Ancalagon Postat Mai 11, 2011 Share Postat Mai 11, 2011 Adevarul este ca ne cam "cauzeaza" religia, dupa '90. Pana in '89 iti faceau parul pe bigudiuri dobitocii de activisti cu informarile politice, sedintele de partid si alte indoctrinari & shit. Dupa anii 70 erau chestii mai mult de forma - ei se faceau ca ne indoctrineaza, noi ca ne lasam indoctrinati, dar, oricum, eram cam in situatia voastra, a credinciosilor "moderati", care mergeti la biserica ca sa va mai socializati si sa nu va faca observatie popa de cartier, dar tot pierdeti vremea inutil din cand in cand. Dupa '90 s-a terminat cu propaganda comunista si a revenit cea crestina ortodoxa: soboare de preoti, jurat pe biblie in instante, crucea si icoanele pe pereti, ore de religie in scoli in locul invatamantului politic, de parca PCR s-a metamorfozat sau a fuzionat brusc cu BOR. Normal ca pe cineva ca mine, care nu doreste sa aiba nimic in comun cu activitatile religioase, ma deranjeaza multe intruziuni ale bisericii in viata de toate zilele: daca locuiesti langa o biserica esti trezit din somn de clopote, poluat fonic cu slujba data la tot cartierul prin difuzoare, te cauta tot felul de personaje dubioase si nespalate ca sa-ti ceara bani pentru te miri ce reparatii, contributii sau investitii la mistic-club-ul local, etc. Din cauza oamenilor ca tine, BQGGDAN, toate aceste anacronisme nu s-ar fi putut reinstaura; din punctul meu de vedere, esti echivalentul ortodox al colaborationistului comunist. Comprende? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cesar Postat Mai 11, 2011 Share Postat Mai 11, 2011 Controlul asupra persoanei este ceva real. Nu se poate nega indiferent daca este cineva credincios ori ateu. La nivelul planetei este in curs de sistematizare. Diverse experimente au avut loc sau au loc in prezent, peste tot in lume. Pentru crestini astea sunt semnele din Scriptura, pentru ceilalti.... nu stiu, depinde de pe ce pozitii vad lucrurile. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ancalagon Postat Mai 11, 2011 Share Postat Mai 11, 2011 Se numeste paranoia si din fericire se poate ameliora prin tratament. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cesar Postat Mai 11, 2011 Share Postat Mai 11, 2011 Se numeste paranoia si din fericire se poate ameliora prin tratament. Ma tem ca este doar o parere subiectiva. Adica asta crezi , dar nu stii Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Mai 11, 2011 Share Postat Mai 11, 2011 Controlul asupra persoanei este ceva real. Nu se poate nega indiferent daca este cineva credincios ori ateu. La nivelul planetei este in curs de sistematizare. Diverse experimente au avut loc sau au loc in prezent, peste tot in lume. Pentru crestini astea sunt semnele din Scriptura, pentru ceilalti.... nu stiu, depinde de pe ce pozitii vad lucrurile. E clar. Sa nu uitam pasapoartele biometrice. Care v-ati facut, ati pus-o: fara sa stiti ati fost marcati cu semnul fiarei. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Mai 11, 2011 Share Postat Mai 11, 2011 Un filmulet dragut de la Budd: (bine, crestinii oricum nu stiu engleza, dar nah.. poate le traduce cineva ) http://www.youtube.com/watch?v=HhGuXCuDb1U Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Roger Moore Postat Mai 11, 2011 Autor Share Postat Mai 11, 2011 Controlul asupra persoanei este ceva real. Nu se poate nega indiferent daca este cineva credincios ori ateu. La nivelul planetei este in curs de sistematizare. Diverse experimente au avut loc sau au loc in prezent, peste tot in lume. Pentru crestini astea sunt semnele din Scriptura, pentru ceilalti.... nu stiu, depinde de pe ce pozitii vad lucrurile. Bine ai venit! Cesar, iti jur, nici nu stii cat de mult ma bucur cand vad ca scrii si tu frumos, si iti expui parerea asa cum trebuie. Daca vorbeai asa de la inceput, am fi avut cu totii niste discutii foarte frumoase pe aici. Imi place foarte mult cand cineva isi expune cat mai frumos punctul de vedere, indiferent daca eu sunt de acord cu el sau nu. Sa nu crezi cumva ca sunt sarcastic acum, sau eu mai stiu ce... Chiar ma bucur ca putem discuta in sfarsit. Asa, acum sa revin si eu ontopic... Pai eu unul ma declar de acord cu ce ai spus tu mai sus. Fiecare persoana este controlata mai mult sau mai putin de ceva, este impinsa de la spate intr-o anumita directie de un sistem de valori impus de catre o forta dominanta (politica, sociala, religioasa). Si eu sunt controlat de la distanta sa zic asa, si poate nici nu imi dau seama de cine. Vorbesc intr-un fel, si ma comport intr-un fel, pentru ca m-am nascut aici si am fost educat asa... Statul vrea ceva anume de la populatie, deci ne impinge intr-o anumita directie pentru a obtine rezultatele dorite. Fara sa ne dam seama, ii facem pe plac. Manipularea maselor este prezenta oriunde. Mass-media si biserica, eu le vad ca fiind principalele mijloace de manipulare a maselor. Acest topic este legat de religie, prezenta sau absenta ei, si de aceea s-a vorbit atat despre biserica. DAR, pentru a lamuri un pic lucrurile, biserica nu este nici pe departe singura institutie vinovata pentru neajunsurile omenirii. Este doar o piesa din puzzle, desi una destul de mare. Acum, nu pot sa fiu un idiot si sa sustin ca manipularea maselor este pur destructiva, negativa. Este necesara. Isi justifica necesitatea pentru pastrarea ordinii, pentru canalizarea resurselor de orice fel, pentru supravietuirea speciei pana la urma, ca daca ne-am rupe toti in indivizi "fiecare pentru el" fara nici un sistem de ordine care sa ne tina sub control, nu am mai rezista inca o mie de ani ca specie... probabil. Avem nevoie sa fim controlati. Dar cand se face abuz de asa ceva, si manipularea asta se face in scopuri meschine, grotesti, atunci avem o problema, si trebuie combatuta, pentru binele colectiv. Asa ca, din punctul meu de vedere, biserica trebuie anulata. Inchisa. Exterminata. Sa dispara ca institutie. Face prea mult rau pentru a mai putea fi tolerata in vremurile astea. Am iesit de mult din Evul Mediu. Ceea ce este de netrecut cu vederea, e ca, desi cu aceste mituri ale religiilor nu am nimic personal, (pentru mine sunt doar povesti, atat) ele trebuiesc sa fie spulberate de pe piedestalul adevarului, unde au fost puse de catre adeptii lor. Asta pentru ca religia si biserica merg mana in mana. Biserica nu ar exista fara religie, iar religia nu ar mai exista fara biserica. Dar, biserica va exista in continuare, atata timp cat sectanti vor exista. Oameni care se roaga la un "tata" care in bunatatea lui suprema si-a omorat in repetate randuri copiii din ciuda, sau eu mai stiu ce alte motive stupide. Barci care au adapostit TOATE speciile de pe Pamant (mai putin alea de care nu stiau autorii) pe durata unui potop "parintesc". Serpi vorbitori. Mituri si legende. Pana la urma, nu faptul ca cel de langa mine alege sa isi ingroape mintea in astfel de convingeri puerile ma deranjeaza, ci faptul ca el si ceilalti ca el ne fac noua, celorlalti, viata mai dificila. De aia ateii sunt suparati pe religie si biserica, nu pentru ca voi nu ganditi ca noi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
skullz Postat Mai 11, 2011 Share Postat Mai 11, 2011 Un filmulet dragut de la Budd: (bine, crestinii oricum nu stiu engleza, dar nah.. poate le traduce cineva ) http://www.youtube.com/watch?v=HhGuXCuDb1U Nice way to sum it up... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Mai 11, 2011 Share Postat Mai 11, 2011 cred ca l-a mai pus si Sobolanu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Mai 11, 2011 Share Postat Mai 11, 2011 cred ca l-a mai pus si Sobolanu Nu conteaza, repetitia e mama invatarii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Roger Moore Postat Mai 11, 2011 Autor Share Postat Mai 11, 2011 De-a dreptul delicios filmuletul ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
BQGDDAN Postat Mai 11, 2011 Share Postat Mai 11, 2011 Iote ca nu sunt ateu ... dar am inteles engleza ... O viziune a unui vizionar ... care nu are ce face si vizioneaza. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Mai 11, 2011 Share Postat Mai 11, 2011 (editat) Io nu-s asa incintat de film... e Okeish dar cred ca are "efecte" doar asupra ateilor... e un fel de a asculta rock tare... zero efect la "conationali"... cel mult nervozitate/animozitate. Faptul ca cei inclinati spre religiozitate adera la perspectiva asta "spiritista" in care argumentele sint petrecute unele prin altele in ton si rima pina li se pierde urma si sirul raminind din ele doar o "stare" ca un oftat... este suficient cit sa ma faca sa am dubii ca un melanj de idei stiintifice puse in ritm si rima... ar avea efectul revelator scontat de autor. Editat Mai 11, 2011 de zaelu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Roger Moore Postat Mai 11, 2011 Autor Share Postat Mai 11, 2011 Io nu-s asa incintat de film... e Okeish dar cred ca are "efecte" doar asupra ateilor... e un fel de a asculta rock tare... zero efect la "conationali"... cel mult nervozitate/animozitate. Faptul ca cei inclinati spre religiozitate adera la perspectiva asta "spiritista" in care argumentele sint petrecute unele prin altele in ton si rima pina li se pierde urma si sirul raminind din ele doar o "stare" ca un oftat... este suficient cit sa ma faca sa am dubii ca un melanj de idei stiintifice puse in ritm si rima... ar avea efectul revelator scontat de autor. Eh, Zaelule, nu cred ca autoru' a tinut neaparat sa lumineze minti intunecate, "storm-uite", sa aduca revelatii celor mai lipsiti de perspectiva... E doar un fel mai...artistic de a-si exprima si el frustrarile pe care le intalneste la tot pasul. E un fel de banc cu morala... Zambim sau radem, dar tragem si o mica "concluzie": Feriti-va de hipioti ) Io' asa am privit filmuletul, ca o satira simpatica, un banc bun... Mi-a placut. Dar daca vreau sa vad ceva serios, ma uit la "The Intelligence Squared Debate"... Si atunci ateul din mine simte si el ca nu e asa de singur intr-un popor cu noroi pe genunchi si ochi. Mai sunt multi ca mine/noi care s-au cam saturat... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Mai 11, 2011 Share Postat Mai 11, 2011 Heh... stiu... dar acel Hai-Ku este considerat, mai mult ca sigur, ofensator de cei de dincolo de pod... si de aia ziceam... poate parea doar o bataie de joc pentru ei in loc de ceea ce se vede din interior. P.S. vorbesc putin in dodii ca sint la al coispelea pahar de vin (acru moldovinesc) si ma uit la "13 assasins"... Hai! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Mai 12, 2011 Share Postat Mai 12, 2011 Mie imi place cel mai mult cind cineva acuza pe altcineva, senin si fara sa clipeasca de exact ceea ce face chiar el. E ca si cum ai baga mina in buzunarul unuia zbierind "hotule!". Sint doua variante "extreme": 1. Esti complet nebun. 2. Minti de il trec fiori si pe satana. In extrema 1 nu are sens sa vorbeasca cineva cu tine ca esti dus in alte lumi, in extrema 2 esti atit de disperat sa iti ascunzi ceea ce faci incit nimic nu te poate face sa dai inapoi... Undeva intre cele doua capete ale perioadei salasuie ei... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vrajitorul din oz Postat Mai 12, 2011 Share Postat Mai 12, 2011 Erau citiva baieti destepti in tabara adversa aici pe vremuri, John Doe de exemplu. Da putini. Ce avem acum e o adunatura de supesrtitiosi conspirationisti. D-ia care cred ca dumnezeu face riurile sa curga invers, aprinde luminari, elvis traieste, si ca n-a ajuns nimani pe luna. Speriati de pasapoarte si cipuiri. Dom doctor inginer, matale de chestia asta cu luna ce crezi? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Mai 12, 2011 Share Postat Mai 12, 2011 ok.... sa schimbam subiectu nitel Care e treaba de in religia adevarata (ortodoxia ) femeile sint inferioare barbatului... adica... care e esplicatia oficioasa? nimic? hai frate... de ce femeile nu sint popi? de ce nu au voie in altar? etc si... sa ne ridem nitel: http://www.youtube.com/watch?v=odFJr3Krr3A Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ancalagon Postat Mai 12, 2011 Share Postat Mai 12, 2011 Ce nu mi-a placut niciodata la atei, este faptul ca simt o avida nevoie de a lua la misto si caterinca pe cei ce cred in ceva. Asta poate fi rezultatul unor frustrari... Nu, e semn de inteligenta, venerabile Jorge... De ce sunt femeile desconsiderate de religiile abrahamice? Pentru ca sunt religiile unor tarani-razboinici din desert, frustrati ma maxim intr-un anumit moment al istoriei lor si pentru care nu conta decat onoarea barbatilor - femeile erau proprietate si unul din atributele masculinitatii. De aici si "crimele de onoare" - o femeie violata nu mai corespundea statusului proprietarului masculin, fie el tata sau sot sau frate. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Mai 12, 2011 Share Postat Mai 12, 2011 Ok... tot eu... Iaca despre probe stiintifice... Daca e vreun ortodox pe aici care se intreaba fara sa gaseasca raspunsul 'de ce ne uitam noi "satanistii" urit cind indruga ei dovezi stiintifice?', ia de va uitati aci si o sa intelegeti exact ce simtim noi: http://www.youtube.com/watch?v=Ixfk4LsKWnw @Ancalagon Eu speram sa raspunda cineva dintre adversari cu un argument oficial ceva. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Mai 12, 2011 Share Postat Mai 12, 2011 Pai, inarmeaza-te cu rabdare, man, ca nu o sa primesti raspuns prea curand. Unul care sa si merite sa fie citit. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Mai 12, 2011 Share Postat Mai 12, 2011 Hai sa le aratam noi cum se face! Saptamanal unul dintre noi sa fie credincios. ar fi o idee. OK... cine e primu? Si de cind se incepe? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Mai 12, 2011 Share Postat Mai 12, 2011 Ce nu mi-a placut niciodata la atei, este faptul ca simt o avida nevoie de a lua la misto si caterinca pe cei ce cred in ceva. Asta poate fi rezultatul unor frustrari... Asa e, eu sunt frustrat cand vad atata prostie in jur, sincer. De aia ii iau la misto pe toti prostii (care se dau destepti, ca sunt si prosti care-si vad lungu nasului si stau in banca lor - dar pe cei tari in gura nu-i iert deloc) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Mai 12, 2011 Share Postat Mai 12, 2011 Erau citiva baieti destepti in tabara adversa aici pe vremuri, John Doe de exemplu. Da putini. Ce avem acum e o adunatura de supesrtitiosi conspirationisti. D-ia care cred ca dumnezeu face riurile sa curga invers, aprinde luminari, elvis traieste, si ca n-a ajuns nimani pe luna. Speriati de pasapoarte si cipuiri. Dom doctor inginer, matale de chestia asta cu luna ce crezi? Cuvintele "baieti destepti" si "credinciosi" nu pot avea loc in aceeasi propozitie. (doar daca e falsa) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
skullz Postat Mai 12, 2011 Share Postat Mai 12, 2011 Care e treaba de in religia adevarata (ortodoxia ) femeile sint inferioare barbatului... adica... care e esplicatia oficioasa? nimic? hai frate... de ce femeile nu sint popi? de ce nu au voie in altar? etc Hai bre ca imi scrantesc eu un pic neuronu' (atei satanisti si lasi care esteti): Motive sunt multe: - Eva (femeia) a fost facuta din coasta lui Adam, ca sa ii tina companie, deci un fel de animalut de casa; - Din cauza Evei (femeia) a fost izgonit omul din rai, pentru ca l-a ispitit pe Adam; - Femeia este cea care il ispiteste pe barbat la pacat; - Femeia are ciclu (care murdarea covoarele bisericilor pe vremea cand nu se inventase Always); - Femeia nu are forta uni barbat si poate fi supusa rapid prin procedeul crestinesc "bataia e rupta din rai"; - Femeia crestina tre' sa stea la cratita cat e crestinu' la munca (aka crasma aka amanta aka femeia altui crestin -> loop); - Femeia n-are oo; Lista este deschisa. Va rog completati Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate