Owens_k2 Postat Ianuarie 6, 2014 Share Postat Ianuarie 6, 2014 Salut! Vreau sa servisez furca la un Kawasaki zx6r din 2004 cu furca upside down in manualul producatorului scrie ca am newoie de ulei cu vascozitate 5w. Pana acum la fosta moto cu furca normala am folosit doar 10w. Mi se pare cam light 5w-ul , este caracteristic furcilor upside down sau pot sa bag linistit 10w, ce imi recomandati? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Floryn_k1 Postat Ianuarie 6, 2014 Share Postat Ianuarie 6, 2014 Sa ne tii la curent de ce vrei sa faci servisarea..? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Owens_k2 Postat Ianuarie 6, 2014 Autor Share Postat Ianuarie 6, 2014 Nici eu si nici fostul proprietar nu a servisat furca niciodata si semeringurile de praf s-au crapat/rupt, apropape ca au devenit casante se rup bucatele din ele.Culmea, telescoapele nu curg ) Cel mai probabil o sa bag 5w, din cate am citit se foloseste mai des la upside down. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Ianuarie 6, 2014 Share Postat Ianuarie 6, 2014 Nici eu si nici fostul proprietar nu a servisat furca niciodata si semeringurile de praf s-au crapat/rupt, apropape ca au devenit casante se rup bucatele din ele.Culmea, telescoapele nu curg ) Cel mai probabil o sa bag 5w, din cate am citit se foloseste mai des la upside down. nu are absolut nici o legatura unde se foloseste cu ce se foloseste suspensia este formata din ansamblul arc/amortizor , arcul este la fel de important ca amortizorul la alegerea uleiului conteaza mai mult ce vrei tu de la motocicleta, unde si cum o folosesti +5w nu-ti schimba enorm dampingul furcii dar cu siguranta se simte pe scurt daca mergi sportiv eu as pune 10w daca mergi linistit/touring pune-i 5w p.s. odata curatata furca uleiul se schimba mult mai usor daca nu-l lasi sa ajunga namol Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cesar Postat Ianuarie 7, 2014 Share Postat Ianuarie 7, 2014 (editat) Salut! Vreau sa servisez furca la un Kawasaki zx6r din 2004 cu furca upside down in manualul producatorului scrie ca am newoie de ulei cu vascozitate 5w. Pana acum la fosta moto cu furca normala am folosit doar 10w. Mi se pare cam light 5w-ul , este caracteristic furcilor upside down sau pot sa bag linistit 10w, ce imi recomandati? Intre o furca cu damping rod si una cu cartus de amortizare sunt diferente mari. La prima practic amortizarea high velocity e foarte mica. Un ulei mai vascos n-o sa-ti faca furca mai ferma. Amortizarea de high velocity (se simte cand mergi pe drum denivelat: daca nu te zguduie functioneaza ok amortizorul, sau daca te zguduie, nu functioneaza bine) e controlata de valve elastice (shims). Cu ulei prea vascos o sa ai o motocicleta prea rigida pe asfalt denivelat. Nu e exclus sa se deterioreze si shim-urile. Amortizarea de low velocity - compresie revenire - se poate regla multumitor cu 5W. Daca ai nevoie de o furca mai ferma cel mai ieftin si cel mai eficient upgrade sunt arcurile liniare pe greutatea ta. Editat Ianuarie 7, 2014 de Cesar Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Owens_k2 Postat Ianuarie 7, 2014 Autor Share Postat Ianuarie 7, 2014 Mersi mult! M-am lamurit cum sta treaba,chiar azi o sa imi comand uleiul, daca gasesc KAYABA 01 si daca nu Motul factory line 5w. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Ianuarie 7, 2014 Share Postat Ianuarie 7, 2014 pune 7,5 w Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
JAGI Postat Ianuarie 7, 2014 Share Postat Ianuarie 7, 2014 KAYABA 01 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
silver_yamaha Postat Ianuarie 7, 2014 Share Postat Ianuarie 7, 2014 nu curge probabil ca nu mai are ce..hahahahaa Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate