Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

Cica un copil de evreu ca sa se duca la scoala trebuia sa treaca pe langa o biserica catolica..

Intr-o zi, venind el asa de la scoala, il iau colegii si-l imping in biserica..

Acolo popa sho pe el, il arunca cu capu in lighean, zice repede o liturghie si-l boteaza pe copilul evreu si-apoi il lasa sa plece.. Ajunge asta acasa se duce la ta-su:

- Tata, azi m-au dus colegii la biserica si m-au botezat, acum sunt crestin :|

- Futu-te-n nas de nenorocit, ne-ai tradat, rusine sa-ti fie, piei din ochii mei!!

Si-l ia la suturi prin casa pana il scoate afara. Copilul suparat, se duce la bunica-su:

- Azi m-au impins colegii in biserica catolica si m-au botezat, acu sunt crstin :|

- Fir-ai tu a dracu de nenorocit, iesi afaraaaa!! Si se pune mosu sa-i traga cu toiagu pe spate..

Copilul iese plangand si mergand pe drum isi zice in minte: "Nici n-am 2 ore de cand sunt crestin si ma si oropsesc evreii!! "

copyright de la popa din Brno - mi l-a zis la o nunta la un pahar de vin :D

:grinbandit:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ete ceva inteesant apropo de discutia de mai demult despre realitate in general si de "realitate moralei" in particular...

daca la culori o ardem atit de trendy... ne mai miram ca morala isi schimba culoarea sub ochii cheacanailor crescatori de cabre din biblie?

http://topdocumentaryfilms.com/do-you-see-what-i-see/

http://thepiratebay.org/torrent/6592694

subtitrare doar in ingrish am gasit in torentul asta:

http://extratorrent.com/torrent_download/2483965/BBC.Horizon.2011.2012.S48E01.Do.You.See.What.I.See.x264.aac.mp4.720p.subtitles-aularon.torrent

ori selectati doar sub-ul la download ori luat torentu ala... daca e nevoie evident.

Link spre comentariu

Mangusta, atuncea sigur sti ceva istoria artei si sti cum si-au batut joc de artistii care le-au ridicat bisericile si le-au umplut de singurele lucruri cu adevarat spirituale (exceptand muzica) aflate acolo. S-au folosit de imaginea si atmosfera creata pentru de a creea aparenta divinului ca sa-si transmita mesajul jegos ... fas! Si nu au pierdut nici o ocazie sa demonstreze cat de putin ii durea in coor de spiritualitatea adevarata si "lucruri inalte" bagandu-si poola in adevaratii oameni de spirit, si nu de putine ori omorandu-i cu putina tortura drept garnitura...

dar asta nu-i impiedica sa guite textele astea peste tot si prin gura tuturor sclavilor lor... hiene - ca bine zici, definitie exacta

daca mai aud odata cuvantul spiritualitate din gura unui popa il scuip in gura

Si acum isi bat joc popii de artisti, tre sa fii foarte tare in gura si dur cand te tocmesti cu ei, altfel risti sa muncesti ca sclavu pe 2 parale. Si sa iti dau asa cateva exemple de preturi sa iti faci o idee cam ce bani invart popii. Am lucrat la o biserica in Tulcea, destul de mare (2000mp de suprafata pictabila) candelabrul a fost 20 de mii de euro, mozaicul de la intrare, reprezentand hramul vreo 3-4 mii de euro, iar pictura vreo 200 de mii de euro. O alta biserica din Drumul Taberei ( in spatele parcului) tot asa maricica, cu incalzire in pardoseala de marmura, sistem audio profi, popii aveau microfoane cum au prezentatorii tv, mozaicurile din fata (ca au fost mai multe, ca are vreo 3 hramuri) cred a fost vreo 10mii de euro si asa mai departe. Si sa-i fi vazut cum se fastaceau si se plangeau ca n-au bani, si trageau de timp ca nu vroiau sa-l plateasca pe pictor (dar ei aveau banii), telefoane, masini, case, invarteli. La Slobozia casa popii era mai mare decat biserica, la Tulcea popa se imbata seara in subsolul bisericii si dupa aia mai batea pe cate un boschetar, banii din cutia milei ii strangea in fiecare seara si ne lua noua suc, bere sau inghetata :)) si multe alte povesti !

Editat de mangusta
Link spre comentariu

Pai asa cum e evident, popii e si ei oameni.

Numa prostalaii cred ca popii au ceva sfant in ei, sau daca le zici asta ei zic, nu ca eu nu cred in popi, cred in mnezo cel adevarat. Pai daca si cei care il reprezinta sunt niste bieti pacatosi amarati, pana la urma cum se impune acest mnezo pe pamant? Asa?

Daca si pe popi ii doare in pla de el, de ce nu-i "concediaza" mnezo, de ce nu-i trazneste? Ca e bun, nu? :D

Daca mnezo ar avea poola i-ai suge-o ?

Cel putin o data pe zi :grinbandit:

Link spre comentariu

Vizitator PopaCosmin

@mangusta

"la Tulcea popa se imbata seara in subsolul bisericii si dupa aia mai batea pe cate un boschetar, banii din cutia milei ii strangea in fiecare seara si ne lua noua suc, bere sau inghetata :)) si multe alte povesti ! "

Daca ti se pare normal ceea ce a facut, nu inteleg de ce te deranjeze gesturile lui.

Daca NU ti se par normale gesturile lui, trebuia sa informezi autoritatile statului.

QED

@Belbody

"Numa prostalaii cred ca popii au ceva sfant in ei"

Nici nu-ti imaginezi ce adevar ai spus.

Iar referitor la franturile postate de tine, exprima perfect "realitatea ateista".

Cate un pic din cosmologie, cate putin din biologie, si un drob de mecanica cuantica dupa gust si gata credinta in superioritatea omului nou prin stiinta.

Bineinteles rationala. :crack:

Putin Johnny Cash pentru credinciodii atei :blbl:

Editat de PopaCosmin
Link spre comentariu

@mangusta

"la Tulcea popa se imbata seara in subsolul bisericii si dupa aia mai batea pe cate un boschetar, banii din cutia milei ii strangea in fiecare seara si ne lua noua suc, bere sau inghetata :)) si multe alte povesti ! "

Daca ti se pare normal ceea ce a facut, nu inteleg de ce te deranjeze gesturile lui.

Daca NU ti se par normale gesturile lui, trebuia sa informezi autoritatile statului.

:crack: Ce sa fac sa informez autoritatile??? N-am mai auzit o gluma asa buna de ceva vreme! Si ce crezi ca faceau?? Veneau si da deau un "Sarumana parinte! Cum merge treaba?"

Daca ar merge treaba in felul asta, majoritatea popilor nu mai erau unde sunt acum ;).

Asta e ce am vazut eu, dar ce povesti am auzit de pe la prieteni, gen: (la tara) vine o babuta "Parinte pot sa vin sa ma spovedesc?" si popa (namila de 200 kile) : "Daca ma lasi sa-ti dau limbi te spovedesc! ". Cred ca nu exista biserica fara faze de astea!

Link spre comentariu

Vizitator PopaCosmin

:crack: Ce sa fac sa informez autoritatile??? N-am mai auzit o gluma asa buna de ceva vreme! Si ce crezi ca faceau?? Veneau si da deau un "Sarumana parinte! Cum merge treaba?"

Daca ar merge treaba in felul asta, majoritatea popilor nu mai erau unde sunt acum ;).

Asta e ce am vazut eu, dar ce povesti am auzit de pe la prieteni, gen: (la tara) vine o babuta "Parinte pot sa vin sa ma spovedesc?" si popa (namila de 200 kile) : "Daca ma lasi sa-ti dau limbi te spovedesc! ". Cred ca nu exista biserica fara faze de astea!

Stiu si eu foarte bine ce spui, eu vroiam doar sa accentuez ca sunt identici cu oameni in jurul carora traiesc.

Insa mi se par amuzante remarcile ateilor "dezamagiti" cand plnga lipsa de sfintenie a popilor :laugh:

Link spre comentariu

Pai e normal sa fie dezamgaiti, e normal sa fii dezamagit cand seful politiei fura, cand doctorul omoara sau cand judecatorul lasa liberi hoti si criminali.

Faza e ca in toata religia asta e mare falsitate, macar daca oamenii care cica cred in ea ar respecta-o, dar toti isi baga poola in ea si "invataturile" ei!

Editat de mangusta
Link spre comentariu

Vizitator PopaCosmin

Pai e normal sa fie dezamgaiti, e normal sa fii dezamagit cand seful politiei fura, cand doctorul omoara sau cand judecatorul lasa liberi hoti si criminali.

Si cum l-ai pus in post cum se apuca si el sa fure :P dar dehh, sa ne ofticam ca vecinu fura mai mult ca noi.

Cam la asta se rezuma moralitatea ateista: aia sunt rai si lipsiti de moralitate pentru ca fura, noi suntem buni si morali pentru ca nu furam iar cand ajung si ei in posturile de conducere, moralitatea le "evolueaza" astfel incat furatul devina moral chiar necesar.

Faza e ca in toata religia asta e mare falsitate, macar daca oamenii care cica cred in ea ar respecta-o, dar toti isi baga poola in ea si "invataturile" ei!

Asa e omul egoist.

Link spre comentariu

Ce spun eu si ce intelegi tu, eu vorbeam de generalitati.

In general omul este dezamagit de cei care nu isi iau in serios slujba, n-am impartit pe nimeni in nici o tabara!!! Daca tu nu esti dezamagit de ei , problema ta!

Link spre comentariu

@DKWraith2Anen

"Pina la urma, fiecare crede in ce-i convine lui mai mult, sau ii ofera cele mai bune scuze."

Asta e smecheria, "ateul de rit nou" afirma ca el nu crede, el se bazeaza doar pe ratiune si dovezi stiintifice. Insa in realitate are si el credintele lui pe care le considera "fapte" - de aici si umorul situatiei.

Ateul "de rit nou" ajunge sa nu mai creada in propovaduirile bisericii, si ajunge in tabara cealalta, unde explicatiile sunt mai de bun simt.

Link spre comentariu

Vizitator PopaCosmin

@DKWraith2Anen

Fiecare e liber sa creada in ce vrea, doar traim intr-o lume libera.

Insa cand vine un credincios la tine si iti spune ca ratiunea e pentru retardati iar tot ce conteaza e iratiunea ... nu-i asa ca te bufneste rasul?

Asa sunt "ateii de rit nou", insa pe dos.

Doua exemple extreme care denota ignoranta, ceea ce e amuzant. Si Vadim cand apare la televizor starneste rasul, cred ca asta e o trasatura a extremismului.

Editat de PopaCosmin
Link spre comentariu

@DKWraith2Anen

Fiecare e liber sa creada in ce vrea, doar traim intr-o lume libera.

Insa cand vine un credincios la tine si iti spune ca ratiunea e pentru retardati iar tot ce conteaza e iratiunea ... nu-i asa ca te bufneste rasul?

Asa sunt "ateii de rit nou", insa pe dos.

Doua exemple extreme care denota ignoranta, ceea ce e amuzant. Si Vadim cand apare la televizor starneste rasul, cred ca asta e o trasatura a extremismului.

Poti sa crezi in fenomene paranormale si sa nu crezi in dumnezeu, cam asta era ideea.

Sau poti sa bagi mina la 380 fiind convins ca dumnezeu te va proteja, in aceeasi tema...

Link spre comentariu

Vizitator PopaCosmin

@maverick08

Daca vrei sa generalizezi un caz particular, inteleg e dreptul tau.

Nu stiu cum a fost ora de religie pentru tine, insa la mine a fost ora libera in care ne jucam: fotbal, miuta, leapsa, pitita, lapte gros, peretel, bataie cu cornete ...etc. asta e, "unii n-are noroc"

@DKWraith2Anen

A crede nu se limitieaza doar la "dumnezeu".

Poti sa crezi in extraterestrii (desi nu i-a fazut nimeni, mai toti credem ca exista).

Poti sa crezi in evolutie (desi nu e demonstrabila in totalitate)

Sau poti sa crezi ca exista iubirea (desi nimeni nu o poate cantari, credem in ea) ... vreau sa spun ca irationalul face parte din viata noastra.

Partea amuzanta e cand auzi un ateu ca el nu crede in irational (desi il foloseste), pe sistemul:

Catelus cu parul cret,

Fura rata din cotet.

El se jura ca nu fura

Si l-am prins cu rata-n gura

Si cu ou-n buzunar

:crack: :crack: :crack:

Link spre comentariu

@maverick08

Daca vrei sa generalizezi un caz particular, inteleg e dreptul tau.

Nu stiu cum a fost ora de religie pentru tine, insa la mine a fost ora libera in care ne jucam: fotbal, miuta, leapsa, pitita, lapte gros, peretel, bataie cu cornete ...etc. asta e, "unii n-are noroc"

:crack: :crack: :crack: :crack:

cazu tau nu e bun... nu-l generaliza.... ia-l pe al meu.

Link spre comentariu

Vizitator PopaCosmin

@DKWraith2Anen

Daca ai fi mai explicit as putea sa-ti raspund mai bine, generalizarile nu fac bine.

Desi cred ca inteleg unde vrei sa bati, pot sa-ti spun ca "totul e relativ" in stiinta. In timp ce ateul scoate "pisica" cu mecanica cuantica ca sa explice lumea (cei mai multi apleaca capul cand aud de MC ca in fata lui dumnezeu), in realitate desi "ecuatia matematica" e confirmata, exista nenumarate interpretari ale acestei ecuatii ... iar in "The Grand Design" s-a ales una din ele, poate e cea buna poate nu.

Insa unii vor sa creada in ea ca fiind Adevarul, iar asta e o forma de credinta.

@zaelu

Nenea, nenea eu vorbesc despre mine ;) (sau vrei sa vorbesc despre cei 87% din populatia romaniei care vor religia in scoala?)

Poti sa ne impartasesti si tu experienta ta scoalara, daca ai fost maltratat la ora de religie poate faceti un grup de suport :rolleyes:

LE.

funny funny funny :lol:

Editat de PopaCosmin
Link spre comentariu

Zaelule, lasand retardatii si boulenii care inca rumega din intelepciunea rurala, faza aia cu perceptia culorii e mai importanta decat pare la prima impresie. Daca informatia a priori ( categorisirea si numirea culorilor) influienteaza - chiar si marginal- perceptia, asta ridica niste semne de intrebare si deschide niste portite destul de interesante in analiza epistemologie umane si chiar mai departe.

Nu influenteaza perceptia ci schimba catalogul. E ca un sistem de part numbers care se incruciseaza, manufacturer cu wholesaler cu retailer cu enduser si recycler. Au aceeasi marfa sub nas, fiecare ii zice altfel si pentru fiecare are o alta ultilitate si scop final.

Cum are Zaelu fixu cu memele, il am eu cu conventiile (care stau la baza memelor), ce pacat ca n-am timp sa scriu o carte :grinbandit:

Link spre comentariu

De fapt perceptia culorii este influentata de limbaj.Aia din trib cica au acelasi cuvant pentru verde si albastru.

Eu cred ca diseara o sa beau o bere.Bazat pe faptul ca am bere in frigider si faptul ca am mai baut bere si inainte.

Eu cred maine o sa ma plimb cu motocicleta.

Eu cred in extraterestrii deaorece Universul e ffffffffffffffffffff imens si exista o posibilitate mare ca oamenii sa nu fie singura inteligenta.

Deci @Popa Cosmin hai sa nu ne mai luam de forma ci sa ne luam mai mult de continut si inteles.

http://dwindlinginunbelief.blogspot.com/2006/08/who-has-killed-more-satan-or-god.html

Aveti rabdare pana la sfarsit :laugh:

Itzic vroia neaparat sa il intalneasca pe Papa. Si ii tot scria el, ii scria, Papa nimic, nu ii acorda atentie. Si trec asa 30 de ani, pana cand intr-o zi, Papa face o vizita in Israel. Toate bune si frumoase, se intalneste Papa cu Primul-Ministru, discuta, pun la cale, etc. La un moment dat, Primul-Minstru zice:

- Excelenta Voastra, inainte de a pleca, as avea o rugaminte!

- Te ascult, spuse Papa

- Stiti, avem aici in Israel pe unul Itzic, de 30 de ani va scrie in fiecare zi o scrisoare, va roaga sa-l primiti in audienta si de fiecare data l-ati refuzat. In spiritul cresitinatatii, n-ati vrea, daca tot sunteti aici, sa-l primiti, sa vedeti ce vrea, e pacat, de 30 de ani vrea sa va vorbeasca, va rog eu frumos, doar 5 minute!

- Bine, bine, zice Papa, sa vina la mine! Vine Itzic, saruta mana Papei si-i zice:

- Stiti, eu de 30 de ani vreau sa va intalnesc, am o problema si as vrea sa ma ajutati.

- Spune Itzic!

- Stiti, eu am un restaurant. Mare, frumos, mancare buna, bautura buna, ieftin, toata lumea vine sa manance la mine.

- Bravo Itzic, esti un spirit intreprinzator!

- Da, dar eu am restaurantul de la tatal meu

- Foarte frumos, ai preluat afacerea, ai dezvoltat-o...

- Da, dar tatal meu il avea de la tatal lui

- Bine Itzic, inteleg, a fost o afacere in familie, ati muncit din greu...

- Da, dar tatal tatalui meu il avea de la tatal lui

- Itzic, am inteles, comertul este o trasatura a familiei, foarte frumos!

- Da, dar si tatal tatalui tatalui meu il avea de la tatal lui...

- Itzic, ma exasperezi, nu inteleg, unde vrei sa ma duci, pe vremea lui Hristos?

- Exact, vedeti, ati inteles, e vorba despre Cina Cea de Taina... a ramas neplatita...

Link spre comentariu

Acvila, aia e clar de la inceput ca schimba catalogarea si modalitatea de clasificare. Faza interesanta e modularea perceptiei dupa noua "taxonomie". Marginal, dar experimentele arata ca schimbarea exista. Iar daca analizezi rezultatele, clar, informatia a priori (noua categorisire) influienteaza informatia pragmatic dobandita - perceptia vizuala.

Inteleg convectiile si memele, bunghesc unde vrei sa ajungi cu alaturarea celor doua, dar nu vad aici, la acest experiment relevanta.

Daca te gandesti si la chinezii care nu pot pronunta "r, ratusca, ramurica" ai sa vezi relevanta imediat. Un om care se naste in intuneric si e scos la 20 de ani prima oara afara e orb, unul care a fost tinut in pat la fel 20 de ani de la nastere nu se va putea tine pe picioare. Organismul se adapteaza, poate citesc si cei care ii dau inaine cu "evolutia e o parere", si nu se incarca cu chestii inutile, vezi verde si albastru la namibieni.

Se zice ca amerindienii nu vedeau corabiile spaniole ancorate in larg desi erau in raza lor vizuala, ochiul lor le vedea dar mintea le stergea din peisaj (singurii care erau in stare sa le vada erau samanii care aveau desigur alt intelect). Cu experimentul asta se verifica aceasta afirmatie. Receptorii sunt acolo dar sinapsele lipsesc, nu fac parte din conventie deci nu exista. E foarte aplicabil chiar si la acest topic, oricate argumente logice ai incarca pe subiect, unora o sa le sara mereu acul la placa la aceeasi replica.

Link spre comentariu

Vizitator PopaCosmin

@Dan_06

Din moment ce NU crezi in ea, nu inteleg, cu ce te afecteaza "basmele bibliei"?

Daca ratiunea ta se bazeaza pe bloguri, pot si eu sa-ti vin cu astfel de argumente din blogosfera. Blogosfera nu e decat o extensie a forumului, cata inteligenta si integritate gasesti pe forumul asta, atata gasesti si pe bloguri. :laugh:

Eu daca nu credeam, zau daca imi pasa vreun moment de ceea ce spune biblia. Imi vedeam de "credinta mea" si incercam sa ma descopar mai bine prin ea. ;)

Insa cum "cainele moare de drum lung", tot asa ateul nu poate intelege ca pe langa continut exista si un context. Iar din cauza asta nu va intelege niciodata cum sta treaba cu religia, cel putin pana nu va intelege si contextul.

Ia vezi, poti intelege melodia asta fara sa intelegi contextul?

Si acum sa revenim la ratiunea vorbelor pe care le-ati rostit pe topicul asta.

"Crestinii sunt retardati pentru ca ei "cred" in ceva care nu e demonstrabil."

Ateul cand crede in ceva nedemonstrabil, cum e? :crack:

Pana la urma problema nu e "a crede VS. a nu crede" ci e "credinta mea e mai buna decat credinta ta".

Prima afirmatie e ridicola si amuzanta, pe cand a doua e fireasca pentru un om.

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic