Sari la conținut

Excursie...spre Vest


MirceaB
 Share

Postări Recomandate

Salutari oameni buni,

Intrucat nu am mai planificat un traseu atat de lung (Deva.Romania - Nice.Franta) vreau sa-i rog pe cei mai experimentati sa ma ajute cu ceva sfaturi pentru buna desfasurare a drumului. Plecarea cred ca o sa fie undeva la inceputul lunii august si nu sunt conditionat de a ajunge la destinatie la o data anume, insa nici nu sunt genul de om care sa se opreasca din 50 in 50 de km.

Din ce m-am uitat pe google maps si pe viamichelin traseul cel mai ok este cam asa: Deva - Budapesta - Lubliana - Padova - Brescia - Genova - Nice. Repet asta este ceea ce da internetul. Daca exista alte rute mai ok pe care voi le cunoasteti, astept sugestii.

Pe scurt orice sfat in ceea ce priveste drumul este binevenit

 

Va multumesc. Sa auzim de bine !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca exista alte rute mai ok pe care voi le cunoasteti, astept sugestii.

Pai daca ai chef sa motociclesti "cu adevarat" si nu ai stres de timp, translatezi traseul pe harta putin mai la nord si treci prin Alpi si Dolomiti, curbe si pasuri cat incape. Si ce ai da pe autostrada, dai la cazari ;)

Daca vrei detalii in sensul asta, iti pot da sugestii destule.

Editat de KHK
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Ravishing

De maine si eu plec la drum si iti recomand stilul meu.

Ia-o pe drumurile "nationale".

Pe autostrazi si sau drumuri europene nu prea ai ce sa vezi sau sa faci - decat daca te grabesti sa ajungi intr-un punct.

Mai ales daca nu te grabesti, iti garantez ca te vei bucura mai mult de drum daca vei merge mai incet pe drumurile nationale.

Puncte turistice nu-ti pot recomanda pentru ca nu stiu ce-ti place, astea sunt subiective.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ok, pentru a lamuri lucrurile putin, fac urmatoarele precizari. Calculele mele sunt simple pana intr-un punct. Am de ales varianta de transport cu avionul din Bucuresti sau varianta cu mobra din Deva. Varianta cu avionul costa undeva intre 1600 si 1700 lei (incluzand drumul pana la Bucuresti) sau varianta motorizata care dupa calculele mele costa undeva pe la 1400 -1500 lei doar benzina. Acest drum o sa-l fac strict pentru a vedea o persoana draga si nu pentru a vizita ceva anume. Tind spre varianta motorizata intrucat asta ma atrage mai mult. Dupa capul meu, este absolut egal daca merg pe autostrazi sau pe drumuri nationale. Vreau sa fac drumul si la dus si la intors din 2 bucati cu o pauza undeva pe la mijlocul distantei, avand in vedere ca programele dau undeva pana in 1800 de km doar dus. Avand in vedere ca sunt motociclist de duminica (vorbesc foarte serios), consider ca 900 de km intr-o zi sunt suficienti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator MosRahao

Avand in vedere ca sunt motociclist de duminica (vorbesc foarte serios), consider ca 900 de km intr-o zi sunt suficienti.

 

In acest caz, 900 de km intr-o zi pot fi prea multi.

 

Am de ales varianta de transport cu avionul din Bucuresti sau varianta cu mobra din Deva. Varianta cu avionul costa undeva intre 1600 si 1700 lei (incluzand drumul pana la Bucuresti) sau varianta motorizata care dupa calculele mele costa undeva pe la 1400 -1500 lei doar benzina. Acest drum o sa-l fac strict pentru a vedea o persoana draga si nu pentru a vizita ceva anume.

 

Sfatul meu este sa mergi cu avionul. Tinand cont ca nu te intereseaza nici drumul nici sa vizitezi oarece nici peisajul, ci doar sa ajungi din punctul A in punctul B, evident ca cel mai sigur, comod si logic spre a fi ales ca mijloc de transport este avionul si nu motocicleta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

te cam hazardezi......mai ales daca recunosti de buna voie ca esti "de duminica". eu am mers in Anglia cu motocicleta si mai mult de 500 km pe zi a fost un chin sa-i fac. asta pe autostrazi, cap-compas. iti recomand sa iti pui in calcul tot ceva de genul acesta, 500km/zi......in rest ochii cat cepele ca au si aia nesimtitii / neatentii / taranii lor. succes.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am si eu o intrebare/cerere pentru cunoscatori ca sa nu deschid alt topic...va rog sa-mi indicati o ruta cat mai frumoasa care sa lege Basel de Paris si din capitala Frantei spre Chamoix.(Eventual si obiective turistice aferente). Multumesc anticipat

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mircea daca vrei sa faci distanta asta in 2 zile, nu are rost. Ca sa te si bucuri de experienta tre sa aloci macar 3 zile.

Pana la urma, m-am hotarat. Voi pleca cu motorul, prima oprire fiind undeva pe langa Maribor iar a II-a in Italia la Mantova. Am impartit drumul in trei pentru ca nu are rost sa fortez nota. Media de 550 km pe zi e mai mult decat acceptabila.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...