Sari la conținut

RobertAmbrozie

Membru
  • Număr conținut

    450
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de RobertAmbrozie

  1. Bai , prieteni, care cititi acum , cat preț puneti pe viață ? Care dintre voi va fi urmatorul ? Lasa viteza pentru ca nu vrei ca mama ta sa primeasca poze cu capul tau in casca !!! Cati oameni mai trebuie sa moara ca sa intelegi ca peste 100km/h esti deja mult prea mult pe drumurile din Ro ? Motociclismul pe sosea NU E DESPRE VITEZA ! E despre bucuria de a te da pe 2 roti !
  2. Da , pretul este pe un pat intr-o cabina cu inca 3 barbati . Da , biletele se scumpesc pe masura ce se apropie plecarea . E posibil chiar sa nu mai gasesti locuri . In martie , de fiecare data , am vazut ferryul plin ochi . Si noi luasem bilete in Decembrie . Sa nu te urci pe ferryboat fara mancare si apa pentru 3 zile pe care o cumperi de supermarketul din portul de plecare , Genova . Daca nu faci asta o sa platesti preturi uriase pe ferry ca sa mananci si sa bei . Valabil si la intoarcerea din Maroc ,ci exceptia faptului ca nu ai supermarket in terminalul Tangier Med , trebuie sa te aprovizionezi din ultimul oras marocan vizitat . » Post actualizat in 02 Mar 2018 04:43 Ferryboatul e ca un hotel urias cu sute de cabine . Sa iti iei o tinuta lejera si papuci . Echipamentul moto il pui in dulap pentru 3 zile , cat stai pe ferry . Vezi ca au un cinematograf pe puntea superioara unde ruleaza filme bune . » Post actualizat in 02 Mar 2018 07:36 Conditiile pe ferry boat sunt corecte , dus si aer conditionat. In general cei care fac repartizarea in cabine incearca sa nu mixeze europeni cu africani , dar asta nu e o regula de fier . Dar cei care isi iau bilet la cabina sunt civilizati , de regula . O sa mai gasesti motociclisti , expeditionari si tot felul de aventurieri care se duc in Africa . Poti sa mai afli una alta de la ei, la o cafea .
  3. Si englezii zic la fel : https://www.gov.uk/foreign-travel-advice/algeria Marocul e suficient , cred .
  4. Mult succes in tot ceea ce iti propui ! Daca ai nevoie de vreo informatie despre Maroc , cu placere ti-o ofer .
  5. E un plan bun . Din Rabat puteti ajunge rapid in Fes , trebuie vazut. Oricum pentru prima noapte de cazare din Rabat cauta ceva pe booking , nu lasa la voia intamplarii . Intreaba daca au parcare pazita . » Post actualizat in 15 Feb 2018 17:48 E un plan bun . Din Rabat puteti ajunge rapid in Fes , trebuie vazut. Oricum pentru prima noapte de cazare din Rabat cauta ceva pe booking , nu lasa la voia intamplarii . Intreaba daca au parcare pazita .
  6. Ok, ideal ar fi sa iei biletul de ferry pana in 15 Feb. Pasagera a mai mers pe motor ?
  7. Eu am fost de fiecare data fara pasager . Cu pasagera , datele problemei se schimba mult , in sensul ca etapele nu mai pot fi la fel de lungi , trebuie si un pic de timp de shopping , poate o zi de odihna totala , cine stie ce limitari normale mai apar . » Post actualizat in 04 Feb 2018 20:28 Eu as face planul sa ajung sa o iau de la aeroport ( 99% va fi Marrakesh pentru ca are legaturi bune cu toata Europa ) , sa petrecem zilele EI in etape scurte ( max 200 -250 km /zi ) si relaxate , apoi, la final dupa decolarea ei ,as baga un Merzouga , Fes , Tager Med , dar solo . » Post actualizat in 11 Feb 2018 05:17 Hei , salut ,ce mai faci ? Ai luat bilet de ferry ?
  8. Poti sa stai la cort si in Maroc. Sunt sute de campinguri amenajate. Atentie la furtunile de nisip din sud . Sunt violente si spectaculoase dar nepericuloase. Drumul de la Genoa la Tanger iese mai scump pe autostrada decat cu ferryboatul , am calculat asta de multe ori. Daca mai ai orice intrebari generale sau punctuale , te rog sa ma intrebi . Nu sunt eu cel mai mare specialist in Maroc , dar am facut vreo 10.000 km in interiorul tarii si ce stiu , spun . Ce nu stiu , aflam .
  9. Vezi ca pe site-ul companiei care opereaza vaporul www.gnv.it sunt anuntate reduceri pana pe 15 Feb . Ia-ti biletul de ferry cat mai repede . Inainte de a te imbarca pe ferryboat in Genova fa o vizita la magazin si cumpara tot ce vei dori sa mananci si sa bei in urmatoarele 3 zile . Preturile pe ferry sunt uriase . Exista magazin exact in terminalul de imbarcare .La intorcere , la fel . Doar ca trebuie sa tii minte si sa cumperi proviziile din ultimul oras vizitat inainte de imbarcare deoarece terminalul din Tanger Med nu contine magazine. » Post actualizat in 04 Feb 2018 05:24 Apoi , Casablanca suna bine , dar e un oras industrial , cam fara farmec . Marrakesh , Fes si Meknes sunt altceva . Toata partea de Nord e cam neinteresanta. Autostrada e buna pentru ca te duce repede acolo unde incepe distractia . In functie de aeroportul pe care soseste pasagera fa-ti planul concret , pe zile . E probabil sa fie cald . Hidratare corespunzatoare , altfel oboseala se instaleaza rapid . » Post actualizat in 04 Feb 2018 05:29 Merzouga e un loc fain in care merita sa mergi ca sa vezi dunele si sa mângâi nisipul . Exista pensiuni cu piscina si puteti lasa motorul in curtea pensiunii si de acolo sa plecati cu o caravana de cateva camile pentru o noapte in desert .E frumos ,momente de neuitat. Dar atentie mare la caldura. » Post actualizat in 04 Feb 2018 05:35 Nu exista probleme majore de securitate in Maroc . Dar nu fortati mana destinului purtandu-va neglijent cu telefoane , portofele , GPS , ochelari scumpi si alte chestii numai bune de sterpelit . Marocanii sunt civilizati dar daca ii inviti sa te fure , probabil sa dai peste unul care nu isi face probleme sa te lase faca noul tau Iphone lasat neglijent pe undeva . » Post actualizat in 04 Feb 2018 05:44 In sud, benzinarii mai pun apa in benzina . Daca ti se intampla sa iti intrerupa motorul sau sa nu mearga rotund , nu te panica . Tocmai ai primit ceva apa la ultimul plin. Noroc ca se evapora . Exista in Europa niste flacoane cu o solutie care se pune in rezervor pentru a elimina problema asta . Nu e nimic dramatic , dar cand esti singur pe dealurile alea din sud si iti moare motorul ...te cam enervezi :)mai ales cu o pasagera usor de panicat . » Post actualizat in 04 Feb 2018 05:49 Stiu ca va fi cald , dar recomanda prietenei tale sa nu poarte tinute transparente , decoltate sau care expun excesiv anatomia atat de placuta noua , europenilor. Maroc e totusi o tara musulmana. » Post actualizat in 04 Feb 2018 05:54 Cand cumparati orice incercati , cu eleganta si respect , dar ferm , sa negociati. Mai ales in medina ( piata , bazarul orasului). Franceza ajuta mult . Nu ii fotografiati direct . Ei cred ca aparatul de fotografiat le fura sufletul.
  10. @Beatrice , Dupa 2 ture de Maroc (2016&2017 , in total cam 8000-9000km facuti in interiorul tarii ) pot spune ca este o destinatie completa si reprezentativa pentru Nordul Africii . Are de toate : orase traditionale si moderne , desert , plaja , ocean , munti , gastronomie , aventura , iarba verde , lux , romantism , etc . Cazarile la cort sunt perfect posibile oriunde ( cu minime precautii firesti ) , politia e prietenoasa , populatia la fel . Cazari in camping , pensiuni si auberge-uri sunt la tot pasul. Daca nu as avea alte prioritati de timp anul asta , m-as duce din nou . Ce vreau sa sugerez este sa aveti in vedere,poate, urmatoarea alternativa : in loc sa ajungeti si in alte tari ( Algeria , Tunisia ) cu complicatiile si riscurile de rigoare , ati putea sa dedicati tot timpul Marocului, pentru ca merita 100%. Sigur ca faceti cum vreti , dar Marocul este perfect ca tara de antrenament pentru a intelege cultura si obiceiurile din N Africii ,iar o cunoastere mai aprofundata decat cea in ritm de 600 km pe zi , este garantat aducatoare de satisfactii.
  11. Salut , am gasit o masina de cumparat in Stout , Ohio . Incerc sa gasesc aici pe cineva care locuieste in zona respectiva si ar putea sa mearga la vanzator si sa actioneze in numele meu . Oare am noroc ?
  12. Sonyc , haroganțeală din asta flușturatică și doct-caterincoasă e interesantă,dar doar cât sarea in bucate. Altfel irosești bunătate de povestire . Eu zic că flăcăii ăștia care învârt roti de mult știu bine că în frumoasa noastră patrie , mobra+noapte+frig+ceata = pericol de moarte . Mare pericol . Dacă vrei să continui , e treaba ta , dar imagineaza-ti un câine negru care sare dintr-o curte , pe jos e ud , și de pe contrasens vine un tir . Știu că nu ai temeri deosebite despre aderenta gumelor tale , dar despre aderenta tirului nu ai nici o informație . Și nici a câinelui .
  13. Când e vorba de pasagere lucrurile se schimba radical . Inclusiv în limitarea traseelor , nu va imaginați piste in desert cu durata de 6-7 ore . Imaginati-va asfalt mult cu eventuale evadări pe scurtături . Deasemenea cazările trebuiesc făcute cu atenție ,fără exagerări gen "cort oriunde ne-ar prinde noaptea " .
  14. Mă refer la costuri . Ferryboat-ul costa aprox 280 euro dus întors iar cele 2 zile de navigație sunt foarte utile , mai ales la întoarcere , când oboseala e maxima . » Post actualizat in 23 Nov 2017 10:43 Mă refer la costuri . Ferryboat-ul costa de la aprox 280 euro dus întors iar cele 2+2 zile de navigație sunt foarte utile , mai ales cele de întoarcere , când oboseala e maxima . Iar costul microbuzului ( dacă îl aveți deja ) ar fi doar de vreo 400 euro combustibil și cam 120 euro autostrăzi și vignete . Pentru scurt , dacă puneți 3 mobre in microbuz , rezulta un cost total de transportat mobra și mobristul de la București la Tanger de maxim 450-500 euro individual . Ceea ce e mult mai avantajos decât orice altă variantă . E adevărat că necesită acele 6-7 zile in plus .
  15. După 2 ture de Maroc in 2 ani consecutivi , cred că varianta optima este sa mergi cu mobra ta . Iar din Ro se poate folosi un microbuz pentru transportul a 2-3 mobre & mobristi până la Genova , apoi se ajunge in Tanger cu ferryboat-ul .
  16. E greu de schimbat acel simering ?
  17. A mea e din 2007 si nu pare sa aiba rugina mai deloc . Dar o sa fac o inspectie serioasa zilele viitoare . Insa imi pierde ulei pe la iesirea din cutie . A mai avut cineva experienta asta ?
  18. Pe podea , in zona puntii spate sunt vreo doua manunchiuri de cabluri care se conecteaza prin niste mufe expuse rau de tot . Asa trebuie sa fie ? » Post actualizat in 04 Oct 2017 20:26 L.e. subpodea , adica sub masina ...
  19. Consumul pe care l-am inregistrat eu , dupa circa 1000 km de autostrada , cu viteza de aprox. 110 km/h , a fost de 7,0 l/100km.
  20. Ai mai avansat cu protectia anticoroziva ?
  21. Nu , nu la RAR . A fost un control tehnic destul de strict , dar la...Dekra .
  22. Intre timp eu am trecut controlul tehnic fara nici o observatie , in afara de faptul ca proiectoarele de ceata bat cam sus .
  23. E faina si a ta , sa te bucuri de ea , mai ales ca ai cautat-o cu perseverenta . Iar treaba cu AC trebuie privita si prin prisma faptului ca e o masina cu un habitaclu mic , daca nu ai grija si aerul e orientat gresit sau dat la maxim , in cateva minute ai rezolvat de o raceala . Eu as fi luat si fara AC , dar asa a fost cerinta in familie . Care sunt zonele predispuse la rugina ? A ta are vreo pierdere de lichide pe dedesubt ?
×
×
  • Creează nouă...