Z3US Postat Iunie 5, 2018 Share Postat Iunie 5, 2018 Salut, Imi caut un 1200 gs si printre altele am gasit un anunt care suna binisor, cu exceptia catorva aspecte: 1.grupul de 1200 rt este la fel cu cel de pe gs? nu difera rapoartele ? 2.cutia de viteze este aceeasi pana la modelul racit cu apa? Cunoasteti careva motocicleta? (nu tin neaparat sa bat drumul din Cluj pana in Vaslui degeaba) Anuntul este aici: https://www.olx.ro/oferta/vand-bmw-r1200-gs-IDaPk8t.html » Post actualizat in 05 Jun 2018 15:41de fapt, dupa o cautare micuta, am gasit anuntul si pe forum /index.php?/topic/752663-vand-bmw-r-1200gs/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Iunie 5, 2018 Share Postat Iunie 5, 2018 Nu mai am cartea de service intrucat nu mai am RT-ul. Dar din ceea ce am gasit pe net, daca rapoartele la cutii sunt cam la fel, transmisia finala difera: R1200RT este 2,62 :1 R1200GS este 2,91:1 Ceea ce este normal daca ne gandim ca RT-ul este de alergat pe sosea iar cu GS o iei mai usurel pe camp . Da si tu o cautare pe goagal: ''BMW .... final drive ratio'' si ''Gear ratio'' si afli exact cum sta treaba Arata bine mobra. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
petre81. Postat Iunie 5, 2018 Share Postat Iunie 5, 2018 Nu mai am cartea de service intrucat nu mai am RT-ul. Dar din ceea ce am gasit pe net, daca rapoartele la cutii sunt cam la fel, transmisia finala difera: R1200RT este 2,62 :1 R1200GS este 2,91:1 Destul de mare diferenta, au aceeasi dimensiune de roata pe spate? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Iunie 5, 2018 Share Postat Iunie 5, 2018 Destul de mare diferenta, au aceeasi dimensiune de roata pe spate? RT: 180/60-ZR17 GS: 150/70-R17 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
petre81. Postat Iunie 5, 2018 Share Postat Iunie 5, 2018 RT: 180/60-ZR17 GS: 150/70-R17 Daca e corect calculatorul asta nu e mare diferenta intre ele iar asta ca diferenta intre grupuri este maricica: https://www.tacomaworld.com/tirecalc?tires=150-70r17-180-60r17 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Iunie 5, 2018 Share Postat Iunie 5, 2018 Daca e corect calculatorul asta nu e mare diferenta intre ele iar asta ca diferenta intre grupuri este maricica: https://www.tacomaworld.com/tirecalc?tires=150-70r17-180-60r17 Pai ideea este sa traga GS-ul bine pe coclauri. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
petre81. Postat Iunie 5, 2018 Share Postat Iunie 5, 2018 Pai ideea este sa traga GS-ul bine pe coclauri. Pentru asta se pot pune rapoarte mai scurte pe 1a si 2a. Ma rog, poate difera rapoartele din cutie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Z3US Postat Iunie 5, 2018 Autor Share Postat Iunie 5, 2018 (editat) Am tot citit si m-am documentat, fata de varianta originala, are o scadere de turatie de aprox 150 rpm la 60mph, deci nu e mare diferenta Iar din ce am gasit pe internet, 2.91 are raportul gs-ul racit cu apa, celalalt are 2,82; la rt raportul este intre 2.62 si 2.75 in functie de anul de fabricatie si echipare (politie, etc) nu am gasit date forte clare (am citit mai mult pe forumuri) dar ideea e ca pare a fi ok si cu grup de RT Merci de ajutor! Editat Iunie 5, 2018 de Z3US Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
petre81. Postat Iunie 5, 2018 Share Postat Iunie 5, 2018 (editat) Am tot citit si m-am documentat, fata de varianta originala, are o scadere de turatie de aprox 150 rpm la 60mph, deci nu e mare diferenta Diferenta este destul de mare chiar daca nu pare, la 120km/h ai 300 de ture in plus iar la 150km/h ai 450 de ture in plus. Totusi sa nu uitam ca sunt motociclete cu utilizari diferite si nu cred ca cei de la BMW au ales rapoarte aiurea. Alegera rapoartelor optime este o chestie care cere ceva munca (testari lungi). Editat Iunie 5, 2018 de petre81. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Iunie 5, 2018 Share Postat Iunie 5, 2018 Probabil grupul ala l-a gasit cand a crapat al lui, nu cred ca a fost gandit ca upgrade. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XaeL Postat Iunie 5, 2018 Share Postat Iunie 5, 2018 Probabil grupul ala l-a gasit cand a crapat al lui, nu cred ca a fost gandit ca upgrade. poate face careva o fapta buna si intra pe anuntul celalalt sa intrebe ce e cu grupul schimbat, ca lui @OP cred ca ii este rusine sau ceva de genul, nu prea ma prind Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
johnbv Postat Iunie 6, 2018 Share Postat Iunie 6, 2018 Pe grupul de RT nu poate fii montata aripa spate de GS,decat inventand o prindere neeficienta care poate provoca neplaceri. Fantele de ABS de pe pinionul din grup difera .Senzorul de ABS deasemenea este diferit. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
walking^human Postat Iunie 6, 2018 Share Postat Iunie 6, 2018 Trebuie sa fii foarte... optimist... ca sa dai aproape 6000€ pe tigaia aia obosita. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Z3US Postat Iunie 7, 2018 Autor Share Postat Iunie 7, 2018 Diferenta este destul de mare chiar daca nu pare, la 120km/h ai 300 de ture in plus iar la 150km/h ai 450 de ture in plus. Totusi sa nu uitam ca sunt motociclete cu utilizari diferite si nu cred ca cei de la BMW au ales rapoarte aiurea. Alegera rapoartelor optime este o chestie care cere ceva munca (testari lungi). Schimbarea rapoartelor nu este aceeasi chestie cu inlocuirea pinioanelor la mobrele cu lant? se practica foarte des si fara probleme Daca nu este o diferenta majora, nu este o problema. poate face careva o fapta buna si intra pe anuntul celalalt sa intrebe ce e cu grupul schimbat, ca lui @OP cred ca ii este rusine sau ceva de genul, nu prea ma prind Am vorbit cu vanzatorul pe tema asta, el asa a cumparat-o, nu stie motivul exact, mai mult exprimarea din anunt este preluata de la proprietarul anterior lui. Pe grupul de RT nu poate fii montata aripa spate de GS,decat inventand o prindere neeficienta care poate provoca neplaceri. Fantele de ABS de pe pinionul din grup difera .Senzorul de ABS deasemenea este diferit. Aspectul asta nu il stiam, tocmai de aceea am deschis acest topic. Multumesc pentru ajutor! Trebuie sa fii foarte... optimist... ca sa dai aproape 6000€ pe tigaia aia obosita. Esti in cunostinta de cauza sau vorbesti doar asa ca asa simti? Ai vazut motocicleta? » Post actualizat in 07 Jun 2018 07:16 In alta ordine de idei, pentru mine nu mai are nici o importanta pentru ca am luat deja alta mobra si nu am mai fost sa o vad aceea. Toate cele bune! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
petre81. Postat Iunie 7, 2018 Share Postat Iunie 7, 2018 (editat) Schimbarea rapoartelor nu este aceeasi chestie cu inlocuirea pinioanelor la mobrele cu lant? se practica foarte des si fara probleme Daca nu este o diferenta majora, nu este o problema. De regula rapoartele de transmisie standard au cel mai bun compromis intre turatie, consum, demaraj, samd. Orice schimbare de rapoarte daca este facuta fara cap creaza probleme. Editat Iunie 7, 2018 de petre81. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Iunie 7, 2018 Share Postat Iunie 7, 2018 E fapt demonstrat ca injinerii de la fabricile de mobre habar n-au! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
petre81. Postat Iunie 7, 2018 Share Postat Iunie 7, 2018 (editat) clar, si evident au mai putin cap ca petre81punct Au mai putin cap ca mine dar in mod sigur au mai mult cap ca tine. Editat Iunie 7, 2018 de petre81. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
petre81. Postat Iunie 7, 2018 Share Postat Iunie 7, 2018 pai sunt acelasi rapoarte ca pe o alta motoreta de serie.... ce poate fi asa rau la ele? Tu n-ai inteles discutia si concluziile, pwla mea, nu te ajuta creierul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate