Laurent Postat Iunie 3, 2015 Share Postat Iunie 3, 2015 Salutare, Intre 15 si 29 iunie 2014 am facut turul Vietnamului pe motocicleta, similar cu armata Americana (care nu a reusit sa ajunga la Hanoi) sau cei de la Top Gear (care mai mult au mers cu trenul). Ideea a pormit intr-o seara de februarie mohorata in Berlin, cand povesteam cu Calin de tari care ar fi misto de vizitat pe motocicleta. Australia, Africa de Sud ne-au trecut in minte, insa intr-un articol gasit de Calin apare si Vietnamul. Mie mi-au si trecut prin cap amintirile din excursia de 3 saptamani acolo in 2013. Stiam deja care e mersul lucrurilor, stiam cat de prietenosi sunt oamenii si cat de mici sunt preturile. Singura problema era siguranta, deoarece traficul de acolo este extrem de haotic, nu exista reguli, nu se respecta regulile unde cat de cat sunt si se merge pe principiul prioritatii de marime. Ne-am documentat despre costurile unui astfel de tur in mai multe tari si am ajuns la concluzia ca de departe Vietnamul este cel mai ok ca si pret, datorita faptului ca poti sa iti cumperi foarte ieftin o motocicleta second hand si la final sa o vinzi altui calator sau unui mecanic care le prepara si fac un mic profit la randul lor. Demult propun sa impart cu voi excursia mea facuta in 2014 cu inca 2 prieteni prin Vietnam. O sa incep usor cu video-ul cu care am ramas si tutorialul de ce si cum se organizeza o excursie de genul iar mai apoi o sa trec in revista pe zile ce am facut acolo. Si aici e tutorialul: https://mastersofadventure.wordpress.com/2015/06/03/cum-organizezi-un-tur-al-vietnamului-pe-motor/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Val.Hayabusa Postat Iunie 3, 2015 Share Postat Iunie 3, 2015 foarte tare felicitari Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
twba Postat Iunie 3, 2015 Share Postat Iunie 3, 2015 foarte misto, abia astept sa postezi traseul Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CUXI Postat Iunie 3, 2015 Share Postat Iunie 3, 2015 Respect! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hypnotech24 Postat Iunie 3, 2015 Share Postat Iunie 3, 2015 foarte tare,felicitari! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
RobertAmbrozie Postat Iunie 4, 2015 Share Postat Iunie 4, 2015 Felicitari , frumoasa excursie ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TETEA. Postat Iunie 4, 2015 Share Postat Iunie 4, 2015 Felicitari! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Marshal.RO Postat Iunie 4, 2015 Share Postat Iunie 4, 2015 felicitari! sper sa reusesc si eu un traseu de genul asta macar o data n viata:( Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ERU Postat Iunie 4, 2015 Share Postat Iunie 4, 2015 Super tare. "Subscribed" cum se spune. Astept si povestea detaliată pe zile. Vietnamul e si pe lista mea. Ai informatii si despre Cambodia si Laos? Mie mi se pare ca se pot face toate 3 la o primă vedere asa cam intr-o lună. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Laurent Postat Iunie 4, 2015 Autor Share Postat Iunie 4, 2015 Super tare. "Subscribed" cum se spune. Astept si povestea detaliată pe zile. Vietnamul e si pe lista mea. Ai informatii si despre Cambodia si Laos? Mie mi se pare ca se pot face toate 3 la o primă vedere asa cam intr-o lună. Da, in principiu este posibil sa treci cu motorul vietnamez in cele 2 tari, oficial sau cu o spaga mica. Treaba este ca fluctueaza ce zic cei care trec prin vamile de acolo. Sincer, o luna e cam putin pentru toate 3. Noi am avut 16 zile in vietnam din care 9 pe motociclete si am sarit peste multe lucruri faine si nordul nu l-am facut deloc, care este o alta lume si ar mai necesita 10 zile la randul sau. Deasemenea celelalte doua nu au infrastructura vietnamului deci si viteza medie scade. Eu zic ca pe cat posibil sa creezi o experienta relaxata cu multe chestii vazute decat o alergatura continua. » Post actualizat in 04 Jun 2015 14:31 Am scris despre cum ne-am petrecut primele zile in Vietnam si cum am luat motoarele: https://mastersofadventure.wordpress.com/2015/06/04/vietnam-prolog/ Imi spuneti careva cum uploadez poze aici pe forum deoarece la My Media nu vad nici o optiune de upload? Sa pun niste poze extra aici... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cnairda Postat Iunie 4, 2015 Share Postat Iunie 4, 2015 (editat) Super tura, e pe lista mea scurta Astept sa bagi povestea pana nu se raceste. pentru poze dai pe "more reply options" si vezi acolo butonul de attach, dupa care le inserezi in text. Vietnamul e si pe lista mea. Ai informatii si despre Cambodia si Laos? Mie mi se pare ca se pot face toate 3 la o primă vedere asa cam intr-o lună. Intaresc cele spuse mai sus, o luna e cam putin. Sunt 2 variante: a. cumperi o minimobra cum au facut baietii si-o vinzi la final. b. inchiriezi, modelele populare la inchirieri sunt crf-250 si klx tot 250. E mai scump si mai greu de trecut granita cu ele. Ar mai fi si-a treia care iese din discutie daca nu esti vreun seic - sa te duci cu mobra ta. Chiar nu cred ca merita dpdv al costurilor. sau inchiriezi. Daca ajungi prin partea aia de lume, ti-ar trebui macar 2 luni sa intelegi ceva. Vietnam, Laos, Cambodia + Thailanda si Myanmar. Mancarea si toate alea sunt ieftine, odata ajuns acolo e pacat sa te grabesti . Oricum se merge incet din cauza mobrelor/drumurilor, ceea ce e foarte bine fiindca ai cum sa interactionezi cu lumea si sa simti locurile. Nu mai zic de un masaj cu berea-n mana dupa o zi de mers cu mobra, pentru echivalentul a 10-15 lei. Eu am fost acu 2 ani dar am ratat Vietnamul fiindca am labarit-o prea mult in astealalte 3 tari. Cu siguranta o sa ajung si acolo + iar in Cambodia, care mi-a ramas la suflet. drumuri bune si multe! Editat Iunie 4, 2015 de cnairda Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Laurent Postat Iunie 5, 2015 Autor Share Postat Iunie 5, 2015 Ziua 1 e gata: https://mastersofadventure.wordpress.com/2015/06/05/vietnam-ziua-1-ho-chi-minh-city-mai mult sex oral-ne/ Si uite primul set de poze: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cnairda Postat Iunie 5, 2015 Share Postat Iunie 5, 2015 Belea!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Laurent Postat Iunie 13, 2015 Autor Share Postat Iunie 13, 2015 Ziua 2 e gata https://mastersofadventure.wordpress.com/2015/06/13/vietnam-ziua-2-mai mult sex oral-ne-da-lat/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cnairda Postat Iunie 16, 2015 Share Postat Iunie 16, 2015 hai si cu restul! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Laurent Postat Iunie 17, 2015 Autor Share Postat Iunie 17, 2015 Ziua 3 https://mastersofadventure.wordpress.com/2015/06/17/vietnam-ziua-3-da-lat-nha-trang/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
severin31 Postat Iunie 20, 2015 Share Postat Iunie 20, 2015 Și celelalte zile, până la 16? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
diowrc75 Postat Iunie 20, 2015 Share Postat Iunie 20, 2015 asta da smecherie,numai de turul tarii auzi,de parca lumea nu a avut parinti.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Laurent Postat Iunie 21, 2015 Autor Share Postat Iunie 21, 2015 Ziua 4: https://mastersofadventure.wordpress.com/2015/06/21/vietnam-ziua-4-nha-trang-o-gara-langa-qui-nhom/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
severin31 Postat Iunie 21, 2015 Share Postat Iunie 21, 2015 Sa se mai planga cineva de trenurile noastre!! Parca aveau bancile din parc in compartiment! Ati scos benzina din motociclete? In bidoane sau pe jos? Faina aventura!!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Laurent Postat Iunie 21, 2015 Autor Share Postat Iunie 21, 2015 A venit un gagiu de la gara si a tras cu tub intr-un bidon murdar benzina din fiecare motor. A zis ca ne lasa o parte sa avem pe maine, insa aveam sa aflam ca nu a fost asa. Ziua 4: https://mastersofadventure.wordpress.com/2015/06/21/vietnam-ziua-5-o-gara-langa-qui-nhom-hoi-an/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
guy_ana Postat Iunie 22, 2015 Share Postat Iunie 22, 2015 Felicitari! Subscribed! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ERU Postat Iunie 23, 2015 Share Postat Iunie 23, 2015 Din câte vad, cel puțin până acum, nu prea ați campat. M-am fi interesat să știu care sunt obiceiurile pe acolo. Se poate campa oriunde sau doar în locurile " special amenajate" ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Laurent Postat Iunie 24, 2015 Autor Share Postat Iunie 24, 2015 Ne-am gandit la camping dar sincer cand o camera tripla cu AC e 15$ nu mi se pare ca merita efortul caratului echipamentului de camping pe motoare asa mici. Pe de alta parte unde e cel mai fain, adica in zona muntoasa a autostrazii Ho Chi Minh exista un pericol real de UXO (unexploded ordinance) si nu e prea recomandat sa te avanti hai hui prin padure si cine stie ce ganganii iti apar pe acolo cum am patit eu in ziua 7. Ziua 6: https://mastersofadventure.wordpress.com/2015/06/24/vietnam-ziua-6-hoi-an-hue/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Patry Postat Iunie 25, 2015 Share Postat Iunie 25, 2015 Foarte interesant! Felicitari! Citim cu interes incontinuare..... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate