Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

Cesarica ... parca te lasasesi de topicul asta ...

Eu zic sa n-astepti scuze ... ca ai cam dat cu mucii in fasole si tu, de multe ori ... poate ca suntem cu totii chit pe aici ...

Si in plus, banuiala a venit de la mine ... si nu-mi cer scuze, stai linistit. Banuiala ramane in continuare ...

P.S. ai un frate cumva ? :D

Eu astept... este si rabdarea o virtute. No problemo.... poate nu azi, poat nu maine.... este absolut OK, vata e complexa si plina de aspecte. Poate sa scrie si PM, sau poate sa dea lovitura de imagine si sa scrie "imi cer scuze" pe topic... vorbesc despre libertatea de alegere.

Noi mai demult ne-am jucat, am facut mistorui, mistouri unii, mistouri altii... Unii s-au suparat, unii s-au dat demisia. Nu a ramas nimeni vesnic suparat, vesnic ofticat. Daca a ramas, inseamna ca aia este limita sa si trebuie sa se opreasca. Carevasazica a atins-o.

Nu stiu de ce m-ai banuit pe mine de astfel de giumbuslucuri, ai motivele tale. Moderatorul are unelte de verificat IP. Eu intru de la birou, de acasa si cateodata mai intram de pe Vodafone de pe mobil. In mare, 3 clase de IP-uri si de vreo luna de zile inca una. Simplu, limpede, clar si la vedere.

Daca exista cineva care face scandal, injura, insulta, etc, exista administratie, moderatori, se depune cerere, se face investigatie, se suspenda dreptul de a posta. Eu am numar de telefon, adresa de mail, primesc mesaje private, nu am dat ignore la nimeni si nu refuz comunicarea |D

Asadar, daca pe viitor mai sunt banuieli, recurgeti la mijloacele simple de comunicare, aflat mai intai cum sta treaba si apoi, daca nu aveti nici o pista, faceti presupuneri. De multe ori presupunerile duc la erori in lant. Uite la ce amenintari s-a ajuns azi.

Da, nu mai intrasem pe topic, era mlt mult peste nivelul meu intelectual in ultima vreme, mult prea multe injuraturi si glume slabe :D

si nu-mi cer scuze, stai linistit

A recunoaste greseala este o trasatura a caracterelor tari. Si eu mai am multe de invatat la acest capitol.

A cere scuze este mult mai simplu. Poti folosi PM daca vorbim despre caractere "in curs de dezvoltare" :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

bla-bla

A recunoaste greseala este o trasatura a caracterelor tari. Si eu mai am multe de invatat la acest capitol.

A cere scuze este mult mai simplu. Poti folosi PM daca vorbim despre caractere "in curs de dezvoltare" :D

Sper ca esti constient ca nu am cum sa-ti cer scuze pana nu se demonstreaza ca sunteti 2 persoane diferite.

Motivele mele pentru aceasta asociere au fost destul de limpezi ... fixizmele de care ai dat si tu dovada in trecut.

Scuzele le voi posta aici, cand va fi totul clar. Nu mi-e rusine, stai linistit, nu-mi mai tine morala ieftina, ca stiu ce am de facut cand vine momentul.

:friends:

Link spre comentariu

Sper ca esti constient ca nu am cum sa-ti cer scuze pana nu se demonstreaza ca sunteti 2 persoane diferite.

Motivele mele pentru aceasta asociere au fost destul de limpezi ... fixizmele de care ai dat si tu dovada in trecut.

Scuzele le voi posta aici, cand va fi totul clar. Nu mi-e rusine, stai linistit, nu-mi mai tine morala ieftina, ca stiu ce am de facut cand vine momentul.

:friends:

Prezumtia de nevinovatie. Demersul trebuie deci facut invers.

Nu stiu ce inseamna ieftin in viziunea ta, nu am nici o intentie sa iti cunosc sistemul de valori. Este alegerea ta.

Daca nu esti tu, inseamna ca nu-ti erau adresate tie cuvintele alea. Oricum, tarziu ai luat pozitie fata de niste injurii jegos de marlanesti , ceea ce iti ia dreptul la orice scuza...

Ok, rezolvat.

Imi pare rau, nu pot sa intervin sa cer cuiva sa inceteze sa injure sa insulte sau sa jigneasca. Nu am o autoritate in acest sens. Poate ca sangerete, acum, s-a plictisit. Habar n-am cine este si habar n-am ce motivatie are ca sa intre in aceste clinciuri :(

Astazi a fost cel mai devreme.... dupa cum v-am spus cineva m-a anuntat ca mi-as fi facut o clona...

Editat de Cesar
Link spre comentariu

Nu am urmarit cu atentie postarile lui sangerete dar cred ca diferentele dintre stiluri sunt mai mari decat asemanarile.... Este tot ce mai pot sa adaug ca sa imi sprijin pozitia.

Am sunat acum pe "izgonitul" Goodkat sa il intreb daca a lui este isprava cu aceasta clona dar mi-a zis ca nu e el, n-a mai intrat pe forum de o saptamana. Nu mai am indicii. Sper ca voi aveti mai multe.

Link spre comentariu

Cum sa nu fii mandru ?

sangerete+1.jpg

Adevaru' e ca si eu as fi mandru daca as fi sangele ce tasneste din jugulara unui porc si as fi asociat consant cu cheagurile de sange lipite de un tampon... Adica as fi pe masa tuturor tzaranilor si in 3.14zdele tuturor femeilor... Adica cireasa de pe rraahhaatt, ce mai.

Editat de Roger Moore
Link spre comentariu

Gata bah, serios acum. Am o intrebare pentru crestini : ateul devine el ca-i ateu prin vointa proprie sau se naste asa? La fel si cu crestinii, te nasti crestin sau devi crestin pentru ca asa vrei tu?

Da.

Ups, acum am vazut ca intrebarea era pentru crestini.

asadar, raspunsul nu se califica.

Bre Shobolane, ce te apuci sa-l anunti pe ingalat ca-i umflii mucii? Da-l in ma-sa.

Pai crezi ca daca ma intalnesc cu el, dupa ce mi-a facut nevasta curva si copilul bastard, o sa il pup?

Dar il las sa creada ca inca traieste fericit si poate sa bata campii cu voiosie, in continuare.

Hai sa mai destindem atmosfera:

D-zeu îl vede pe Sf. Petru cum se uita la tot felul de canale pe un super tv cu plasmă.

D-zeu: - Sf. Petre ce-i chestia asta?

Sf. Petru: - Ahh, chestia asta e un tv, tehnologia acum ne ajută foarte mult, putem privi omenirea, afla ultimele Âştiri, ne permite să economisim Âşi la capitolul îngeri, nu mai trebuie să-i tot trimitem să facă du-te vino între pământ Âşi ceruri cu Âştirile. Are Âşi telecomandă, apăsând pe butoanele astea poți schimba canalele, etc ...

D-zeu mirat, ia telecomanda în mână Âşi începe să facă zapping, la un moment dat pe un canal vede niÂşte oameni lucrand din greu într-o mină, prăfuți, plin de sudoare, striviți de utilaje, morți în explozii ...

D-zeu: - Sf. Petre ce se întâmplă cu aceÂşti oameni?

Sf. Petru: - Păi ce să se întâmple nu ai spus domnia ta: "În sudoarea fetei tale îți vei mânca pâinea ta, până te vei întoarce în pământul din care eÂşti luat; căci pământ eÂşti Âşi în pământ te vei întoarce". Oamenii aÂştia au luat porunca ta în serios Âşi îÂşi câÂştigă pâinea din greu cu sudoarea frunții.

D-zeu: - Vai, dar eu n-am spus să se întâmple lucrurile chiar aÂşa, eu mai mult am glumit, nu am crezut că se va ajunge la aÂşa lucruri teribile.

Dă pe alt canal, vede, negrii pe plantații, în plin soare Âşi căldură, trudind din greu, sudoarea Âşiroind de pe ei, unii leÂşinau, alții mureau muÂşcați de serpi, mâncați de animale, etc.

D-zeu mirat din nou: - Vai, eu chiar nu am crezut că se va ajunge la aÂşa ceva, eu mai mult am glumit, dar văd că treaba a devenit serioasă.

La un moment dat nimereÂşte pe un canal cu transmisia unei liturghii de la Vatican, unde arătau oameni stând pe scaune liniÂştiți, făr pic de sudoare, îmbrăcați în haine roÂşii frumos înpodobite cu filigran de aur, ascultând la unul în alb Âşi mai frumos împopoțonat.

D-zeu: - Dar cu ăÂştia ce se întâmplă?

Sf. Petru: - Ahh, ăÂştia sunt cei care au înțeles că tu doar ai glumit.

Link spre comentariu

Scurt si la obiect:

chiar ca "in a nutshell"

Is curios daca e vre-un credincios e capabil sa ia rational cele 10 puncte si sa incerce sa le dezbata cumva... inafara sa se lege de familia autorului si gusturile sexuale sau culinare ale lui... sau celor care sint de acord cu respectivele chestiuni.

Problemele au mai fost dezbatute pe aici si de fiecare data au fost folosite doar ca volanta pentru balacareli. Si ce mi se pare hilar e ca ei sint convinsi ca nu ei au inceput si oricum ei sint sfinti sau macar au justificarea in a fi... non-gentelmen (ca sa zic asa) pentru ca ei il apara pe mnezo.

La punctul cu "de ce nu se mai transforma maimutele in oameni?" eu am o alta intrebare ca raspuns... de ce nu mai vine mnezo pe pamint asa cum venea cu moise and stuff. Nu mai completeaza si el cartea aia... de doua mii de ani e cu: "to be continued..."

Editat de zaelu
Link spre comentariu

S-au cam aprins ateii pe-aici! Nu uitati ca in razboaie credinciosii au invins cu ajutorul lui Dumnezeu, de fiecare data.

Ia, auzi...!

Psalmul 26

1. Domnul este luminarea mea Âşi mântuirea mea; de cine mă voi teme?

2. Domnul este apărătorul vieții mele; de cine mă voi înfricoÂşa?

3. Când se vor apropia de mine cei ce îmi fac rău, ca să mănânce trupul meu;

4. Cei ce mă necăjesc Âşi vrăjmaÂşii mei, aceia au slăbit Âşi au căzut.

5. De s-ar rîndui împotriva mea oÂştire, nu se va înfricoÂşa inima mea.

6. De s-ar ridica împotriva mea război, eu în El nădăjduiesc.

7. Una am cerut de la Domnul, pe aceasta o voi căuta: să locuiesc în casa Domnului în toate zilele vieții mele,

8. Ca să văd frumusețea Domnului Âşi să cercetez locaÂşul Lui.

9. Că Domnul m-a ascuns în cortul Lui în ziua necazurilor mele; m-a acoperit în locul cel ascuns al cortului Lui;

10. Pe piatră m-a înălțat. ÂŞi acum iată, a înălțat capul meu peste vrăjmaÂşii mei.

11. Înconjurat-am Âşi am jertfit în cortul Lui jertfă de laudă. Îl voi lăuda Âşi voi cânta Domnului.

12. Auzi, Doamne, glasul meu cu care am strigat; miluieÂşte-mă Âşi mă ascultă.

13. Ăie a zis inima mea: Pe Domnul voi căuta. Te-a căutat fața mea; fața Ta, Doamne, voi căuta.

14. Să nu-ți întorci fața Ta de la mine Âşi să nu Te abați întru mânie de la robul Tău;

15. Ajutorul meu fii, să nu mă lepezi pe mine Âşi să nu mă laÂşi, Dumnezeule, Mântuitorul meu.

16. Că tatăl meu Âşi mama mea m-au părăsit, dar Domnul m-a luat.

17. Lege pune-mi mie, Doamne, în calea Ta Âşi mă îndreptează pe cărarea dreaptă, din pricina vrăjmaÂşilor mei.

18. Nu mă da pe mine pe mâna celor ce mă necăjesc, că s-au ridicat împotriva mea martori nedrepți Âşi nedreptatea a mințit sieÂşi.

19. Cred că voi vedea bunătățile Domnului, în pământul celor vii.

20. AÂşteaptă pe Domnul, îmbărbătează-te Âşi să se întărească inima ta Âşi aÂşteaptă pe Domnul.

@

Caesar, daca ai vreo problema, desi nu cred, anunta-ma! Atat! Eu pot sa-i gasesc si ii stiu deja pe cativa. Nu uita... Sunt Peter Aerts! Nu a aparut tibia si femurul care sa nu trosneasca la al meu low kick! :hurt:

Link spre comentariu

si inca o treaba faina...

http://ldolphin.org/popul.html

Orice crestin ar trebui sa isi puna intrebarea... cum de dumnezeu este atit de ineficient? Atit in planul lui "divin" cit si in actiunile pe care le intreprinde. Planul lui... Sa se "arate" ca fiind zeul zeilor unui popor de "vai steaua lor" ( me refer aici la faptul ca un popor de citeva sute de mii de oameni cel mult, care merge de colo cu caprele in desert este practic muci... dpv cultural evreii la vremea lu Moise ca si a lui isus erau... neica nimeni)... mnezo avea la indemana popoare mult mai numeroase cu ceva cultura mult mai bine pusa la punct (heck... eu i-as fi ales chiar pe egipteni... but maybe is just me) si cu posibilitati mult mai mari de promovare... se pare ca pe greci si romani i-a ales Zeus/Jupiter, pe Indieni Brahma, iar pe egipteni Ra. Mnezo... a ales niste luzari (ciuca batailor mind you) care abia ce isi incropisera un alfabet (ok... e tare treaba asta... alti mari mieji nu aveau nici atit... dacii :P ) si a caror cultura se rezuma la niste bazaconii absurde care cica erau chiar vorbele lu mnezo... deci nu se pun.

Intreaga incercare a lui mnezo de a "se demonstra" ce este in fata evreilor a fost un fiasco care a culminat cu uciderea lui isus... printishorul lui... of viata mea... (stim... intr-un maret plan de tip "Cinderella" dar un rateu jenant).

Cineva ar putea crede ca totusi planul cu crestinismul a dat roade... nu as zice... abia o treime (asa lejer ca sa nu ne tiganim) din populatia planetei este crestina... si asta dupa ce au pus mina pe par... ca de vorba buna ramineau ca evreii mu mielu in mina. Restu planetei... cu pixda ma-sii... Iar apoi, crestinii... numa "legea lui" nu o respecta... se vede vorba aia si pe aci pe thread cine umbla toata ziua cu pietre in buzunare.

In final... delasarea... frate... a scris de i-a venit rau cit au fost citiva babuini prin desert (200 milioane de oameni in vremea lu Isus toata omenirea nene din care 1-200 000 evrei... fix-pix)... a scris niste cacareze de metafore de toata jena ca sint mai ceva ca horoscopu... iar cind lumea a crescut de a ajuns la 6 miliarde de insi... cu probleme moderne complet diferite de problemele babalucilor de numarau cacarezele de oaie in desert... sula... nimic... nici o vorba frate. Mucles.

Exista super biserici nene... cu niste papistasi invesmintati mai ceva ca primadonele si imparatii... cu biserici cit casa poporului... vax... nu le zice nimic frate. Sa apara la Vatican nene sau la Constantinopol, sau in deal la mitropolie si sa zica... "Behold the Metratron... I am the voice of God! ...am venit cu inca citeva adaugiri la ce am zis pina acum ca sa fie mai in ton cu vremea..."

nimic... bazaie musca in rai frate.

Link spre comentariu

Vizitator sangerete

What percentage of the world has religious belief?

Best Answer - Chosen by Voters

84% of the people in the world believe in a religon.

this is the religon ranked by size

33% are christians

21% are Muslims

16% are nonreligous

14% are Hindus

6% are the many traditonal african religons

6% Chinese traditional religons

6% are Buddists

0.36% are sikism belivers

and the rest is other

Hope this helps.

Source(s):

http://www.adherents.com/Religions_By_Adherents.html

• 3 years ago

Link spre comentariu

si inca o treaba faina...

http://ldolphin.org/popul.html

Intreaga incercare a lui mnezo de a "se demonstra" ce este in fata evreilor a fost un fiasco care a culminat cu uciderea lui isus... printishorul lui... of viata mea... (stim... intr-un maret plan de tip "Cinderella" dar un rateu jenant).

Cineva ar putea crede ca totusi planul cu crestinismul a dat roade... nu as zice... abia o treime (asa lejer ca sa nu ne tiganim) din populatia planetei este crestina... si asta dupa ce au pus mina pe par... ca de vorba buna ramineau ca evreii mu mielu in mina. Restu planetei... cu pixda ma-sii... Iar apoi, crestinii... numa "legea lui" nu o respecta... se vede vorba aia si pe aci pe thread cine umbla toata ziua cu pietre in buzunare.

nimic... bazaie musca in rai frate.

Pai iti dai seama ca daca nu mai pacatuieste niciun crestin, ala a murit ca fraierul, degeaba, pe cruce?

Link spre comentariu

Caesar, daca ai vreo problema, desi nu cred, anunta-ma! Atat! Eu pot sa-i gasesc si ii stiu deja pe cativa. Nu uita... Sunt Peter Aerts! Nu a aparut tibia si femurul care sa nu trosneasca la al meu low kick! :hurt:

Singerete... gata cu iubirea? Ai de capu tau bai crestinosule... te rid curcile din rai. Esti o rusine pentru zeul ala al tau . I aminte ce iti zic... io ma sterg la coor cu mnezo... si cu fecioara aia a lui... si cu toti sfintii... si cu toate minciunile papistasilor de orice religie, dar eu... eu, sint mai crestin decit tine. Tu esti nimic. Doar un frustrat incapabil sa respecte 'legea lu mnezo" care crede ca daca "bate" doi trei atei isi spala pacatele. DPV crestin esti zero barat. Si stii asta, ca de aia ai inghitit in sec acum.

Pe cine stii tu bai? Tie jena sa zici in fata "vin Joi si va bat pe toti"? O dai cotita? Crestineste adica... pleaca ba odata de pe threadul asta ca oricum nu te intereseaza si doar faci scandal.

Ia uite unde era frate marele bataus a lu isus...

Mars ba si vezi-ti de viata ta si lasa clonarea pe seama altora. Poate ca ar trebui sa mai treci pe la biserica totusi... macar pe la duhovnicu lu Cesar, sa iti zica despre tine. Poate intelegi odata ca mnezo nu are nevoie de tine ca nu are ce face cu o asa persoana.

Link spre comentariu

Vizitator sangerete

:D ce-i micutule? iar te-ai inflamat? te-a muscat predatorul? heheh

poti sa injuri tu ce zei vrei in incercarile tale penibile de a ma jigni, numai ca, dupa cum am mai precizat, nu ma consider vreun mare credincios.

in mod sigur nu sunt ateu (ce va mai place cum suna..." - tu ce esti? -eu? pai eu sunt ateu frate....").

faci unele confuzii de termeni, tu si ceilalti inflamati de aici, asta este starea voastra: confuza.

in rest, toate bune si frumoase :ok:

P.S. de la tine oricum nu asteptam vreo poza cu prietena.... cu o asemenea motocicleta... deh...:unsure:

Editat de sangerete
Link spre comentariu

@Singeretendo

Puiule... vezi ca te-ai logat si delogat de ai incurcat nickurile si te cam dai de gol... e bine ca macar nu te-ai disculpat ;).

Si ca sa iti dau o tema de gindire pe restul vietii... cind cineva zice: mnezo e o timpenie si fecioara maria aia e o aberatie nu incearca sa jigneasca pe nimeni... ci doar face constatare fata de o idee aberanta. Cind tu raspunzi cu injurii la familia aluia... atunci aia e o jignire si arata ce caracter ai.

Editat de zaelu
Link spre comentariu

Vizitator sangerete
Ce fain e netul asta... toata lumea e teribila. Nu inteleg unde sunt Vandamii astia pe strada, serios. Putze verzi.

au fugit toti in noua zeelanda sa stea impreuna cu ceilalti duri de pe la puscarii.... :rolleyes:

...sunt multe lucruri pe care nu le intelegi....:D

Link spre comentariu

Gata crestine, scoti sabia? Banuiesc ca din mila crestina...wacko.gif

Link spre comentariu

Pai Zaule, e evident ca nu mai exista sfinti si miracole de o buna bucata incoace, pentru ca lumea s-a curvit si dumnezo a intors spatele omenirii!

Papa e mana in mana cu pedofilii, biserica e corupta si scopul ei sunt banii, oamenii lucreaza impotriva poruncilor lui Cristos, valorile crestine nu mai sunt luate in seama nici de cel mai habotnic credincios! Mandria, agresivitatea si ochiul dracului ocupa viata credinciosilor.

Popii canta pe bani, portul simplu si modest care garanta intrarea in "regatul Ceresc" a fost inlocuit cu hainele de aur si coroanele trufiei. Iar turma? Oile tale doamne, musca si scuipa ca niste caini turbati. Afacerile cu sangele si carnea lui Cristos ridica etaje noi caselor parohiale, iar mila crestina si ajutorul fata de saraci e facut din trufie si orgoliu doar.

Toti asteapta cu nerabdare sa ajunga in rai pentru ca iti canta numele , dar intre timp isi vand poponeata pentru ochiul dracului. Cu gura sunt toti mai sfinti decat Teresa dar de facut toti fara exceptie fac mai ne-crestin decat cel mai invrajbit anticrist.

Si chiar ei recunosc: sunt nevretnici de mila ta si precum le-ai aratat de atatea ori, trebuie pedepsiti groaznic!

Uite ca la asta nu m-am gindit... popii sint ca lautarii :crack:

Cit despre recunoasterea aia... e fatarnicie vezi de treaba... cind spun asta in sinea lor simt cum l-au induiosat pe mnezo... dar ei stiu ca daca mnezo e asa jmecher cum cred ei... stie ca sint fatarnici... de unde frustrarea... si ura fata de cei care nu dau doi bani pe bazaconia aia si isi vad linistiti de viata lor aparent cu aceasi "grija" din partea lu mnezo. Invidie... invidia pe atei si infideli care sint in fix aceleasi gratii. in loc sa inteleaga ca nu exista gratiile... ei inteleg ca sint "nebagati mai in seama"... de unde ura. La fel ca si Cain. Deh... urmasii lui nu? Abel a murit. :)

Link spre comentariu

Nu e nici o problema, cred ca ne putem toti intelege chiar daca nu suntem de acord si cred ca doar in pace putem avea si dispute si cel mai bine, tot in pace trebuie sa ne si rugam :peace:

Link spre comentariu

Propun o intalnire cu toata lumea de pe forumul asta, iesim la un suc, vorbim despre dumnezeu, ne injuram de toti mortii si sfintii, ne scoatem ochii, il cricificam pe sangerete si plecam acasa.

ontopic pentru atei:

Probabil ca multi ati auzit de pariul lui Pascal care spune ca exista 4 situatii in ceea ce priveste relatia om-dumnezeu:

1) Dumnezeu nu exista, iar eu aleg sa traiesc ca un crestin autentic.

Ce se intampla? Nu pierd nimic important, caci duc o viata demna, frumoasa, linistita, armonioasa, echilibrata, sanatoasa, ferita de excese, ma implinesc in familie, profesional si sufletesc, iar la sfarsit mor cu sentimentul ca am facut ceva frumos in viata, nu am trait degeaba.

2) Dumnezeu nu exista, iar eu aleg sa traiesc cum vreau. Risc sa alunec pe panta exceselor, sa fac greseli care ma vor urmari toata viata, sa imi dezechilibrez viata traind fara frane (de exemplu, nimic nu ma mai opreste de la a ma culca cu vecina de peste drum, caci legea nu condamna asta, iar daca Dumnezeu nu exista de ce nu mi-as permite o placere? insa dupa placere urmeaza suferinta: afla sotia, copiii, divortez, vecina mi-a daruit boli venerice, Sida, etc, ajung un alcoolic si ma ia dracu)

3) Dumnezeu exista, iar eu traiesc ca un crestin autentic.

Intru in relatie cu Creatorul meu, ma deschid mereu spre alte si alte trepte de cunoastere, mi se ofera vesnicia in dar, accept, rodesc semintele talentelor pe care le posed, ma pun in slujba umanitatii, ma desavarsesc stand in comuniune cu Demiurgul, acced la infinit desi sunt o faptura finita, urc pe scara eternitatii spre valorile absolute...

4) Dumnezeu exista, iar eu aleg sa traiesc in afara Lui.

Daca nu stau in legatura permanenta cu El, risc sa ma plafonez, sa stagnez, sau chiar sa decad, sa comit acte de care imi va fi rusine in eternitate, le voi regreta fierbinte, caci nimic nu e mai chinuitor decat regretul ca ai trait prost singura viata care ti-a fost oferita.

Daca analizam cele 4 posibilitati de mai sus, vedem ca in cazul in care Dumnezeu nu exista, nu pierd nimic daca cred, ci castig multe, in schimb pierd viata daca traiesc aiurea, iar daca Dumnezeu exista pierd totul daca traiesc infamant si castig totul daca am pariat corect si am trait frumos.

Care posibilitate vi se pare mai tentanta?

Sau cum intreaba "Un activist al suferintei" in cartea omonima a lui Ion Baiesu, recte activistul de partid pe colegul sau care s-a calugarit:

"Ce te-a apucat, (cuvant jignitor)? Daca Dumnezeu nu exista, nu ti-ai irosit viata pe care puteai sa o traiesti in placeri?"

Iar colegul calugarit raspunde:

"Dar daca Dumnezeu exista, pe unde scoatem camasa?"

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic