Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

Astia sunt cu ignoratul ca puii aia de la gradinita care isi iau jucariile si pleaca... sau isi astupa urechile si canta la-la-la, cum facea Jim Carrey :( :D :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

:D De unde stii ? ...

A plans icoana de lemn din coltul garajului? ... Aia de sta sub acoperisul spart?

Pariezi cam mult ... posibil iti canalizezi gresit aceasta putere ... mai bine joci la loto.

Cesarica, serios acuma, nu te-ai plictisit de meciurile astea pointless? ... eu da ... si ca sa terminam, ai si de la mine un ignore :(

Nu... pana la icoana am intrebat lume care vine la mine la service si ce aflu despre tine?

Motocicleta cu sha de lemn!!!! Asta intrece imaginatia mea in materie moto.... un design inovator, sunt convins :D Pierzi toba pe camp si nu realizezi?!? Pff... suspensie, frane, cauciuc sunt parfum pe langa ineptiile astea. Tu in materie de moto esti pasta. Bai baiatule, ai nevoie de un mentor. Iti spun cu cea mai mare responsabilitate.

Mai e unu care invata baietii teoria pusului sliderului pe asfalt dar nu a mers decat drept prin Bucuresti, e incepator, face ce-i zic parintii dar e ateu. Misto!

Editat de Cesar
Link spre comentariu

Haideti sa sintetizam putin.

Voi credeti in Dumnezeu Atotputernicul.

Acelasi Dumnezeu care lasa insarcinata, prin interpusi (aka Duhul Sfant), o virgina.

Pe Fecioara Maria, care este fecioara, nedezviginata, desi este maritata cu dulgherul Iosif.

Aici se nasc, in mod firesc, oaresce intrebari:

1) De ce Dumnezeu trimite Duhul sa o lase pe tipa insarcinata?

2) El nu putea? Ca - dupa Biblie, omul e creat dupa chipul si asemanarea Domnului. Asadar, Dumnezeu este dotat si el cu o poola, pe care nu o foloseste, cel putin in Maria.

3) Duhul Sfant are cu ce si are si lichid seminal activ, desi nu se stie cum a fost implementat in Fecioara.

4) Dupa perioada normala, de 9 luni, se naste Iisus. Cum? Ca ma-sa era virgina.

In acest caz, Iisus este primul care a spart himenul din partea opusa, dinspre uter spre labii. Cu capul. Poate de aia e asa special.

Una peste alta, mie-mi pare ca Dumnezeu asta ori este cam impotent (era sa scriu asexuat), cam swinger si voyeurist.

Pai, in cazul asta, mai ok mi se pare Zeus al grecilor, ala macar a umplut lumea de mostenitori semizei, daca tot o ardem teistic...

Link spre comentariu

Voi credeti in Dumnezeu Atotputernicul.

Acelasi Dumnezeu care lasa insarcinata, prin interpusi (aka Duhul Sfant), o virgina.

Pe Fecioara Maria, care este fecioara, nedezviginata, desi este maritata cu dulgherul Iosif.

Te afli intr-o eroare de cronologie :(

Link spre comentariu

...

tz... nu-i bine.

Tre sa iti pui intrebarea "de ce?"... stii ca la Sherlock... cui foloseste? Si la ce?

E clar ca ii foloseste lu "domnu zeu". Tot ce face e pentru el... ca totul este... el. right?

So...

Mai intai el e miezu... dar are un frate care vrea sa fie si el miezu... si ala vine cu BSG la el la USS Enterprise si are loc o bataie cosmica de aia... epica. I-o da fratelui sa o miroasa si sa o guste... si ala chelalaind se retrage cu BSGul in fundu universului ca sa planuiasca un nou atac. Ce trebe sa retii de aci... nu e absurditatea problemei... ca mnezo e al mai jmecher si miezu si marginea la tot dar aparent are un conflict interior cu o parte din el.... numita Valo... pardon... satana... nu, nu asta... ce e important de retinut e ca treaba este EPICA si COSMICA.

Dincolo de asta... are de platit o politza. Tre sa se duca la Satana acasa si sa isi bage plua in toate strachinile aluia cind ala doarme... ca sa vada ala cine e sefu. Asa ca nascoceste un mission impossible in care el... se infiltreaza acolo si ii da un cap in gura lu satana in timp ce doarme. Nu il omoara... ca e frasu... sau tot el... dracu stie... oricum... cre'ca il bate ta-su (ala negru de respira greu) daca il omoara pe fra-su, satana....

Anyway... deci planu e facut... se duce la satana cind doarme ii da un cap in gura si ii arata ca la o adica... el e sefu.

Asta e DE CEul.

Acu vine: modus operandi (va trebui sa stai jos)

Isi baga organu inaripat si transparent (ca in filmele alea :( ) intr-o fecioara care o freca la rece cu mosu ala dulgher si o lasa pe aia bortoasa pe neve.... aia scapa ca prin minune de bolovani in cap... il imbrobodeste pe bosorog cu porumbei etc... si peste 9 luni sub anestezie dar cu 3.14zda cit galeata il fata pe marele "SubZero"... da, fara durere... dar cit galeata, OK? Ti se pare a poveste despre fiziologia feminina inventata de barbati, este? Hm... poate o sa fie reeditata cu corecturi mai tirziu... anyway...

Acu Subzero asta... ca sa poa sa ajunga la frate-su lu mnezo... da... stiu ca esti inteligent si stii ca astia trei sint unu si acelasi individ... doh... nu conteaza... si sa ii dea un cap in gura in somn.... incepe sa o arda religios prin desert in fata unor nespalati analfabeti care oricum nu inteleg nimic... si ce inteleg inteleg prost... si asa cum a planuit de la inceput... ajunge sa fie tradat de un BFFL (tradatoru dracu da', mersi de ajutor :D ) si il pun niste oameni rai pe o cruce unde se da lovit o zi jumate. Apoi.... folosindu-se de gravitatia pamintului ca de o prastie se teleporteaza noaptea in pat la satana si incepe sa ii dea falci... pardon... capete in gura...

Apoi zdup inapoi pe Pamint.... Unde face 3 piruete de ramin prosti inapoiatii aia... ii saruta pe gingii si decoleaza la ta-su sa ii spuna "great success!" Uraaaa!

Meciul cosmic va continua... dar oamenii sint multumiti ca au putut sa fie atit de ajutor pentru chestiunile importante pe care le are de imprtit domnu zeu cu frate-su prin univers. Sint multumiti si spera la ceva "DUPA".

Vor primi... nu mai zic ca e post.

Oh... era sa uit... dupa ce ia dat capete lu satana, ca in filmele cu nazisti, i-a eliberat pe niste fraieri (suflete de fraieri) din beciul aluia... aia erau detinuti politici... erau acolo pentru ca nu aveau actele in regula sau ceva in genu... adica s-a faut o confuzie la inceputuri cu cine unde se duce dupa ce crapa si ramine sufletu de el... etc... rahaturi functionaresti... era grabit mnezo si nu a fost explicit, oricum... in viteza... Subzero a stampilat si timbrat tot si acu treaba e oabla din nou... doar femeile inca mai au probleme cu actele pe lumea ailalta... dar... barbatii... care sintem noi cei mai miezu da?... sintem OK.

Link spre comentariu

Radem noi radem, dar credinciosii tac si fac... ia vedeti la sondaj.. Secolul 21 frateeee!!!

Rog credinciosii sa-si arunce telefoanele mobile in buda, ca sunt lucru dracului, functioneaza fara fir si nici nu trebe bagate in priza.

De PC nu mai vorbim, lucuru mai dracesc nu cred ca s-a inventat....

Link spre comentariu

Cum Budd este in za jail, transpun aici ce mi-a trimis el pe mail. (nah, posteaza si omul cum poate.. :( )

de la Budd:

Ca toti crestinii, m-am nascut ateu. Am fost crescut de un bunic preot. Greco-catolic insa baietii care agitau steaguri rosii venind din Sud au zis ca singura credinta e ortodoxismul si drept urmare canalul urma sa-i corijeze apartenenta religioasa. Baiat destept, popa n-a protestat cand i s-a luat parohia,casa si pamantul si a scapat. Unde mai pui ca a putut sa-si tina Zundapul pana cand un maistru de la Nicovala a dat geana in sopru si a hotarat ca vehiculul este proprietatea poporului. Fapt care nu l-a descurajat peste masura, omul cumparandu-si un Carpati si mai apoi o Mobra care sa-i tina companie. In fine, ziceam ca am fost crescut oarecum religios, si pe deasupra ortodox (cum de altfel sunt is botezat). Sa fii ortodox (asa cum am perceput eu ca si copil) inseamna sa ai avantaje indiscutabile : primo, esti parte dintr-o comunitate si ai acces la tot ce aceasta poseda (ma rog,mai putin fata tapiterului care era oarecum prematura in toate cele indeletniciri).Secundo, era mnezo care avea un plan,nimic nu iesea din acest plan.Totul in oras se facea conform planului.Cel putin asa credeam. Locomotiva cu aburi era inca o minune pe care doar mnezo o intrecea.Terto, aveai o carte care avea toate raspunsurile. Ma rog, erau mai multe insa una din ele era cartea cea mai tare.Si daca o aveai intr-o coperta neagra erai o autoritate. N-am vazut cartea aia niciodata deschisa insa oamenii povesteau ce scrie in ea. Si povesteau cu atata patos incat imi era frica sa o deschid si sa citesc ce scrie in ea. Norocul meu cu oamenii mari care avusesera curajul sa (asa ziceau ei) o deschida,altfel nu as fi stiut ce este.

Erau, evident, si dezavantaje : duminica in loc sa vad cele 10 minute de desene animate repartizate copiiilor eram la biserica. Vara era bine pentru ca era racoare inauntru si daca era vreo pomana se dadea cozonac si paine proaspata. Si kurtos! Alt dezavantaj era ca toti eram pacatosi.Nu prea intelegeam io cum vine treaba asta sau ce inseamna pacatul insa daca aia mari spuneau inseamna ca era adevarat. Ma spalam sub unghii, ma spalam pe maini inainte de masa,mancam toata supa si cu toate astea nu era de ajuns, ramaneam un pacatos.

Ca sa rezum, totul incepuse cu mnezo,geneza,Adam & Eva, potopul, Jesus & Judas. Toata povestea. Evident, aveam scapari pacatoase mai ales de pe la 14 ani cand in ultimele zile ale anului scolar cand trebuia sa facem curatenie in clase (veneai cu galetusa la scoala, Tix, burete, carpe etc) eram in compania unei colege cu nevoi mai mari decat ale mele (dovada faptul ca peste ani o gasisem in Gandul ca managera de succes intr-o tara de emigratie mioritica). Insa aceste mici scapari erau estompate cu painea aia veche luata pe bani grei in noaptea de inviere. Era un deal bun, trebuie sa recunosc. Io plateam, mnezo trecea cu vederea. Eram prieteni.

Evident, acuma se poate spune ca nu am avut problema cu religia ci cu autoritatea,disciplina in general. Insa asa erau toti,nu se poate sa fi fost io special. In plus, ce era religia,doctrina,ecumenismul? Habar n-aveam.

Trebuie sa recunosc aici ca eu (ca de altfel mai toti din generatia mea) am avut noroc. Religia/biserica nu interfera deloc cu stiinta in sensul ca nu puteai sa vii ca fata cu burta la gura acasa si sa spui ca asa te-ai nascut. Erau chestii care nu tineau nici macar la cei mai inversunati crestini. Anatomia se invata doar prin a opta si toti baietii (mai putin Cezar pe care l-am vazut apoi la TV imbracat ciudat) deschideau imediat manualul la pagina cu vagina.

Ca oricare crestin, am avut momente definitorii in viata. Momente care au scuturat de fiecare data spoiala ce ti-e data de-a lungul vietii.Sau au mai dat o mana de vopsea peste. Ce nu tine, cade de la sine. Oricum, ca oricare crestin, stiam ca nimic din ce se spune in legatura cu mnezo nu are logica. Insa nefiind atat de bun cu cuvintele credeam ca nu inteleg eu,ca altii au avut norocul sa inteleaga. De unde si fapta mea de un curaj nemaintalnit pe vremea cand eram copil de a deschide totusi cartea aia neagra si de a citi ce scrie acolo. Chestia asta m-a confuzat si mai tare. Nu citisem "cealalta" carte pentru ca islamul era o religie mai noua, deci clar nu era adevarata.Insa abandonul total al crestinismului s-a produs (de fapt nu s-a produs, ci mai degraba s-a desavarsit) cand am intalnit primul indian pe care noi, romanii incercam sa-l impresionam cu cultura ortodoxa (care o fi aia???) si bisericile de lemn, cimitirul vesel si lipsa inchizitiei. Pai hinduismul e mai vechi cu 4000 de ani decat crestinismul,zice Raj asta. Du-te bah d-aci cu hinduismu' tau. Si oricum, crestinismul e mai tare ca-l bate pe ala al tau. Bine, zice asta, cu ce este mai bun? Habar n-aveam ca astia asimileaza zeitati in prostie si omul cauta chiar asta. Zi cu ce e mai bun crestinismul. La care nu am raspuns nimic,de fapt vreau sa spun un lucru clar : habar nu am! Habar nu aveam si probabil ca nici nu voi stii vreodata. Si m-a lovit atunci in moalele capului (lectia de biologie invatata) : cainele lui Pavlov. Nu e niciun trick, nu e nicio smecherie. Totul este limpede si totul are sens. Ma rog, aproape totul are sens insa mnezo si Jesus deveneau in momentul ala personaje la fel ca Woody sau Yogi. Iar asta era doar inceputul. Oamenii nu mai erau crestini, musulmani, tapiteri,manageri. Erau doar oameni, fiecare cu ... ce avea fiecare. Oameni ca si mine, cu vise, probleme, ganduri.

Si iarasi revin si zic ca eu am avut noroc in scoala generala, nu erau ore de religie si popa venea in curtea scolii doar pentru ca sparsesem crucea cu mingea la ora de sport (cimitirul era imediat peste gard). Crestinilor (sau orice alti credinciosi) le spun doar atat : cand aveti dubii, cand ceea ce vi se spune nu pare corect sau nu are sens, respectati pe cei care va spun asta. Respectati acea parte din voi care va spune ca ceva nu are sens, ca nu e corect chiar daca vi se spune contrariul de catre cei pe care-i venerati atat. Si nu e vorba doar de religie. Enjoy life.

De ce sunt ateu? Pentru ca m-am nascut ateu. Am trecut printr-o perioada de acumulare, am vazut multe si m-am intors de unde am plecat.

Link spre comentariu

Cum Budd este in za jail, transpun aici ce mi-a trimis el pe mail. (nah, posteaza si omul cum poate.. :D )

de la Budd:

Am mai auzit de multe ori un astfel de melanj. Esentialul e simplu de exprimat. Pt ateu Dumnezeu e "naspa" pentru ca cere cateva lucruri simple. Dar una-i ce vrea omul si alta e "faca-se voia Ta". Da, e corect ce scrie Budd, ne intoarcem de unde am plecat, la greseala originara, la ne-ascultare. Naspa, stiu :( Naspa si pentru credincios pentru ca "pacatul meu inaintea mea este pururea" si chiar daca bate toba tare ca e credincios, nu-i e deloc mai usor sa faca voia Sa. Si mai naspa, stiu :D

Am belit ochii prin carti orientale si eu, incepand cu liceul am luat-o pe rand - Ce-i cu Yoga? Ce-i cu Za Zen? Ce-i cu Buddha? Ce-i cu Shinto? Ce-i cu Lao Tze? Ba... nu-i nimic naspa. Mai naspa era ca nu stiam langa mine ce se petrece. De ce posteste un sihastru, de ce nu doarme. Lucrurile astea le ignoram... cautam si eu adevaruri asa dupa cum ma ducea mintea.

Ce lipsea la ceilalti de fapt? Ma, nici unii nu ziceau clar si direct - "Bai fraiere, tu esti nemuritor. Ai grija mare ce faci cu mostenirea asta". Desigur sunt multe lucruri bune, compasiune, grija, empatie, etc. pe care le propovaduiesc. Dar e straniu cum de nu-i explicat clar care-i esentialul. Deci eu ce anume am in grija, ce anume trebuie sa pazesc... eh, asta nu am gasit la ceilalti.

PS

Ce-a facut, de ce puscarie?

Link spre comentariu

Cum Budd este in za jail, transpun aici ce mi-a trimis el pe mail. (nah, posteaza si omul cum poate.. :( )

de la Budd:

Dude, ce ai scris tu aici este atat de plin de sinceritate si bun simt incat aproape sigur va fi ignorat de toti crestinii care se vor concentra in continuare asupra balacarelii (de vita nobila, mai nou) care a inceput deja.

Din partea mea tot respectul si stiu exact despre ce vorbesti.

Enjoy life!

Link spre comentariu

"Erau, evident, si dezavantaje : duminica in loc sa vad cele 10 minute de desene animate repartizate copiiilor eram la biserica. Vara era bine pentru ca era racoare inauntru si daca era vreo pomana se dadea cozonac si paine proaspata. Si kurtos! Alt dezavantaj era ca toti eram pacatosi.Nu prea intelegeam io cum vine treaba asta sau ce inseamna pacatul insa daca aia mari spuneau inseamna ca era adevarat. Ma spalam sub unghii, ma spalam pe maini inainte de masa,mancam toata supa si cu toate astea nu era de ajuns, ramaneam un pacatos."

de la Budd:

Exista profesori buni, exista profesori mediocri, profesori slabi si catastrofe. Nu pricepe un adult cu mintea intreaga ce-i pacatul, a condamna creierul unui copil la astfel de judecati taioase este foarte periculos. "Daca-i copil, sa se joace..." si "Lasati copii sa vina la Mine", nu aduceti copii repede la mine.

Si pe mine ma enerveaza grupurile de crestini zelosi care sar sa te ocarasca daca te asezi repede la masa si nu faci cruce sau sar cu gura pe tine daca faci o baie duminica. Nu-i inteleg, nu mai incerc sa-i inteleg si nici nu le mai raspund. Dar asta nu inseamna ca Dumnezeu e naspa :D

Mesaj completat

de la Budd: "Budd e in jail pentru ca dupa Satana (nu Valo) a violat-o pe Fecioara Maria"

Pare rau! Can't help...

Link spre comentariu

pai mnezo tau nu e naspa pentru ca e inventat de oameni. si daca era super naspa nu ar fi prins la prostime...

Aaa... nu inteleg despre ce vorbesti. De ce imiti un papagal? No offence! :(

Editat de Cesar
Link spre comentariu

adica pe langa faptul ca tu crezi in bau-bau mai crezi si ca baubau tau e unicul si ala adevarat....?????

iar cu jignirile ieftine nu prea ma ataci, am obrazu gros, ai ramas fara cuvinte?

Chiar nu inteleg despre ce vorbesti, pe bune :(

Nu tin sa-mi raspunzi la intrebare, poate ti-e rusine...

Editat de Cesar
Link spre comentariu

pacatul...

tzishtbishtul iudeo-crestin cu care oamenii sint nascuti cu datorie... ceea ce incearca ( cu succes) bancile azi... odata cu inventia pacatului... fiecare prostovan are cazier din start la biserica... si degeaba spera sa scape de el... doar se aduna :( .

SLAVERY

si exact ca in sistemul modern (on modern servitude) sclavii sint fericiti de sclavia lor.

The Matrix is everywhere. It is all around us. Even now, in this very room. You can see it when you look out your window or when you turn on your television. You can feel it when you go to work... when you go to church... when you pay your taxes. It is the world that has been pulled over your eyes to blind you from the truth. That you are a slave, Neo. Like everyone else you were born into bondage. Into a prison that you cannot taste or see or touch. A prison for your mind.
Link spre comentariu

Pai nu intelegi multe , intreaba-l pe baubau, sa ma anunti cind iti va raspunde :(

Daca pentru tine o fiinta superioara , a carei puteri si cai nu le intelegi, este GOD inseamna ca eu sunt GOD pentru tine.

Esti nostim :D

Link spre comentariu

@Bec Ai pus punctul pe I Esti deranjat de imaginea pe care o dau oamenii credintei. Poti sa ii spui si bau bau daca vrei... Exista sau nu ceva peste puterea noastra de intelegere? Asta este discutia. Pina acum ''ateii'' sunt deranjati de bau bau din cauza oamenilor Asta s-a discutat pe 70 de pagini.

@zaelu cine imi poate deomstra ca sclavia de tip matrix nu exista si la atei. Shobolanu mai devreme spunea ca e sanatos are familie avere etc. Nu ti se pare tot o forma de sclavie iluzia lui de fericire?

Bafta :(

Link spre comentariu

cine imi poate deomstra ca sclavia de tip matrix nu exista si la atei. Shobolanu mai devreme spunea ca e sanatos are familie avere etc. Nu ti se pare tot o forma de sclavie iluzia lui de fericire?

Bafta :(

Ascultati aici....niciunul din voi nu e fericit,altfel ATI fi stat toti in fericirea voastra...

Nu ATI fi venit sa propavaduiti aici...

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic