Sari la conținut

Am fost implicat in acident la Brancoveanu


Celentano
 Share

Postări Recomandate

Salut,

 

Astazi am avut nefericirea de a fi acrosat de o tanara. Motorul nu arata prea bine, din impactul lateral am fost deviat intr-o alta masina parcata.

Am sunat la 112, au venit politie, salvare, dus la Bagdasar iar acum sunt acasa.

 

Motocicleta a pornit si am putut sa o aduc acasa pe roti. Rugamintea pe care o am la voi este de a ma ajuta cineva cu un deviz "din ochi" pe care sa il pot confrunta cu al politiei. Politistul a venit la spital dupa mine pt test de alcool si nu mai stiu ce si mi-a spus ca nu se pricepe la motociclete si a trecut ce a vazut el in mare ca am defecte si m-a rugat sa notez eu pe ceva si sa ma duc la Udriste azi sau duminica.

Eu nu ma pricep la motociclete si este foarte posibil sa imi scape anumite amanunte. De mecanica nici atat nu imi pot da seama ce avarii am. Cand am pornit motorul a iesit f mult fum negru pe esapament cateva min.

 

Locuiesc langa vulcanizarea auto de pe Brancoveanu, este usor de ajuns.

 

0767126960 - Bogdan

 

O sa revin cu poze de la fata locului mai tarziu.

 

Multumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ca regula, politistul nu se baga vreodata in mecanica. el scrie ce daune exterioare vede, iar aici ar trebui sa stie cum se numesc componentele pe care vede zgarieturi, indoituri etc ca sa fie lista completa. deci, pune pozele.

pentru partea de mecanica, se face constatarea in service, si ar trebui sa aiba cat decat legatura ce se gaseste "la interior" cu ce a descris politistul la exterior. de ex la o masina lovita in stanga fata e cam greu sa pretinzi ca a cedat ceva de sub stopul drept.

nu te du cu ea in service pt deviz pana nu ai constatarea politiei cu daunele vizibile. nici nu cred ca ai voie legal sa umbi la vreun surub pana atunci

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu umbla la motor aiurea. El iti scrie pe deviz ce crede el ca e stricat. Mai departe te duci la asigurator unde acolo iti deschide dosarul se poate face constatarea in detaliu la ei la service sau poti merge tu la un service care ti se pare ok si ceri expertiza la daune. Te costa 150 de lei ( undeva pe acolo ) iar cu hartia aia te duci dupaia inapoi la asigurator si incepe distractia. Pana nu ti se face dosaru de daune nu umbla la ea pentru ca atunci nu se mai baga asiguratoru si ramai descoperit. Toate cele bune, asfalt uscat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai asa "ochiometric", avem:
carena frontala, carena stanga si carena dreapta, carena inferioara (burta), far, contra carene (cele din stanga - dreapta bordului), capac stator, toba cu prindere cu tot.

In ante-penultima poza, mi se pare mie sau furca este fisurata? Daca da, sa nu dea dreaq sa mergi cu ea pe roti.

Radiatorul este ok? Furcile curg? Codita daca-i zgaraiata sau fisurata mic de tot si aia zboara, adica e trecuta pe deviz.

 

Trebuie sa mergi la service autorizat si sa ceri deviz de reparatie. In acel deviz se vor trece TOATE piesele afectate (inclusiv suruburi, prinderi etc). Acest deviz costa, pretul fiind pe piesa constatata.
Cu acest deviz suni la compania de asigurari a vinovatului de accident stabilit de catre politie. Suna la asigurator si ti se va spune ce acte iti trebuie.

Daunele trecute de politist sunt de forma asa, adica sa treaca ceva in procesul verbal. La asigurator conteaza numai ce daune ai pe devizul de reparatie. Doar in baza acestui deviz ti se vor acorda despagubirile cuvenite.

N-ar fi rau sa ceri despagubire si pentru echipament.

Eu cred ca-i dauna totala. La service autorizat, piesele afectate nu se chituiesc si se vosesc, ci se inlocuiesc.

 

Anyway, cel mai important este sa fii tu ok.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut,

 

Am fost imiplicat intr un accident si am tras 2 concluzii:

1. Mergi la un service pt constatare deoarece militianul si cei de la asigurari habar n au ce inseamna o constatare; o sa ai surpriza sa descoperi mai multe defecte abia dupa ce te apuci de desfacut

2. Sa nu alegi regie proprie. Lasa le lor mobra, o sa dureze mai putin sa o repare si sa ti o dea inapoi fata de cat o sa dureze sa iti dea tie banii. Euam facut accident in 24.04.2016 si nici azi nu mi am primit banii.

 

Vezi ca iti poti alege orice service pt efectuarea reparatiilor, nu doar din cele cu care are asigurarea contract.

 

S ar puteai sa iti recuperezi si banii de pe echipament daca ai facturi,bonuri,etc. , dar trebuie sa te tii tare de ei

Editat de xPaull
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Imi cer scuze am omis sa povestesc intamplarea.

 

Circulam dinspre MC`D spre Eroii Revolutiei pe banda 1 viteza max 35km/h pt ca nu plecasem de mult timp de la semafor Brancoveanu cu Oltenitei si am stationat la semafor cu o masina a politiei locale care nu stiu de ce nu a oprit sau cum de nu au vazut accidentul. Ajunsesem sa fiu aproape paralel cu masina cu nr de BZ condusa de domnisoara cu buricul gol din prima poza. Cand am ajuns in apropierea statiei de autobuz domnisoara s-a hotarat sa opreasca in statie si nu s-a mai uitat in oglinda. Pur si simplu a pus semnal in timp ce lua de volan ea fiind incadrata pe banda 2 iar eu eram pe mijlocul benzii 1. Am franat, am tras dreapta dar ea era mai hotarata sa parcheze asa ca m-a incalecat.

Din impact am incercat sa redresez si sa evit masina care era parcata insa nu am reusit asa ca m-am dus taras (vre-o 10m) pana in ea.

Traume: Deget mare la picior luxat, pumn stang julit si tumefiat, antebrat si brat julit putin si ciupit de protectie, sold stang julit pe o suprafata de vre-o 20cm

Echipament: Ghete moto, armura din plasa cu protectii, genunghere pana peste tibie , manusi si casca.

Editat de Celentano
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am trecut prin asta si eu acum 2 ani, a fost foarte nashpa, pierdut mult timp dar s-a rezolvat. Foarte bine ca ai chemat politia si salvarea.Totul se va rezolva.

Sfaturile pe care le-ai primit mai sus sunt foarte bune, tot ce pot sa adaug este sa iti mentioneze politistul echipamentul pe deviz/p.v.. Nu e obligatoriu, dar ajuta. Orice ar fi, deschide dosar separat pentru echipament. Nu este obligatoriu sa aduci facturi/chitante, etc, este in regula sa furnizezi link-uri sau alte tipuri de dovezi din care sa reiasa costul echipamentului. Apropo, blugi, telefoane, bratara, ceas, etc. Sunt obligati sa plateasca pentru tot ce a fost afectat.

Ai ceva daune, trebuie neaparat reparata in service, asta daca nu ti-o incadreaza la dauna totala.

Cel mai bine te duci la Honda, o sa-ti dea frumos o proforma cu costurile reparatiei si pieselor pe original de o sa le pice mustatile asiguratorului :)

Succes!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

in afara de lista de mai sus: ghidon stanga. manson ghidon stanga, capat ghidon stanga. semnal stanga. maneta ambreiaj un pic polizata? verifica cum se misca (la mine e usooor indoita si cand o strang vine sub ghidon, nu de-a lungul lui. daca te uiti la ea nu se vede indoitura). sunt chestii mici, dar costa si se aduna.

 

vezi janta sa nu aiba vreo ciobitura, la fel si cauciucul sa nu fi facut vreo umflatura sau sa aiba vreo crapatura suspecta. totusi, s-a fisurat furca din impactul asta.

plimb-o doar cu platforma, neaparat cu factura. se deconteaza la asigurare. la fel, se deconteaza de asigurare orice alta cheltuiala legata de faptul ca nu mai ai mobra - taxiul pana la serviciu de exemplu (cel putin teoretic)

 

daca devizul depaseste nu mai stiu ce procent din valoarea vehiculului, asiguratorii prefera sa dea dauna totala - adica primesti valoarea ei de piata in momentul asta. o poti repara din banii aia (daca sunt destui sau daca are valoare sentimentala) sau o poti vinde intreaga sau pe piese (inclusiv carenele revopsite sau in stadiul actual) si iti iei alta.

 

poti cere si daune morale. nu sunt sigur de pocedura, am impresia ca implica din pacate un avocat si un proces civil. inreaba macar la politie daca nu iti da vreun sfat mai informat nimeni de pe forum.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ajunsesem sa fiu aproape paralel cu masina cu nr de BZ condusa de domnisoara cu buricul gol din prima poza.

In primul rand, insanatosire grabnica si fara urmari, cu fierul o scoti la capat cumva. A fost bine ca nu ai avut viteza mare, altfel , din impactul cu masina parcata putea iesi mai rau.

Pe de alta parte, inteleg ca ai ajuns-o pe d-ra din urma, fiecare circuland pe banda lui. Este de retinut ca nu toti soferii sunt atenti de prezenta vehiculelor pe doua roti din dreapta (biciclete, scutere, motociclete) si ramane de preferat depasirea pe stanga - desi in cazul tau nu prea se poate vorbi despre depasire, dar situatia e similara.

Editat de BCB
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca se scarpina in buric si nu te-a vazut......btw la fel am patit si eu cu o reprezentanta a sexului feminin numai ca la mine nu voia sa parcheze ci sa faca dreapta de pe banda 2.

O sa fie bataie de cap cu deviz + reparatii si etc. Eu n-am acceptat dauna totala....am vrut sa o repare service-ul pentru ca implica doar un cadru de bord si plastaice + revopsire.

 

Success si totusi incearca sa mergi la un service cat mai serios ca altfel o sa te tot plimbe 2-3 luni de zile si adio sezon :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Va multumesc la toti pt sfaturi si o sa tin cont de ele.

Ma gandesc ca ar fi bine sa merg la Honda la service sau daca imi recomandati service de care ati fost multumiti in urma incidentelor de acest fel va rog sa imi spuneti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ajunsesem sa fiu aproape paralel cu masina cu nr de BZ condusa de domnisoara cu buricul gol din prima poza.

 

Știi că m-ai făcut să dau scroll în sus să mă uit iar la poze, nu? Adică, mna, în mintea mea bolnavă mi-am zis să verific dacă-i bună tipa dar n-am văzut vere nici un buric :D

 

in afara de lista de mai sus: ghidon stanga. manson ghidon stanga, capat ghidon stanga. semnal stanga. maneta ambreiaj un pic polizata? verifica cum se misca (la mine e usooor indoita si cand o strang vine sub ghidon, nu de-a lungul lui. daca te uiti la ea nu se vede indoitura). sunt chestii mici, dar costa si se aduna.

 

Nu că manșonul dreapta ar arăta mai bine...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Știi că m-ai făcut să dau scroll în sus să mă uit iar la poze, nu? Adică, mna, în mintea mea bolnavă mi-am zis să verific dacă-i bună tipa dar n-am văzut vere nici un buric :D

 

 

Nu că manșonul dreapta ar arăta mai bine...

Soferita cu buricul gol o vezi in prima imagine, vorbeste la telefon si se afla in fata masinii argintii si mai apare si in poza a 6-a.

Capetele de ghidon sunt ambele strambe, probabil si semighidoanele au fost afectate, acceleratia nu mai revine pe pozitia initiala din inertie, maneta de ambreiaj polizata si sarit bucata din cadrul care tine maneta in surub, cadrul de bord nu mai e pe pozitie, capacul de ambreiaj este fisurat si imi picura ulei, restul defectelor se cam vad in poze.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Constatate de politist e doar ce se vede la prima vedere pe afara, nu intotdeuna este corect. La asigurare se cam copiază lista aia, si daca in service mai gasesc lucruri avariate, trebuie chemat inspector de la firma de asigurare pentru reconstatare. Adica, nu e batut in cuie de la prima clipa dar intradevar ar fi bine sa fie cat mai corect.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

logic ca trebuie si echipamentul. altfel poti sustine ca ai avut pe tine foita de aur. trebuie sa se vada bunul distrus. la politie si la asigurator.

nu trebuie facturi, mai ales daca e luat la vreo promotie chiar nu e indicat. se cauta pretul actual pe site-uri / in magazinele de profil. dupa care depinde care suma e mai mare. cea de pe factura, daca mai exista, sau cu cat se vinde acum in magazin obiectul. arati sau nu factura in functie de cum iti convine.


» Post actualizat in 11 Aug 2016 15:09

Cel putin teoretic gresesti, nici o asigurare auto nu plateste daunele provenit din non utilizarea bunului ci doar bunul in sine.

e mai vechi articolul, insa uite aici:

http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_25522/Ce-sanctiuni-risti-daca-circuli-fara-RCA.html

la final scrie asa:

 

Polita RCA asigura despagubiri, conform precizarilor CSA, pentru:


• vatamari corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial;
• pagube materiale;
• pagube consecinta a lipsei de folosinta a vehiculului avariat;
• cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata.

Editat de XaeL
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...