Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

si daca s-a spus ca aici de fapt n-ar fi dialog, am gasit intimplator o chestie spunsa de Orwell, care se potriveste:

What can you do against the lunatic who is more intelligent than yourself, who gives your arguments a fair hearing and then simply persists in his lunacy?

Editat de CalinD
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Eu spun sa renunti in a prezenta ORICE argumente lui Cesar. Da inapoi threadul ca sa vezi ca metamorfoza de care vorbesti s-a petrecut demult. Omul e un troll cand vine vorba de subiectul in cauza din motive evidente. Flexx.

Faptul ca esti semianalfabet dar iti place sa scoti din tine termeni de care ai auzit pe peron cand asteptai regiotransul nu inseamna ca ai atins fondul. La tine e invers.

Faptul ca esti prost se vede din faptul ca ma faci semianalfabet.

Fenomenul asta abiogeneza e atat de complicat incat nu a fost nevoie sa citesc decat 3 randuri ca sa-i inteleg esenta si sa-l accept ca varianta.

Am zis eu ca paici sunteti multi care stapaniti termenii dar cam atat, cel putin tu cazi in penibil de fiecare data.

Veneai cu un filmulet cat de simplu se face o tentatita de meduza in laborator si insemna ca s-au dus zilele lui dumnezeu. Pai daca atat de simplu apar meduze in laborator de ce poola mea nu e oceanul plin de tentative dastea in urma evolutiei ?

Editat de viosss
Link spre comentariu

Cesar, cred ca trebuie sa detaliez.

- dumnezeu - crezi in el? (nu e important acum ce inseamna "crezi")

- biserica - te duci la biserica?

- biblie (vechiul si noul testament) - crezi ce scrie in ele? comple sau nu? daca le crezi incomplet, in ce procent?

- spovedanie, impartasanie, rugaciune, penitenta? - le practici si mai ales cum greseste (daca e cazul) un om care se considera crestin dar nu le practica?

- existenta eterna - crezi ca toti avem suflet si ca exista etern?

- rai, iad - sint definite concret pt. tine sau e doar ceva "foarte misto" si "foarte nasolo"? daca crezi in existenta eterna, crezi ca o sa ajungi in rai sau iad? poti sa explici de ce crezi ca ai ajunge in rai sau iad? daca crezi ca ajungi in iad, te sperie ideea? poti sa traiesti cu ea?

- dumnezeu antropomorf sau incomprehensibil - crezi ca are vointa, porunceste, se razbuna si eventual arata a om?

Da!

Da!

Da! Sunt lucruri de discutat. E greu de facut un procentaj. Sunt mai degraba lucruri pe care nu le pot cuprinde. E greu sa zic ce mai cred cand raman uimit.

O sa trebuiasca sa ma laud. Da, le fac dar sunt un lenes, un puturos si un ... pacatos sinistru. Nu prea are cum sa se considere. Daca e botezat e crestin. Cine-s eu sa zic despre altul ca greseste? :)

Toti avem suflet si sufletul e nemuritor.

Omului ii e fagaduita Imparatia Cerului. Numai sa vrea si el asta. Adica asta e de bine :) Iar iadul e lipsa dragostei lui Dumnezeu. Adica naspa. Daca mor acum ma ia dracu... serios vb. pt ca nu-s vrednic, am scris mai sus cum ma vad. Nu e o idee prea usor de inghitit...

Are vointa, porunceste. De razbunat nu cred asta. Dumnezeul crestin este Iubirea Suprema. Nu pot sa zic cum "arata" Dumnezeu :)

Link spre comentariu

Fenomenul asta abiogeneza e atat de complicat incat nu a fost nevoie sa citesc decat 3 randuri ca sa-i inteleg esenta si sa-l accept ca varianta.

Esti sigur ca nu vorbim de ambiogeneza? :wink: Explica in linii mari asa cum faci in gara, tutulor.

Veneai cu un filmulet cat de simplu se face o tentatita de meduza in laborator si insemna ca s-au dus zilele lui dumnezeu. Pai daca atat de simplu apar meduze in laborator de ce poola mea nu e oceanul plin de tentative dastea in urma evolutiei ?

Aiurea. Nici macar nu se dorea o demonstratie ca mnezo asta al tau exista sau nu. Vorbeam de concept, literatura pentru ca stim toti ca nu exista. Daca ai fi cercetat filmul ai fi vazut ca meduza de celofan avea in componenta celule vii prelevate de la soareci. Interesant ar fi fost sa aflam cum fac respectivii ca sa tina celulele alea in viata. Ambiogenezule. Oceanul nu e plin de tentative d-astea bai ambiogenezule pentru ca n-o sa traiesti tu atat amar de timp ca sa iei notite pe marginea evolutiei.

Link spre comentariu

trebuie sa recunosc o treaba.

daca exista un Dumnezeu care are asa o putere incit daca vrea muschii lui muta sarcina din electron in neutron, dar in acelasi timp aduce a om, mi se pare fucked up tare de tot treaba si sincer mi-ar placea sa nu fie asa. adica as avea senzatia ca noi, "copiii lui" sintem de fapt niste fraieri care ne-am luat-o urit de tot si nici n-am avut vreo sansa vreodata. e ca si cum as baga gindaci intr-o cutie si m-as mira cum se agita fara sens, iar dupa o vreme as zice gata baietii si i-as praji cu bricheta. dupa care m-as umfla in pene si mi-as zice, frate, da' omnipotent is.

mi-ar aduce aminte de entitatea Q din Star Trek, un tip cu puteri supraomenesti da' frustrat rau de tot, care e dependent de atentie.

Editat de CalinD
Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Cand ma uit la religie devin ateu.

Cand ma uit la ambiogeneza si evolutie si le pun in balanta cu complexitatea vietii, incep sa devin agnostic.

Desi, ca si fenomene ambiogeneza si evolutia pana la un nivel sunt reale, imi este aproape imposibil sa imaginez o evolutie catre organisme atat de performante.

Omul este cea mai complexa masinarie cunoscuta, care inglobeaza miliarde de alte masinarii care la randul lor inglobeaza miliarde de alte masinarii interconecate care toate indeplinesc functii cu scopuri clar stabilite.

Daca voi puteti sa acceptati ca intamplarea poate naste masinarii care inglobeaza in design (hardware si software) mai multa inteligenta decat in toate creierele si calculatoarele din lume, eu nu pot.

Tineti cont de faptul ca stiinta descopera in ficare zi ca viata e mai complexa decat o credeam ieri, si nu invers.

[Mai complexa dar in acelasi timp din ce in ce mai usor de inteles, si de descris. Complexitatea explica.... din ce in ce mai intim.]

Vioss, vad ca de sute de pagini nu ai evoluat deloc. dar asta nu este un argument ca sute de milioane de ani, miliarde de ani de evolutie nu pot avea rezultate remarcabile.

Daca nu poti intelege cum "intamplarea naste"......inca nu ai inteles procesele elementare. Nu intamplarea naste, ci e doar o sursa de variatie, selectia naste (duce la) adaptare. Selectia fiind rezultatul competitiei. Iar competitia creste in complexitate o data cu aparitia unor forme de adaptare din ce in ce mai eficiente...postive feedback loop.

Daca pana si un proces atat de banal ca scurgerea apei sub actiunea gravitatiei, naste formatiuni ordonate incredibil de complexe, unele dintre ele avand nevoie de cele mai sofisticate matematici pt a fi descrise (fractal geometry). Tu te mai indoiesti de actiunea pe care o poate avea competitia intre si in interiorul populatiilor/speciilor, in contextul unui habitat in continua schimbare?

Link spre comentariu

mi-ar aduce aminte de entitatea Q din Star Trek, un tip cu puteri supraomenesti da' frustrat rau de tot, care e dependent de atentie.

Q din Start Trek este bazat pe modelul de mnezo din vechiul testament.

Link spre comentariu

Esti sigur ca nu vorbim de ambiogeneza? :wink: Explica in linii mari asa cum faci in gara, tutulor.

Aiurea. Nici macar nu se dorea o demonstratie ca mnezo asta al tau exista sau nu. Vorbeam de concept, literatura pentru ca stim toti ca nu exista. Daca ai fi cercetat filmul ai fi vazut ca meduza de celofan avea in componenta celule vii prelevate de la soareci. Interesant ar fi fost sa aflam cum fac respectivii ca sa tina celulele alea in viata. Ambiogenezule. Oceanul nu e plin de tentative d-astea bai ambiogenezule pentru ca n-o sa traiesti tu atat amar de timp ca sa iei notite pe marginea evolutiei.

Nu mai vorbi de conceptul de mnezo daca e literatura, si concetreaza-te pe celule ca sunt mai aprope de tine.

Daca iau o roata de la o masina si fac o roaba cu ea ti se pare mare isparava ?

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers
...Fii mai respectuos cu oamenii pe care nu-i cunosti, ca Jean, care nu ti-a facut nici un rau ca sa te dai pe langa el baban bengos boss baross. Ce zici, se poate sau cumva ti-a jignit inteligenta?

Inainte sa faci pe robin trolling hood sau zorro, invata sa observi.

Jean si-a admis lipsa unei educatii temeinice, ca un fel de scuza. Nu ced ca avea motive sa se simta insultat de exemplul meu. Mai mult de atat, el fiind destul de ofensiv in presupunerile pe care le face, nu cred ca avea nevoie de ajutorul lui kick-ass.

Cine tine la respect stie si cum sa il obtina.

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

Nu mai vorbi de conceptul de mnezo daca e literatura, si concetreaza-te pe celule ca sunt mai aprope de tine.

De ce? Pentru ca spui tu? Sufla-mi in trompeta si poate ma rezum doar la celule.

Daca iau o roata de la o masina si fac o roaba cu ea ti se pare mare isparava ?

Dar daca iei motorul de la masina si il pui pe o roaba? Sau daca stropesti cu benzina roaba si astepti sa are gradina? Eh?

Link spre comentariu

Vioss, vad ca de sute de pagini nu ai evoluat deloc. dar asta nu este un argument ca sute de milioane de ani, miliarde de ani de evolutie nu pot avea rezultate remarcabile.

Daca nu poti intelege cum "intamplarea naste"......inca nu ai inteles procesele elementare. Nu intamplarea naste, ci e doar o sursa de variatie, selectia naste (duce la) adaptare. Selectia fiind rezultatul competitiei. Iar competitia creste in complexitate o data cu aparitia unor forme de adaptare din ce in ce mai eficiente...postive feedback loop.

Daca pana si un proces atat de banal ca scurgerea apei sub actiunea gravitatiei, naste formatiuni ordonate incredibil de complexe, unele dintre ele avand nevoie de cele mai sofisticate matematici pt a fi descrise (fractal geometry). Tu te mai indoiesti de actiunea pe care o poate avea competitia intre si in interiorul populatiilor/speciilor, in contextul unui habitat in continua schimbare?

Competetitia nu duce neaparat la complexitate, pentru ca complexitatea nu este conditie pentru supravietuire.

Bacteriile si virusii traiesc bine mersi fara complexitatea mamiferelor.

Nu amesteca lucrurile pentru ca e gresit. Complexitatea geometrica si matematica e una, iar complexitatea fenomenelor chimice si fizice interconecate este alta.

Prima e mult mai usor de atins asa cum spui si tu, chiar sub actiunea apei. Cealalta nici in cele mai tari laboratoare si cu cele mai tari calucatoare nu atingi nici 1% din complexitatea omului.

Link spre comentariu

Q din Start Trek este bazat pe modelul de mnezo din vechiul testament.

TNG era plin de referinte si ironii.

da' ca veni vorba, de ce nu un al treilea testament? de ce nu zice the big guy, baieti, haideti ca de ultima data cind ne-am vazut face to face ati evoluat oleaca, aveti space shuttle, mecanica cuantica si Android. incepe sa fie obsolete testamentul v2.0, adica, uitati-va numai la limbaj, intelege cineva ceva din el? haideti ca va fac un 3.0, mai stabil, mai coerent, ilustrat, disponibil si pe DVD. de ce nu?

Link spre comentariu

Prima e mult mai usor de atins asa cum spui si tu, chiar sub actiunea apei. Cealalta nici in cele mai tari laboratoare si cu cele mai tari calucatoare nu atingi nici 1% din complexitatea omului.

Este ca nu ai auzit de clonare? Clonarea umana este 100% posibila. Din motive "morale" e interzisa. Bine, asta stim noi insa daca as avea ceva spioni prin laboratoarele unor guverne ... Tot ce ai nevoie este harta genomului. Scary shit, este? Nu va invata duminica la biserica de asta, este?

Editat de Budd
Link spre comentariu

De ce? Pentru ca spui tu? Sufla-mi in trompeta si poate ma rezum doar la celule.

Dar daca iei motorul de la masina si il pui pe o roaba? Sau daca stropesti cu benzina roaba si astepti sa are gradina? Eh?

Suflati-o singur. E posibil sa reusesti ca te vad ambitios.

Ori ca iei motorul ori o roata tot aia e. Umbli la ceva conceput de altul cu alte functii.Ca si studiu e bine, inveti din munca altuia.

Erai mult mai tare daca faceai meduza din apa, celofan si mamaliga ... inchideai topicul

Link spre comentariu

Daca pana si un proces atat de banal ca scurgerea apei sub actiunea gravitatiei, naste formatiuni ordonate incredibil de complexe, unele dintre ele avand nevoie de cele mai sofisticate matematici pt a fi descrise (fractal geometry).

unde mai pui ca the big guy n-a binevoit inca se ne lumineze asupra tainelor curgerii turbulente.

cred ca-n cer e un meeting periodic unde se hotaraste ce mistere sintem vrednici sa ne mai fie luminate. cred ca-i zice lui Sf. Petru, Petrica, fa-mi pina saptamina viitoare un raport sa vedem daca-s pregatiti sa-i mai scot oleaca din intuneric, da' sa fie gata pina joi la prinz, ca vineri am programate niste cataclisme pe la paginii din Asia. si vine Sf. Petru si zice boss, dupa studiul meu nu-s pregatiti nici pentru taina teleportarii, nici pentru taina leacului impotriva cancerului, nici macar taina ecuatiilor Navier-Stokes n-o merita. cine stie ce fel de arme de distrugere-n masa fac din ele. nu boss, fraierii stau si se uita la tite pe internet, nu merita.

Editat de CalinD
Link spre comentariu

Jean si-a admis lipsa unei educatii temeinice, ca un fel de scuza. Nu ced ca avea motive sa se simta insultat de exemplul meu. Mai mult de atat, el fiind destul de ofensiv in presupunerile pe care le face, nu cred ca avea nevoie de ajutorul lui kick-ass.

9fingers si Cezar.., subiectul de pe acest topic nu este Jean!. Admit ca am o educatie precara, faptul ca sunt taximetrist ma recomanda 'aprioric' (sic), dar sunt un tip tolerant cu slabiciunile mele si ale altora. Cineva spunea ca fiecare postare a mea este prilej de distractie pt voi.., ok, credeti ca asta e putin lucru?! :D . Acum sa trecem la subiect. Cineva de pe aici intreba daca credinciosii cred si in Dracul. Bah, la asta nu m-am gandit niciodata prea serios.., ma gandesc ca daca Dumnezeu se vrea a fi Binele Suprem, atunci Necuratul ar trebui sa existe si sa fie Raul Suprem. Mergand pe firul logicii, inseamna ca daca exista El, trebuie musai sa existe si cel Rau!. Nu imi place concluzia asta. Pt ca a mai spus cineva pe aici, cred ca Cesar, ca Iadul inseamna lipsa dragostei lui Dumnezeu, nasol sa fie asa!. Chiar nu m-am gandit vrodata ce poate sa insemne Iadul, pt ca nu cred in el. Pt mine, draga Calin, nu cred ca Dumnezeul la care ma rog este un tip razbunator caruia daca nu-i oferi umilinta te trimite la cazane. Se sune, ca umilinta e cea mai mare dintre virtutile unui crestin iar mandria opusu'. Asa cred si eu. Pt a fi umil necesita o anumita stare care se obtine printr-un ascetism crunt. cine reuseste acest lucru devine un iluminat, adica un sfant. Ce este un sfant., pt mine reprezinta un martir al credintei si atat. Nu cred ca oasele lui fac minuni sau ma scot pe mine dintr-o anumita problema daca le pup!. Hai sa nu mai discutam chestiunea la 'modul personal' si sa vorbim putin mai constructiv. Se poate?. ;)

Link spre comentariu

Putea sa fie el, putea sa fie altul.

Te dai lovit din nou. Acum n-are de ce sa se simta insultat desi recunosti ca ai facut-o. Bai sa fie! :D Macar fii elegant si daca ai jonglat cu jingniri, jongleaza si cu o scuza daca ai pretentii de dialog, domnu' de 9 ori respect :)

Putina empatie nu strica, daca se poate sa pui in aplicare conceptul.

Link spre comentariu

Ori ca iei motorul ori o roata tot aia e. Umbli la ceva conceput de altul cu alte functii.Ca si studiu e bine, inveti din munca altuia.

Erai mult mai tare daca faceai meduza din apa, celofan si mamaliga ... inchideai topicul

Vezi bai ambiogenezule de ce e bine sa lasi discutiile de peron pe peron? Daca meduza de celofan ar fi fost scopul final poate ca ai fi avut o bulina maron. Insa cand scopul este vindecarea bolilor de inima parca nu-ti vine sa te mai gandesti la roaba, este? Daca tu dai jos o roata de pe masina perfect functionala pentru a-ti face o roaba ca sa cari ceva vital pentru tine, ce nu poti cara altfel se cheama ca scopul este roaba? Ambiogenezule care esti tu.

Link spre comentariu

Jeane, ba iti da cu virgula ba nu-ti da. :grinbandit:

Ce-mi place cand credinciosii fac ei o mica analiza la ei in cap, realizeaza ca ii duce spre absurd, apoi alunga acel gand ca pe o musca care le bazaie in cafea si revin imediat la ale lor. Epic! :crack:

Cealalta nici in cele mai tari laboratoare si cu cele mai tari calucatoare nu atingi nici 1% din complexitatea omului.

Ia extrage tu aici din cap radacina cubica din 123.425. Ia sa vad ce complex si rapid esti.. :crack:

Link spre comentariu

Putea sa fie el, putea sa fie altul.

Te dai lovit din nou. Acum n-are de ce sa se simta insultat desi recunosti ca ai facut-o. Bai sa fie! :D Macar fii elegant si daca ai jonglat cu jingniri, jongleaza si cu o scuza daca ai pretentii de dialog, domnu' de 9 ori respect :)

Putina empatie nu strica, daca se poate sa pui in aplicare conceptul.

Divaghezi, koa. Demonstreaza ca mnezo ala al tau exista si ca te verifica zilnic.

Link spre comentariu

Este ca nu ai auzit de clonare? Clonarea umana este 100% posibila. Din motive "morale" e interzisa. Bine, asta stim noi insa daca as avea ceva spioni prin laboratoarele unor guverne ... Tot ce ai nevoie este harta genomului. Scary shit, este? Nu va invata duminica la biserica de asta, este?

Hai lasa-ma. !!!.. Clonare ?!!!? Extraordinar.!!!!

Ce-ti trebuie HARTA genomului ? Fa tu una mai simpla sa iasa un om fara toate organele, doar un pic de creier si poola. Da vezi sa faci doua, una cu piizda ca alfel s-a dus cu evolutia.

Avem softul, stim ce poate sa faca, usor usor incepem sa-l reparam si sa-l imbunatatim, dar nu l-am facut noi, si nici nu cred ca e rezultatul evolutiei. E prea complex.

Abia acum incepem sa observam ca fiecare linie de cod din program e functionala si nu gunoi asa cum se credea la inceput.

Link spre comentariu

Jeane, ba iti da cu virgula ba nu-ti da. :grinbandit:

Ce-mi place cand credinciosii fac ei o mica analiza la ei in cap, realizeaza ca ii duce spre absurd, apoi alunga acel gand ca pe o musca care le bazaie in cafea si revin imediat la ale lor. Epic! :crack:

ma repet, gindirea de tip religios apare in multe arii ale vietii, chiar si-n stiinta.

poti sa fii laureat al premiului Nobel si totusi sa faci blue screen cind te izbesti de anumite idei. e adevarat ca si ateismul poate sa devina o credinta-n sine, asa cum un om de stiinta poate sa moara cu idee gresita-n brate.

sa ne mai si ridem.

Werner Heisenberg [in Physics and Beyond, 1971] recollects a friendly conversation among young participants at the 1927 Solvay Conference, about Einstein and Planck's views on religion. Wolfgang Pauli, Heisenberg, and Dirac took part in it. Dirac's contribution was a poignant and clear criticism of the political manipulation of religion, that was much appreciated for its lucidity by Bohr, when Heisenberg reported it to him later. Among other things, Dirac said: "I cannot understand why we idle discussing religion. If we are honest – and as scientists honesty is our precise duty – we cannot help but admit that any religion is a pack of false statements, deprived of any real foundation. The very idea of God is a product of human imagination. [...] I do not recognize any religious myth, at least because they contradict one another. [...]" Heisenberg's view was tolerant. Pauli had kept silent, after some initial remarks. But when finally he was asked for his opinion, jokingly he said: "Well, I'd say that also our friend Dirac has got a religion and the first commandment of this religion is 'God does not exist and Paul Dirac is his prophet'". Everybody burst into laughter, including Dirac.

e vorba de Paul Dirac.

pt. cine nu stie cine e:

Paul Adrien Maurice Dirac, OM, FRS[2] ( /dɪˈræk/ di-RAK; 8 August 1902 – 20 October 1984) was an English theoretical physicist who made fundamental contributions to the early development of both quantum mechanics and quantum electrodynamics. He held the Lucasian Chair of Mathematics at the University of Cambridge, was a member of the Center for Theoretical Studies, University of Miami, and spent the last decade of his life at Florida State University.

Among other discoveries, he formulated the Dirac equation, which describes the behaviour of fermions, and predicted the existence of antimatter.

Dirac shared the Nobel Prize in Physics for 1933 with Erwin SchrĂśdinger, "for the discovery of new productive forms of atomic theory."

http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Dirac

Editat de CalinD
Link spre comentariu

Divaghezi, koa. Demonstreaza ca mnezo ala al tau exista si ca te verifica zilnic.

lasa-ma frate sa fumez linistit :D

Cum vrei ma sa demonstrez asta? In ce fel? Poate ai un fel al tau preferat si eu in felul ala o sa incerc :)

Link spre comentariu

Ce-ti trebuie HARTA genomului ? Fa tu una mai simpla sa iasa un om fara toate organele, doar un pic de creier si poola.

Da' ce, ai impresia ca nu se poate, sau cum ? :wink:

lasa-ma frate sa fumez linistit :D

Cum vrei ma sa demonstrez asta? In ce fel? Poate ai un fel al tau preferat si eu in felul ala o sa incerc :)

Sula, te tineam in priza ca o luasesi pe off.

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic