albatros_călător Postat Iunie 5, 2011 Share Postat Iunie 5, 2011 mda, ca-n bancul în care scufița roÂşie Âşi scufița roz se plimbau prin pădure. la un moment dat se întâlnesc cu lupul (bau bau). scufița roÂşie, care Âştia povestea, a luat-o într-o parte, iar scufița roz, care nu o Âştia, a luat-o în toate părțile. Psss si eu care credeam ca ateii vorbesc frumos, (ca asa se lauda ei pe aici...sau cel putin civilizat), aduna floricele, se joaca cu fluturii si se imbraca in roz :X Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ancalagon Postat Iunie 5, 2011 Share Postat Iunie 5, 2011 (editat) Conventia Mondiala Ateista "The problem with religion, because it's been sheltered from criticism,is that it allows people to believe en masse what only idiots orlunatics could believe in isolation." -- Sam Harris Editat Iunie 5, 2011 de Ancalagon Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cesar Postat Iunie 5, 2011 Share Postat Iunie 5, 2011 VeÂşti bune pt atei! La un sondaj de opinie in Franța la întrebarea "Ce este Sfânta Treime?" Trei sferturi au raspuns: libertate, egalitate, fraternitate. Ce tantalai Statul laic care tampeste Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Iunie 5, 2011 Share Postat Iunie 5, 2011 Prevad inceputul sfarsitului. O sa urmeze Apocalipsa acestui topic, distrugerea lui prin stergere de tot, in care cei patru calareti sunt trei: Mistoul prost aka Cesar Boala lu' Calache aka Albatroasa Atrofia Cerebrala aka Endo Pisica Matache aka Pisica Matache, calare pe Pisica Matache Asta al patrulea este de umplutura, le desface berile si le sufla in ciorba celorlalti. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ancalagon Postat Iunie 5, 2011 Share Postat Iunie 5, 2011 Stephen Hawking Destul... Sa revenim la liga noastra, lasati cavalerii apoca-clismei pe ignore... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Iunie 5, 2011 Share Postat Iunie 5, 2011 (editat) Cyphre, da' nici tu nu ajuti... ce are frate butonu de ignore? Io personal, prefer sa polemizez singur sau sa fac miutze de idei cu amici decit sa ma balacaresc cu oameni de la care nu pot afla pina la urma nimic nou sau constructiv. Folositi si voi botonu impricinat si va garantez ca o sa fie listine si pace. Sint sigur ca daca nu ar fi atia abereala pe thread ar veni si Just John mai des pe aici. Ati vazut ca pe threadul alalalt in care nu se discuta de trebi pe care tot omu crede ca se pricepe la ele e fain si bine? Chiar daca nu e "Hot topic". Editat Iunie 5, 2011 de zaelu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Iunie 5, 2011 Share Postat Iunie 5, 2011 Yeap, got it. Am uitat de ignore la Albatroasa, dar s-a rezolvat. Ceva idei faine se mai gasesc si pe aici. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Endo_ro Postat Iunie 5, 2011 Share Postat Iunie 5, 2011 Ateilor, voi cam aveti comportament de tigani, adica de ciori... Injurati ca la usa cortului, va mascariti pe aici, iar cand va ia unul mai tare tot voi strigati in gura mare... Mars la Paris! Aveti aceeasi stofa cu manelistii, numai ca de alta culoare... tot tuciurie, fireste. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
X-eL Postat Iunie 5, 2011 Share Postat Iunie 5, 2011 (editat) Vezi ca daca esti rasist te bate Doamne-Doamne. Aaaaaa stai, am uitat, rasismul e la putere in crestinism de 2000 de ani incoace; manca-v-ar Satana de crestini adevarati ce sunteti... Editat Iunie 5, 2011 de X-eL Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
albatros_călător Postat Iunie 5, 2011 Share Postat Iunie 5, 2011 SfârÂşitul e de dinainte de a se posta acest topic! Sute de pagini Âşi nu spuneți nimic! În aerele voastre intestinale vă convingeți care-i mai ateu ca ălalalt Âşi printre vă temeți de "blestemele" mele, ale lui Endo Âşi de miÂştoul lui Cesar. Nu se pupă mă una cu alta! Fie, condoleanțe! Mai bine dă mi Âşi mie ignor-voi cu voi, noi cu restul lumii! Prevad inceputul sfarsitului. O sa urmeze Apocalipsa acestui topic, distrugerea lui prin stergere de tot, in care cei patru calareti sunt trei: Mistoul prost aka Cesar Boala lu' Calache aka Albatroasa Atrofia Cerebrala aka Endo Pisica Matache aka Pisica Matache, calare pe Pisica Matache Asta al patrulea este de umplutura, le desface berile si le sufla in ciorba celorlalti. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cesar Postat Iunie 5, 2011 Share Postat Iunie 5, 2011 Prevad inceputul sfarsitului. O sa urmeze Apocalipsa acestui topic, distrugerea lui prin stergere de tot, in care cei patru calareti sunt trei: Mistoul prost aka Cesar Boala lu' Calache aka Albatroasa Atrofia Cerebrala aka Endo Pisica Matache aka Pisica Matache, calare pe Pisica Matache Asta al patrulea este de umplutura, le desface berile si le sufla in ciorba celorlalti. Parcă ma ignorai, pupati-as creierul Lu matale Unii atei de pe aici minte domle Aaaa.... am auzit că se face un club al fraierilor care vorbesc doar între ei. Am auzit pe căi oculte, masonice, desigur Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Iunie 5, 2011 Share Postat Iunie 5, 2011 Haideti sa pove' putin de simboluri si simbolistica. Crestinismul are ca simbol crucea, cred ca aici suntem toti de acord. Crestinii isi fac cruce, saruta crucea, venereaza crucea. De ce? Crucea, in acele timpuri, era un instrument de groaznica tortura. Cei mai infami criminali erau chinuiti pana la moarte, pe cruce. Trecand peste faptul ca Isus a primit acelesi tratament, o tortura inimaginabila in timpul nostru, de ce trebuie respectat si - mai ales - venerat instrumentul de tortura prin care a trecut Isus? Atat de greu de suportat incat chiar si el s-a lepadat la un moment dat, amintiti-va de "ELI, ELI, LAMA SABAHTA MI" De ce mai bine de un miliard de oameni, in loc sa distruga crucea, o venereaza? Este un simbol al torturii. De ce o purtati la gat? De ce din aur?!? Ca a lui era de lemn. Din em patie cu preotii care trebuiesc tinuti in aur? Daca s-ar fi inaltat un ucis, torturat prin ingestia fortata de apa, veneram burdufurile de piele cu parghie? Daca era spanzuratoarea la moda, simulati gestul spanzurarii in biserica, in semn de recunostina? Daca la vremea respectiva ar fi fost inventat curentul electric si uciderea criminalilor prin electrocutare, purtati le gat scaunele electrice mici, de aur? Sau mici seringi letale? Sau bule aurite care contin gaz letal? Discutia pleaca de aici, un simplu citat al unuia. "Lumea creÂştină are ca simbol un instrument de tortură, crucea”. Arthur Schopenhauer E o discutie dezbatuta si de altii. Ocazie cu care am scos de la ignore si credinciosii, ca eu sunt pacifist. Poate macar acum scot cateva silabe cu sens... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pisica matache Postat Iunie 5, 2011 Share Postat Iunie 5, 2011 Cyphre, da' nici tu nu ajuti... ce are frate butonu de ignore? Io personal, prefer sa polemizez singur sau sa fac miutze de idei cu amici decit sa ma balacaresc cu oameni de la care nu pot afla pina la urma nimic nou sau constructiv. Folositi si voi botonu impricinat si va garantez ca o sa fie listine si pace. Sint sigur ca daca nu ar fi atia abereala pe thread ar veni si Just John mai des pe aici. Ati vazut ca pe threadul alalalt in care nu se discuta de trebi pe care tot omu crede ca se pricepe la ele e fain si bine? Chiar daca nu e "Hot topic". Foarte bun sfatul dat coechipierilor tai...dar esti convins ca ei vor liniste si pace ? Sau balacareala...? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Iunie 5, 2011 Share Postat Iunie 5, 2011 Apai fiecare e liber. Pe mine ma lasa rece daca se sterge threadul... se face altu... pe riu in jos... dupa cum se vede... subiectul de discutie are ceva succes... 3 threaduri si peste 500 de pagini... om vedea. Pina una alta termin cu episodu la care ma uit acum si inainte sa ma bag la alt film ii raspund lu Cyphre. @Cyphre. Io nu cred ca e asa dramatica treaba asta. In primul rind Eu cred ca "crucea" este un simbol foarte simplu si "simpatic"... cu priza la public.... oricine stie sa faca un "ics". Simbolurile tre sa fie simple... Crestinismul are cel mai catchy simbol... I'll give them that. e simplu... poate fi ornat dupa dorinta sau lasat asa cum e. E OK. mai bun decit AUM-ul vedistilor... mai simplu si echilibrat decit semiluna musulmana. Acu... da foarte bine la public ca un simbol sa fie legat de o emotie... e retinut mai usor... deh... asa merge mintea umana... "ratiune si simtire". Da erau executati pe cruce... dar si pe roata tot in cruce te puneau... si samuraii isi faceau harachiri cu o cruce pe burta... Fiind atit de simplu "desenu" e normal sa il intilnesti cam peste tot si evident ai de unde alege o emotie puternica care sa faca "sudura"... necesara. Imi aduc aminte de un cintecel din South Park - bigger longer and uncut: "An execution! What a sight!" The rest is just history. no magic. De asemenea... o explicatie mai astrologica, paralela (nu opusa) a simbolului e data si in partea "The greatest story ever told" din Zeitgeist. ete si cintecelu http://www.youtube.com/watch?v=cQ7pdPJ6R6k Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Iunie 5, 2011 Share Postat Iunie 5, 2011 @GoodKAt Asadar, un prim raspuns de la enoriasi. Crucea, mai mult decat instrument al torturii, transformat in altar al credintei, al salvarii fata de moartea vesnica. OK. Asta transforma crucea din instrument de tortura intr-un obiect de divinizatie? De ce nu lancea soldatului, de ce nu cununa de spini, de ce nu - mai ales - "buretele" inmuiat in otet, care i-a si provocat in scurt timp moartea? Cat despre preoti ca intruchipare a Domnului....cam nasol. Daca vrei, iti fac io cunostinta cu cativa "imparati" de astia, nu-ti vine sa te inchini, ci sa flegmezi si sa fugi. @Zaelu Nu e dramatica deloc treaba. Ai dreptate cu simbolurile easy de inteles, de adoptat si de purtat. Dar ma gandesc, daca tatal meu ar fi murit calcat de RABA, faceam o RABA mica de aur s-o port la gat, in amintirea faptului ca tatal meu m-a creat si m-a format? Mai faceam una medie, din ciment, sa i-o pun la mormant, in semn de vesnica amintire? Ce naiba? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator cristoforus Postat Iunie 5, 2011 Share Postat Iunie 5, 2011 Pai, interesante discutii aici, am vazut destui oameni ratioanli, la fel ca si in viata reala, adica "face to face wit rial pipal", in fine, insa, exista un dar, toti oamenii aia ratioanali de care spuneam, dar toti, sunt ba agnostici, ba evrei, sau bineinteles ateisti convinsi. Adica numai aceia au un procesor mai capabil? Nu vreau sa jignesc pe nimeni, postul meu e pe margine si asa vreau sa ramana, dar ma intrebam doar, sa fie o jumatate de lume plina cu imbecili? Adica crestinii? Iar cealalta cu alti imbecili, musulmanii, budistii, tom cruisistii, etc, etc...? Nu mai stiu ce sa mai cred dar cert e ca daca ii spui unuia dintre ei ca e gresita credinta lui te ia la palme numai din priviri, dar daca spui unui ateu ca greseste se gandeste putin, de cele mai multe ori, si apoi admite ca "este posibil sa ai dreptate tu, de ce nu", apoi e dispus sa dezbata. Nu vorbesc din citite aici, am patit-o de o mie de ori, ca sa exagerez putin, daca nu de doua, si uite asa am devenit eu agnostic, ca sincer sa fiu, pe naiba daca mai stiu ce sa cred. Ma uit in stanga, ma uit in dreapta si ii vad pe toti inotand intr-un imens (cuvant urat), cu gaturile alungite in sus cat sa nu miroasa, desi ei sustin ca stau la iarba verde cu totii in paradisul asternut de Cineva, special pentru ei, fiecare in parte, aici pe planeta asta ciufulita de pacat, dar cine o fi adus pacatul, de unde s-o fi contaminat primul pacatos... (daca nu tot din rai...), asta nu mai stiu, dar promit ca cu prima ocazie cand aud, sa-mi fac timp si sa va spun si voua, la toti. Pana una alta, sa avem cu totii o saptamana cat mai putin paradita, si sa pacatuim cat putem, cat mai putem, cu femei, cu biciclete si cu motoare turate, ca oricum dincolo ne asteapta sigur o manta neagra, misterioasa pe dracu, cu gluga de urata ce-i, si cu coasa lunga cat p.la calului, si atunci sa ne mai enervam ca nu ne convine de ce nu opinia noastra sta mai batoasa. Asfalt fara gropi si fara ploaie, si sa ne ajute "cine o fi pe receptie" sa convertim Romania de la manele la Rock. Asa sa ne ajute si Dumnezeu, crestini rugati-va, la fel si ceilalti, fiecare la cine crede-ti ca va asculta. Eu personala ma rog la mine ca sa ma ajut sa ma mut in State, sau macar in Cananda, poate asa o sa ma simt si eu credincios, intr-o viata buna. Peace! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cesar Postat Iunie 5, 2011 Share Postat Iunie 5, 2011 Ocazie cu care am scos de la ignore si credinciosii, ca eu sunt pacifist. Bravo! Era un anacronism sa apesi acel buton dintru inceput. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Iunie 5, 2011 Share Postat Iunie 5, 2011 GoodKat, nu fi superficial...mai spunea cineva cu multe pagini mai in sus ca Dumnezeu este ce putin fraier daca a lasat Adevarata Credinta, aka ortodoxia, pe mana romanilor, o parte din bulgari, o parte din greci si o parte din rusi.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator cristoforus Postat Iunie 5, 2011 Share Postat Iunie 5, 2011 (editat) Pentru GoodKat, Trebuie sa recunosc, oarecum ai dreptate, desi de departe evreii sunt niste oameni foarte deschisi la minte. Oricum, sunt putini aceia care tin cu absurditate de convingerile invechite. Repet, nu sustin nimic prin postul meu, doar ma intreb de ce am intalnit numai evrei, agnostici, si atei, care sa "se intrebe". Au ritualurile lor, si le practica, dar, si ateii, fosti ortodocsi, ca sa dau un exemplu, si ei vor fi ingropati tot cu popa, ce crezi, nu vor mai fi dusi la groapa? Familia face ce ii e mai la indemana, numai ca, aici discutam de capacitatea de ratiune a indivizilor, din diferite credinte. Editat Iunie 5, 2011 de cristoforus Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cesar Postat Iunie 5, 2011 Share Postat Iunie 5, 2011 "ELI, ELI, LAMA SABAHTA MI" Multe minti luminate s-au gandit la acel moment. Multi au scris, ne-au ramas multe idei. Inainte de acesta mai exista si momentul "Gradina Ghetesmani", dupa mintea mea si mai plin de sensuri.... Chiar daca acum credem una sau alta, intr-un final vom afla toti cum au stat lucrurile Hristos nu a murit fara s sufere, nu a murit fara sa simta durerea groaznica si chinurile dinaintea mortii. Asta a insemnat Dumnezeu-Om si nu doar Dumnezeu sau doar Om. Ii si zice la un moment dat un tantalau: daca esti Fiul lui Dumnezeu de ce nu te dai jos de pe Cruce? (citez inexact). Pai... pfff... tocmai aici este esentialul. Vorbele alea vin din suferinta pe care a indurat-o pe Cruce... o parere de nivel arici pogonici la care ma aflu in studiu teologic. Pt deslusirea sensurilor trebuie citite cartile Sfintilor Parinti. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cesar Postat Iunie 5, 2011 Share Postat Iunie 5, 2011 "Lumea creÂştină are ca simbol un instrument de tortură, crucea”. Sacrificiul cristic a schimbat sensul acelui obiect. Desigur, sacrificiul a avut un rost si un scop. Crestinii nu venereaza un obiect sau un simbol grafic. Desi Crucea a insemnat moarte, tot Crucea a insemnat nasterea Credintei celei noi, despartirea de Legea Talionului. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Iunie 5, 2011 Share Postat Iunie 5, 2011 Nu, bolovanul dat la o parte de la intrarea in mormant a dat nastere credintei. Nu moartea, ci invierea. Si invierea nu a avut loc pe cruce. Apoi, inaltarea. Dar asta este alta discutie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Iunie 5, 2011 Share Postat Iunie 5, 2011 Asta, daca scapi de detalii, how conveniant... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cesar Postat Iunie 5, 2011 Share Postat Iunie 5, 2011 Nu, bolovanul dat la o parte de la intrarea in mormant a dat nastere credintei. Nu moartea, ci invierea. Si invierea nu a avut loc pe cruce. Apoi, inaltarea. Dar asta este alta discutie. Pai ... eu zic asa, exemplul suprem incepe cu sacrificiul suprem. Poate ai sa te intrebi de simbolul crestin nu este cununa de spini ... Ce sa zic, acolo inca nu e savarsirea sacrificiului suprem. Invierea da, este implinirea profetiei. Nu este inceputul credintei, nici inceputul crestinismului. Este insa cel mai luminos (daca imi permiti) eveniment al noului testament. Invierea nu s-a intamplat deodata, este un sir de evenimente iar semnificatia fiecaruia nu poate fi neglijata. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Iunie 5, 2011 Share Postat Iunie 5, 2011 Asadar, aceasta religie este bazata in primul rand pe iertarea prin tortura unei persoane, ca iertare a pacatelor, apoi, ca si confirmare, pe o moarte atroce si, dupa trei zile, pe inviere... Urmate de inaltare, la 40 de zile. OK, va respect opinia. Dar am si o intrebare. Daca Dumnezeu este atotputernic, de ce are nevoie de confirmari, de elementul uman (care, fie vorba intre noi,a iesit din uter intr-un mod cel putin scandalos, relativ cu morala timpurilor) Apoi, de ce a trimis Duhul Sfant sa o lase pe Maria insarcinata, El nu putea? Pot sa trag concluzia - logica, dealtfel, ca Dumnezeu este impotent si cam voyeurist? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate