zar Postat Februarie 9, 2016 Share Postat Februarie 9, 2016 pana la urma care este formula de calcul a cantitatii de ulei ptr ca pana acum eu am folosit metoda rudimentara cu joja si tare mi-e frica sa nu fi facut vre-o tarantela... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ZIDU' Postat Februarie 9, 2016 Share Postat Februarie 9, 2016 (editat) nope. nu e la toate lichidele si la toate materialele din care e facuta teava poa sa fie pe dos. nu am zis ca creste am lasat discutia la liber » Post actualizat in 09 Feb 2016 21:02 @dedant68 - pompa aia nu impinge cei 190l, nici nu ii simte, sunt "echilibrati" » Post actualizat in 09 Feb 2016 21:06 p.s. in principiu nivelul apei intr-o teava cu diametrul foarte mic va diferi de cel al vasului exterior, datorita fenomenului de ??????? foloseste un tub sutire (aprox 1mm) de sticla daca nu ma crezi se poate face experiment intr-un pahar Editat Februarie 9, 2016 de ZIDU' Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dedant68 Postat Februarie 9, 2016 Autor Share Postat Februarie 9, 2016 (editat) M-a sunat PASCAL plangad...este suparat pe tine " ZIDU" ca-i strici somnul si principiul Eu, nu mai scot apa aia din put,...sa ramana acolo. Daca vrei experiment, facem la vara, ne intalnim si luam un butoi de bere de 60 l, aplicam toate teoremele/principiile pe el si pompa submersibila tot, masuram aplicativ... care pierde, plateste butoiul!! Editat Februarie 9, 2016 de dedant68 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ZIDU' Postat Februarie 9, 2016 Share Postat Februarie 9, 2016 experimentul propus de mine merge si cu tub e pasta de pix, bucatica de furtun, etc. Ce gasesti pe acolo Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
b374 Postat Februarie 9, 2016 Share Postat Februarie 9, 2016 experimentul propus de mine merge si cu tub e pasta de pix, bucatica de furtun, etc. Ce gasesti pe acolo cre ca la oloi se duce in jos, nu in sus... o fi meniscul? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Februarie 9, 2016 Share Postat Februarie 9, 2016 Acum m-am uitat la schema de mai sus unde 1 e o supapa de bypass a filtrului - fara relevanta in discutie, 2 fiind cea de descarcare care limiteaza presiunea. Tind sa cred ca nu am incurcat decat initialele unei prescurtari atunci cand s-a facut referire la PCV am luat utilizarea comuna, cea de supapa de ventilatie a carterului. Dau la pompa... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dedant68 Postat Februarie 9, 2016 Autor Share Postat Februarie 9, 2016 experimentul propus de mine merge si cu tub e pasta de pix, bucatica de furtun, etc. Ce gasesti pe acolo Facem cu butoiul ala de sus...de ce nu-mi spui mai bine cu ac de seringa introdus in pasta de pix si apa in ambele sa ne uitam cu lupa ?? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ZIDU' Postat Februarie 9, 2016 Share Postat Februarie 9, 2016 se vede cu ochiu liber, stai linistit - uite aici ajutor de incretit creierii lu pascal (desi la ce vorbeam cu scosul apei strict pascal avea ceva de zis ) @b374 - la lichidele care nu uda - gen mercur (altu nu imi vine in minte) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yo4hgx Postat Februarie 10, 2016 Share Postat Februarie 10, 2016 se vede cu ochiu liber, stai linistit Te-am corectat eu, abia acum se vede cu ochiul liber... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
b374 Postat Februarie 10, 2016 Share Postat Februarie 10, 2016 @b374 - la lichidele care nu uda - gen mercur (altu nu imi vine in minte) 'uda' tine si de lichid si de celalat material. mai pe lung pe google, first hit http://superbeefy.com/are-all-liquids-wet-and-are-there-other-types-of-liquid-besides-water/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dedant68 Postat Februarie 10, 2016 Autor Share Postat Februarie 10, 2016 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ZIDU' Postat Februarie 10, 2016 Share Postat Februarie 10, 2016 'uda' tine si de lichid si de celalat material. mai pe lung pe google, first hit http://superbeefy.com/are-all-liquids-wet-and-are-there-other-types-of-liquid-besides-water/ sa speram ca generam apetit pentru studiu yo4hgx a stabilit deja premizele pentru un seminar Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dedant68 Postat Februarie 10, 2016 Autor Share Postat Februarie 10, 2016 bine, bine seminarul ok, dar locul desfasurarii si formatorul? Sa-l pui si pe Pascal la numar! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
b374 Postat Februarie 10, 2016 Share Postat Februarie 10, 2016 sa speram ca generam apetit pentru studiu eu studiez, studiez... tot felul de lichide... doar sa aiba peste 4.5 grade yo4hgx a stabilit deja premizele pentru un seminar heineken? pai? ce-i aia? incepem cu bastonase? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
florinelu07 Postat Februarie 12, 2016 Share Postat Februarie 12, 2016 Vezi ca am scris in prima foaie ca debitul este volumul de ulei care trece prin sectiunea S in unitatea de timp. Cine poate sa asigure acest debit intr-un motor decat pompa de ulei, plus ce se creata de piesele in miscare+ turatia motorului constanta(este marime de intrare sus). Intr-un sistem inchis, sectiunea influenteaza doar debitul nu si presiunea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vlad58 Postat Februarie 12, 2016 Share Postat Februarie 12, 2016 (editat) Intr-un sistem inchis, sectiunea influenteaza doar debitul nu si presiunea. Oricare ar fi sistemul hidraulic presiunea si debitul sunt corelate pentru ca exista pierderi de sarcina, mai pe intelesul tuturor, frecari. Editat Februarie 12, 2016 de vlad58 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
florinelu07 Postat Februarie 18, 2016 Share Postat Februarie 18, 2016 (editat) Oricare ar fi sistemul hidraulic presiunea si debitul sunt corelate pentru ca exista pierderi de sarcina, mai pe intelesul tuturor, frecari. Modificarea sectiunii va afecta direct doar debitul fluidului, iar presiunea ramane constanta in tot circuitul (consideram un circuit inchis, cu frecari neglijabile si nu le luam in calcul). Editat Februarie 18, 2016 de florinelu07 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vlad58 Postat Februarie 18, 2016 Share Postat Februarie 18, 2016 Modificarea sectiunii va afecta direct doar debitul fluidului, iar presiunea ramane constanta in tot circuitul (consideram un circuit inchis, cu frecari neglijabile si nu le luam in calcul). Eu zic sa te mai gandesti, in speta cazului de fata daca circuitul ar fi inchis poma de ulei fiind volumetrica are debit constant la o anumita turatie, deci ce variaza la schimbarea de sectiune ? In cazul tau ideal doar viteza de curgere.Corect daca neglijam frecarile nu mai avem nici pierderi de sarcina, presiunea va fii aceeasi pe tot circuitul. » Post actualizat in 18 Feb 2016 13:09 Ps Poate ne explici totusi si in cazul real cam pe unde se pierde sau se castiga din debit la schimbarea de sectiune. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
florinelu07 Postat Februarie 22, 2016 Share Postat Februarie 22, 2016 ma abtin sa postez pasaje din dinamica fluidelor... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vlad58 Postat Februarie 22, 2016 Share Postat Februarie 22, 2016 (editat) ma abtin sa postez pasaje din dinamica fluidelor... Asta trebuia sa faci de la inceput. Intodeauna cand cineva tace e luat drept intelept Editat Februarie 22, 2016 de vlad58 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
florinelu07 Postat Februarie 24, 2016 Share Postat Februarie 24, 2016 Asta trebuia sa faci de la inceput. Intodeauna cand cineva tace e luat drept intelept desigur... suplimentar fac loc pentru genii si interpreti ai fizicii de gimnaziu. spor la bagat ulei extra in motor... over & out Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate