Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Vizitator 9fingers

:rolleyes: In cartulia aia Schrodinger deduce logic existenta ADN ului, tocmai in context evolutionist, inaintea oricaror indicii empirice.

Ce vroiai sa arati cu ea?

Schrodinger a fot un ateu "practicant".

Stiam eu ca e gratis pe internet: http://whatislife.stanford.edu/LoCo_files/What-is-Life.pdf

Pacat ca Viosss nu are rabadare sa parcurga asa ceva, in schimb recicleaza aceleasi tampenii de pe siteurile de IDioti...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mah, am avut o revelatie.., eu sunt Dumnezeul acestui topic, deoarece eu am 'reinsufletit' acest topic! :lol:

Lasa revelatiile, raspunde-mi la ce te-am intrebat in pagina 666.

Sau daca nu vrei, sa raspunda alti credinciosi.

Link spre comentariu

Nu sunt El.

Asa au crezut niste fraieri acu 2000 de ani despre unul cand delira ca e fiul nustiu-cui. Avea papagal si zicea pilde.

Nu sunt el, sunt doar mai inteligent decat media, nu e vina mea. Asta trebuie s-o spuna restu'. Cum ai zis, asa a venit si Jesus si a zis ca el e fiu' nu stiu cui. Ai inteles-o? :laugh:

Si as completa pt CalinD: sunt convins ca luata singura, doar Teorema lui Pitagora, are o mai mare importanta istorica si in dezvoltarea omenirii decat 50 de biblii la un loc. As putea plusa si as zice ca biblia a facut mai mult rau decat bine. Doar pentru ca i s-a acordat o mai mare atentie decat merita.

Poate. Poate Biblia a facut-o baiatu' ala care spunea ca tine, ca El e. Si poate Padre Padre nu e de acord cu ea. Take that! (si nu ma refer la formatie)

Link spre comentariu

Poate. Poate Biblia a facut-o baiatu' ala care spunea ca tine, ca El e. Si poate Padre Padre nu e de acord cu ea. Take that! (si nu ma refer la formatie)

Eu doar am zis ca-s mai inteligent decat media, nu am zis ca-s fiul nustiu cui, in cel mai rau caz o sa zic ca-s fiul lu' tata. :D

Asta trebuie s-o spuna restu'. Cum ai zis, asa a venit si Jesus si a zis ca el e fiu' nu stiu cui. Ai inteles-o?

Pai da, cand zic asta citez pe restu', altii, nu am zis eu. Nu intelege gresit, nu ma laud. E o realitate. :mellow:

Editat de Belbody
Link spre comentariu

Mah, un credincios ca tine ar trebui sa stie cine a "facut" (as fi zis "scris") biblia.

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Cred ca ai citit o cu totul alta... carte. E mult spus carte. Sunt doua prelegeri tinute la nu-stiu ce universitate. Dar de ce tii sa arati ca stii cand n-ai citit cartulia? bai... cum sa zic, mie mi-ar fi rusine ... adica n-am atata tupeu :D

...de aia i-am zis cartulie, nu carte. Si am citit-o acum multi, multi ani, am invocat-o cu cateva sute de pagini in urma.

Tie nu ti-e rusine nici sa furi de la bibioteca, ori sa faci niste presupuneri imediat dupa ce ii acuzi pe altii de acelasi lucru...

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

Tie nu ti-e rusine nici sa furi de la bibioteca, ori sa faci niste presupuneri imediat duap ce ii acuzi pe altii de acelasi lucru...

Pai eu n-am furat.... ca se dadea foc la carti. Adica le lua dracu. Deci am putut sa fur. (Daca nu pricepi poanta, fa in continuare pe prostu, multumesc pt intelegere)

Dar tu o cam arzi la vrajeala la misto si ne iei de fraieri. Pai e frumos? cateva sute de pagini in urma... adica anu trecut vorbeam si eu despre donwu E. S. dar nimeni, bai absolut nimeni n-a avut nesimtirea sa zica ca a citit si sa mai si dea link de pe net, chiar daca n-aveam deloc pareri convergente :D bai tu iti dai seama cat de penal esti? :D

Daca tu faci presupuneri pe care te bazezi la nivel de educatia lui Jean....mamam mama, imi imaginez ce harababura e in capul tau cand tre sa te apuci de lucruri mai grele :D

pa, te pupa tata! ;)

Editat de Cesar
Link spre comentariu

Mah, un credincios ca tine ar trebui sa stie cine a "facut" (as fi zis "scris") biblia.

Stiu, da' nu vreau sa spun! As spune ca nu conteaza. Pentru mine credinta nu se rezuma la a citi biblia, la fel si pentru un japonez, de exemplu. Daca stai sa cugeti despre persoana ta, a mea, a altuia, si o sa-ti dai seama cat de mic esti/suntem (aici e si pentru @bellbody) pentru lumea si civilizatia asta, o sa-ti dai seama ca nu esti chiar atat de destept/citit/ateu/si ce mai vrea muschiu' tau si ca toata discutia asta (despre ateism) nu duce nicaieri. Atunci te poti considera mai destept. :laugh:

Mai bine te apuci de un sport sau bei o bere sau faci orice altceva. :cheers:

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Acum are la fel de mult sens ceea ce (nu) ai spus mai sus. Poate te exprimi mai clar cu (si) mai multe emoticons.

Ai adus acea cartulie in discutie asa, degeaba, doar pt coperta?

Scrii aici la fel cum gandesti, fara sa spui nimic?

Stiu, da' nu vreau sa spun! As spune ca nu conteaza. Pentru mine credinta nu se rezuma la a citi biblia, la fel si pentru un japonez, de exemplu. Daca stai sa cugeti despre persoana ta, a mea, a altuia, si o sa-ti dai seama cat de mic esti/suntem (aici e si pentru @bellbody) pentru lumea si civilizatia asta, o sa-ti dai seama ca nu esti chiar atat de destept/citit/ateu/si ce mai vrea muschiu' tau si ca toata discutia asta (despre ateism) nu duce nicaieri. Atunci te poti considera mai destept. :laugh:

Discutia asta, ca si multe altele cu aceeasi tenta, nu duc nicaieri pt ...persoane ca Vioss. Dar sunt destui care afla macar atata lucru. Nu e putin sa vezi exact unde se blocheaza ceilalti, sa vezi cum le sunt servite raspunsurile corecte dar ei se zbat in aceeasi neputina si confuzie, refuzand sa avanseze (macar) dialogul.

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

De ce? Ti s-au terminat gloantele? Ba ce va place sa trimiteti oamenii acasa cand nu mai aveti argumente si orice cuvant pe care-l scoateti va baga in rahan mai adanc decat erati la inceputul conversatiei. Mno, nu mi-e sete si mi-e bine pe scaun asa ca mai stau un picut.

Link spre comentariu

@ inseamna "at" - adica il pui ca sa specifici i te adresezi aluia. Daca arunci numele cuiva prin trext nu tre sa pui @.

Sa revenim.

Pai si eu am exact aceeasi opinie, ca suntem exact niste furnici, niste pisati cu ochi in comparatie cu marimea universului microscopic si macroscopic.

Si tot eu cred ca "distanta" de la microscopic la macroscopic e infinita.

Asa ca, niste pisati cu ochi ca noi sa creada ca undeva in afara universului asta infinit exista o entitate care ne supravegheaza si judeca pe noi mi se pare complet infantil.

Despre mine am zis, citand pe altii (profesori, parinti, rezultate la examene, prieteni, cunostinte) ca sunt mai inteligent decat media. Dar mai inteligenti decat media sunt multi tare pe lumea asta.. asa ca nu ma simt deloc privilegiat sau special in vreun fel.

Pace.

Link spre comentariu

Bai, tu cand iesi cu prietenii la baut glumiti intre voi? :D Sau masurati cata vodca a pus ala in pahar si daca a dat restul la cent?

1-2-3 beri glumim

4-5-6 ne batem

6+ scoatem cutitul

nu-i problema de gluma, da' intr-o discutie, chiar daca e asa handicapata cum e, "e cum zici tu" mi se pare genu' de replica pe care ori o dai cind decizi sa te retragi si sa-ti vezi de-ale tale, ori n-o dai. adica mie nu-mi spune nimic, nu transmite informatie, nu lamureste nimic.

Dap. Sa inalt rugi fierbinti spre rezolvare. Oricum, am trecut cu bine de 666. Ne-am speriat degeaba.

sa stii ca Necuratul actioneaza cind nu te-astepti, asa e lucrarea lui.

Nu-i adevarat. In biblie sunt scrise niste aiureli care acum 1500 de ani hai sa zicem ca le mai credea cineva, in lumina descoperirilor stiintifice actuale e de porc sa mai zici ca ce e scris in biblie e adevarat. Nu mai zic de cat ma enerveaza cele 500000 de interpretari si pilde, vai ce destepti erau aia de le-au scris! Maxim!

Plm, e o culegere de scrieri, povesti cu talc si atat. Nu fac nici o diferenta dintre "danila prepeleac", "punguta cu doi bani", "povestea lenesului" si Biblie/Coran. Same shit.

stii ce ma enerveaza cel mai tare la biblie? limbajul, exprimarea, structura. pe scurt, forma. mi se pare ca daca insisti s-o citesti asa cum e ea de la mama ei (pentru ca poti sa citesti interpretari), are la un moment dat un efect halucinant. e ca si cu tehnicile alea de meditatie care te pun sa repeti un cuvint sau un sunet pina ti se goleste mintea. n-am acum in casa Biblie, dar am un Coran, e tot aia. uite un citat, l-am deschis la intimplare:

Acesta spuse: Sa ma fi urmat? Tu mi-ai nesocotit porunca.

El spuse: "O, fiu al mamei mele! Nu ma apuca nici de barba nici de cap. M-am temut ca imi vei spune: "Tu i-ai dezbinat pe fiii lui Israel si nu ai luat in seama cuvintul meu."

Moise spuse: "Ce ai de spus, Samiri?"

Acesta spuse "Eu am vazut ceea ce ei nu au vazut. Am luat o mina de tarina de pe urma trimisului si am aruncat-o. Asa mi-a dat ghes sufletul meu."

Moise spuse: "Pleaca! Si in viata iti este dat sa spui: "Nu ma atingeti! Si vei avea o intilnire pe care nu o vei incalca. Uita-te la dumnezeul tau caruia i te-ai inchinat, noi il vom arde si-i vom imprastia ramasitele in mare!"

nu ma lua nici de barba nici de cap! nu ma lua nici de barba nici de cap!!! daca as citi asa ceva citeva ore la rind cred ca m-as simti halucinat dupa. m-as ridica ametit de pe scaun si as vedea stelute in fata. adica, frate, eu trecut vreo 1400 de ani, oamenii nu mai vorbesc asa si nu au nevoie de pilde cu tarina, camile si capre. nu stiu, mi se pare ca functioneaza ca un drog.

si daca tot ziceam mai inainte de motanul meu, am gasit o poiezie:

Man is always turning to his God

He turns to him for this and for that

But it would make one hell of a lot more sense

If he turned to his ol' tom cat.

For an ol' tom cat, he is for real

He can even catch a mouse

You don't have to build a temple

He is content just to live in your house.

Now a cat never claims to be holier than thou

And he comes when you call him by name

He seeks no fame or fortune

And his purr shows him to be gentle and tame.

That can't be said for any of man's gods

For they never can be civilized or tamed

And it does no damn good to call on a god

For you only call his name in vain.

sa stii ca e o intreaga lista de activitati inutile (a se citi neproductive) care ar putea fi inlocuite cu altele mai folositoare, pe care probabil si tu le practici.

atit timp cit nu ne batem, nu ne amenintam, nu vad care-i durerea. atit timp cit oameni de stiinta importanti au manifestat preocupare pentru subiect, poate nu e cea mai stupida intreprindere.

ce rost au emisiunile de tipul procesul etapei, in care se despica-n 4 firul ore-n sir, ca daca dadeau gol in loc sa rateze, cistigau?

Editat de CalinD
Link spre comentariu

De ce? Ti s-au terminat gloantele? Ba ce va place sa trimiteti oamenii acasa cand nu mai aveti argumente si orice cuvant pe care-l scoateti va baga in rahan mai adanc decat erati la inceputul conversatiei. Mno, nu mi-e sete si mi-e bine pe scaun asa ca mai stau un picut.

Esti mai "criminal" decat mine, sa mor! :lol: Deci tu chiar crezi ca din 3 reply-uri pe net o sa schimbi credinta cuiva? Are you for real? Poti si bei si cand stai la calculator, dar daca nu ti-e sete e ok. Ti se va face mai tarziu.

Realizezi ca tu vrei sa convingi lumea de inexistenta cuiva? :laugh:

@ inseamna "at" - adica il pui ca sa specifici i te adresezi aluia. Daca arunci numele cuiva prin trext nu tre sa pui @.

Sa revenim.

A fost publicata in monitorul oficial? Bai oameni, ce aveti mai? @ inseamna si arond si arobase( in franceza). Eu l-am pus ca sa sara in ochi faptul ca m-am adresat si altcuiva. Ce zici, e o chestie desteapta?:))))

Pai si eu am exact aceeasi opinie, ca suntem exact niste furnici, niste pisati cu ochi in comparatie cu marimea universului microscopic si macroscopic.

Si tot eu cred ca "distanta" de la microscopic la macroscopic e infinita.

Asa ca, niste pisati cu ochi ca noi sa creada ca undeva in afara universului asta infinit exista o entitate care ne supravegheaza si judeca pe noi mi se pare complet infantil.

Despre mine am zis, citand pe altii (profesori, parinti, rezultate la examene, prieteni, cunostinte) ca sunt mai inteligent decat media. Dar mai inteligenti decat media sunt multi tare pe lumea asta.. asa ca nu ma simt deloc privilegiat sau special in vreun fel.

Pace.

Foarte bine. Incepi sa suni a om normal. In tine si in fortele tale crezi?

Pace...si prosperitate!

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

page 569:

a mai fost unu de 400+ si inca unu de 200+ pagini...

cind nu o sa mai fie nimic de spus nu o sa se mai spuna... ai venit si tu ca si altii sa dai ordine cine ce sa vorbeasca? :scratch:

stai framos si citeste daca vrei... daca nu... mai sint triscutii interesante pe aci pe forum.

Cu 100 pagini in urma exact aceleasi dicutii despre iad si prostia lui Vioss, sau confuzia altui crestin. La fel se mai trezea cineva care sa numere paginile de discutii inutile...

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

Esti mai "criminal" decat mine, sa mor! :lol: Deci tu chiar crezi ca din 3 reply-uri pe net o sa schimbi credinta cuiva? Are you for real? Poti si bei si cand stai la calculator, dar daca nu ti-e sete e ok. Ti se va face mai tarziu.

Nice try :crack: Eu, spre deosebire de tine, nu am zis absolut nimic pentru/contra. Metafora ta ma face sa ma basesc zgomotos, la fel de necesar ca si credinta de care o sa am nevoie mai tarziu.

Realizezi ca tu vrei sa convingi lumea de inexistenta cuiva? :laugh:

Vezi mai sus. Mi se rupe de credinta cuiva. Imi place circul in care jucati astia convinsi de X sau de Y.

Editat de Budd
Link spre comentariu

Incepi sa suni a om normal.

te superi daca te rog sa ma evaluezi si pe mine? par om ok, normal?

alte citate celebre (scoase din context):

Methinks sometimes I have no more wit than a Christian.

Shakespeare, Twelfth Night, Act 1, Scene 3, quoted from James A Haught, ed, 2000 Years of Disbelief

Link spre comentariu

te superi daca te rog sa ma evaluezi si pe mine? par om ok, normal?

alte citate celebre (scoase din context):

Methinks sometimes I have no more wit than a Christian.

Shakespeare, Twelfth Night, Act 1, Scene 3, quoted from James A Haught, ed, 2000 Years of Disbelief

Tu doar pari... :blbl:

@Budd: ai vrut sa spui "imi place sa joc in circul asta", nu?

Link spre comentariu

Mah, discutia asta nu se mai ridica nici macar la nivelul meu! :bounce: Acestea fiind spuse.., Jean va pupa pe cheliuta de 'rationalisti' si va ureaza discutii placute in continuarea.., vietii voastre de atei! eu ma retrag cu credinta nealterata.., ca o sa va vina si voua 'mintea' la cap! :friends: Ps Placerea a fost doar de partea voastra.., insa aveti grija, orice placere naste mai tarziu suferinta! Iar prin suferinta ajungeti la credinta.., :blbl: gata ca ma doare capul! :kick: adios! :wave:

Link spre comentariu

Mah, discutia asta nu se mai ridica nici macar la nivelul meu! :bounce: Acestea fiind spuse.., Jean va pupa pe cheliuta de 'rationalisti' si va ureaza discutii placute in continuarea.., vietii voastre de atei! eu ma retrag cu credinta nealterata.., ca o sa va vina si voua 'mintea' la cap! :friends: Ps Placerea a fost doar de partea voastra.., insa aveti grija, orice placere naste mai tarziu suferinta! Iar prin suferinta ajungeti la credinta.., :blbl: gata ca ma doare capul! :kick: adios! :wave:

super Jeane.

uite, asta e un alt mister. de ce simte credinciosul nevoia sa trinteasca tot timpul textul asta, "ca o sa va vina si voua 'mintea' la cap!". cind intru in biserica si ratez o cruce observ tot timpul niste babe cu 4 clase (care probabil cred ca nu pot exista pozitroni, pentru ca nu-i poti aduna intr-o galeata) cum se uita inspre mine cu priviri condescendente. "saracul baiat, n-a avut cine sa-i explice ca daca nu face cruce o sa fie prajit vesnic in cazanel cu smoala". de citeva ori le-am auzit si bombanind intre ele. da' ele-s superioare.

si faza cu placerea si suferinta?

omule, tu te-ai gindit vreodata ca exista oameni putred de bogati care mor ferici la 90 de ani, dupa ce-au pilotat toate supermasinile din lume, au f.utut toate supermodelele, si-au facut weekendurile la Burj Al Arab sau Las Vegas? si ca poate au murit la 90 in loc de 40 pentru ca au fost fii de seici si, cind s-au imbolnavit, au avut acces la tratament pe care un amarastean ca noi nu si l-ar fi permis si poate ar fi murit cu zile? de unde si pina unde ai scos-o tu ca omu' isi primeste pedeapsa, TOT ce-am vazut pina acum in jurul meu ma face sa cred ca "pedeapsa" e doar o manifestare a unor probabilitati. citeodata se intimpla, citeodata nu.

mai mult, daca tu scoti limba - dpdv crestinesc nici in gluma nu e ok - incercind sa maschezi printr-o gluma faptul ca-ti imaginezi ca o s-o belim (serios, sint convins ca gindesti asa), e fucked up. adica, esti crestin da' simti ca trebuie sa le-o dai oleaca necrestinilor. de ce citesti aici, de ce postezi, de ce nu esti autosuficient in credinta ta?

si inca nu mi-a raspuns nimeni la o intrebare care mie mi se pare esentiala.

ce facem cu musulmanii?

cu hindusii?

nu ma intereseaza ce-ati citit intr-o carte a cartilor, vreau sa stiu ce credeti voi despre astia, fara raspunsuri ambigui etc.

Editat de CalinD
Link spre comentariu

Vioss, esti dus rau cu pluta. Cu fiecare mesaj dovedesti pe langa o vasta ignoranta si o distorsionare a fiecarui concept despre care citesti. Jean macar nu se avanta in asemenea consideratii, dar tu nu ai nici jena.

Ce mai mare parte a genomului nu are niciun rol functional, sunt insertii de natura virala denaturate, (pseudo)gene care si-au pierdut demult rostul fiind denaturate incet de drift, duplicatii aleatoare, sevente repetitive....

....Sub 10% are un rol functional identificat + dedus, cam 65% a fost identificat ca junk (nefolositor/functional =! gunoi cum il traduci tu). Restul de vreo 25%, in mare parte o fi junk ramane de determinat.

Da de ce sa-mi fie jena domn profesor. ? Din greseli invata omul.

Dar tu ai jena cand sustii niste chestii fara sa te documentezi ?

Citeste mai jos si apoi mai vorbim.

Asa bateati campii si cu apendicele si il foloseati ca argument ...

Ce simplu ati rezolvat dvs. si cu buda problema genomului :) :) , ai harta, scoti junk-ul de 65% si hopa omul.

http://blogs.discove...e-human-genome/

ASTEPT SCUZE DUPA CE CITESTI CE SCRIE ACOLO.

Editat de viosss
Link spre comentariu

ca sa nu aveti senzatia ca e vorba de niste concepte abstracte, ca nu exista, pun niste poze facute de mine in 2005 in Ierusalim.

evrei la zidul plingerii:

P4020104.JPG

deasupra este locul unde cica ar fi gradina Ghetsemani, loc important pentru religia crestina (al carei profet nu e recunoscut de evrei).

templul muntelui (cunoscut si sub alte denumiri), una din cele mai importanta moschei ale islamului, la doi pasi de zidul plingerii:

P4020109.JPG

evreun ortodox (nu are nici o legatura cu crestinismul: http://en.wikipedia.org/wiki/Orthodox_Judaism), rugindu-se la zidul plingerii:

P5270086.JPG

sinagoga de linga zidul plingerii:

P5270090.JPG

alti evrei ortodocsi (a se observa caciula de blana):

P5270098.JPG

musulmani in fata templului muntelui:

P5270101.JPG

apropos, stiu bunii crestini ca Islamul il accepta pe Iisus ca profet, doar ca nu-l recunosc ca fiu al lui Dumnezeu? timp in care iudaismul nu-l accepta? sintem mai apropiati de musulmani in credinta.

via dolorosa in ebraica, araba si cu caractere latine :) oh, the irony.

P5270103.JPG

citi oameni si-au pus intrebari despre celelalte religii, citi s-au gindit la incompatibilitatile dintre acestea? citi au constatat ciudatenia faptului ca poporul ales l-a negat pe Mesia, timp in care altii l-au acceptat ca salvator? citi s-au gindit ca astia, atit de diferiti, sint la 1500 km de noi, ca ajungi in 2 ore cu avionul?

tare mi-e teama ca multi nu vor sau nu au curajul sa spuna ce gindesc cu adevarat despre lucrurile astea. in momentul in care accepti crestinismul, trebuie sa ai o pozitie despre ceeea ce e incompatibil cu el.

Ierusalimul inseamna orasul modern, in interiorul caruia exista "orasul vechi", cetatea. cetatea e in esenta un bazar (doar mai jegos decit bazarul din Iasi) unde arabi fac negot cu obiecte de cult si alte cele. ceea ce-mi aduce aminte de:

And Jesus entered the temple and drove out all who sold and bought in the temple, and he overturned the tables of the money-changers and the seats of those who sold pigeons.

Matei 21:12

tot de la tara (din nou acest glorificat sat romanesc) mi-amintesc o discutie intre niste credinciosi, unde emiteau pareri despre evrei si musulmani. nici unul nu stia de fapt cu ce se maninca, in schimb o tanti stia ca i-a spus popa ca aia-s "pagini" si percepeam bucuria ei de-a fi crestina (echipa norocoasa a lui boss din ceruri).

ma cutremura lucrurile astea.

Editat de CalinD
Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic