Limelight Postat Mai 21, 2015 Share Postat Mai 21, 2015 (editat) Buna seara dragi colegi. Am intrat si eu in randul motociclistilor, iar motocicleta mea abia cumparata ( second hand ) are un zumzait metalic atunci cand o tin la relanti, care se accentueaza in viteza a 2-a ( tot la relanti ). Accelerand, schimband vitezele, franand, etc, nu scoate vreun zgomot ciudat. Cand apas ambreiajul, sunetul dispare... Nu o pot duce la mecanic pt ca nu am numere scoase la ea inca, si am cosmaruri noaptea gandindu-ma ce ar putea sa aiba! O parere precara formata din detaliile date m-ar ajuta sa dorm mai bine! Poate fi lantul? Pare ( dar vorbesc in totala necunostinta de cauza ) cam lasat. Va multumesc! Editat Mai 21, 2015 de Limelight Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andutzu_85 Postat Mai 21, 2015 Share Postat Mai 21, 2015 doar in mers sau si cand sta pe loc scoasa in neutral???ce marca e?? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Limelight Postat Mai 21, 2015 Autor Share Postat Mai 21, 2015 (editat) Doar in mers, doar la relanti, doar cand nu apas ambreiajul. Este o Yamaha ybr 250 din 2008. Scoasa in neutru nu se aude nimic ciudat! Editat Mai 21, 2015 de Limelight Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TETEA. Postat Mai 21, 2015 Share Postat Mai 21, 2015 Oala de ambreiaj. Poate sa mai duca mult si bine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andutzu_85 Postat Mai 21, 2015 Share Postat Mai 21, 2015 sincer la asta ma gandeam si eu...dar e curios ca aia se aude si cand e pe liber..iar daca tragi ambreiajul zgomotul dispare....am intrebat de marca deoarece stiu ca problema asta e specifica hondelor Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vlad58 Postat Mai 21, 2015 Share Postat Mai 21, 2015 sincer la asta ma gandeam si eu...dar e curios ca aia se aude si cand e pe liber..iar daca tragi ambreiajul zgomotul dispare....am intrebat de marca deoarece stiu ca problema asta e specifica hondelor Ca yamaha tuseste. Da ai dreptate oala se aude si la neutru. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Limelight Postat Mai 21, 2015 Autor Share Postat Mai 21, 2015 Hmmm! Oare ce altceva ar putea cauza sunetul? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TNG Postat Mai 21, 2015 Share Postat Mai 21, 2015 Pai normal ca se aude si pe liber! Si "tace" cand strangi ambreiajul pentru ca o pui in tensiune datorita comenzi de debraere care ori trage,ori impinge placa de presiune. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andutzu_85 Postat Mai 21, 2015 Share Postat Mai 21, 2015 dupa cum ai explicat tu...cam asta ar fi...dar ciudat ca nu se aude cand stai cu motoreta pe loc si o ai scoasa pe liber Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TNG Postat Mai 21, 2015 Share Postat Mai 21, 2015 (editat) Si nu doar honda are aceasta problema. Se intanleste si la Yamaha,Suzuki,Kawasaki...diferite modele. Editat Mai 21, 2015 de TNG Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andutzu_85 Postat Mai 21, 2015 Share Postat Mai 21, 2015 nu te contrazic...si nici o experienta asa de mare nu am....dar din 2 honde cate am avut..amandoua au avut aceasta problema.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
wawessh Postat Mai 21, 2015 Share Postat Mai 21, 2015 Poti sa schimbi rulmentul, dar de multe ori nu rezolva huruitul sau apare inapoi dupa un timp. Si daca schimbi oala tot o sa apara dupa ceva timp iar. Cauta si vezi daca modelul tau e in categoria "asa fac toate". Daca e , las-o asa cum e. Daca nu, poti sa incerci prima data rulmentul, oala e scumpa rau noua OEM, sh e loterie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Limelight Postat Mai 21, 2015 Autor Share Postat Mai 21, 2015 Inteleg ca sunteti oarecum familiarizati cu ce descriu eu aici... Pai, daca nu cauzeaza vreo problema pe termen lung, aia e. Are cum sa fie ceva de la cutia de viteze? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ilea Alin Postat Mai 21, 2015 Share Postat Mai 21, 2015 nu te contrazic...si nici o experienta asa de mare nu am....dar din 2 honde cate am avut..amandoua au avut aceasta problema.... Subscriu...si honda mea din dotare are aceeasi "boala"... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Limelight Postat Mai 21, 2015 Autor Share Postat Mai 21, 2015 Va multumesc tuturor pentru pareri! Daca mai are cineva opinii sau experiente similare va rog sa postati in continuare . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gnraloo Postat Mai 21, 2015 Share Postat Mai 21, 2015 Sa ma scuze initiatorul topicului, dar vad tot mai multe probleme ale incepatorilor cu mobre abia cumparate. Fratilor, voi la ce va uitati cand cumparati motocicletele astea? inteleg ca nu aveti experienta necesara de a gasi cauza problemelor dar sunt niste zgomote anormale, imposibil sa nu iti dai seama ca nu asa trebuie sa sune un motor. Nu trebuie sa fii mecanic pentru asta. Nu mai zic ca sunt ateliere care te pot ajuta cu evaluarea tehnica inainte de achizitie. Cascati bine ochii si ascultati motoreta, mai bine astepti sa gasesti una buna sau mai strangi un banut. Cu prima mobra trebuie sa te concentrezi asupra conducerii ei si nu sa iti fie distrasa atentia de problemele tehnice. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Limelight Postat Mai 21, 2015 Autor Share Postat Mai 21, 2015 Banuiam ca o sa spuna cineva asta. Am mers cu cineva sa verifice motocicleta inainte de a o cumpara. Omul a spus ca e ok si ca nu i-a gasit nicio problema, ce pot eu ca necunoscator sa fac mai mult? Ca doar nu mergeam cu vanzatoru' sa dezasamblam motorul sa vedem daca are ceva... In afara de zgomotul asta stupid se prezinta foarte ok... Schimba vitezele bine, franeaza bine, merge totul la ea... N-am mers cu ea prin spatele blocului la relanti sa vad daca face zum-zum. Acuma asta e, sunt pus in fata faptului implinit. Eram doar curios ce ar putea sa aiba. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andutzu_85 Postat Mai 22, 2015 Share Postat Mai 22, 2015 dupa cum a spus cineva mai sus...din privinta zgomotului asta poti sa mergi mult si bine....am un preiten ce si-a schimbat ambreaiajul ca batea oala...si...dupa 1000 de km a inceput din nou acel zgomot...acum are 12000 facuti cu el asa Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gnraloo Postat Mai 22, 2015 Share Postat Mai 22, 2015 In Romania "merge si asa" si "asta e, ce sa facem..." Sunt atatea probleme serioase care ar da zgomote ciudate: distributie, ambielaj...d-asta nu trebuie sa le ignori cand cumperi motoreta. Tu scapi usor daca e oala ambreiajului. Nu va mai bazati pe noroc, ci pe ce auziti, vedeti, simtiti. Repar-o si bucura-te de ea, ai grija! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Limelight Postat Mai 22, 2015 Autor Share Postat Mai 22, 2015 Multumesc . Ca sa mai adaug un detaliu, zgomotul se aude din partea stanga a motocicletei >_<! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SLYther™ Postat Mai 22, 2015 Share Postat Mai 22, 2015 Mie imi face hatz-hatz....oare sa am aceeasi problemaaa??? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate