hypnotech24 Postat Mai 26, 2013 Share Postat Mai 26, 2013 am schimbat de curand semnalele vechi cu bec cu unele noi pe led.. daca dau semnal si pun frana e ok..dar daca am si farul aprins si pun frana, semnalul incepe sa clipeasca mai incet pana se stinge.. Va intreb.. Oare am probleme cu releul de incarcare? Honda hornet PC 36 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
O_Stefan Postat Mai 26, 2013 Share Postat Mai 26, 2013 din cate stiu eu cand pui pe led trebuie ori sa schimbi releul ori sa pui sigurante pe fiecare semnalizare! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andrey1205 Postat Mai 26, 2013 Share Postat Mai 26, 2013 am avut si eu aceeasi problema la un transalp,am renuntat pana la urma si am pus tot pe bec.Am incercat si varianta cu sigurante dar se incing(sigurantele) rau de tot dupa 4-5 semnale,gandeste-te daca as fi lasat 1 min semnalul pus.Ai probleme pt ca becul are 10/21 W(depinde de releu) iar led-urile au 2 W si de asta trebuie pusa siguranta in paralel ca sa ai consumator. mai bine iti pui tot pe bec si nu te mai complici Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nervOptik Postat Mai 26, 2013 Share Postat Mai 26, 2013 Trebuie sa schimbi releul cu unul electronic. Cel pe care il ai tu acum, cel mai probabil este releu electro-mecanic, cu lamele si functioneaza doar daca ai o anumita rezistenta pe circuitul de semnalizare. (ex doar cu 2 becuri de 5 sau 10W + cel din bord mai mic) Ledurile au rezistenta foarte mica, 0,5 - 2W si de aceea, bobina din interiorul releului nu declanseaza, sau declaseaza aiurea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hypnotech24 Postat Mai 26, 2013 Autor Share Postat Mai 26, 2013 mda..si am crezut ca am facut o afacere cu ele..se vad mult mai bine decat alea pe bec si ziua si noaptea off: apropo nerv am fost la Dan.. mi-a sudat capacu de la baia de ulei.. a fost forta..30 de lei Hmm deci ziceti ca daca schimb sigurantele tot nu rezolv nimic? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Skandal Postat Mai 26, 2013 Share Postat Mai 26, 2013 Nu se pun siguranțe )se pun rezistente si eventual o dioda pe iesirea din releu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Hyena986 Postat Mai 26, 2013 Share Postat Mai 26, 2013 Daca pui rezistente trebuie sa fi atent ce rezistente pui si unde le pui... e posibil sa se incinga destul de tare si sa dai de alte probleme daca se topeste ceva Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Skandal Postat Mai 26, 2013 Share Postat Mai 26, 2013 NervOptic: unitatea de masura pt rezistenta= ohm Unitate de masura pt putere= watt Ai incurcat borcanele implicit sfaturile Daca pui rezistente trebuie sa fi atent ce rezistente pui si unde le pui... e posibil sa se incinga destul de tare si sa dai de alte probleme daca se topeste ceva Nu se incinge nimic.cele de la rizoma vin la pachet cu tot cu rezistente Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nervOptik Postat Mai 26, 2013 Share Postat Mai 26, 2013 NervOptic: unitatea de masura pt rezistenta= ohm Unitate de masura pt putere= watt Ai incurcat borcanele implicit sfaturile Nu se incinge nimic.cele de la rizoma vin la pachet cu tot cu rezistente zici tu? Am crezut ca e logic ca atunci cand ai mai multi Wati ca si consumator, rezistenta pe cirtcuit creste ...nu trebuia sa specific asta. nu am vazut pe niciun bec sa scrie cati Ohmi are ... ai vazut tu ? off: apropo nerv am fost la Dan.. mi-a sudat capacu de la baia de ulei.. a fost forta..30 de lei Ma bucur ca ai rezolvat. E un om cumsecade si destul de instarit. Nu se hazardeaza la preturi absurde. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hypnotech24 Postat Mai 26, 2013 Autor Share Postat Mai 26, 2013 pai..mersi de raspunsuri..o sa cumpar niste rezistente..stie cineva cumva si de cati ohmi imi trebuie? un semnal are vreo 14 leduri Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Performance Solutions Postat Mai 26, 2013 Share Postat Mai 26, 2013 am avut si eu aceeasi problema la un transalp,am renuntat pana la urma si am pus tot pe bec.Am incercat si varianta cu sigurante dar se incing(sigurantele) rau de tot dupa 4-5 semnale,gandeste-te daca as fi lasat 1 min semnalul pus.Ai probleme pt ca becul are 10/21 W(depinde de releu) iar led-urile au 2 W si de asta trebuie pusa siguranta in paralel ca sa ai consumator. mai bine iti pui tot pe bec si nu te mai complici rezistente. dar trebuie calculata valoarea. toate rezistentele se incalzesc, dar daca sunt puse cele care trebuie se incalzesc nesemnificativ. zici tu? Am crezut ca e logic ca atunci cand ai mai multi Wati ca si consumator, rezistenta pe cirtcuit creste ...nu trebuia sa specific asta. nu am vazut pe niciun bec sa scrie cati Ohmi are ... ai vazut tu ? Ma bucur ca ai rezolvat. E un om cumsecade si destul de instarit. Nu se hazardeaza la preturi absurde. pai rezistenta unui bec in ohmi se poate calcula. de exemplu, la 14v un bec de 21 w are 9.33333 ohmi si consuma 1.5 A! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cesar Postat Mai 26, 2013 Share Postat Mai 26, 2013 consuma 1.5 A! Zbang! Iar ai vorbit! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nervOptik Postat Mai 26, 2013 Share Postat Mai 26, 2013 (editat) rezistente. dar trebuie calculata valoarea. toate rezistentele se incalzesc, dar daca sunt puse cele care trebuie se incalzesc nesemnificativ. pai rezistenta unui bec in ohmi se poate calcula. de exemplu, la 14v un bec de 21 w are 9.33333 ohmi si consuma 1.5 A! Pai nu-mi spune mie, spune-i lu' SKR super bikes ca el lucreaza cu borcane. Poate ar trebui data formula ... sa-si calculeze singuri oamenii ce rezistente au nevoie R= V*V/W Adica Rezistenta pe circuitul de semnal = 14V * 14V/X wati au becurile Rezistenta unui circuit de 21 W = 14*14/21 = 9,333 Acuma cei care vor sa puna rezistente, sa-si calucleze cati W aveau pe instalatia originala, si apoi sa adauge rezistenta pana la valoare initiala, luand in considerare ca semnalele cu leduri au maxim 1-2 W Editat Mai 26, 2013 de nervOptik Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Performance Solutions Postat Mai 26, 2013 Share Postat Mai 26, 2013 Zbang! Iar ai vorbit! sunt curios cat iti da tie 21/14... Pai nu-mi spune mie, spune-i lu' SKR super bikes ca el lucreaza cu borcane. Poate ar trebui data formula ... sa-si calculeze singuri oamenii ce rezistente au nevoie R= V*V/W Adica Rezistenta pe circuitul de semnal = 14V * 14V/X wati au becurile Rezistenta unui circuit de 21 W = 14*14/21 = 9,333 Acuma cei care vor sa puna rezistente, sa-si calucleze cati W aveau pe instalatia originala, si apoi sa adauge rezistenta pana la valoare initiala, luand in considerare ca semnalele cu leduri au maxim 1-2 W ei, nu ti-am zis tie, ti-am dat quote ca era vorba de ohm-watti, atata tot! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cesar Postat Mai 26, 2013 Share Postat Mai 26, 2013 Vreau si eu bec care consuma amperi, ca aia sunt gratis si scap de niste cheltuieli. Kilowatii ne omoara.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nervOptik Postat Mai 26, 2013 Share Postat Mai 26, 2013 Oricum, eu nu cred ca merge cu rezistente ... practic ia din puterea intregului circuit de semnalizare, implicit a releului. Nu sunt sigur, e doar o presupunere, si merita sa incercati cu rezistente, dat fiind ca nu costa mai mult de 0,2 Ron o bucata. Varianta care merge sigur 100% si fara lipituri si alte cacatzishuri este releul electronic, care indiferent de rezistenta din circuit, inchide si deschide circuitul in mod digital. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
JAGI Postat Mai 27, 2013 Share Postat Mai 27, 2013 Se vindeau pe Louis relee pt semnalele cu leduri.Costau citiva euro. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Performance Solutions Postat Mai 27, 2013 Share Postat Mai 27, 2013 oricum faptul ca incep sa clipeasca din ce in ce mai incet si se sting nu-i din cauza rezistentelor, a lipsei lor sau a releului de semnalizare! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Sorin128 Postat Mai 27, 2013 Share Postat Mai 27, 2013 Se vindeau pe Louis relee pt semnalele cu leduri.Costau citiva euro. Gen : http://www.louis.de/_10dae6c31cfe2a624129db3da442b2b8b3/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10032021 Initiatorului: Daca esti din Bucuresti si vrei sa vezi daca iti functioneaza ok cu rezistenta asemanatoare cu cea de mai sus da un PM si treci pe la mine inainte sa dai comanda ca am una uitata printre piese. Succes. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andry Postat Mai 27, 2013 Share Postat Mai 27, 2013 Găsiţi oameni buni relee de semnalizare electronice cu 10-15 lei, destinate scuterelor, cu 2-3-4 contacte. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Skandal Postat Mai 27, 2013 Share Postat Mai 27, 2013 din cate stiu eu cand pui pe led trebuie ori sa schimbi releul ori sa pui sigurante pe fiecare semnalizare! am avut si eu aceeasi problema la un transalp,am renuntat pana la urma si am pus tot pe bec.Am incercat si varianta cu sigurante dar se incing(sigurantele) rau de tot dupa 4-5 semnale,gandeste-te daca as fi lasat 1 min semnalul pus.Ai probleme pt ca becul are 10/21 W(depinde de releu) iar led-urile au 2 W si de asta trebuie pusa siguranta in paralel ca sa ai consumator. mai bine iti pui tot pe bec si nu te mai complici daca puneti o siguranta in paralel,veti arde siguranta,in serie efectul este null Trebuie sa schimbi releul cu unul electronic. Cel pe care il ai tu acum, cel mai probabil este releu electro-mecanic, cu lamele si functioneaza doar daca ai o anumita rezistenta pe circuitul de semnalizare. (ex doar cu 2 becuri de 5 sau 10W + cel din bord mai mic) Ledurile au rezistenta foarte mica, 0,5 - 2W si de aceea, bobina din interiorul releului nu declanseaza, sau declaseaza aiurea. ledurile au o rezistenta "X" ohm nici decum 2w ludurile sunt de o putere "X" watt-i concluzie:ledurile au o rezistenta diferita si trebuie modificata rezistenta in circuit Pai nu-mi spune mie, spune-i lu' SKR super bikes ca el lucreaza cu borcane. nu lucrez cu borcane ,lucrez si masor cu multumetru digital,nu trebuie sa fii acid. Oricum, eu nu cred ca merge cu rezistente ... practic ia din puterea intregului circuit de semnalizare, implicit a releului. Nu sunt sigur, e doar o presupunere, si merita sa incercati cu rezistente, dat fiind ca nu costa mai mult de 0,2 Ron o bucata. Varianta care merge sigur 100% si fara lipituri si alte cacatzishuri este releul electronic, care indiferent de rezistenta din circuit, inchide si deschide circuitul in mod digital. eu sunt convins ca functioneaza Rizoma cand iti vinde semnale iti da la pachet si rezistente{de prosti ce sunt )) } Masurati va rog rezistenta unui led si cea a unui conductor monofilar cu sectiune 2,5 si spuneti-mi va rog care e mai mica.Veti vedea ca una tinde spre "0". PS: pe multimetrul meu nu exista scala de masurat watt-i,un schimb pot masura cu ampermetrul curentul absorbit al uni bec si anume 4A si il inmultim cu tensiunea....ghici ciuperca ...cam 56 W Pe acumulatori scrie 12v 14 Ah,nicidecum 12v - 196 W ,pt ca nu vine cocoloase dintr-un generator alternativ. La moto,nu kw ne omoara.ne omoara amperii ,pt ca daca nu stii sa socotesti consumul pe circuit si pui o siguranta mai mica sau mai mare,motoreta face plici. Acesta a fost ultimul sfat/post pe motoretism.ro si ii rog pe cei cu probleme tehnice sa apeleze la sfaturile producatorului,prin intermediul manualului.Sansele de reusita ,sunt cu mult mai mari decat cele de a scoate fum din instalatie,ascultand de x si y pe forum Succes in activitati domnilor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Mai 27, 2013 Share Postat Mai 27, 2013 (editat) {de prosti ce sunt )) } Masurati va rog rezistenta unui led si cea a unui conductor monofilar cu sectiune 2,5 si spuneti-mi va rog care e mai mica.Veti vedea ca una tinde spre "0".na, acuma daca ai vrut sa despici firul in 14, la LED (care e o dioda inainte de toate) nu exista notiunea de rezistenta. ar trebui facut un topic sticky despre semnalele pe LEDuri, ca altfel se reinventeaza fizica. on-topic: semnalele pe leduri oricum se vad mai prost, singurul avantaj posibil e ca tin mult si daca se arde un led mai sint N ramase. in rest, e doar fitza. Editat Mai 27, 2013 de CalinD Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Skandal Postat Mai 27, 2013 Share Postat Mai 27, 2013 -desi am zis ca nu mai raspund,tin sa va precizez ca toate obiectele care conduc curent au o rezistenta(chiar si corpul uman) -semnalizatorul ,este un montaj complex ,cu mai multe leduri ,iar rezistenta montajului poate fi determinata. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Mai 27, 2013 Share Postat Mai 27, 2013 (editat) nu e cazul de despicat pina la 140 cea mai ok solutie e cu releu special pt. leduri. Editat Mai 27, 2013 de CalinD Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nervOptik Postat Mai 27, 2013 Share Postat Mai 27, 2013 (editat) ledurile au o rezistenta "X" ohm nici decum 2w ludurile sunt de o putere "X" watt-i concluzie:ledurile au o rezistenta diferita si trebuie modificata rezistenta in circuit Am crezut ca e logic ca atunci cand ai mai multi Wati ca si consumator, rezistenta pe cirtcuit creste ...nu trebuia sa specific asta. nu am vazut pe niciun bec sa scrie cati Ohmi are ... ai vazut tu ? A fost o greseala de exprimare, am scris dupaia textul de mai sus, ba chiar un post mai tarziu am pus si formula de calcul ... R=V*V/W Dar e ok, accept mushtruluiala Daca trebuie, trebuie ... asta e. Editat Mai 27, 2013 de nervOptik Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate