ianachim Postat Septembrie 17, 2013 Share Postat Septembrie 17, 2013 berea si "tzipuro", baute dupa 10 ore de "dat" pe drumuri intortocheate si inguste de munte, incep sa si spuna cuvantul plecat de acasa de 5 zile impreuna cu un prieten colindam" prin grecia in drum spre PELOPONEZ imi doream de mult sa ajung aici si iata ca .... mi a iesit vineri prima oprire TEMPO-veliko sa ne domolim foamea apoi directia ALEXANDROPOLI cazare, masa si promenada mai ales ca am iesit din bucuresti dupa pranz iar masa din veliko fu" sumara mancare, bautura si vreme buna tot cei trebuie unui calator motorizat sa se bucure de viata furtuna de noapte a lasat loc unei zile superbe pentru a vedea de pe drum MONACOul greciei KAVALA si a ne apropia de ARTA la cazare un traseu surprinzator ca peisaje, temperatura si viraje ... DE INCERCAT pt doritori noaptea ne a prins pe drum de munte si satele cocotate prin vai erau luminate feeric nu stiai la ce sa te uiti mai mult la drum sau la "licuricii" dintre munti si iar cazare, bautura si mancare soare pentru ziua a treia asa ca profit sa i arat lui adi LEFKADA, nu putem sa nu batem" drumul pana jos la porto katsiki si apoi la far, ne alergam pe drumuri de munte batute doar de capre de pe coasta vestica pe coasta estica pe langa antenele radar si ne cazam in NIDRI. stiam de anul trecut o taverna cu bunatati de " balta..... peste limba de mare, caracatita la gratar si calamar proaspat nu poti sa inchei noptea fara un frape si un gordons asa ca dupa 12 ne am mutat fundurile la terasa admiramn ambarcatiuniile din port si doua sarboaice... am ramas cu ... admiratul parasim lefkada spre urmatoarea destinatie... PELOPONEZ nori soare nori soare PLOAIE din pacate norii si ploaia ne au intampinat la intrarea pe pod intre continent si RIO platim cam 4 euro la pod de moto, luam cu noi niste bolovani si ne incumetam sa trecem minunatia de pod intampinand rafalele de vant cu stoicism ocolim PATRA ca nu am venit sa vedem ORASE si ii dam gaz spre PIRGOS oprim pe o plaja pustie si un port al localnicilor si inaintam spre. ZAHARO unde ne si cazam ploaia se oprise insa dupa ce ne am "acomodat si noi a inceput iar tipul de la hotel ne a dus pana la o taverna pentru a ne potoli foamea tocmai bine ce am terminat ploaia s a oprit si am facut cei doi km pe jos pana la hotel azi dimineata, marti adica, cu harta peloponezului si navigonul in mana am facut traseul zilei si sa dea dracii ce mana am avut DEMENTIALA 450 km de curbe prin munti de la 2 bezni pana la poteca de caruta" ce pot sa spun mai mult decat mi au vazut ochii si simtit sufletul... PARADIS PE PAMANT daca ai pune la un loc MANCAREA GRECULUI VIRAJELE DIN ALPI AUSTRIECI PADURILE DIN ROMANIA APA DIN MALDIVE PISICILE DIN FOLEGRANDOS ORASELE DE MUNTE DIN ITALIA CERUL ALBASTRU CU NORI ALBI AI AVEA PARADISUL si asta la doar 1400 km de "PASTORUL" BUCUR merita sa vii sa te bucuri minim o saptamana de DARURILE PRIMITE DE GRECI DE LA ZEUS nu merge pe drumurile principale ... MAI ALES PE AUTOSTRAZI orice drum prin orasele de munte merita luat sub roti nu ratati tavernele traditionale ... acolo unde grecul isi povesteste viata si isi bea cafeaua zonele de litoral 'turistice sunt ok pentru plaja insa daca vrei sa mergi sute de km fara sa vezi masini pe drum ..... mergi prin munti, bea o cafea greceasca si manaca o dulceata de cirese la o taverna sub un copac in piata centrala langa biserica Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
todea Postat Septembrie 17, 2013 Share Postat Septembrie 17, 2013 pai si poznele din paradis? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
chopperman Postat Septembrie 17, 2013 Share Postat Septembrie 17, 2013 Apropo de piata si biserica satului grecesc, vorba de la o pasagera: "Era drumul atat de ingust incat aveam impresia ca le trecem grecilor prin sufragerie" Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
omgs Postat Septembrie 17, 2013 Share Postat Septembrie 17, 2013 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Septembrie 17, 2013 Autor Share Postat Septembrie 17, 2013 pame... pozele stau sa fie incarcate insa se pare ca netul din KALAMATA e mai beat decat mine... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdan_harea Postat Septembrie 18, 2013 Share Postat Septembrie 18, 2013 Nu stiu ce-ai baut da vad ca-ti prieste. Cand se poate pozele, te rugam. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Error Postat Septembrie 18, 2013 Share Postat Septembrie 18, 2013 Drumuri bune in continuare! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Septembrie 18, 2013 Admin Share Postat Septembrie 18, 2013 (... ...) MANCAREA GRECULUI VIRAJELE DIN ALPI AUSTRIECI PADURILE DIN ROMANIA APA DIN MALDIVE PISICILE DIN FOLEGRANDOS ORASELE DE MUNTE DIN ITALIA CERUL ALBASTRU CU NORI ALBI AI AVEA PARADISUL (... ...) Intodeauna am banuit ca in tine zace un suflet sensibil.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cipenyrider Postat Septembrie 18, 2013 Share Postat Septembrie 18, 2013 Frumos! Foarte frumos! Recomand si eu oricui sa faca turism in partea sudica a Greciei, e altfel decat in nord unde merg 99% din turisti la toate paraliile. In 2009 am mers cu motorul din romania in Grecia, tot in Pelopones si am stat in orasul Skala cateva saptamani. Am colindat tot Peloponesul cu motorul, este minunat! Totusi recomand celor care merg pe motor, mai ales in timpul verii sa mearga cu pneuri cat mai bune, asfaltul este foarte dur ca sa reziste temperaturilor de acolo si iti trebuie gume cat mai moi. Asta a fost prima problema care am intampinat-o cu motorul pe masura ce inaintam spre sud in Grecia. In 2009 am prins temperaturi la soare de peste 50 grade celsius, atunci au fost si incendii de vegetatie foarte mari pe acolo. As repeta oricand experienta asta! Go Ianachim, go! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Septembrie 18, 2013 Autor Share Postat Septembrie 18, 2013 cum spuneam .... mithos si tzipuro . . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Septembrie 18, 2013 Autor Share Postat Septembrie 18, 2013 . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Septembrie 18, 2013 Autor Share Postat Septembrie 18, 2013 hmm ... se vede ca imbatranesti ! ... incepati sa vorbesti (sa scrii) din ce in ce mai mult ! Faina plimbare ati infaptuit ! inca suntem pe drum....si apropo de vorbit stii cum dezleaga alcool limba omului..... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
The Mentalist Postat Septembrie 18, 2013 Share Postat Septembrie 18, 2013 Intodeauna am banuit ca in tine zace un suflet sensibil.. S-ascunde el dar unii l-au dibuit. Cum zice vorba acum modern, un cinic e un fost idealist. Ianachime baga, vreau sa vad traseul final aratat pe ceva harti daca ti-l amintesti ca banuiesc ca nu bei pe motor , numar total de km cand v-oti intoarce, pret final,etc. Si poze cu mancare,evident!) Ca tot vine ora pranzului! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Septembrie 18, 2013 Autor Share Postat Septembrie 18, 2013 S-ascunde el dar unii l-au dibuit. Cum zice vorba acum modern, un cinic e un fost idealist. Ianachime baga, vreau sa vad traseul final aratat pe ceva harti daca ti-l amintesti ca banuiesc ca nu bei pe motor , numar total de km cand v-oti intoarce, pret final,etc. Si poze cu mancare,evident!) Ca tot vine ora pranzului! am intrebat pe fery in norvegia un localnicpe unde e mai frumos sa mergem ...... PESTE TOT E FRUMOS.... mai beau si pe motor dar sa tin minte drumul.... ne auzim oricum... insulele ramn clar in capul listei pentru drumurile de coasta dar aici jos parca au inebunit cu drumurile prin munti MII DE KM poze cu mancare.... SCUMP DOMNULE SCUMP.... sub 25-30 euro 2 pers nu ne ridicam de la masa ca bani.... pune 100 euro pe zi gaz/mancare/cazare gaz 1.7-1.8 cazare de la 40 dubla pana la 90 ap Hai ca mi-ai stricat toata ziua! Mai pune ceva poze!! pai vad ca nu vrea nimeni sa mi cumpere motorul asa ca il plimb.... multumesc celor ce mai cumpara de la mine ca sa am bani de drum Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tsunami Postat Septembrie 18, 2013 Share Postat Septembrie 18, 2013 iti spun drept, mi-a ajuns bmw-ul peste cap. investighez acum tenereul sau ktm-ul.. o sa fac temele cum trebuie sa nu mai aleg cu "legendele" cu forma aia de boxer,.. mi-a ajuns... poate in america sa fie altfel, dar europa e de tot rahatul la capitolul bmw.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
November Postat Septembrie 18, 2013 Share Postat Septembrie 18, 2013 Foarte frumoasa tura, felicitari ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cipenyrider Postat Septembrie 18, 2013 Share Postat Septembrie 18, 2013 Iasu! Ti canis? Pu i sere? eu am scris cum se aude... Adica: salutare, ce mai faci? pe unde esti? In drumul vostru ar fi pacat sa nu treceti prin sud, zona Lakonia: Kalamata, Ghitio, Skala, Plitra, Neapoli, Monemvasia, cauta manastirile micute intre munti Ellona, ceva extraordinar! Poze nu bag, e topicul tau. Kalo tacsidi! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Septembrie 18, 2013 Autor Share Postat Septembrie 18, 2013 calda, acum scoasa de la IMPRIMANTA... ..... in munti si la ora de rugaciune Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
remu1 Postat Septembrie 18, 2013 Share Postat Septembrie 18, 2013 (editat) berea si "tzipuro", baute dupa 10 ore de "dat" pe drumuri intortocheate si inguste de munte, incep sa si spuna cuvantul ........................................................... furtuna de noapte a lasat loc unei zile superbe pentru a vedea de pe drum MONACOul greciei KAVALA si a ne apropia de ARTA la cazare ......................................... ce pot sa spun mai mult decat mi au vazut ochii si simtit sufletul... PARADIS PE PAMANT Arta si precizia superb imbinate . Arta din sufletul povestitorului si precizia din mana lui . Amen ! Sa incerci si o mastiha de Skinos ! Editat Septembrie 18, 2013 de remu1 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Septembrie 18, 2013 Autor Share Postat Septembrie 18, 2013 Arta si precizia superb imbinate . Arta din sufletul povestitorului si precizia din mana lui . Amen !daca era ARTA se vindea greu si dupa moartea meadaca era PRECIZIE ma faceam chirurg este doar PASINUNE SI SUFLET inca 400 km alergati kalamata - sparta. mamaaaaaa ce viraje ce curbe ce canion si dupa pana in monemvasia si retur kalamata maine ktm ul primeste anvelope noi asa ca avem ce arde" ultima poza e cu dedicatie pentru prietenii CU REMORCA sa nu ma banuie ca am adus o si eu TOT pe remorca.... iti spun drept, mi-a ajuns bmw-ul peste cap. investighez acum tenereul sau ktm-ul.. o sa fac temele cum trebuie sa nu mai aleg cu "legendele" cu forma aia de boxer,.. mi-a ajuns... poate in america sa fie altfel, dar europa e de tot rahatul la capitolul bmw.. NU LUA ktm pana nu faci drivetest!!!!!!!!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tsunami Postat Septembrie 18, 2013 Share Postat Septembrie 18, 2013 thx, deocamdata nu iau nimic, sper sa ajung acasa ca daca am nevoie de vreun shop pe drum e ca in mongolia, "1 month wating list", sau "too old, we dont take care of it anymore!" Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Septembrie 19, 2013 Autor Share Postat Septembrie 19, 2013 thx, deocamdata nu iau nimic, sper sa ajung acasa ca daca am nevoie de vreun shop pe drum e ca in mongolia, "1 month wating list", sau "too old, we dont take care of it anymore!" important este sa te dai ..... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator MosRahao Postat Septembrie 19, 2013 Share Postat Septembrie 19, 2013 ... frumos mei ! Totul e' fain, ... chiar si cerul ! mai ales cerul! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cipenyrider Postat Septembrie 19, 2013 Share Postat Septembrie 19, 2013 Test: care sunt diferentele si asemanarile intre fotografii? Go Ianachim, go! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
stokerel Postat Septembrie 19, 2013 Share Postat Septembrie 19, 2013 Bravo domnule, excelenta plimbare. Si eu m-am indragostit de locurile alea acum ceva vreme, sunt ceva fabulos! Du-te si la Olimpia!!! esti aproape si nu trebuie ratata. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate