"decat sa participi la un astfel de concurs.Pe strada toti participantii la trafic de pe drumurile publice nu te feresc,trec pe langa tine pe la 10 cm,nemaispunand ca trec pe langa tine ,aproape si cu viteza foarte mare producand sperieturi si dezechilibrari.Si nu vorbesc de la manuale ci din postura unui motociclist care in 2012 am facut cu o motocicleta DKW 125 RT din 1940,1800 km.Deci am experienta.Pe "circuitul" nostru toti participantii la cursa vor fi atenti unii cu altii si se vor feri sa se incomodeze reciproc.

 

In alta ordine de idei,ma anunt ca participant la doua clase,125cc si 350cc cu DKW 125,1940 si cu Zundapp 350 ST,1938.Si sper sa castig la 350 cc.



Pentru cei ce le vor la tzipla anunt ca am hotarat si LINIUTZEEEEEEEEE!Ei?Si daca ne lasa bugetul si fete faine cu umbrela si sampania.

Editat de HondaSan
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator MosRahao

Dupa discutia de aseara cu Mircea, au ramas in picioare trei trasee posibile:

 

1. in fata Academiei Militare, pe B-dul Eroilor

- avantaje: e in centru, atmosfera urbana, platou generos pentru adunare, acces facil, circulatia poate fi deviata pe bretelele laterale (pe unde merg troleele), loc generos si pentru public si cu buna vizibilitate asupra cursei.

- dezavantaje: trasul scurt (cca 200 m). se poate rezolva prin mai multe ture, insa un traseu compact poate fi si un avantaj.

 

2. la Palatul Copiilor, pe breteaua de acces spre parc

- avantaje: in proximitatea centrului, in buza parcului, acces facil, circulatia auto nu trebuie intrerupta deloc, traseul are o lungime medie, loc pentru suficient pentru public, cu vizibilitate medie asupra cursei.

- dezavantaje: ?

 

3. pe Splaiul Dambovitei, intre Targul Vitan si Mihai Bravu (pe dreapta dambovitei, cum vii spre centru)

- avantaje: traseu lung, cca 2 km. acces facil cu metroul.

- dezavantaje: e un loc marginas si susceptibil de a se umple cu neaveniti (cursa va fi probabil intr-o sambata, cand e zi de targ). trebuie oprita circulatia pe o artera importanta de acces dinspre A2 si pe alte 3-5 stradute laterale. loc foarte mult pentru public dar cu vizibilitate proasta asupra cursei.


Dupa discutie, am mers sa vedem si cu ochii cele 3 trasee, desi se facuse intuneric si ploua cu draci. Mircea incearca in saptamana ce vine sa sustina in fata autoritatilor traseele acestea ce noi le consideram posibile, in ideea ca tartorii orasului vor agrea unul dintre ele. Intre timp, rugamintea este ca cei ce sunt dispusi sa "puna osul" la organizare sa anunte, sunt multe de facut si e nevoie de o munca de echipa.

 

Opiniile constructive sunt binevenite, dar mai ales participarea concreta si voluntara pentru toate ce sunt de facut.


Motociletele ce pot participa la cursa sunt de tipul: ANTICE (pana in 1950), CLASICE (intre 1951- 1970) VINTAGE (1971-1980) COMUNISTE (din toate timpurile). O sectiune separata a cursei va fi cu motociclete cu atas. Clasificarea asta e grosiera, doar ca sa va faceti o idee; nu corespunde clasificarii internationale si va fi rafinata in timp si nimic nu-i batut -acum- in cuie.



(un rezumat asupra intentiilor de organizare a cursei am prezentat si pe forumul vecin si prieten: http://www.pro-bike.ro/forums/topic/102094-concurs-urban-de-motociclete-clasice/)

trasee.doc

Editat de Festina Lente
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Poti participa cu sansa de castig sau cu risc de a o f-te! Daca o f-ti in timpul concursului concediaza mecanicul preparator (chiar daca e vorba de tine.. ca bibelou putea poza si fara modificarile mentionate)

:cheers:

Maiiii da stiu ca din "piesa" asta a noastra tie ti-e gandul numai la un "act".Gandeste si tu pozitiv.Ar fi grozav daca ne-ai face un "filmuletz" d-ala mishto cum stii mata sa faci.Asa ,de reclama.Ca de venit nu cred ca vei veni.Deh,distanta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ce parere aveti de locatie in parcarea unui hypermaket?

se poate amenaja relativ usor un mini-circuit, se face reclama (interesant pentru magazinele din zona), public, se pot atrage usor sponsori.

fiind proprietate privata, nu mai e nevoie de inchis drumuri publice.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...