Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

Voi credeti in miracole,in chestii mai presus de intelegerea noastra?Cine nu a auzi de la unii:”A fost un miracol ca a scapt,s-a produs un miracol ca a iesit din coma, nici medicul nu isi exlpica ce s-a intamplat nimeni nu ii mai dadea nici o sansa,a trecut masina peste el si e ok,etc.Se intampla lucruri pe lume fara nici o explicatie lumeasca.Asta ma face sa cred ca exista Dumnezeu,ca exista cineva care are grija de noi cand fortele noastre sunt nule in diferite situatii.

P.S.Nu va judec si chiar nu vreau sa degenereze discutiile in insulte si alte cele.

Numai bine.

Mesaj completat

Nu vrei sa crezi in nimic bravo,viata merge inainte.Pricep asta chiar foarte bine,ca daca nu pricepeam te agasam cu argumente si intrebari.

Numai bine.

Cerbone, daca imi permiti, vreau sa subliniez eroarea din logica ta: Faptul ca unul se trezeste din coma dupa ce da masina peste el si medicul nu isi poate explica de ce, nu inseamna automat ca exista Dumnezeu. Absolut deloc. Poate la fel de bine insemna ca exista Hades, Manitu, sau Zana cea Buna, daca e sa ne luam dupa o astfel de logica. "Se intampla lucruri pe lume fara nici o explicatie lumeasca." Iar gresesti, prin exprimare, dand astfel de inteles ca exista o singura explicatie, cea divina. Explicatii exista, pentru absolut orice. Dar asta nu inseamna ca le stim pe toate. Sunt acolo, dar inca nu le-am aflat INCA. Poate in cazul tipului din exemplul tau ipotetic, ar fi existat un medic prin Olanda care era mai priceput, mai experimentat, si ar fi putut explica foarte clar de ce s-a trezit pacientul din coma, ce factori au stat la baza "miracolului". Iar cuvantul asta, "miracol", e folosit des, intr-adevar, dar asta nu inseamna neaparat interventie divina, inseamna concluzia unui eveniment impotriva tuturor asteptarilor, ceva cu sanse infime de reusita, dar care totusi se intampla. Un "miracol" e si sa castigi la loto, ca sa intelegi la ce ma refer.

Daca asta te face pe tine sa crezi in Dumnezeu, atunci credinta ta are la baza dovezi false, argumente false, erori de judecata. Daca nu intelegi un fenomen, nu trebuie sa ti-l explici copilareste, spunandu-ti ca Dumnezeu a facut asta si gata, trebuie sa cercetezi toate variabilele si factorii ce au dus la producerea lui. Daca nu poti singur, inseamna ca iti depaseste capacitatile de intelegere, si nu e o rusine, nimeni nu e asa de inteligent incat sa inteleaga absolut tot.

Si apropos, stii cine ne ajuta atunci cand fortele noastre sunt nule? Semenii nostri si providenta. Ar trebui sa te gandesti sa le mai multumesti si lor din cand in cand, nu doar unei icoane.

Eu vreau doar sa intelegi punctul meu (al nostru) de vedere, sa incerci sa vezi lucrurile si din perspectiva asta, sa poti trage singur concluziile tale. Tu vei crede in continuare, si, vorba ta: viata merge inainte.

Numai bine.

Mesaj completat

sincer???? mi-a zis taicamiu. ca nu exista santa claus. eu ti am raspuns. astept si de la tine un raspuns. nu o alta intrebare.

:wacko:) pai tocmai ti-am raspuns.

Ok, incerc si mai simplu de atat. Daca taica-tu iti spunea atunci ca nu exista nici Dumnezeu (vorbim pur ipotetic, ca nu il cunosc pe taica-tu si nu stiu daca e credincios sau nu ) acum ai fi fost ateu? Sau daca nu ti-ar fi spus ca nu exista Mos Craciun, ai fi crezut si acum in Mosu'?

Si pentru ca nu intelegi raspunsurile sub forma de intrebare, o sa iti spun asa: Cand o sa intelegi de ce tu nu crezi in alti zei din alte religii, atunci o sa intelegi de ce nu cred nici eu in zeul din religia ta.

Si ca sa fie foarte clar raspunsul, pentru ca vad ca ai dificultati mari, iti spun asa: nu cred in Dumnezeu (si in nici alt zeu din oricare alta religie) pentru ca nu exista ABSOLUT nici o dovada a existentei lui. Nu e o alegere, e o concluzie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Am inteles ideea ta,daca sunt lucruri pe care nu le poti explica inseamna ca ne depasesc.Ok,ideea ta e ideea ta si o vei sustine pana la capat dar discutiile astea nu ajung la acceptarea ideeilor celuilalt.Nu mi se pare corect sa judeci si sa etichetezi un om ca fiind mai putin inteligent pentru faptul ca este credincios.EX:Este un miracol ca a iesit cineva din coma,dar nimeni nu este in stare sa explice cum a fost posibil,nci tu nu stii,dar esti sigur ca exista o explicatie,numai ca eu cred ca s-a intamplat datorita Divinitati.Care este diferenta intre noi?Tu sustii ca stii un adevar pe care nu il poti demonstra iar eu la fel.Corect?Sunt eu mai inteligent sau esti tu mai inteligent?Credema ca sunt deschis la orice explicatie dar cand nu se gaseste nici una...Sunt multe lucruri care nu sunt explicate.O sa-mi spui ca mai trebuie sa evoluam intelectual sau tehnologic pentru a putea gasi o explicatie.Astept sa o/le gasim

P.S.

Exemplele cu miracole pot continua,am dat exemple rapide pentru a intelege ideea.Eram sigur ca imi aduci un asemenea argument.

Numai bine si hai cu weekendu:P

Editat de Cerbone
Link spre comentariu

.EX:Este un miracol ca a iesit cineva din coma,dar nimeni nu este in stare sa explice cum a fost posibil,nci tu nu stii,dar esti sigur ca exista o explicatie,numai ca eu cred ca s-a intamplat datorita Divinitati.Care este diferenta intre noi?Tu sustii ca stii un adevar pe care nu il poti demonstra iar eu la fel.

Un om de stiinta si nu numai ,ar spune pur si simplu nu stiu.Asta e adevarul. Tehnologia a avansat mult ,dar sunt inca multe lucruri pe care nu le stim asa ca spunem nu stiu. De ce sa spunem ca se datoreaza lui dumnezeu?

Bun,deci sa zicem ca asa e.Ca am scapat cu viata datorita domnului. Asa si? Trebuie sa fac ceva diferit in continuare?

Link spre comentariu

Tu te rezumi la prea putin prietene,iar asta este valabil si pentru “aquilla “.Poti sa prinzi frecventa radiolului si la 90 de ani.Nici daca iti spun ca l-am vazut pe Dumnezeu tot nu o sa crezi in El ca si bunicul care nu credea in girafa pe care a vaut-o la zoo!Deci de ce aveti nevoie pentru a crede?

Acuma voi decideti ce faceti in ce credeti in ce nu credeti ca doar deaia avem liber-arbitru .Hai totusi sa ne pastram calmul si libajul decent.

Numai bine!

...de cate ori scoateti liberul arbitru la joc de glezna sau cat walk ii stirbiti bruma aia de autoritate pe care o are Dumnezeu conform manualului de utlizare... Omniscienta si omnipotenta unui zeu este opusa ideii de liber arbitru.

Hotaraste-te, ori e Dumnezeu ori ai liber arbitru... si futut in cuhr si cu sufletul in rai cica nu se poate...

Tu ai o explicatie pentru orice si aia este Dumnezeu iar astialalti se rezuma la prea putin ?!?!!? Distractiv, mai baga...

Link spre comentariu

Daca e mana lui Dumnezeu in toate cazurile exceptionale de revenire din coma sau de vindecari spontane - oricum foarte putine si si mai putine confirmate - putem linistiti sa recomandam credinciosilor sa nu mai isi piarda vremea si banii. Sansa de a fi salvati "divin" e aproape egala cu cea de a fi lovit de un meteorit.

Link spre comentariu

Un om de stiinta si nu numai ,ar spune pur si simplu nu stiu.Asta e adevarul. Tehnologia a avansat mult ,dar sunt inca multe lucruri pe care nu le stim asa ca spunem nu stiu. De ce sa spunem ca se datoreaza lui dumnezeu?

Bun,deci sa zicem ca asa e.Ca am scapat cu viata datorita domnului. Asa si? Trebuie sa fac ceva diferit in continuare?

Pai te bucuri si tu ca ai ajuns sa crezi in ceva ... faci ce simti!Ma intrebi de parca eu ti-as putea da un raspuns corect.

Link spre comentariu

@Roger Moore Nu stiu daca as numi Dumnezeu ceea ce cred eu. Banuiesc ca s-a ''personificat'' din dorinta de a-l face mai atragator maselor. Cred daca vrei in forme de energie. Pina la urma credinta doreste ridicarea spirituala. Acum ca vine cu bau bau si alte dude in secolul nostru se dovedeste a fi gresit si mi-as dori sa vad o revizuire a dogmelor. Dar, cu nu mai mult de 100 de ani in urma toate astea erau de actualitate. Daca gandesti si pe viitor nu ai de unde sa stii ca majoritatea nu isi vor fi gasit fericirea fiecare pe drumul lui iar in cazul asta si discutia de fata ar fi de rasul curcilor. Despre energie poti discuta cu radiestezisti, practicanti reiki yoga si alte chestii din astea. Am fost atras pe drumul asta pentru ca am beneficiat in urma unor probleme de acest gen de servicii. Am rezolvat sa spun asa crede si nu cerceta. Este mai mult o filozofie de viata decat o religie care pune accent pe individ. Scopul este sa te integrezi ''in peisaj'' sa meditezi la ce este bine pentru tine si chestii din astea. Primul rezultat lumesc pentru mine a fost eliminarea stresului. In concluzie sunt muuuuult mai calm, mi se falfaie de ce se intampla la munca, poti sa imi tai calea linistit cu masina nici macar nu ma uit urat, chestii din astea. Daca ai analiza de ce te enervezi in general si esti cu capul pe umeri ti-ai da seama ca toate astea sunt prostii. Asta este doar inceputul, scopul este sa obtii pacea interioara. Iti poti prelucra subconstientul, sa lucreze pentru tine iar pentru asta ai nevoie de tehnici pe care religiile incearca sa le puna la indemana.

Daca nici puterea subconstientului nu o accepti vorbim degeaba si o sa ma opresc aici.Pentru unii, ce spun eu s-ar putea sa sune normal pentru altii nu. Personal, pentru faptul ca am devenit afectat in viata de zi cu zi de chestiile astea intr-un sens pozitiv sunt multumit si cred daca vrei sa auzi neaparat asta :laugh:

Bafta :wacko:

PS Este si unul din motivele pentru care am aproape 200 mesaje din 2003... Vorbesc daca am ceva de spus iar majoritatea temelor de discutii in care se fac zeci de posturi nu sunt decat ''copilarii''

Editat de connex
Link spre comentariu

...de cate ori scoateti liberul arbitru la joc de glezna sau cat walk ii stirbiti bruma aia de autoritate pe care o are Dumnezeu conform manualului de utlizare... Omniscienta si omnipotenta unui zeu este opusa ideii de liber arbitru.

Hotaraste-te, ori e Dumnezeu ori ai liber arbitru... si futut in cuhr si cu sufletul in rai cica nu se poate...

Tu ai o explicatie pentru orice si aia este Dumnezeu iar astialalti se rezuma la prea putin ?!?!!? Distractiv, mai baga...

Pai eu am o explicatie in timp ce tu sau altii nu aveti nici una.Am mai zis mai sus ca daca se gaseste o explicatie logica si demonstrata normal ca nu o neg.Ar fi culmea sa-ti spun ca dupa ce m-am taiat la deget rana s-a vindecat in 10 zile prin puterea lui Dumnezeu.Dar cum imi explici mie ca mi s-a vindecat intr-o secunda,logic si medical...???Asta e un exeplu,nu s-a intamplat.Cred intr-o putere divina,e rau? Mai vrei sa te distrez cu ceva?

Mesaj completat

Dupa cum bine spunea "Roger Moore" :"Eu intre timp sunt ocupat sa imi traiesc in cel mai frumos si bun mod posibil singura viata pe care o am",pe acest pamant.

Foarte bine si frumos spus,ca asta fac si eu.

Numai bine si sanatate.

Link spre comentariu

Cred daca vrei in forme de energie. (...)Pina la urma credinta doreste ridicarea spirituala.(...) Daca nici puterea subconstientului nu o accepti vorbim degeaba si o sa ma opresc aici.Pentru unii, ce spun eu s-ar putea sa sune normal pentru altii nu.

Daca mergem pe linia aceasta de discutie, iesim din sfera credintei si a religiei si ne indreptam vertiginos spre uman, constient si subconstient si limitele acestora.

Care sunt deocamdata ...limitate rau :wacko:

Nu cred in transformarea unui corp uman in fiinta energetica, conform "teoriei" Stargate, dar, de dragul discutiei, putem avansa cateva opinii pe tema.

Dar mi-e teama ca o dam in SF in foarte scurt timp.

@cerbone, care este explicatia aia? Ca simti tu ca exista? pfff, sa fim seriosi.

Si ce explicatii astepti? Cum sa dovedesc ca ceva nu exista?

Eu nu am nimic de demonstrat. Eu afirm ca Dumnezeu nu exista, nu a existat si in mod foarte probabil nici nu va exista vreodata.

Nici nu vreau sa recurg la eternul "Bai, daca exista, arata-mi-l si mie, fa-i o poza sau un film si pune-le pe youtube."

Dar nici nu mai incercati sa bagati credinta pe gat cuiva.

Nu va ajunge ca sunteti voi credinciosi, trebuie sa fie toti? E obligatoriu? De cand?

Editat de Louis Cyphre
Link spre comentariu

Dar nici nu mai incercati sa bagati credinta pe gat cuiva.

Nu va ajunge ca sunteti voi credinciosi, trebuie sa fie toti? E obligatoriu? De cand?

Eee si uite ca ma asteptam si al astfel de afirmatii si au venit.Imi zici de parca asta e un produs iar eu va fortez sa-l cumparati ca fiind cel mai bun,ca asta trateaza orice si o sa traiti ferici pana la adanci batraneti.Si vezi ca intrebarea ar putea fii reciproca,de unde sa stiu eu ca produsul vostru e mai bun,(De cand e obligatoriu sa nu cred?Nu vas ajunge ca sunteti voi atei???).Alegeti ce vrei ca nu va da nimeni in cap.

Am mai spus si mai inainte ca nici macar nu va judec si condam ca sunteti atei,treaba voastra,atata timp cat ne intelgem si nu ne dam in cap foarte bine,putem traii pana la sfarsit in armonie.

Eu am iesit din discutia asta,vad ca incep sa apara afirmatii aiurea si nu isi mai au rostul.Parca vad ca unii o iau asa de grav incat nu mai saluta motociclistii credinciosi:)))) sau ca ii asteapta cu bata la colt:)))))).Relax

Nu mai postez ca nu mai are rost,salutare si numa bine.

Link spre comentariu

@Louis Cyphre Sunt de acord ca sunt limitate. Cine ti-a spus ca nu pot fi dezvoltate? De unde stii care este calea care ti se potriveste? Repet, parerea mea este ca religiile in orice forma ar fi ele asta incearca. Faptul ca vorbiti de preoti si de ortodoxie pentru ca asta aveti la indemana este fix un rahao in ploaie sa spun asa. Totul se reduce la individ si nu inteleg dorinta ''ateistilor'' de a obtine explicatii scrise ale sentimentelor si trairilor individuale. Eu daca numesc la nivelul meu de intelegere ''energie'' altul Dumnezeu si altul Allah prea putin ma intereseaza. Sunt sigur ca ajungem in acelasi punct pe care totusi il numim diferit.

Da, sunt de acord ca pentru tine sa fie SF daca asa iti place sa le numesti :laugh:

Sunt religii mult mai multe decat ai banui la prima vedere care pun accent pe ''uman'' si dezvoltare individuala. Daca nu s-ar gandi ''in cutie'' ar fi totul foarte simplu.

Bafta :wacko:

Editat de connex
Link spre comentariu

Eee si uite ca ma asteptam si al astfel de afirmatii si au venit.Imi zici de parca asta e un produs iar eu va fortez sa-l cumparati ca fiind cel mai bun,ca asta trateaza orice si o sa traiti ferici pana la adanci batraneti.Si vezi ca intrebarea ar putea fii reciproca,de unde sa stiu eu ca produsul vostru e mai bun,(De cand e obligatoriu sa nu cred?Nu vas ajunge ca sunteti voi atei???).Alegeti ce vrei ca nu va da nimeni in cap.

Am mai spus si mai inainte ca nici macar nu va judec si condam ca sunteti atei,treaba voastra,atata timp cat ne intelgem si nu ne dam in cap foarte bine,putem traii pana la sfarsit in armonie.

Eu am iesit din discutia asta,vad ca incep sa apara afirmatii aiurea si nu isi mai au rostul.Parca vad ca unii o iau asa de grav incat nu mai saluta motociclistii credinciosi:)))) sau ca ii asteapta cu bata la colt:)))))).Relax

Nu mai postez ca nu mai are rost,salutare si numa bine.

Stai, mai, ca nu te alunga nimeni, nici nu te judeca cineva.

Si sa stii ca, probabil fara sa iti dai seama, ai spus un adevar: credinta si religia sunt un produs. Cand platesti impozit din care iau bani preotii, cand vine nenea ala de la biserica pentru "contributie", cand platesti o slujba de whatever, platesti un produs. La fel cad bagi bani in cutia milei,alta inventie misto. Ca il promovezi? Treaba ta, dar nu mi-l baga pe gat. Si nu ma refer strict la tine, ci la enoriasi in general. Marea majoritate, daca stii topicul sters, propavaduiau, sfarsind inerent in penibil si mistouri din partea ateilor sastisiti. Vad ca nivelul acestui topic se pastreaza, oarescum.

Nu te simti direct lezat, ca nu am nimic cu tine, crede-ma, doar discutam in jurul unor idei.

Chiar am apreciat moderatia ta in discutie.

Cele bune si tie.

PS Nu am afirmat ca "produsul" ateu e cel mai bun, ci doar ca e cel mai bun pentru mine. Nu iti place, nu mananci, e simplu.

Editat de Louis Cyphre
Link spre comentariu

Nu mi se pare corect sa judeci si sa etichetezi un om ca fiind mai putin inteligent pentru faptul ca este credincios.

:wacko:

Mesaj completat

Tu sustii ca stii un adevar pe care nu il poti demonstra iar eu la fel.Corect?

:laugh:

Mesaj completat

Mie mi se pare un miracol pe bune faptul ca unii in anul 2011 inca mai cred in bau-bau.

Connex - treaba cu spiritualitatea e cu totul altceva, aici eu nu vorbesc de ce simtim ci de ce gandim. Asta cu "spiritul" si ca trebuie "sa simti" divinitatea e o alta cale perversa a religiei de a evita logica. Eu cred cu tarie ca nu au nici o legatura.

Daca vrei sa ai liniste sufleteasca accepta adevarul, adica faptul ca nu exista nimic, nici un bau-bau, nimic. Si daca esti suficient de intelept sa intelegi asta atunci vei trai fericit.

Link spre comentariu

Cerbone, n-ai inteles nimic... Motociclistii e toti satanisti, asculta muzica rock - de care nu se da la radio sau TV, se da tare cu masinarii care face zgomote diavolesti de preferinta noaptea prin cartierele crestine ale patriei, are femei tatuate, trase in piele, decoltate si cu libido maxim, bea de rupe, trage pe nas si organizeaza orgii. Pe langa faptul duci o viata infiorator de plicticoasa fata de ei, practic nici nu esti biker - esti doar un utilizator de velociped auto-ambulant care a facut scoala moto doar ca sa invete sa mearga pe doua roti cu o singura mana ca sa-si poata face cruce cand trece pe langa fiecare mistic-club... Bunica ta a fugit cu Marlon Brando la filmarile pentru "The Wild One" si cand aveai 5 ani preotul catolic ti-a facut cu ochiul de pe moped la kilometrul 81. Universul insusi si master Yoda ti-au copt-o, eu zic sa-ti ajuti dioceza locala, poate te alegi cu un certificat de ctitor...

Link spre comentariu

Endo_ro, pe tine cred ca nici popii nu te cred.

Serios, vorbeste cu unul mai normal la cap si o sa-ti zica ca ai luat-o pe ulei. GRAV.

Mesaj completat

Mergi de te spovedeste, e pacat, pari baiat bun asa... dar nah, boala psihica loveste fara mila, nu se uita.. :wacko:

Are dreptate Endo.

Ma... aici e cuibul de viespi. Zice unu ceva.... baaaa, a zis ala asaaaa, bai ce prost esti, esti tampit, te credeam cu capul pe umeri. Sariti in capul lui. Cam naspa. Nu se leaga. Ascultati si voi ce zice. Daca endo spune ca sfintii sunt vii, vine unu si zice ca i-a cerut nu-stiu-ce preot bani si de aia e probabil necredincios. Bravo ma, tu care spui lucrul asta, esti cu capul pe umeri?

Ma intreb ce i-ati zice lui Plesu, Liiceanu sau Patapievici daca v-ar spune acelasi lucru: "Sfintii sunt vii". Si aia-s niste fraieri mistici si o ard la misto si trebuie sa ia pastile date de psihiatru? Adica boala naspa plus plus si la ei? M-as mira.

Mesaj completat

practic nici nu esti biker

Aaaa... mistoo, bravo :laugh: "Biker". Hai ca te-am prins cu cliseul de gat. Tare de tot... bikere. Pariu, bikere, ca tu, cu femeile tale tatuate, de abia te tarai pe trenul tau? :)

Naspa suna, nu? Cam asta inseamna sa te iei de om pe nedrept si nu-i frumos, nu se face. Unde mai pui ca eu cred ca-ti si invarte casca-n cap pe orice drum te prinde ;)

Mesaj completat

Asta cu "spiritul" si ca trebuie "sa simti" divinitatea e o alta cale perversa a religiei de a evita logica.

Ce-a fost inainte de logica?

Mesaj completat

Ce poate fi mai inaltator decat mana de ajutor a lui dumnezo cand te ajuta sa iesi din rahat... buahhaha... ce egoist feeling spiritual - eu nu l-as numi nici macar apropiat de spiritual

Dar ce poate fi mai omenesc decat o mana de ajutor intinsa fix atunci cand e nevoie? Ai dat 10 Euro pentru Andrei Filimon? Sau vorbim discutii? Pariu ca nici nu-i observi daca-i perzi din portofel :)

Link spre comentariu

Atitudinea pe care o au "credinciosii" fata de minuni (presupusele) este de un egoism ce frizeaza absurdul fiind combinat exact in acelasi timp cu un fals altruism "cerut de canoane".

Ati fost vreodata in situatia sa stati la o coada (pe vremea lu Ceasca se intimpla des) si sa se inchida magazinu sau sa se termine ce se da la coada respectiva exact dupa ce voi ati luat ce aveati de luat? Sau sa fiti printre "fericitii" care fiind in magazin ati fost acceptati ca ultimii clienti?

Va amintiti sentimentul? Combinatia de "parere de rau" fata de cei ramasi cu buza umflata fatzarnicita de bucuria interna ca "ati apucat"?

Aceeasi hazna ca si cu minunile. Tzatza Marghioala care "se vindeca miraculos" de cistita numa ca sa crape ca o scroafa cu canceru in ficat citva ani mai tirziu traieste acelasi sentiment combinat. Aceeasi stinjeneala din fatarnicia duplicitara la care natura o expune ce trebuie justificata cumva... "rationalizata" prin irationalul... Minuneee!!

As fi zis ca minunile au oaresce "putere de argumentare" daca ar fi fost ceea ce se da impresia ca sint. Daca oamenii carora le punea mnezo mina in cap aveau in general un aport pentru societate sau daca inventau vreo penicilina ceva. In majoritatea covarsitoare (asta ca sa evit termeni definitivi) a presupusilor "minunati", respectivii sint niste neica nimeni pentru societate si se intorc in a fi neica nimeni si dupa "evenimentul miraculos' doar pentru a crapa mai tirziu exact ca ceilalti si pentru a asista la aceasi hazna plina cu boala/batrinete/accidente/nefericire/moarte... haznaua numita viata de om.

Altfel... acel... DE CE? pirjoleste tot. De ce tzatza marghioala se vindeca miraculos de durere de shale in timp ce milioane de copii crapa ca niste dihanii iar alti oameni la fel de "speciali" ca ea isi duc durerile singuri?

Unde e finalitatea aia glorioasa? In cimitir... la groapa de gunoi. Ca la orice alta jivina.

Sigur, nimeni nu isi doreste sa accepte realitatea asta... si atunci spera si cinta hare rama... poate poate... Poate Pascal nu era asa de prost pe cit a fost demonstrat.

Astfel apar chestiile de tipul... tara arde dar riul curge inapoi.

Link spre comentariu

Daca omu nu stie sa explice nu inseamna ca nu-i pe bune. Stii bine ca libera alegere este mega-smecherie, ceac-pac :wacko: Daca vrei insa explicatii, le ceri la profesor, nu la chiulangiul din ultima banca :laugh:

Editat de Cesar
Link spre comentariu

Are dreptate Endo.

Ma... aici e cuibul de viespi. Zice unu ceva.... baaaa, a zis ala asaaaa, bai ce prost esti, esti tampit, te credeam cu capul pe umeri. Sariti in capul lui. Cam naspa. Nu se leaga. Ascultati si voi ce zice. Daca endo spune ca sfintii sunt vii, vine unu si zice ca i-a cerut nu-stiu-ce preot bani si de aia e probabil necredincios. Bravo ma, tu care spui lucrul asta, esti cu capul pe umeri?

Ce scrie endo-ro pentru mine este egal cu "xdhkjeudhhsb ikfdoefe;rokfre getgtoig453%$#^$%^$%#@$@$%#@%43"

Pentru mine da, este tampit, batut in cap chiar. Altceva nu am de zis. Si da, consider ca cei care nu inteleg ca nu exista nimic si vin cu tot felul de argumente bazate pe simtiri si scrieri sunt dusi cu capul ori nu suficient de inteligenti (a se citi cu iq ff scazut). Nu e nici o jignire la adresa nimanui, e doar parerea mea.

Link spre comentariu

Si ca sa raspund on-topic. Da, si eu am fost crescut de o bunica religioasa care ma ducea la biserica si de un tata ateu convins. N-am crezut niciodata, nu mi-a placut la biserica, si pe masura ce am crescut si am inceput sa studiez la scoala am descoperit ca ceea ce banuiam de mic se confirma, religia si credinta sunt mari bull-shit-uri, n-au legatura cu nimic real pe lumea asta. Inchipuiri de oameni ori slabi de inger ori cu low-iq. :wacko:

Link spre comentariu

Daca stai si te gandesti, e mai usor sa te sprijini in permanenta pe un preten imaginar care preia toate responsabilitatile si "te ajuta" la nevoie, decat sa te bazezi exclusiv pe tine insuti si, eventual, pe cateva rude si prieteni, in caz de nevoie.

Enoriasilor, daca s-a intamplat sa ramaneti fara bani, de exemplu, v-ati rugat la Dumnezeu sa va ajute? V-a scos din maro?

Sau ati pus mana pe telefon "Bai, Grasule, da-mi un milion pana la leafa, ca am ramas fara bani de bere..."

Care varianta e valabila?

Adevarul e ca e mai greu sa stai pe propriile picioare si mai simplu sa arunci responsabilitattea in carca Domnului.

- "Asa a vrut Dumnezeu"

- De ce?

- Crede si nu cerceta. Poate-ti fuck una!

Link spre comentariu

Da, si eu am fost crescut de o bunica religioasa care ma ducea la biserica si de un tata ateu convins. N-am crezut niciodata, nu mi-a placut la biserica,

Daca nu-ti place de profu de sport si in vestiar la baieti miroase a transpiratie, inseamna ca e nasol sa faci sport, sa faci miscare? Hmm... dai cu logica in fasole :wacko:

Link spre comentariu

:wacko:

Da, cu logica ta fugim pe camp.

De unde ai tras concluzia ca sunt eu ateu pentru ca nu-mi placea la biserica? (btw, arata-mi un copil caruia ii place la biserica.)

Sunt ateu pentru ca nu cred, pentru ca celelelate dovezi aratate de stiinta si absolut tot ce misca in jurul meu este bazat pe logica si intelegere.

Nu trebuie sa fii guru sa intelegi ca ceea ce sustine o religie sau alta sunt fantasme, basme, elucubratii.

Si stiinta si instoria explica chiar si asta, cum a aparut credinta in zeitati, cum oamenii nu putea intelege simple fenomene sau cicluri naturale si le atribuiau "puterilor divine", asta, in ziua de azi e lesne de inteles.

Totusi, am evoluat, traim in secolul 21, a te agata de explicatii gen "bau-bau a facut si dres" cand deja suntem pe cale sa intelegem ce e cu tot universul din jurul nostru, cum a aparut viata, cum a evoluat, ce a fost acum sute de mii de ani, mi se pare de-a dreptul PENIBIL.

Link spre comentariu

Cesare, unde ti-ai pierdut simtul umorului? L-ai scapat in cutia milei? Nu pun pariuri si nu e clar unde bati cu metafora aia cu trenul; daca nu intelegi o gluma, poate ca ar trebui sa eviti ocupatii care presupun sa citesti mai mult decat o carte de telefon sau facturile curente - asta pentru ca mi-ai raspuns cu o insulta la modul serios... Nu ca mi-ar pasa de "vorbe grele" sau de invartit de casti, interesant concept, by the way, era poate mai kinky cu rotirea axiala a chilotilor...

De gasca de la Humanitas am o parere proasta; doi filozofi de mana a doua formati la scoala falimentara a asa-zisei "rezistente prin cultura" - foarte probabil sa fi fost "sub acoperire" la Noica, cum altfel puteai sa povestesti linistit pe vremea aia cu acel om, chiar daca Securitatea ii cam taiase aripile, plus un fizician raspopit cu deliruri mistice si cu discursuri fara idei dar epatant de pline de citate. Pentru astia sfintii sunt vii pentru ca asa vrea inca SRI-ul, divizia ortodoxa si Pontifex Maximus Basescianus. Parca prefer un chiulangiu - vorba lui Sagan, marile minti s-au format in pofida scolii, nu in urma ei.

Cum ziceai, ceac-pac?

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic