Sari la conținut

stokerel

Super Membru
  • Număr conținut

    837
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de stokerel

  1. @enstein ce prosti ie aia de la motogepe ca nu leaga roata fata de jug cu doua ferbetoane ps: ai o semnatura blana
  2. si totusi, inchide adminul topicul asta, sau lasam porcii sa se amuze aici in propriile dejectii in continuare?
  3. Merge si pe cauciucuri, daca le acoperi complet cu un strat de ACF50 nu mai ruginesc plus ca nu se mai tocesc deloc.
  4. Tocmai ce s-a lansat CRF1000L Adventure, la EICMA. Arata interesant, dar sunt curios daca la asta se mai exfoliaza furca pe dinauntru.
  5. Deci e un fel de multistrada 950, doar ca mai ieftin cu 10%. KTM a lansat duke-ul totusi, pe platforma 790.
  6. ...sau poti sa-ti pui un ungator automat de lant si pe strada nu mai ai nici un stress cu spalatul si curatatul lantului. Ajustat din joi in paste si sters cu o carpa de 2-3 ori pe an nu cred ca e o mare problema. "Enduro" cu transmisie pe curea nu cunosc decat scarver-ul, dar aia nu e motocicleta.
  7. si papa si ulei! Macar WP stie sa faca furci care nu se blocheaza, spre deosebire de Honda cu AT Lasand gluma la o parte, se anunta interesant 2018 cu ceva mobre noi pe segmentul asta: ktm si bmw anuntate, poate si yamaha. Sunt curios ce capacitate de incarcare va avea subcadrul ala si ce greutate va avea atelajul. Uitandu-ma la cum au dimensionat frana fata nu cred ca are cum sa aiba sub 200kg wet.
  8. Fara ulei, benzina si esapament, da :-)» Post actualizat in 05 Nov 2017 22:12 Adica bordul ala pentru care trebuie sa treci la reprezentanta din cand in cand pentru un reboot?
  9. Concentrat roz de la benzinariile Mol. Iti trebuie antigel compatibil cu blocurile motor din aluminiu si fara silicati. Nu pune mizeria de Motul Motocool, cel galben - pe langa faptul ca e scump are silicati si nu e foarte posibil sa nu fie compatibil cu pompa de apa de pe f4i. Vezi in manualul mobrei.
  10. @LimpTA De acord cu ce spui referitor la tehnologia cauciucurilor noi si guma proaspata, nici nu se pune problema ca niste ebonite facute in 2000 toamna vor avea aceleasi performante. Am RS3 acum si da, sunt moi si au "carne" multa. Spatele avea 6mm din marker pe centru, iar fata 3.5mm tot din marker atunci cand erau noi. Pe CBF600 ce am eu (lesinata cu 1/3 din puterea autobuzului tau dar aproape la fel de grea la aproape 230kg la plin) m-ar tine cam 12.000km pana la markeri, dupa estimarile mele. Suficient pentru un sezon bunicel, cam in aceleasi conditii si proportii in care ai mers tu. La anul incerc Conti Road Attack 3, care ar fi ultimele vedete in segmentul asta.
  11. Da, "fura" startul cu vreun metru. Dar dupa cum am zis, e irelevant. Ce conteaza este ca motocicleta franeaza mult mai bine decat crede multa lume, atata timp cat omul de la ghidon isi da putin interesul si isi cunoaste fierul.
  12. @goe Pai colegul LimpTA are mobra plina de "telemetrie" forte , TPMS-ul ala e chiar bun. Fara afisajul pe display-ul mobrei, in timp real, trebuie sa ne invingem lenea si sa oprim pentru a masura presiunile cu manometrul. Bun topicul si raspunsurile oricum, au ajuns intr-o zona foarte utila pentru mine cel putin. Pana la urma caucioacele astea "enduro / touring / street" nu sunt chiar asa penale cum sugerau cativa atat aici cat si pe topicul de cauciucuri. Iata ca pe o mobra cu ceva electronica, au aderenta decenta atat pe circuit cat si pe sosea plus durabilitate arhisuficienta pentru un sezon, la un numar de km mai mult decat rezonabil.
  13. Foarte tare, merci ca ti-ai reamintit si ai revenit cu impresii. M-ai pus pe ganduri de data trecuta si am inceput sa experimentez si eu. Interesant ca presiunea a crescut cu aprox 0.6bar cu moto incarcata, atat cand ai plecat de la 2.9 cat si cand ai plecat de la 2.5 la rece. Ma asteptam ca de la 2.9 sa nu creasca atat de mult ... balon mai umflat -> deformare mai mica -> incalzire mai lenta -> presiune maxima mai mica. Probabil temperatura asfaltului a facut diferenta. Oricum, ce e clar este ca trebuie experimentat si mai ales refacute experimentele atunci cand schimbi modelul de cauciuc. Totusi, revenind la postul initial ce sugera 1.9 presiune la rece pe spate, moto greuta, anvelope touring si pasager ... raman la aceeasi idee ca si atunci: a fost fie o eroare de comunicare fie un sfat complet gresit. Chiar nu vad cu ce l-ar fi ajutat pe initiator o anvelopa spate desumflata - probabil doar la a scapa mai repede de guma aia.
  14. Inca un film interesant facut de nenea asta, instructor. Puteti activa subtitrarile in engleza, pentru cei nevorbitori de germana, la 2min48s. Franare 50-0 cu vacaradero: ~10m, fara sa se chinuie prea tare. Interesanta este corelatia dintre cresterea vitezei si cresterea distantei de franare, lucru care reiese din plin si din testele voastre. Asta e lectia nr 1. Lectia nr 2 este ca trebuie sa invatam sa franam, habar n-avem de fapt, multi dintre noi. Cifrele propriu-zise sunt irelevante iar trollinggul cu 6m vs 10m la fel ...
  15. @LimpTA De acord ! Hai sa zicem pune guma care iti ofera aderenta maxima conform conditiilor. Degeaba ai slick soft atunci cand ai de franat maxim intr-o balta de 2cm adancime. La fel cum absolut corect un cauciuc soft va oferi aderenta mult mai buna decat unul de touring in aproape orice alte conditii. Putem sa ne mutam la topicul de cauciucuri acum
  16. @superbec Da, ceva de genul asta am vrut si eu sa subliniez dar nu mi-a iesit conditia logica Daca roata are aderenta suficienta la asfalt, limita maxima a franarii e data de basculare - stoppie-ul la care va refereati tu, LimpTA si Silver. Daca limita aderentei este mai mica, nici nu ajungi sa ridici roata spate, limita franarii fiind data de aderenta disponibila. Depinde care dintre conditii este atinsa prima. Daca niciuna din ele nu e atinsa, atunci franarea nu este maxima deci orice alte formule si discutii sunt irelevante
  17. Corect, dar atunci ca sa inchidem topicul afirmatia completa ar fi: ....oricum cat timp ai roata spate pe asfalt si roata fata departe de limita aderentei testu de franare e o gluma proasta.
  18. Depinde, un stunter bun o tine in stoppie in echilibru fara sa decelereze foarte tare dupa impulsul initial de frana blana
  19. @LimpTA: eu sunt curios cum iti franeaza autobuzul cu cornering ABS si toata fanfara electronica, fata de sportiva analogica PS: care celalalt topic???!
  20. Nu stiu daca aduce cineva in Ro, dar poti comanda oricand online: https://www.pro-bolt.com/about-us/ Bafta!
  21. Subscriu legat de Ungaria: NU ai ce cauta pe langa autostrada strict ca tranzit. Pentru plimbare/curbe pot recomanda niste locuri frumoase cu asfalt decent dar nu sunt pe traseul ala oricum. Ideal ar fi sa stai mai mult timp in Austria si Tirol/Dolomiti. Sunt enorm de multe zone frumoase, pasuri si curbe cat sa faci supradoza. Nu are rost sa mergi pana in zona Stelvio doar pentru a-l bifa. Toata zona aia merita o excursie dedicata. Odata ce ai intrat in Austria nu prea ai nevoie de autostrazi decat daca vrei sa parcurgi distante mari - gen ajuns in zona Bormio repede.
  22. Dar matza? Matza e de-aia de 15 meleoane?
×
×
  • Creează nouă...