Sari la conținut

Accident "Motociclist vs vaca" în apropiere de Variaș ,

SpeciaL
 Share

Postări Recomandate

Aveti toti dreptate si cu preventia si cu animalele pe sosea DAR accidentul nu s-a petrecut din cauza preventiei sau a experientei ci din cauza aluia cu vacile, sa fim seriosi.

Exact ca in cazul politistului, nu a fost de vina Oprea ci cei ce executau lucrarile.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 110
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Vreau sa te intreb,si asta fara gram de ironie,daca tie ti se pare ca e ok ca militia sa-mi deschida mie dosar penal de vatamare din culpa ca m-am vatamat pe mine?!?

Ce sa zic? L-ai vatamat si pe cainele ala, nu doar pe tine.

Politia te sanctioneaza in orice accident, chiar si daca te-ai pagubit numai pe tine sau chiar daca ai avut ghinion.

Vaci pe DN? Aici era vorba de vaci in traversarea unui drum intr-un sat. E cu totul altceva, chiar daca acel drum o fi un DN.

S-a discutat mult si fara rost si tot nu stim parerea politiei. Indiferent ca unora li se pare irelevanta.

Pe alt forum niste cocalari si pitipoance se plangeau ca pe drumul recent asfaltat de pe platoul Bucegilor se intalnesc animale. Pai ce dracu ar vrea? Aia e zona pastorala din timpuri stravechi.

» Post actualizat in 10 Dec 2015 16:33

2,Daca nu accept sa merg la spital in BN,atunci va trebui sa dau o declaratie cum ca am picat pur si simplu pe sosea,cu spitalizarea urmand sa ma descurc eu!

Eu zic ca politistul a fost de treaba.

Din punctul de vedere al omului legii esti vinovat. Chiar daca zici ca ai avut ghinion si a sarit cainele la tine, trebuia sa fii in stare sa eviti accidentul.

Link spre comentariu

Din punctul de vedere al omului legii esti vinovat. Chiar daca zici ca ai avut ghinion si a sarit cainele la tine, trebuia sa fii in stare sa eviti accidentul.

ViorelX este Chuck Norris al motociclismului 😂😂😂

Si un troll cu prea mult timp liber si imaginatie bogata

Link spre comentariu

Imi pare rau de tine. Sper ca acum esti bine si iti doresc sa nu ti se mai intample accidente.

Si stati linistiti, ca ma retrag, nu pierd eu prea multa vreme pe forumul asta, doar din cand in cand.

și și așa deja prea des și fără rost. Adio.
Link spre comentariu

Asta ar fi fost mult mai important decat parerile tuturor imaturilor si frustratilor.

Oaie, esti euclidian rau de tot!

» Post actualizat in 10 Dec 2015 21:20

N-am patit niciodata nimic. Intotdeauna am fost atent, poate si norocos...

Am circulat f mult in zone rurale.

S-au mai repezit si la mine caini. Am incetinit, i-am alungat si am mers mai departe.

Asa-i la sat, cand te intorci pe taras pe sant de la crasma se mai ia cateun caine de tine.

» Post actualizat in 10 Dec 2015 21:29

Vacile erau pe carosabil așa cum sunt în mai toate satele noastre, atât ele cât și balegile lor. Dacă nu știi asta, nu ai ce căuta în trafic.

De asemenea, dacă nu știi și conștientizezi faptul că sunt gropi în asfalt, șoferi neatenți, bicicliști, și toate celelalte pericole cu care trebuie să trăim în preajmă, înseamnă că ești în deplină neconcordanță cu condțiile de trafic.

Asta inseamna cumva ca gropile, vacile, soferii neatenti, etc, etc, etc, trebuie tolerati in trafic, tre' sa ne obisnuim cu ei in loc sa-i combatem, tre' sa ii mangaiem pe cap si gata?!

Uite, io ma intalnesc in fiecare weekend cu vaci pe drumuri. De o gramada de ori cu betivi. Cu biciclisti care trec "zebra" pe bicla cu 30 la ora. N-am avut niciun accident de genul asta. Pentru ca, zic io, stiu sa adaptez stilul de mers la posibilele pericole.

Dar asta nu inseamna ca nu urlu la ei de fiecare data, nu-i porcai cat pot, nu ma dau cu mobra la ei, nu fac orice ca sa scad cat mai mult sansele ca boul respectiv sa repete figura.

» Post actualizat in 10 Dec 2015 21:32

Ce bine ar fi daca n-ar mai circula cei care nu sunt de acord cu aceste lucruri.

Norocul nostru ca circuli tu pe forum...

» Post actualizat in 10 Dec 2015 21:36

» Post actualizat in 10 Dec 2015 15:37

Politia deschide dosar de CERCETARE penala care se incheie cu neinceperea urmaririi penale. Asa e procedura, buna sau rea. Poate sa constate eventual ca riderul autoaccidentat consumase bauturi alcoolice, ca nu poseda permis de conducere, ca nu avea asigurare, ca mergea de exemplu pe contrasens, etc. Deaia se deschide dosar de cercetare penala. Daca se constata una din faptele de mai sus, se deschide urmarirea penala, care e cu totul altceva.

Sunt de acord. Dar de ce in timpul cercetarii penale si apoi in multele luni in care dosarul cu propunerea NUP sta pe jos intr-un vraf de dosare asteptand sa fie preluat de un procuror ca sa dea NUP-ul, de ce, zic, in toata perioada asta tre' sa stea plasticul meu la gabori, eu sa fac doua drumuri pe luna la ei pentru dovada (ca n-am avut dreptul de a conduce suspendat), sa ma coste si 3 lei/luna si mizeria de dovada sa nu fie nici macar recunoscuta in UE?! (Mai exact sa mi se incalce dreptul de a conduce in UE)

Si aici e motivata cumva procedura?

» Post actualizat in 10 Dec 2015 21:39

Co io-i rupeam capul la vacar!!! WOW! Chiar asa? Cazi, te lovesti, esti singur acolo. Daca chiar poti sa mai dai cu cizma, cu pumnul in vacar, esti un mare superman. E 90% posibil sa ti iei bataie de la comunitatea sateasca pt ca ai omorit vaca.

E, io l-am alergat pe unu'... Nu cazusem, ca am oprit la 1 metru de vaca. Nu l-am prins, ca a alergat mai repede ca mine, io cu casca pe cap. Urmatorul a scapat pentru ca avea 180 de ani. Si al treilea era...femeie.

» Post actualizat in 10 Dec 2015 21:44

Pe alt forum niste cocalari si pitipoance se plangeau ca pe drumul recent asfaltat de pe platoul Bucegilor se intalnesc animale. Pai ce dracu ar vrea? Aia e zona pastorala din timpuri stravechi.

Acum 2000 de ani dacii sacrificau cei mai buni luptatori aruncandu-i in gropi cu suliti. Nu-i asa ca te simti un bun luptator?

Acum 2000 de ani se sacrificau fecioare in nu-stiu-ce trib, ca asa zicea vraciu ca e bine. Eu pot sa ma consider vraci, ca tu sigur esti fecioara!

» Post actualizat in 10 Dec 2015 21:48

Ce sa zic? L-ai vatamat si pe cainele ala, nu doar pe tine.

Politia te sanctioneaza in orice accident, chiar si daca te-ai pagubit numai pe tine sau chiar daca ai avut ghinion.

Euclidian ziceam ca esti?! Am fost indulgent. Dreptele paralele mai au vreo sansa sa se intersecteze, macar sa-i faca in ciuda lu' Euclid. Tu cu ratiunea...niciodata. Io nu stiu cum ai reusit sa inveti sa scrii si sa citesti ca sa iei permisu'...

» Post actualizat in 10 Dec 2015 21:50

Si stati linistiti, ca ma retrag, nu pierd eu prea multa vreme pe forumul asta, doar din cand in cand.

Mergi in pace si Dumnezeu fie cu tine, fiule. Fericiti cei saraci cu duhul, caci a lor este imparatia cerurilor.

Amin!

Link spre comentariu

mai kolare da tupeist si obraznic esti.esti fun sef pe aici?ai toate raspunsurile la toate intrebarile?ai fun iq de ne da pe spate?cu ce ocazie vb asa urat cu omu?statutu de neica nimeni te obliga sa fii mai ponderat.mucles pardailane ca te muchtara gagiu.

Lăsa limbajul de mirc și facebook pentru prietenii tai din șatră , ca văd ca ești minoritar de-ăla. Sau clona cui ești de fapt?!

P.s. san dilo

» Post actualizat in 11 Dec 2015 07:53

.

Editat de yoyo_man
Link spre comentariu

Asta inseamna cumva ca gropile, vacile, soferii neatenti, etc, etc, etc, trebuie tolerati in trafic, tre' sa ne obisnuim cu ei in loc sa-i combatem, tre' sa ii mangaiem pe cap si gata?!

Uite, io ma intalnesc in fiecare weekend cu vaci pe drumuri. De o gramada de ori cu betivi. Cu biciclisti care trec "zebra" pe bicla cu 30 la ora. N-am avut niciun accident de genul asta. Pentru ca, zic io, stiu sa adaptez stilul de mers la posibilele pericole.

Dar asta nu inseamna ca nu urlu la ei de fiecare data, nu-i porcai cat pot, nu ma dau cu mobra la ei, nu fac orice ca sa scad cat mai mult sansele ca boul respectiv sa repete figura.

» Post actualizat in 10 Dec 2015 21:32

Cum ai tras concluzia că trebuie tolerate? Nicidecum!

Din păcate, cutuma bate legea, așa cum viața bate filmul. Dacă nimeni nu-i sancționează (aici fiind vorba de lege și de cei care trebuie să vegheze la respectarea legii) ei nu vor face ceva în mod spontan, în sensul de a renunța la obiceiurile proaste. Mai mult, își vor apăra ”drepturile istorice” cu vehemență, arătând, eventual, cu degetul către ”donatorii de organe” pe două roți, că merg prea repede.

Să te iei de ei, e o decizie personală, a fiecăruia. Mie, de exemplu, nu-mi surâde ideea să iau o rangă în cap, de la un neandertalian rural cu sânge în alcool, că nu am fost eu suficient de diligent încât să fac tot ce pot să îmi apăr pielea.

Ce naiba, suntem născuți și crescuți aici, în mediul ăsta, nu niște extraterești picați din lună pe plaiurile mioritice, ca să ne surprindă faptul ca vacile circulă pe asfalt, prin sate! Iar dacă, totuși, ne surprinde chestia asta, înseamnă că nu suntem adaptați la mediu. Iar natura sancționează asta, sau, altfel spus, survival of the fittest...

Pentru cei care nu știu, Variaș e un sat destul de departe de lumea civilizată, nu e circulația auto/moto a vieții pe la ei pe șosea. Sunt sate mult mai aproape de DN-uri și europene pe care dupămasa toată cireada satului e în mijlocul asfaltului...

Link spre comentariu

mai kolare da tupeist si obraznic esti.esti fun sef pe aici?ai toate raspunsurile la toate intrebarile?ai fun iq de ne da pe spate?cu ce ocazie vb asa urat cu omu?statutu de neica nimeni te obliga sa fii mai ponderat.mucles pardailane ca te muchtara gagiu.

hesus! un dictionar careva?

google translate nu a mers...

Link spre comentariu

Da, omule, sunt de acord, dar sunt oameni plătiți să ia atitudine, în mod formal, de partea legii. Împotriva lor trebuie să luăm noi aitudine!

Mă așteptam ca, odată cu schimbările care s-au produs, să vad milițienii mai în vervă, făcând ceva nou - prevenție îi zice, dar cred că nu au auzit de așa ceva. Nici ăia din stradă, nici șefii lor.

În fond, e atât de simplu să impui respectarea legii,trebuie doar să existe diligență. La fel de mult se vorbește la telefon, la volan, la fel de mult se bea și se conduce, prioritatea e facultativă, trecerea pe roșu e la ordinea zilei, iar astea prin orașele mari, ce să mai spunem de sate.

Pe de altă parte, eu nu vreau să-mi fac singur dreptate prin satele din Ro, că mi-e dragă viața! Sunt sate prin care ești cam ca în vestul sălbatic, nu prea e loc de făcut scandal, știi foarte bine asta, sunt convins... Degeaba te iei de văcar, s-ar putea să fie doar un retardat local, pus să păzească vacile, care să nu facă diferența între bine și rău. Cel mai mare rău, din punctul lui de vedere, ar fi să pățească ceva o vacă și atunci acționează în consecință.

Link spre comentariu

Da, omule, sunt de acord, dar sunt oameni plătiți să ia atitudine, în mod formal, de partea legii. Împotriva lor trebuie să luăm noi aitudine!

Mă așteptam ca, odată cu schimbările care s-au produs, să vad milițienii mai în vervă, făcând ceva nou - prevenție îi zice, dar cred că nu au auzit de așa ceva. Nici ăia din stradă, nici șefii lor.

În fond, e atât de simplu să impui respectarea legii,trebuie doar să existe diligență. La fel de mult se vorbește la telefon, la volan, la fel de mult se bea și se conduce, prioritatea e facultativă, trecerea pe roșu e la ordinea zilei, iar astea prin orașele mari, ce să mai spunem de sate.

Pe de altă parte, eu nu vreau să-mi fac singur dreptate prin satele din Ro, că mi-e dragă viața! Sunt sate prin care ești cam ca în vestul sălbatic, nu prea e loc de făcut scandal, știi foarte bine asta, sunt convins... Degeaba te iei de văcar, s-ar putea să fie doar un retardat local, pus să păzească vacile, care să nu facă diferența între bine și rău. Cel mai mare rău, din punctul lui de vedere, ar fi să pățească ceva o vacă și atunci acționează în consecință.

La care schimbari te referi?

Link spre comentariu

Am uitat să pun ghilimelele... mea culpa!

(Dar repede ai mai intrat în discuție! Atent, mereu pe fază, la datorie!)

De fapt, mă refeream la schimbările de personaje, dar nu vreau să intru în polemică cu tine, pe tema asta.

Editat de eFu'
Link spre comentariu

Păi tocmai asta-i problema, că cei care trebuie să o facă (și mai sunt și plătiți să o facă, din banii noștri!) nu o fac, iar eu (/tu/el/ea) nu pot să mă substitui lor.

Da, atitudine, dar cum?

Mă uit în jur și-mi dau seama că singura strategie câștigătoare e să te adaptezi. Schimbarea lucrurilor - vorba lui @mianmar - e care schimbare?

» Post actualizat in 11 Dec 2015 09:18

@Cristian:

Am luat atitudine, acum mulți ani, împreună cu mulți alții. Unii au plătit Prețul, pentru asta, alții nu. Am crezut în schimbare, la momentele alea - probabil erai pe acolo și-ți aduci aminte.

După 25 ani nu s-a schimbat nimic în bine, totul a rămas pe aceeași direcție sau, mai nasol, a mers înspre mai rău.

Acum s-a mai ”machiat” o încercare.

Înțeleg - fără a fi fatalist, doar realist - că, după o scurtă agitație, lucrurile revin în matca lor, fără a schimba sistemul, exact ca atunci când arunci o piatră într-o apă liniștită, se crează valuri, piatra dispare în apă, iar valurile se duc; totul revine la normal.

Link spre comentariu

Am uitat să pun ghilimelele... mea culpa!

(Dar repede ai mai intrat în discuție! Atent, mereu pe fază, la datorie!)

De fapt, mă refeream la schimbările de personaje, dar nu vreau să intru în polemică cu tine, pe tema asta.

Mda, probabil convingerea ta a fost ca singurii vinovati sunt "comunistii" lui Ponta...

Nu mai comentez insa te-as invinta sa-ti amintesti sau sa te informezi despre motivul pentru care a fost "mazilit' Cristian Topescu (comentator sportiv), la inceputul anilor 80. Care-i valoarea fotbalului romanesc acum la 26 de ani de la revolutie si de la bla,bla bla, comunism, comunisti ?...

Link spre comentariu

Prietene, rămâi la convingerile tale. Și la marotele tale.

Ia aminte! Asta ca sa nu zic...watch and learn! Este vorba de vara anului 1940. Trecuseram prin foarte multi ani de...comunism, asa-i?

Zguduit de tragedia neamului, un modest profesor de liceu din Turda, Ion Fodoreanu, făcea în jurnalul său o analiză necruţătoare a cauzelor dispariţei României Mari, a izolării ţării noastre: „Neamul românesc este sfârtecat de vecinii duşmani. Ni se pare o nedreptate strigătoare la cer, o crimă aşa de mare contra umanităţii şi a civilizaţiei, încât am aştepta ca toată lumea să se revolte contra acestor barbari, toată lumea să ne ajute ca să ne salvăm fiinţa neamului sau să se înduioşeze cel puţin cineva de toate nenorocirile care ne-au ajuns. Totuşi nimeni nu se mişcă, nimeni nu protestează, noi singuri ne zbatem. Cei care ne-ar putea uşura suferinţele printr-un gest, ne lasă să suferim până la capăt. De ce această izolare şi această muţenie în jurul nostru? Nu din cauza împrejurărilor externe. Ci pentru că suntem nevrednici, pentru că ne merităm soarta, pentru că nu merităm nici o consideraţie din partea nici unui mare popor, pentru că suntem vinovaţi cu toţii, până la ultimul, de nenorocirile noastre. Care este vina noastră? Este de căutat în chiar concepţia noastră de viaţă. Scopul vieţii noastre era huzureala, luxul, trândăvia, destrăbălarea. Cărările vieţii noastre erau chiulul, şmecheria, învârteala, favoritismul, nepotismul, furtul. Am fost narcotizaţi, prin şcoală şi propagandă naţională, cu idei prea frumoase despre virtuţile neamului nostru, pe care le-am luat de bune şi adevărate, le-am pus la căpătăiu, le-am atârnat la butonieră sau la pălărie, le-am fluturat în vânt cu ocazia sărbătorilor naţionale, dar am continuat să trăim şi să fim cu totul altfel decât ne afişăm. Şi într-o zi minciuna în care-am trăit s-a răzbunat, iluziile s-au prăbuşit şi noi am rămas atâta cât eram, aşa cum meritam: nişte nemernici, uitaţi în voia soartei".

Editat de mianmar23
Link spre comentariu

Ce dracu' caută comunismul aici, a dat cineva vina pe el???? Lasă, naibii, aberațiile politice pentru topicul dedicat.

Aici era vorba doar despre o vacă și un neatent...

Link spre comentariu

Mda, probabil convingerea ta a fost ca singurii vinovati sunt "comunistii" lui Ponta...

Nu mai comentez insa te-as invinta sa-ti amintesti sau sa te informezi despre motivul pentru care a fost "mazilit' Cristian Topescu (comentator sportiv), la inceputul anilor 80. Care-i valoarea fotbalului romanesc acum la 26 de ani de la revolutie si de la bla,bla bla, comunism, comunisti ?...

Vezi ca a mai zburat unu de pe forum pentru ca la orice topic o dadea in Ponta, Basescu, Ceausescu si altele asemenea.

Hai sa pastram discutia la subiectul initial, sa nu ajungem (iar) la masoni, illuminati si Elvis cu Ceausescu care conduc lumea de pe o insula secreta.

Zguduit de tragedia neamului, un modest profesor de liceu din Turda [bla, bla, bla si alte balarii offtopic]

La urmatorul post ai "Report" de la mine.

Revenind: e clar ca avem o gramada de legi care nu sunt aplicate de cei care ar trebui s-o faca. Deci haideti sa-i obligam sa le aplice. Macar facand circ de fiecare data cand ne lovim de asta. La asta cu animalele d-a-mpulea pe drumuri e la fel ca la aia cu lucrarile nesemnalizate: pana nu sunam la rutiera de 100 de ori pe zi sau pana nu iese un scandal mare cu un cioban d-asta sau cu niste dorei d-aia de sapa in mijlocul drumului aiurea n-o sa se schimbe nimic.

Editat de Kollar
Link spre comentariu

Total de acord cu tine!

Toate evenimentele de tipul celor de mai sus trebuie făcute vizibile, cât mai mult, cât mai bine. În felul ăsta poate se sesizează cineva, undeva și se iau măsuri.

Cauza principală (determinantă) a fost existența vacilor pe asfalt, asta trebuie făcut vizibil, aici sunt necesare măsuri.

Cauza secundară - neatenția, lipsa de experiență, orice ar fi fost - trebuie discutată pe aici, pentru folosința celor care pot fi surprinși de o situație similară.

Două demersuri complementare, care vor conduce către diminuarea numărului de accidente.

Link spre comentariu

Total de acord cu tine!

Toate evenimentele de tipul celor de mai sus trebuie făcute vizibile, cât mai mult, cât mai bine. În felul ăsta poate se sesizează cineva, undeva și se iau măsuri.

Cauza principală (determinantă) a fost existența vacilor pe asfalt, asta trebuie făcut vizibil, aici sunt necesare măsuri.

Cauza secundară - neatenția, lipsa de experiență, orice ar fi fost - trebuie discutată pe aici, pentru folosința celor care pot fi surprinși de o situație similară.

Două demersuri complementare, care vor conduce către diminuarea numărului de accidente.

Corect!

Link spre comentariu

Pana vom pune sistemul in functiune asta nici in 200 ani, eu zic ca responsabilitatea ne revine nou. Fiind pe 2 roti stim la ce riscuri ne expunem, asta inseamna sa fim noi preventivi, mai bine previn decat sa tratez. Eu consider ca in cazurile in care un motociclist loveste ceva, animal, pom, etc, este vina exclusiv a lui, in afara cazurilor cand cineva iti taie calea inopinant. In rest trebuie sa fim de 10 ori mai atenti decat un sofer. Se stie ca atunci cand traversezi o localitate pot aparea tot felul de obstacole, mai ales in loc. rurale, unde animalele sunt la ele acasa.

Dupa ce evenimentul a fost consumat, iar tu schilod, degeaba mai cauti sa iti faci dreptate. Ai sa mori cautand dreptatea.

Nu este mai usor sa adaptezi mersul pe 2 roti la limita evitarii orcarui pericol, doar este viata ta in joc.

Editat de kalator
Link spre comentariu

Nu-i chiar corect ce spune Kollar. Ai postat ieri regulamentul privind animalele pe drumurile publice, mai citeste-l cu atentie.
Satul Varias e strabatut de DJ692. Dar putea sa fie DN, nu conteaza.
Daca vacile n-au traversat prin loc nepermis, vina este exclusiv a motociclistului, care trebuia sa circule sub 50km/h si sa reduca viteza la intersectii.

» Post actualizat in 11 Dec 2015 11:09

Bine, e si vacarul vinovat ca nu a mers in fata vacilor.

Link spre comentariu

Viorelx, tu esti pe bune? Circuli cu mobra, adica pe drumuri asfaltate, cu alti participanti la trafic? Inteleg mersul preventiv, inteleg ca trebuie sa fim atenti, sa avem reflexe de ninja si alte cele... dar nu inteleg de unde pana unde e VINOVAT motociclistul ca a lovit vaca. Ca putea sa evite... poate. Sau poate nu... nu suntem in situatia respectiva, in locul lui, sa fim siguri de ce si cand a vazut el. Sunt multe variabile... drumul poate nu era perfect drept, poate erau mascate de copac, de podetul ala, poate ii batea soarele din fata, poate viziera era murdara, poate avea o albina in casca... poate, poate.

Ideea e ca vaca nu are ce cauta acolo, sa blocheze drumul.

Atunci când sunt conduse pe drumul public, animalele si însotitorii acestora trebuie sa circule pe acostamentul din partea stânga a drumului, în sensul de mers, iar când acesta nu exista, cât mai aproape de marginea din stânga a partii carosabile.

Persoana prevazuta la art. 196 este obligata:

a) sa ia masurile necesare ca, pe timpul deplasarii pe drum, animalele sa nu împiedice circulatia celorlalti participanti la trafic;

c) sa nu lase nesupravegheate animalele;

Link spre comentariu