Admin l.u.v Postat Septembrie 4, 2022 Autor Admin Share Postat Septembrie 4, 2022 C, scara cu fața la liceu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat Septembrie 4, 2022 Share Postat Septembrie 4, 2022 Era un joc cu un băț scurt,pus pe o piatră,trebuia sa-l lovesti cu alt băț....si nu mai stiu continuarea.Se numea Țurca.Parcă se juca-n două echipe...nu mai știu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Septembrie 4, 2022 Share Postat Septembrie 4, 2022 1 oră în urmă, l.u.v a spus: C, scara cu fața la liceu. Eu A, tot fata in fata cu liceul, dar mai incolo, spre gradinita. Gradinita pe care am si absolvit-o! 1 oră în urmă, Farfuridi a spus: Valeu ,daca l-ai caftit pe atunci iti iei ban pe viata Nu-mi fac griji, e cu vreo 10 ani mai mare... Ca altfeeeel !! Acum 31 minute, pinnochio a spus: Era un joc cu un băț scurt,pus pe o piatră,trebuia sa-l lovesti cu alt băț....si nu mai stiu continuarea.Se numea Țurca.Parcă se juca-n două echipe...nu mai știu Prin Bucale era depasit, dar eu il stiu din Bucovina,din vacatele de la tara. Acolo se castiga doar dupa distantabla care reuseai sa trimiti batul scurt. 1 oră în urmă, l.u.v a spus: C, scara cu fața la liceu. Aoleeu, mi-am adus aminte de o traznaie din vremea aia: ma trimiteau ai mei la scara 4 sa iau bors de la o vecina care facea si vindea pe sub mana. Si mereu aveam circ cu bunica-mea ca ajungeam acasa cu sticla jumate, ca imi placea tare mult! La fel si cand ma facusem mai mare si ma trimiteau la sifoane, la Ambrozie. Aveau proasta inspiratie sa ma trimita dupa ce veneam de pe Balta (AKA IOR) si eram mort de sete. Ii mai ramanea lu bunica-miu doar unu din doua pentru sprit si tare se mai oftica! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat Septembrie 26, 2022 Share Postat Septembrie 26, 2022 Eram pin clasa 2-a,cred.Stiam să scriu...după școală,lăsam bilețele la mesele fetelor,colege de clasă,sau din alte clase.Nahhh...am făcut o boacănă în acea perioadă.Locuiam lângă CAP.Acel CAP era lumea noastră...Era acolo un căruțaș,Nea Bebe,care bătea caii...cu furcaCe am făcut? Primeam acasă 2 ziare...Scânteia,și Drapelul Roșu.Am luat adresa redacției,Drapelu Roșu,am trecut-o pe un plic cu timbru,și înăuntru am pus un bilet,pe care am scris...Nea Bebe de la CAP sînandrei bate cai cu furca. Am trecut pe plic,expeditoru..io...Buahhhh...după câteva zile,tata e chemat la postu de militie.Erau acolo 2 tovarasi,civil,plus sefu de post.A zis tata ca erau de la partid,aia2.L-au certat pe tata.Ce am încasat eu??? De la tata??Nu vreți să știțiOricum,a meritat,Nea Bebe nu a mai batut caii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vis-a-vis Postat Septembrie 26, 2022 Share Postat Septembrie 26, 2022 La Frunza (asta cu Frunzulița n-am auzit-o până acum ) am rupt 3-4 uniforme. Bomboana de pe colivă a fost când m-am dus acasă cu mâneca ruptă la o haină abia cumpărată de mama cu vreo 2-3 zile înainte. Mi s-a părut cel mai incisiv joc, pentru că nu prea puteai să te ferești sau să fugi. Noi mai jucam Găoacea. Făceam un șir de gropițe, atât câți copii eram. Gen "oooooooo" și le flancam cu niște maluri din nisip pe 3 laturi. Fiecare avea gropița lui. Unul dintre noi arunca cu mingea de tenis în careul gropițelor și în a cărui intra, trebuia s-o ia și să vâneze pe unul dintre noi. Dacă nu nimerea, avea o greșeală. Dacă nimerea, cel nimerit avea o greșeală. La 3 greșeli ereai executat. Stăteai cu fața la zid și fiecare copil arunca cu mingea de tenis să te lovească de pe la 5 metri. Multe vânătăi apăreau pe buci. Mai era un joc de care nu am auzit pe la alții. Ali. Stăteai într-un pătrat și trebuia să prinzi pe unul din cei din jur dar țopăind într-un singur picior. Dacă puneai ambele picioare jos în afara pătratului, îți luai șuturi în cvr până ajungeai din nou în casă. Dacă îl prindeai pe vreunul, se schimba leapșa și își lua ăla șuturi până ajungea în casă. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat Noiembrie 5, 2022 Share Postat Noiembrie 5, 2022 Că tot se vorbește de rachete...cele din hârtie,cu ac gămălie în vârf,lansate din tub bergman,erau cuminți.Tubul unui pix,fără mină,îl umpleam cu fosfor de chibrit.Nu mai știu cum îl priponeam,să plece drept.E drept,dura un secol,să belim bețele chibritelor.Da rezultatu era fastuos.Nahh...cămașa pixului,îndopată cu fosfor de chibrit,PLM...chiar zburau.Odată,când o să am mai mult timp,mai fac unapun filmu aici Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
shui Postat Ianuarie 31, 2024 Share Postat Ianuarie 31, 2024 .. cu prastia cu piulite de 8 in parc la ciori si la bufnite, chiar functionau ce vremuri .. atunci aruncam cu piulitele dupa ciori,acum dam bani pe ele (si sunt si mai odioase calitativ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ilie.ardeias Postat Ianuarie 31, 2024 Share Postat Ianuarie 31, 2024 Nu stiu daca a mai postat cinveva mai sus.. Merita o vizita la Muzeul de Istorie: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihai c Postat Ianuarie 31, 2024 Share Postat Ianuarie 31, 2024 5 hours ago, shui said: cu prastia cu piulite de 8 cu varianta cu bile de rulment,sau de fonta,dupa gugustiuci iar de la un pistol din-ala cu cui si arc,ce facea poc cu catran de chibrite,am si acum semn pe degetul explodat... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
shui Postat Februarie 1, 2024 Share Postat Februarie 1, 2024 Fiecare avea varianta lui cu bile sau chiar plumb eu aveam 'disponibilitate' la galetile cu piulite (aveam si din alea patrate de 8 si de 10) le dadeam si celor din cârdăşie cine nu avea pretini' ca noi 'trageau' cu pietre goale sau cu prune verzi .. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat Mai 31, 2024 Share Postat Mai 31, 2024 Hai la dudeee... Hai la dudeee... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CZ 75 Postat Mai 31, 2024 Share Postat Mai 31, 2024 Pistoale cu apa , teava cu cornete , Arici Pogonici si mai tirziu almanahul Anticipatia , strandul Izvor , Muzeul Militar ala vechi. Inainte sa faca Ceasca Casa Radio era un parc , prindeam mormoloci acolo , Cenaclu era unde e acum Casa Poporului , vremuri nenica. Si sa nu uitam de discoteca Moxa. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat Iunie 1, 2024 Share Postat Iunie 1, 2024 Toată vara mâncam din copaci sau de pe jos.Primele erau ciresele de Mai.Apoi visinele,dudele negre sau albe,corcoduse verzi,prune verzi,mure,frăguțe,din unele fructe faceam spuma cu albus de ou.Apoi mergeam la macriș,era bun acrisor,la fel porumbele,da porumbele erau toamna tarziu.Mancam chiar tulpini de flori salbatice,aveau gust dulce.Tomna mergeam la furat lubeniță,pepene galben,porumb de fiert.Adunam nuci si ne faceam singuri bomboane cu zahar ars.Ai dreq daca eram vreunu bolnav. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
shui Postat Iunie 17, 2024 Share Postat Iunie 17, 2024 Ce bre,vomiti de snikers ? Gastele se rahateau prin iarba si noi culegeam dude pe sub copaci. Proprietarii taiasera crăcile mai joase sa nu ne putem sui in copaci. Am furat scoabe de acasa si le-am bagat in san,le-am batut apoi in copaci cu bolovani. 2 -3 zile eram albastrii pe muian de la dude de parca ne-o batut profu de mate. Ciunga o purtam din gura in gura,pe scara ierarhica apoi adesea se lipea pe la unul sau altul prin par. Si da,ce zdraveni si dolofani eram .. Amu daca n-are pruncu tau busteru sa nu mai linga inghe langa 'ai nostrii' .. KFC ✌✌ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ALEX-Guzzista Postat Iunie 17, 2024 Share Postat Iunie 17, 2024 La 01.06.2024 la 7:15, pinnochio a spus: ……Ai dreq daca eram vreunu bolnav. Nu aveai internet ca sa afli ca esti bolnav sau ca fructele trebuie spalate cu apa speciala si musai cumparate de la hypermarket,nu culese cu mainile murdare din pom. Beai apa de la furtun,era apa rotunda,daca calcai pe furtun devenea apa plata. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat Iunie 24, 2024 Share Postat Iunie 24, 2024 Mult binecuvântatu brusture.La ce-l foloseam?Stie cineva? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
shui Postat August 7, 2024 Share Postat August 7, 2024 tot la cam ce folosesc unii două bâte cand ii taie la burtă se duc in cucuruz PS. Rădăcinile de brusture sunt bune pentru afectiunile stomacului (gen Gastrita,ulcer etc ..) precum si radacinile de tătăneasă. Cojile de stejar cat si sunătoarea ajuta de asemenea. ✌✌ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate