Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

Endo si altii ca el o sa devina atei numai dupa ce mor si constata ca nu e nici o viata de apoi - sau vorbim de un paradox? :P

Chestia cu iubitul de D-zeu e o tampenie oricum, nu stiu de ce te-ai obosit sa o comentezi... Chestia pe care o "simt" unii si spun ca "trebuie sa existe Ceva" e o transformare a unei afectivitati atavice - din copilarie, fata de parinti - si care nu dispare niciodata. Aidoma parintilor, ne iubeste, ne pedepseste si are autoritate absoluta. Orice mamifer are atavisme de acest fel, la om in schimb se manifesta si in planul constiintei, atata tot; pacat ca unii au invatat la un moment dat sa profite ca sa-i subjuge pe altii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Sexul e probabil "primus movens" pentru mentalul uman - cei care par sa-l ignore nu fac decat sa-si acumuleze tensiuni interioare care se vor manifesta la un moment dat necontrolabil. Vorbeam de dimineata cu o prietena pe messenger care s-a suparat la un moment dat ca pomenesc prea des de chestii legate de sex; ma gandeam ce chestii urate face educatia asta cu unii, ii face sa se simta vinovati sau chiar sa respinga propria lor natura. Nu intamplator, oamenii "reprogramati" astfel de Big Brother sunt fie religiosi, fie nu pot sa nu creada in "ceva mai presus de noi"... Probabil societatea necesita o terapie de grup, dupa ce se secularizeaza pe bune, nu doar la nivel de Constitutie.

Apropo de societati bazate pe ateism - stiati ca sectele neoprotestante au fost recunoscute de stat doar in perioada comunista? Probabil ca sa submineze biserica ortodoxa, but it makes you wonder... Politica si religia au mers mana in mana dintotdeauna, asa ca la oameni cititi nu pot gasi decat oportunismul ca o explicatie pentru asa-zisa lor "credinta"...

Editat de Ancalagon
Link spre comentariu

Biserica este institutia cea mai obsedata de sex. Nu exista comunitate mai mare si mai obsedata de sexualitate decat biserica crestina si adeptii ei. Spunea un comediant candva: "The first rule of the catholic church is: If it feels good, stop." Vrei placere, extaz, impacare de sine, intimitate intre semeni si acceptarea conditiei umane? Nu se poate, e interzis. Stai cuminte, prost si frustrat, si faci doar ce iti spunem noi, pentru ca daca tu gasesti satisfactie fizica si mentala in alte parti, la noi cine mai cotizeaza?

Link spre comentariu

Asa este. Problema e ca ne-a afectat relatiile si perceptiile la nivel individual si de grup - stii "normele nescrise", nu? Nu e interzis legal sa faci sex in grup, dar vei fi privit ciudat, poti sa ajungi la ziar si nu te mai voteaza daca faci asa ceva... Sau femeia cu mai multi parteneri - la fel, nu e o problema in fata legii - e considerata "curva", in spiritul moralitatii crestine "tolerante". Homosexualitatea, la fel, de-criminata dar in continuare condamnata. Ce sa mai zicem de lumea islamica unde ceasul e intors cu 500 de ani.

Mesaj completat

E maxima...

Link spre comentariu

Ai perfecta dreptate: :P

cred ca ai remarcat ca aceste cazuri pe care le-ai citat sunt de la catolici. fiind obligati sa traiasca fara femei, au inceput sa se dea la baieti. e si normal,oarecum, omul e facut din carne,nu se nasc toti sfinti. de asta la ortodoxi preotii sunt obligatoriu casatoriti, sa nu fie asa usor de manevrat.

in privinta copiilor arsi de vii, vorbeste cu ministrul sanatatii, de ce aveau o singura asistenta in loc de 3-4 cate trebuiau sa fie? sau daca face unu o magarie tot God e de vina?

Link spre comentariu

Nimeni nu se naste sfant. De ce? Nu exista sfinti...

De ce era o singura asistenta? Simplu, pentru ca asa a vrut Domnul, nu? Sau un "hint" pentru drept-credinciosi - anagramati Traian Basescu si o sa vedeti in tara cui traiti... ( Satanic Abuser e raspunsul corect la anagrama). Ce-mi plac si glumele mele...

Link spre comentariu

Ha, ha, ha...

Ce-mi citesc ochii, din greseala?

e interesant la animalul asta ca e bun donator de organe pentru om... macar temporar. tare stiinta asta.

Zise zaelu despre porc...

Nu te supara ca intreb, dar testul cu creierul l-au facut pe tine? Si daca da, purcelul care a primit in schimb nuca ta a innebunit? Sau s-a aruncat in prapastie precum turma de porci in care au intrat demonii alungati de Iisus?

Link spre comentariu

Mama ce spalati sunt astia pe creier. E chiar distractiv ce acrobatii logice stiu sa faca! Adica din punctul de vedere al motoretei nonascutii aia au murit din cauza lipsei de moase. Aparent are dreptate. Dar dece nu erau moase? Lipsa de fonduri. Dece? Saracie. Dece? Ghinionul de a se afla in Romania > dumnezo.

dar sa privim din punctul de vedere al nounascutului, pentru ca asta ne intereseaza. Se nasc in chinuri pentru a muri in chinuri. Pe ce isi bazeaza dumnezeu decizia: "TU! maine te nasti si poimaine arzi de viu!"

sau pentru copiii somalezi: "voi va nasteti ca sa muriti incet si dureros de foame"

"tu o sa o mori la nastere, tu o sa mori cu 2 saptamani inainte de nastere!"

Mesaj completat

Vorba aia, esti un suflet amarastean, pur si alb precum ingereii, stai la coada sa te nasti si tu. Vrei si tu sa halesti o inghetzata, sa tragi o putza la o bunoaca, sa castigi la ritzi pitzi si sa te bucuri de o vacanta la mare cu prietenii. cand piula! Se intoarce dumnezo si pune stampila : "ars de viu la 3 zile, sa le fie invatatura de minte la aia de la administratia spitalului!"

Hai bre... asta e usoara.

Se gaseste raspuns in micul almanah al micului crestin: copiii pe care ii omoara dumnezeu platesc pentru pacatele parintilor! TA-DAAA! Almanahe

Link spre comentariu

bai baieti, da' va plictisiti raaaau aici

O campanie de constientizare, ceva? Tare as vrea sa vad 94 de pagini acolo.

Intrati pe forumu' de la Trinitas pt. d'astea

:blbl:

Link spre comentariu

Bah Skulls ce link sa mor io... maine ma duc la popa sa-l intreb daca fetita mea de 6 luni ii pacatoasa. Da sper sa se gandeasca bine, ca serios asa cap in gura ii foot ca o sa-mi ramana pe frunte urma ca mascara lui Cristos pe prosop.

Auzi la ei bah... astia nu au nimic sfant. Nici macar copiii!

Stai bre, lasa omu'n pace!

Nu vezi ca nici la ei nu-i prea clar... e cam dupa cum bate vantu' si dupa cum i s-a parut aluia de a scris pasajul la vremea respectiva ca ar fi mai infricosator pentru prostime. Oricum, funny!

Link spre comentariu

Mama ce spalati sunt astia pe creier. E chiar distractiv ce acrobatii logice stiu sa faca! Adica din punctul de vedere al motoretei nonascutii aia au murit din cauza lipsei de moase. Aparent are dreptate. Dar dece nu erau moase? Lipsa de fonduri. Dece? Saracie. Dece? Ghinionul de a se afla in Romania > dumnezo.

dar sa privim din punctul de vedere al nounascutului, pentru ca asta ne intereseaza. Se nasc in chinuri pentru a muri in chinuri. Pe ce isi bazeaza dumnezeu decizia: "TU! maine te nasti si poimaine arzi de viu!"

sau pentru copiii somalezi: "voi va nasteti ca sa muriti incet si dureros de foame"

legislatia prevede ca trebuie sa fie o asistenta la 3 copii. deci la 11 copii vreo 4 asistente. aveau cum sa stinga focul-evacueze copiii-sa ceara ajutoare in lipsa asistentei plecata la chef. nu inteleg de ce este responsabil Dumnezeu de aceste tragedii. parintii se impusca in razboaie civile, iar copiii lor mor de foame...nu spun ca e vina cuiva sau a altcuiva, dar ce ar trebui sa faca Dumnezeu? sa-i trazneasca pe nenorociti? cred ca asa ar fi trebuit...

Link spre comentariu

Deci sa inteleg ca dumnezeu nu intervine deloc in viata si "destinul" uman?

Ba da ...

le-a trimis pe asistente sa manance tort ... ca era o zi de sfant si isi serba una din ele numele!

Era sf. maria, sau ceva in genul ... :blbl:)

Cam satanist dumnezeu' asta al vostru ... :P)

Link spre comentariu

legislatia prevede ca trebuie sa fie o asistenta la 3 copii. deci la 11 copii vreo 4 asistente. aveau cum sa stinga focul-evacueze copiii-sa ceara ajutoare in lipsa asistentei plecata la chef. nu inteleg de ce este responsabil Dumnezeu de aceste tragedii. parintii se impusca in razboaie civile, iar copiii lor mor de foame...nu spun ca e vina cuiva sau a altcuiva, dar ce ar trebui sa faca Dumnezeu? sa-i trazneasca pe nenorociti? cred ca asa ar fi trebuit...

Ma amuza cum va taiati craca de sub picioare :blbl:

Link spre comentariu

L-am depasit, din doua motive: a mai existat un topic cu cateva sute de pagini care a fost sters de admini si ungurii sunt majorittatea de alta confesiune decat romanii, deci intra automat ca sub-discutie in tema topicului nostru... So... Fuck religion 'till she screams...

Link spre comentariu

azi de dimineata la stiri o ardeau aia de la antena (parca) cu nushce izvor tamaduios... plm... nushce sfint bagase toiagu si a tisnit apa care vindeca undeva unde nu se intimpla nimic in univers... OK... scufita rosie... varinata pentru retardati adulti... da' si presa traieste de pe urma prostiei... crainicii o ardeau numa in: "se spune ca..." (dovada tipica stiintifica religioasa). Si intrebari catre public de tipu: "credeti?" "credeti ca vindeca?" si raspunsurile... "Daaa, creeed" si "daaaa.... am auzit de o femeie..." sau "Au fost cazuri de oameni care nu vedeau bine si s-au spalat cu apa la ochi si le-a venit lumina ochilor"... :|

Apoi trei zimbete in studio si urmatoarea stire... alti "patrunsi" pupau niste ciolanele sfinte... tot asa... sa creasca la loc reportu la loto, etc... Si aia la fel... "se zice ca..." "daaa... creeed".

Am mai zis eu... e un soi de concurs divin... care crede mai tare cu minimum de dovezi. ideal... credinta 100%, apriori... cu 0% dovezi... recompensa maxima... loc in fata la coada la nectar in rai...

Link spre comentariu

sint 5 minute din filmul Baraka cu alta muzica... parerea mea ca nu la fel de inspirata. ti-l recomand.

http://www.imdb.com/title/tt0103767/

Am vazut Baraka ... Stiu ca e de acolo ... scrie si la descriere ca e luat 90% din el.

Darrrr ... mie mi-a placut montajul si asemanarile la cadrele cu puii pe tobogane (luate din documentarul pe care mi l-aiu sugerat azi dim) ... si cadrele cu aglomeratia.

Nu stiu .. a avut alta conotatie, a fost alt feeling cand l-am vazut montat asa scurt ... mi-au dat sentimentul ala de ... scarba fata de societate de acum. Fata de politica, religie, economie ...

Totul ni se pare exact, ni se pare ca avem tzel ... dar vazut de sus, exact ca in intersectie ... e un musuroi de furnici. Furnica nu stie ce face ...ea, saraca face ce i se transmite. E o masina. Cam la fel si noi.

Mdah ... la asta ma referisem.

Link spre comentariu

sorry, dbl post.

Si ca tot a fost double post ... sa mai bag un film, vechi da' bun ...

God is a DJ :blbl:)

Ete asa a facut si 'mnezo ... cand a vazut ca e mult de munca si nimic nu iese perfect, si-a luat catrafusele si s-a carat :P)

Editat de nervOptik
Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic