vrajitorul din oz Postat August 17, 2012 Share Postat August 17, 2012 Ghici cine face mai multa stiinta . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat August 17, 2012 Share Postat August 17, 2012 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Penetru Postat August 17, 2012 Share Postat August 17, 2012 Ghici cine face mai multa stiinta . Stiu,U.S.A. Iar mama proÂştilor tot acolo locuieÂşte. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vrajitorul din oz Postat August 17, 2012 Share Postat August 17, 2012 De toate pentru toti. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Falkenberg Postat August 17, 2012 Share Postat August 17, 2012 (editat) Aveti grija unde cantati in USSR: Pussy Riot band members sentenced to two years Editat August 17, 2012 de Falkenberg Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Roger Moore Postat August 20, 2012 Autor Share Postat August 20, 2012 Reprezentantii Bisericii nu cred ca ritualul botezului, in sine, poate sa fie fatal pentru bebelusii care sunt crestinati. Medicii sunt insa de alta parere. Primitiv... Uneori am impresia ca tara asta inca nu a iesit din epoca de piatra. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat August 21, 2012 Share Postat August 21, 2012 opaaaa... Rogerica, ce faci vere? clickui iar? on topic "Parintii au plecat spre biserica cu speranta ca vor pastra cea mai frumoasa amintire de inceput de viata pentru pruncul lor, momentul crestinarii." heh... toti se indreapta spre biserica crezind si dregind si cind colo... ce sa vezi? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Budd Postat August 21, 2012 Share Postat August 21, 2012 Io imi amintesc vivid prima crestinare (pentru ca au mai urmat multe dupa aia). Soarele era de-o sulita pe cer si ma ca casem in scutece (d-alea de carpa care putzeau cand le spalai). Am fost schimbat de nasa (pe care nu am mai vazut-o de atunci decat cand mergeam sa fur pepeni si caise) si imbaiat de un domn in rochie cu strasuri. Foarte reconfortanta experienta avand in vedere ca afara era canicula. Apoi am adormit. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vlad.tepes Postat August 21, 2012 Share Postat August 21, 2012 erai beat? si mie mi se intampla sa adorm vara dupa ce ard o baie in mare & cateva beri si ma simt ca in rai! da' nu's domni de-aia cu rochii pe langa mine in astfel de momente Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Budd Postat August 21, 2012 Share Postat August 21, 2012 Se prea poate. Aia in rochii cu strasuri au obiceiul sa-ti dea cu vin pe gingii folosing degetul jegos pe post de pai. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Roger Moore Postat August 21, 2012 Autor Share Postat August 21, 2012 Salut Zaelule. Da, mai clickuiesc si eu ca sa nu uit cum se face. Eu credeam ca in general cea mai frumoasa amintire de inceput de viata pentru pruncul lor este nasterea... Dar nah, unora le place jazzul. Chestia asta cu crestinarea e cel putin dubioasa, e un fel de spalatorie pentru copii, dar foarte scumpa. "Doriti pachetul VIP, cu ulei sfintit, muzica si binecuvantare?". Cred ca preotul ala din reportajul protv i-a facut si interiorul... OK, lasand glumele sinistre la o parte, ma intreb ce simte un parinte cand isi vede copilul luat de un picior si scufundat intr-un cazan metalic plin cu apa de catre un popa imbujorat care canta despre zei... Oare simte mandrie? Nici un pic de frica? Eu cred ca m-as gandi numai la sacrificii umane, ca in vremurile bune ale religiei. Si parintii aia acum se roaga ca sa le lumineze zeul lor mintea ca sa poata intelege ce s-a intamplat... Trist, patetic. Preotul ala trebuie inchis pentru omor din neglijenta, iar parintii pentru complicitate. Zau asa.I-au adus preotului ala propriul copil pana in fata altarului, si au zis "ia-l si scufunda-l". Nu e si vina lor intr-o buna masura? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat August 21, 2012 Share Postat August 21, 2012 Preotul ala trebuie inchis pentru omor din neglijenta, iar parintii pentru complicitate. Zau asa.I-au adus preotului ala propriul copil pana in fata altarului, si au zis "ia-l si scufunda-l". Nu e si vina lor intr-o buna masura? Inteleg de ce exagerezi, dar intai trebuie sa fie incriminata aceasta practica. Pana atunci vor fi destui hoti si naivi de pe urma carora sa profite... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Roger Moore Postat August 21, 2012 Autor Share Postat August 21, 2012 Inteleg de ce exagerezi, dar intai trebuie sa fie incriminata aceasta practica. Pana atunci vor fi destui hoti si naivi de pe urma carora sa profite... Intr-adevar, exagerez cu buna stiinta, dar ideea ramane in picioare. La un moment dat va trebui insa sa se traga o linie, si sa se zica "gata, pana aici". Sunt multe practici religioase, ritualuri bisericesti, primitive, care ar trebui scoase in afara legii, nu doar botezul. Si nu doar in bisericile ortodoxe. Impartasania (partea aia cu bagatul linguritei din gura in gura la toti enoriasii), circumcizia la evrei si nu numai, autoflagelarea pe la sudamericani, si sa nu mai vorbim ca prin tarile arabe inca se mai practica omoratul pacatosilor (pacatoaselor in special - de ce oare?) cu pietre. Dar nu, nimeni nu vrea sa calce pe bataturi credinciosii si veniturile neimpozabile ale lacaselor de cult, afacerile de miliarde sunt pazite de oammeni bine pusi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat August 22, 2012 Share Postat August 22, 2012 E la fel ca si cu industria tutunului. Chiar daca implica un risc, el este acceptat cu buna stiinta de practicanti. Eu nu sunt deloc convins ca ar trebui scoase in afara legii, atat timp cat vorbim despre adulti. Cu nou nascutii/copiii e cu totul altceva... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat August 22, 2012 Share Postat August 22, 2012 "motivele pentru care nu cred in divinitati" Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vrajitorul din oz Postat August 22, 2012 Share Postat August 22, 2012 Bai uite ca eu nu-s de acord cu interzicerile astea. Poti sa pui o limita de virsta la botez daca vrei sa-l faci mai putin riscant, 3 luni sa zicem, dar sint satul de propunerile astea de interzicere a tot ce e cit de putin riscant. Miine poimiine iti interzice cineva motocicleta ca e mai periculoasa ca botezul, sau poate biccicletele la copiii? patinele, schiul, rolele, traversatul strazii, joaca? Sint sigur ca se ineaca mai multi copii in mare decit in cazan, poate ar trebui sa nu mergi la plaja pina la 18 ani? bagam limita de viteza 30kmh pe autsotrada? Viata asta e o balanta intre siguranta si libertate, inteleg ca daca o practica e foarte periculoasa statistic vorbind sa fie interzisa dar sa interzicem ceva cum moare unu la un milion e absurd. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adiere de vant Postat August 23, 2012 Share Postat August 23, 2012 Intr-adevar, exagerez cu buna stiinta, dar ideea ramane in picioare. La un moment dat va trebui insa sa se traga o linie, si sa se zica "gata, pana aici". Sunt multe practici religioase, ritualuri bisericesti, primitive, care ar trebui scoase in afara legii, nu doar botezul. Si nu doar in bisericile ortodoxe. Impartasania (partea aia cu bagatul linguritei din gura in gura la toti enoriasii), circumcizia la evrei si nu numai, autoflagelarea pe la sudamericani, si sa nu mai vorbim ca prin tarile arabe inca se mai practica omoratul pacatosilor (pacatoaselor in special - de ce oare?) cu pietre. Dar nu, nimeni nu vrea sa calce pe bataturi credinciosii si veniturile neimpozabile ale lacaselor de cult, afacerile de miliarde sunt pazite de oammeni bine pusi. parintii pot sa ceara sa se faca botezul prin stropire, nu prin scufundare. tot botez se cheama si nu e nici un risc:) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Falkenberg Postat August 23, 2012 Share Postat August 23, 2012 Preotul ala trebuie inchis pentru omor din neglijenta, iar parintii pentru complicitate. Zau asa.I-au adus preotului ala propriul copil pana in fata altarului, si au zis "ia-l si scufunda-l". Nu e si vina lor intr-o buna masura? http://www.huffingtonpost.com/2012/08/22/german-rabbi-david-goldberg-circumcision-criminal-charges_n_1822222.html Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat August 24, 2012 Share Postat August 24, 2012 http://www.huffingtonpost.com/2012/08/22/german-rabbi-david-goldberg-circumcision-criminal-charges_n_1822222.html aia cu crucea rabatabila e criminala OK, lasand glumele sinistre la o parte, ma intreb ce simte un parinte cand isi vede copilul luat de un picior si scufundat intr-un cazan metalic plin cu apa de catre un popa imbujorat care canta despre zei... Oare simte mandrie? Nici un pic de frica? cazanu e de argint... una din cele mai "down right" escrocherii religioase probata probabila la absolut orice ora dupa care poti sa il scuipi in fata pe inaltu prealat mincinos scabros cu incantatiile lui care "purifica/sanctifica" apa. Cit despre sentimentele parintesti... am vazut unele chestii de-a dreptu halucinante... "exteriorizate" ca sentimente vizavi de treaba asta. Absurdul din expresia "pastravi si canapele" e nimic pe linga ele... dar... o sa iti povestesc altadata . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat August 24, 2012 Share Postat August 24, 2012 Nu sunt toate din argint. Am vazut de curand unul de cupru, cred ca peste saptamana fierb rachiu astia, la subsol. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vladvlad Postat August 26, 2012 Share Postat August 26, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=QnTjrkk-wWU totusi nu se pot nega asemenea aparitii/minuni asta primavara cand am cojit un ou de pasti, pe vopseaua ramasa pe albus mi-a aparut imaginea lui...Arsinel!!! o fi de bine??? esti paranoic rau de tot ?? pai tu il decojesti ma? se mananca cu tot cu coaja! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jean_Taxi Postat August 26, 2012 Share Postat August 26, 2012 Eu sunt ateu. Nu am fost intotdeauna asa. Cand m-am nascut, nu am stiut nimic despre lumea in care imi incepeam viata. Cand am inceput sa imi organizez primele mele ganduri rationale, si am inceput apoi sa si vorbesc, am inceput sa intreb: ce e aia? de ce se intampla asa? cum functioneaza asta? Am primit raspunsuri din partea adultilor, de cele mai multe ori mult prea simplificate, pentru a putea sa le diger, si desigur, multe cu tenta religioasa. O buna parte din intrebarile mele primeau raspunsul "ca asa a vrut Doamne-Doamne". Si credeam. Pentru ca atat stiam, doar ce mi se spunea. Povestea asta e atat de comuna, incat nu pot spune ca e povestea mea. E povestea majoritatii romanilor. O vezi peste tot, in aproape fiecare familie, fiecare vacanta la bunici cu deplaseara obligatorie la slujba de duminica. Orice copil e expus la educatia religioasa. Si este ok. Este ok atata timp cat nu se merge prea departe. Un parinte nu vrea sa isi vada copilul indoctrinat de o secta de care, atunci cand va creste mare, copilul nu ar vrea sa apartina, si totusi lasa sa se intample asta, pentru ca nu poate ramane subiectiv. El a crescut in umbra dogmei religioase, si i se pare normal sa isi creasca la fel copilul. Parintii mei m-au invatat sa ma rog, sa merg la biserica, sa citesc biblia, sa port cruce la gat si icoana pe perete. Dar ce s-ar fi intamplat daca eu invatam din alte surse sa citesc coranul, si sa urmez invataturile islamului? Ar fi fost dezamagiti, ceea ce e putin spus... As fi fost renegat de parinti, de bunici, de cercul social in care traiam. Trebuie tinut cont de faptul ca un copil asimileaza informatiile fara a le pune la indoiala veridicitatea, pentru ca nu are inca o baza de date vasta, astfel incat sa poata trage singur concluzii. Vrei sa ai un copil inteligent, care sa se descurce cand va ajunge la varsta maturitatii? Vrei sa poata urma o scoala buna? Vrei sa obtina o diploma de studii superioare? Un doctorat poate? Nu ii nega accesul la informatie. Lasa-l sa invete despre religie, oricare ar fi ea, lasa-l sa invete despre stiinte, tot ce poate inmagazina, filosofie, literatura... Dar nu ii impune sa apuce o singura cale de la bun inceput, atata timp cat nu e capabil inca sa filtreze toate informatiile, sa ajunga sa descopere propriul adevar. Familia mea e una religioasa, insa departe de fanaticism. Au fost mai... indulgenti cu scaparile mele in afara "caii lui Dumnezeu", asa ca am putut sa imi pun intrebari si sa caut raspunsuri, sa dau glas indoielilor ce le aveam in minte de mult timp, dar imi era prea frica sau jena sa mi le exprim. "Varsta ratiunii" este un concept foarte vag. Stii cu aproximare cand incepti sa o atingi, dar nu ajungi sa fii acolo niciodata. Descoperi in mod constant aspecte noi ale lumii , aspecte noi ale tale. Dupa ce, pentru mine, raspunsul a venit puternic, socant chiar, ca Dumnezeu nu exista, a urmat perioada de reacomodare cu realitatea inconjuratoare. Un sentiment de usurare, un sentiment de suguranta, de incredere in fortele proprii, un imbold de a-mi lua viata de coarne si de a struni-o in directia in care imi doresc sa se indrepte. Eram stapan pe propriul destin, nu eram doar o marioneta fara minte, un pion lipsit de vointa intr-un joc pe care nu il intelegeam, parte infima dintr-un "plan divin". Insa, ceea ce a urmat nu a mai fost atat de placut. Am realizat imensitatea puterii cu care biserica manipuleaza totul in jurul ei, pentru a mentine constanta autoritatea dictatoriala asupra populatiei, amestecul ei nejustificat in problemele de stat, in viata noastra sociala, economica si politica. Abia acum, facand un pas inapoi puteam vedea imaginea de ansamblu, piesele de pe tabla de joc, ca sa zic asa. E foarte neplacut. E un sentiment inrudit cu ura. Dar nu e ura. E tristete, frustrare, speranta, razvratire, compasiune, suparare, intelegere... Toate la un loc. Respect credinciosii. Pentru ca respect oamenii. Respect dreptul lor de a gandi cum vor, respect dreptul lor de a adera la o factiune, de orice tip. Tot ce vreau e acelasi respect in schimb. Repet, VREAU asta, mi-o doresc. Nu o cer, nu o impun. Nu ma cred mai bun, nu ma vad superior. Ma vad...altfel. Pentru mine, institutia bisericii reprezinta o problema, nu credinciosii. Ateii, agnosticii si credinciosii se inteleg foarte bine intre ei. Iesi din casa, te plimbi prin parc, te duci la benzinarie, la restaurant, la un film, cumperi o paine, si pana ajungi acasa ai interactionat deja cu oameni apartinand mai multor religii, rase si sexe. Habar nu ai ce inclinatie religioasa are interlocutorul tau, de cele mai multe ori. Nu stii, nu iti pasa, si nu te deranjeaza. Dar cand Biserica intra in ecuatie, totul se schimba. Biserica trage o linie, ii blameaza pe "pagani", "infideli", ii condamna la o eternitate de suferinta (fie ea si inchipuita), ii indeamna pe enoriasi sa ii converteasca pe necredinciosi, si sa se separe de cei ce refuza convertirea. Totul in timp ce influenta institutiei creste, visteriile se umfla, tronurile se rastoarna, conducatori de stat sunt schimbati in functie de apartenenta religioasa, si cresterea sau scaderea natalitatii este controlata in functie de procentul de familii credincioase din tarile respective. (Cine mai citeste altceva decat "cu cine se mai trage de par Zavoranca" stie despre situatia bolnavilor de SIDA din Africa, si interzicerea prezervativelor de catre Vatican). Deja am scris prea mult. Mai las si pe altii sa isi dea cu parerea, si o sa revin. Topicul asta sper sa vina cu ceva nou, sa nu fie inchis de admini, sa nu ne muscam de jugulare. Fiecare e binevenit, liber sa isi expuna parerile, convingerile. O singura rugaminte am. Sa o faca cu calm si respect fata de interlocutori. Pentru unii e mai greu, dar nu imposibil. Sunt de acord cu ceea ce scrii, dar nu confunda religia cu Dumnezeu.., Isus nu a scris nimic cat timp a stat pe acest Pamant!Biblia este scrisa de oameni. Iubirea este Biserica sufletului oricarui om iubitor de Dumnezeu. Nu exista ateu. Ca sa fii ateu trebuie sa te renegi pe sine, ceea ce este imposibil. Ca sa ma rog Lui, nu sunt obligat sa intru intr-o biserica, nu imi trebuie , musai, intermediari. Personal, ma simt iubit de El, chiar daca sunt constient ca nu merit acest lucru. Neintelese sunt caile Lui si mai ales ceea ce gandeste! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Budd Postat August 26, 2012 Share Postat August 26, 2012 Nu exista ateu. Ete ca cat. Uita-te la tine pana cand ai fost introdus in tainele linsului de oase in biserica. Sau vrei sa zici ca te-ai nascut crestin, este? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jean_Taxi Postat August 26, 2012 Share Postat August 26, 2012 Ete ca cat. Uita-te la tine pana cand ai fost introdus in tainele linsului de oase in biserica. Sau vrei sa zici ca te-ai nascut crestin, este? Asta ai inteles din postul meu anterior.., Doamne, ai grija de sufletul celor saraci cu duhul.., ca tare sarac esti cu el, budd!. Pace tie! Detest si imi este mila de oamenii care se duc la 'lins oase', cum spui tu.., nu-i judec, poate nivelul disperarii lor este mult mai mare decat al meu. Daca m-am nascut crestin?!, nu m-am gandit la asta.., dar sigur nu m-am nascut (cuvant urat)...! Tu? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat August 26, 2012 Share Postat August 26, 2012 (editat) Sunt de acord cu ceea ce scrii, dar nu confunda religia cu Dumnezeu.., Isus nu a scris nimic cat timp a stat pe acest Pamant!Biblia este scrisa de oameni. Iubirea este Biserica sufletului oricarui om iubitor de Dumnezeu. Nu exista ateu. Ca sa fii ateu trebuie sa te renegi pe sine, ceea ce este imposibil. Ca sa ma rog Lui, nu sunt obligat sa intru intr-o biserica, nu imi trebuie , musai, intermediari. Personal, ma simt iubit de El, chiar daca sunt constient ca nu merit acest lucru. Neintelese sunt caile Lui si mai ales ceea ce gandeste! Isus a fost scris, nu a scris. Nu exista fara biblie, e doar un personaj dupa orice criterii obiective. In afara paginilor religiei nu exista nicio alta atestare a lui. Nu ai cum sa faci aceasta disociere. N-ai decat sa sa crezi intr-un creator al universului sau o forta carmuitoare, fara sa o asociezi unei religii anume. Dar altceva nu vei stii despre "El". Isus insa, este un personaj specific, o creatie a religiei crestine. O personificare a unei doctrine precisa. Ca sa fii ateu trebuie doar sa ramai cinstit cu tine insuti, pana la capat. Nu e nicidecum imposibil, dupa cum poti sa observi fara niciun efort. Editat August 26, 2012 de 9fingers Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate