iama Postat August 26, 2017 Share Postat August 26, 2017 Salut, Cunoaste cineva in Bucuresti un atelier sau vreun nene priceput care poate face o piulita custom ? Ma refer mai exact la asa ceva: http://www.fanatikbike.eu/26078-thickbox_default/ecrou-colonne-de-direction.jpg Este piulita care se afla la jugul superior, in capatul tevii care trece prin el. Piesa standard arata asa: https://i.ebayimg.com/thumbs/images/g/K6UAAOSwB-1Y5oIG/s-l225.jpg sau asa multumesc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mianmar23 Postat August 26, 2017 Share Postat August 26, 2017 Incearca la un IT-ist, dar la unul capabil, din asta de lucreaza cu limbaje de nivel inalt, superinalt, mega-giga-terainalt... ca ti-o face la imprimanta 3D... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alzayr Postat August 26, 2017 Share Postat August 26, 2017 Incearca la un IT-ist, dar la unul capabil, din asta de lucreaza cu limbaje de nivel inalt, superinalt, mega-giga-terainalt... ca ti-o face la imprimanta 3D... Salut, Cunoaste cineva in Bucuresti un atelier sau vreun nene priceput care poate face o piulita custom ? Ma refer mai exact la asa ceva: http://www.fanatikbike.eu/26078-thickbox_default/ecrou-colonne-de-direction.jpg Este piulita care se afla la jugul superior, in capatul tevii care trece prin el. Piesa standard arata asa: https://i.ebayimg.com/thumbs/images/g/K6UAAOSwB-1Y5oIG/s-l225.jpg sau asa maxresdefault.jpg multumesc Poti contacta userul petru_xxl. Nu este din Bucuresti dar el lucreaza cu strungul si ma gandesc ca te poate ajuta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
brake Postat August 26, 2017 Share Postat August 26, 2017 La motonfs gasesti Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nikel1992 Postat August 26, 2017 Share Postat August 26, 2017 (editat) I-am facut lui godkat acum cateva saptamani asa ceva la imprimanta 3D. Vorbeste cu el daca a fost multumit si iti pot face si tie. Editat August 26, 2017 de nikel1992 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
paulynos Postat August 26, 2017 Share Postat August 26, 2017 Eu as face o intrebare baetilor care se ocupa cu dezmembrari p-aici, sau in serviceuri moto mai mari. Sanse mari sa se potriveasca de la mai multe modele de mobre, nu neaparat Honda. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iama Postat August 26, 2017 Autor Share Postat August 26, 2017 Poti contacta userul petru_xxl. Nu este din Bucuresti dar el lucreaza cu strungul si ma gandesc ca te poate ajuta Vad ca userul e din Radauti. cam departe si sigur dureaza; eu am nevoie de piesa in cateva zile. Eu as face o intrebare baetilor care se ocupa cu dezmembrari p-aici, sau in serviceuri moto mai mari. Sanse mari sa se potriveasca de la mai multe modele de mobre, nu neaparat Honda. este o piesa custom. nu prea se gaseste. o sa pun totusi o intrebare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ZIDU' Postat August 26, 2017 Share Postat August 26, 2017 baza tehnica alfa - pe viilor e atelierul lor de strungarie. mianmar 25 incearca o caterinca da nu are idee ce se poate face cu un cnc programat ok Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mianmar23 Postat August 26, 2017 Share Postat August 26, 2017 O face din astea... http://print3dcad.ro/tehnologii-print-3d/dmp-3d-systems/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ZIDU' Postat August 26, 2017 Share Postat August 26, 2017 printerul 3d nu prea se descurca la filet. sculele de aschiere raman baza momentan Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vlad58 Postat August 26, 2017 Share Postat August 26, 2017 (editat) Aha am inteles si eu acu care e treaba cu printerul 3D incurca metricul cu whitwort. Daca nu vii cu argumente mai bune o lasi moarta. Editat August 26, 2017 de vlad58 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ZIDU' Postat August 26, 2017 Share Postat August 26, 2017 tolerantele necesare filetului nenea vlad. Stiu ca e complicat sa te prinzi dar la ora actuala printerele 3d (din piata) nu pot asigura finisarea la un nivel corespunzator. Fa topic de printere daca vrei sa stii mai mult. Omul are acum coordonatele unu atelier de strungarie care face treaba cu 40 lei ora de lucru Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vlad58 Postat August 26, 2017 Share Postat August 26, 2017 Eram sigur ca asta gandesti dar argumentul unde e? Sunt filete si filete cu tolerantele lor, in cazul nostru e ditamai filetul chiar crezi ca o imprimanta 3D performanta nu-l poate scoate? Nu ma fa pe mine sa-ti aduc tolerante de printare ca sa te combat ca apoi sa-mi stergi posturile. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
petre81. Postat August 26, 2017 Share Postat August 26, 2017 I-am facut lui godkat acum cateva saptamani asa ceva la imprimanta 3D. Vorbeste cu el daca a fost multumit si iti pot face si tie. Salut, o matrita din fier pentru un buson de benzina poti face la imprimanta? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ZIDU' Postat August 26, 2017 Share Postat August 26, 2017 acolo e filet de diametru mare cu pas fin. Daca poti sa sustii o discutie - fa un topic dedicat. Gata cu offtopicul aici Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iama Postat August 26, 2017 Autor Share Postat August 26, 2017 @zidu' : de acord cu cnc-ul. stiu genul ala de masini, m-am jucat si eu o data pe una. despre imprimante 3D nu stiu nimic. Voi incerca la baza tehnica alfa, banuiesc ca luni. Intre timp, daca are altcineva si alte sugestii exacte, va rog sa postati. multumesc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat August 26, 2017 Share Postat August 26, 2017 Facuse cineva un topic in care oferea servicii de prelucrari si confectii metalice in Bucuresti, zona parca Tineretului sau Timpuri Noi, pana luni mai poti incerca sa sapi prin forum. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
diowrc75 Postat August 26, 2017 Share Postat August 26, 2017 Salut, Cunoaste cineva in Bucuresti un atelier sau vreun nene priceput care poate face o piulita custom ? Ma refer mai exact la asa ceva: http://www.fanatikbike.eu/26078-thickbox_default/ecrou-colonne-de-direction.jpg Este piulita care se afla la jugul superior, in capatul tevii care trece prin el. Piesa standard arata asa: https://i.ebayimg.com/thumbs/images/g/K6UAAOSwB-1Y5oIG/s-l225.jpg sau asa maxresdefault.jpg multumesc daca ai cotele exista strungar bun pe drumul bercenarului,82 parca,e o poarta mare ruginita,pe partea dreapta spre capat venind dinspre giurgiului Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vlad58 Postat August 26, 2017 Share Postat August 26, 2017 acolo e filet de diametru mare cu pas fin. Daca poti sa sustii o discutie - fa un topic dedicat. Gata cu offtopicul aici Gata cu off-ul? Adica iar faci o afirmatie fara acoperire si prin stergerea posturilor ce nu-ti convin vrei sa dregi busuiocul. La o mica cautare pe net, rezolutia 5 microni perete minim150 microni. Mie mi se pare suficient pentru amarata aia de piulita. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ZIDU' Postat August 26, 2017 Share Postat August 26, 2017 @vlad58 - fa un topic dedicat si iti explic acolo. Pana atunci cauta mai bine pe net si ai sa vezi ca in majoritatea cazurilor se fac piesele brute prin printare 3d iar suprafetele care necesita calitate superioara sunt prelucrate ulterior prin aschiere (in special filete). Ca exemplu citeste aici cum se face. https://www.imperialmachine.com/metal-additive-manufacturing/ Nu mai insista cu offtopic. @iama - o imprimanta 3d este o scula care depune material in straturi subtiri pana in momentul in care se formeaa piesa dorita. O pieasa poate fi privita ca un ansamblu de sectiuni plane puse una peste alta. Grosimea sectiunii asteia depinde foarte mult de tehnologia imprimantei si de materialele folosite. Imprimanta deseneaza sectiunile una cate una - formand piesa. In cazul imprimantelor pentru mase plastice se topeste un fir de material si se depun straturile succesive sau se foloseste o rasina speciala. In cazul imprimantelor in metal - se pulverieaza metal topit iar asta poate fi facut in straturi extrem de subtiri, in zona micronilor. Nu orice soi de metal poate fi utilizat asa si exista limitari. Pe masura ce vrei precizie mai mare pretul sculelor creste. Evident,, unele tipuri de filete se pot realiza asa dar nu toate si nu prea e practic. Pentru ce vrei tu strungul e sfant. Daca subiectul 3d printing prezinta interes ar trebui sa il dezvoltam pe un topic dedicat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vlad58 Postat August 27, 2017 Share Postat August 27, 2017 Da eroare link-ul tau asa ca nu am reusit sa-ti citesc argumentul (probabil intre timp si cei de acolo si-au dat seama ca or fi scris vreo prostie) cum ca o precizie de 5 microni e insuficienta pentru ditamai filetul, ca despre asta vorbim aici Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mianmar23 Postat August 27, 2017 Share Postat August 27, 2017 (editat) Se pare ca masinile unelte castiga inca in fata imprimantelor 3D (DMP-Digital metal printing), in ceea ce priveste calitatea suprafetelor... http://www.rezmat.ro/rugozitati/ Editat August 27, 2017 de mianmar23 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vlad58 Postat August 27, 2017 Share Postat August 27, 2017 (editat) Da, corect, dar nu era vorba de cine stie ce suprafata, pe de alta parte cred ca si costul la 3D este sensibil mai mare decat varianta "clasica". Editat August 27, 2017 de vlad58 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nflt Postat August 27, 2017 Share Postat August 27, 2017 (editat) Și uite așa, ca-n bancu' cu "Ce o întreb eu și ce-mi răspunde ea", aflăm lucruri noi despre performanțele atinse de imprimantele 3D! Zău, mult mai curios eram cine mai face zilele astea piese cu strunjire/frezare! Editat August 27, 2017 de nflt Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mianmar23 Postat August 27, 2017 Share Postat August 27, 2017 Te intereeseaza acum si pe tine lucruri din astea, desuete!.... Ce draqului ma, ca doar Ferrari, Mercedes si Boeing sau Airbus se fac la imprimanta 3D... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate