Altair Postat Ianuarie 20, 2014 Share Postat Ianuarie 20, 2014 Nu cred ca m-am facut inteles, cand am adus vorba de intimitate, m-am referit deopotriva la credinciosi cat si necredinciosi. Nu ma referisem la partea asta. E ca si cum te-ai duce in piata si ai incepe sa strigi in gura mare parerea ta despre...(introdu subiectul aici). Si asta tine si de faptul " sa nu-l jenezi pe cel de langa tine ". Cand se abordeaza subiecte de genul religie/stiinta ar trebui o documentatie temeinica inainte si sa se finalizeze prin argumente. Faptul ca in discutie sunt aduse stereotipurile deja "clasice" spune multe de nivelul discutiei actuale si nimic serios. E cam la fel cand unii dezbat un subiect legat de fizica avansata dar habar nu au sa rezolve o problema de clasa a 8. Toti cred ca mai avem carti de fizica dar asta nu ne face automat fizicieni. Pai nu vezi diferenta intre ateii care raspund cand sunt intrebati daca mai vor o biserica si cei care nu numai ca vor sa-si strige o parere in gura mare dar vor sa puna o biserica acolo in piata de unde sa strige in gura mare si sa bata si clopotele? Nu stiu daca ai observat dar stereotipurile sunt reciclate de credinciosi, pariul lui Pascal de exemplu e un exemplu clasic. Nu am vazut un credincios cu adevarat interesant pe topicul asta (ma refer la argumentarea credintei) de la johndoe incoace si cand lucrurile au inceput sa devina mai serioase a disparut ca magarul in ceata. Nu stiu daca documentarea mea poate fi considerata temeininca dar faptul ca orice discutie cu religiosi se termina cu " necunoscute sunt caile domnului" sau "credinta este o chestiune intima si nu poate fi explicata" ma face sa cred ca "nivelul discutei actuale" nu este prea challenging, asta ca sa ma exprim politicos. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Ianuarie 20, 2014 Share Postat Ianuarie 20, 2014 (editat) Ce vreme buna, miercuri se anunta -15 grade si ninsori. Legat de aspunsul tau cu Cioran... Ai raspuns celei mai nesemnificative portiuni dintr-o replica care adresa multe chestiuni. Mai mult, acea replica continea si raspunsul la ceea ce insinuezi tu. De ce o baba cu 4 clase are deptul sa creada aiureli, insa cind un ateu pune la zid niste chestiuni batatoare la ochi e trimis la bibliografie? De ce nu raspunzi decit la ce ti se pare mai facil de demolat? Editat Ianuarie 20, 2014 de gn77b Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Ianuarie 20, 2014 Share Postat Ianuarie 20, 2014 @goodcat, sa stii ca nu ne-am pierdut memoria cu totii. Esti printre cei care recurgeau la atacuri la persoana si insulte, imediat cum ramaneau fara replica. Deocamdata cred ca te abtii,, dar in acelasi timp te eschivezi de orice forma de dezbatere de idei. Reapari doar sa-ti exprimi dispretul pt genul asta de dicutii in public. Ceea ce spune foarte multe... Parca tu erai ala revoltat pt doua afise care promovau ateismul, intr-o tara sufocata de biserici si reprezentantii lor, cu tot kitschul aferent. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Ianuarie 20, 2014 Share Postat Ianuarie 20, 2014 Si legat de ce imposibilitatea convertirii, era unul Paul, acuma vreo 2000 de ani... Insa pe undeva am senzatia ca atitudinea multor credinciosi de aici (nu le mentionez numele ca iese shitstorm) tine doar de o dorinta de a plesni atei. Care atei citeodata nici nu sint chiar 100% atei. Doar ca nu sint bisericosi si pun la indoiala o entitate supranaturala omnipotenta pe care o percep ca frustrata si razbunatoare. Cunosc credinciosi care s-ar opune la orice ora construirii de noi biserici. Si ca un exemplu concret pe care l-am mai relatat. Eram acuma cel putin 10 ani la tara si cineva face, nu mai stiu in ce context "Da' evreii oare in ce cred, ca nu stiu exact? Parintele a zis ca-s pagini..." Iaca pe oamenii aia nu-i trimite nimeni la Cioran si istoria religiilor. De ce? Stii ce-a zis Cristian Tudor Popescu intr-un interviu? Ca multi romani nu stiu sau nu constientizeaza ca Iisus a fost evreu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Ianuarie 20, 2014 Share Postat Ianuarie 20, 2014 Evreii sunt cel mai smecher popor. Ei ni l-au bagat pe Mnezo pe gat, tot ei detin toti banii... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Ianuarie 20, 2014 Share Postat Ianuarie 20, 2014 Pai se rezolva simplu, nu-i bai: oricum ajung toti in Iad ca n-au primit Sfintele Taine. Si musulmanii. Si budistii. Etc. Noi am avut norocul (de fapt e noroc? tot God a ales...) sa ne nastem in tara crestin ortodoxa. Apai incercati sa va ginditi la ce probleme e expus un evreu prin nastere. Ca sa-si salveze sufletul trebuie sa se boteze. Si oricum facind asta se cearta cu toata familia etc. Trebuie sa treaca prin calvar, dar se scoate in final. Noi, botezul il primim by default, restul de 2 taine is optionale dar tot ne e mai usor. Avem head-start. Oricit de infantila si facil-naiva ar parea argumentatia mea, releva incongruentele grosolane ale religiei crestine, care atunci sint expuse stirnesc iubirea aproapelui la crestini (injuraturi, amenintari etc) Na, disonantele cognitive sint dureroase. Nu pot sa nu ma gindesc iar ca, in mod ironic, tocmai pe mine m-a adus pura intimplare prin Tara "Sfinta". Parerea mea e ca orice crestin ar trebui sa se duca pe acolo, ca unele lucruri nu le pricepi din carti sau din auzite. Ajuns acolo nu ai cum sa nu te gindesti la faptul ca mergi 2 ore cu avionul si esti intr-un loc unde religiile majoritare sint complet altele. Si ca esti in locul de origine a religiei crestine, dar totusi esti in minoritate. Si ca totusi acolo traiesc fara sa se urasca extrem de tare cele 3 religii abrahamice. Am cunoscut pina si arab catolic. Aveam si un clip, ii luase CNN-ul un interviu si era pe site la ei. Are o pensiune pe strada Ben Gurion in Haifa, linga port, zona extrem de expusa cind a bombardat in 2006 Hezbollahul. E arab catolic, locuieste in Israel si e bombardat de arabi musulmani din Liban Are si simt al umorului God asta. Nu mai spun ca, in ciuda perceptiei generate de mass-media, tara aia e extrem de serena. Prin contrast Romania e gri, negativa, nervoasa, cu oameni rai si ingusti. Asta in pofida faptului ca unii sint fortati sa mearga la serviciu in timpul bombardamentului pentru meetinguri cruciale cu clienti din afara tarii, si vorbind la telefon vad zburind rachetele Hezbollahului deasupra orasului. Ierusalim, orasul vechi: Moscheea Cupola Stincii, tot Ierusalim: Crestinii stiu ce-i asta: Am prins arabetii iesind de la moschee, tot Ierusalim: Tot Ierusalim, orasul vechi: Manastirea ortodoxa Sfintul Gheorghe in mijlocul desertului, Wadi Kelt: Bazilica Buna Vestire, Nazaret: Tot: O biserica ortodoxa, in Nazaret: Sfintul mormint, Ierusalim: Biserica Sfintului Mormint, Ierusalim: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Walhaz Postat Ianuarie 20, 2014 Share Postat Ianuarie 20, 2014 (editat) S-au infierbantat spiritele. Sa nu va plezneasca v-o vena undeva. Ca sa fim sinceri, ateii in afara de platitudini infantile n-au ce produce, mai ales pe teme complexe, cum sunt filozofia si/sau teologia. Tot ce depaseste stiintele exacte, ii depaseste pe ei. Pana si stiintele exacte ii depasesc mai intotdeauna. Si-i oftica. Ii oftica faptul ca viata este ceva ce ei nu pot calcula si intelege prin teoreme. Vreau sa te intreb, ateule, o chestie: iti iubesti, spre exemplu, mama? Daca da, atunci de ce? Poti tu explica rational aceasta iubire? O poti demonstra matematic, sau fizic? Chimic macar? NU. Tii, ateule, la mama ta? De ce? Nu este ea o povara pt. tine, in drumul tau in viata, mai ales cand imbatraneste? Si totusi, o iubesti si-i porti de grija. De ce? Ce avantaje iti ofera asta? Cum explici asta? Care-i teorema si formula care explica asta? Care-i procesul de analiza logica a situatiei? Valabil pt. orice si oricine iti este drag, pt. oricine si la orice tii tu. Ori asta este unul dintre multimea de exemple, unde teoremele si calculele nu functioneaza, unde stiinta este incapabila sa dea un raspuns, unde chiar logica este neputincioasa. Si este un exemplu simplu, din viata fiecaruia. Nimic complicat. Cam asa trebuie, ateule, sa iei in discutie si subiectul de fata. Editat Ianuarie 20, 2014 de Walhaz Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Ianuarie 20, 2014 Share Postat Ianuarie 20, 2014 Walhaz, incepind din momentul asta esti in lista mea de ignore Te pup. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Ianuarie 20, 2014 Share Postat Ianuarie 20, 2014 GoodKat, crezi in Rai si Iad? In caz de raspuns afirmativ, crezi ca musulmanii, evreii si budistii ajung in Iad? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Ianuarie 20, 2014 Share Postat Ianuarie 20, 2014 Cred ca sunt unul dintre oamenii de pe forum cu cele mai putine vulgaritati tastate. Ia te rog da niste quotes cand eu am insultat fara sa fiu insultat si daca se poate numi insulta ce am scris eu. Iar referitor la afisele alea = cea mai proasta reclama ever...mai proasta decat aia la detergenti. Nu mai citez pt ca nu suntem la capatos aici. Dar pt oricine are tendinta sa te mai ia in serios, pun un link spre una dintre acele discutii: /index.php?/topic/649250-de-ce-sunt-ateu/page-276&do=findComment&comment=3020595 Pe aceeasi pagina este prins si momentul in care dai startul... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Ianuarie 20, 2014 Share Postat Ianuarie 20, 2014 Mda. Eu chiar am crezut ca-l confunzi cind ai zis ce-ai zis, ca nu m-am apucat doar sa caut. In perioada aia nu citeam topicul. Insa pe undeva am senzatia ca atitudinea multor credinciosi de aici (nu le mentionez numele ca iese shitstorm) tine doar de o dorinta de a plesni atei. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Ianuarie 20, 2014 Share Postat Ianuarie 20, 2014 Ce imi place de tine, nici usturoi n-ai mancat, nici gura nu-ti miroase. Cerceteaza paginile de dinainte. Eu nu ma pretind a fi ceva ce nu sunt, si nu atac oamenii cu vulgaritatea cu care o faci tu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Altair Postat Ianuarie 20, 2014 Share Postat Ianuarie 20, 2014 Lasa-l pe 9fingers, el nu crede in dumnezei, are niste standarde mai scazute, crede in raul mai mic, are alti idoli pe care ii apara pe alte topicuri de altii care s-au trezit si din mirajul ala al religiei 2.0, religia pentru "destepti". Revenind la credinta ta, ce rol are un rai si un iad in conditiile in care totul se face dupa voia lui dumnezeu? Cine a creat raul daca la inceput nu a fost nimic? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Ianuarie 20, 2014 Share Postat Ianuarie 20, 2014 @goodkat, am exemplifcat ipocrizia. Tu esti cel care acuza un comportament pt care este primul vinovat. Eu nu m-am prezentat niciodata ca unul dinte cei mai cuviinciosi membri de pe aici. Ti-am explicat chiar inainte sa-ti pierzi controlul, ca nu ma jenez in a numi un prost, ignorant ori un ignorant prost. Dar ma facut-o mereu cu argumente si explicatii, nu pt a umple lipsa de replica cu invective. Ca dovada si aceste noi derapaje prin care urmaresti doar sa tranformi o discutie care nu-ti convine, intr-un spectacol gen capatos. Chiar daca sunt mai direct, sunt cinstit cu mine insumi, cum ma straduiesc sa fiu cu altii. Tu, in schimb, la fel cum incerci sa-i minti si pe altii probabil ca te minti si singur. O fi un atribut necesar credinciosilor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Ianuarie 20, 2014 Share Postat Ianuarie 20, 2014 Acum ce faci? O dai la intors? Era vorba de jigniri gratuite, pe care tu le refulezi printre taste pe topicurile pe care activezi. Dar se pare ca iti place sa citesti printre randuri, poti sa mai exersezi la asta, momentan vezi doar ce iti convine tie, si nu tot ce scriu. Era vorba de prefactorie si impostura. Atribute, deloc intamplator, indispensabile credinciosului. \ Cineva care insulta cand isi pierde cumpatul, se autointituleaza unul dinte cei mai cuviinciosi membri de pe acest forum. Nu avea nicio legatura cu mine, dar contiua sa te minti in continuare. Doar asa ai ajuns aici. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Ianuarie 20, 2014 Share Postat Ianuarie 20, 2014 Si dupa ce-i dovedesti negru pe alb impostura sau gafa, cedinciosul isi repeta neabatut mantra. Niciun semn ca ar fi inteles sau invatat ceva din asta. Mai trec cateva zeci de pagini si din nou se declara imaculat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SRJN Postat Ianuarie 20, 2014 Share Postat Ianuarie 20, 2014 Pai liberul arbitru ar trebui sa iti zica ceva, te vad om citit din posturile de pe forum, in concluzie nu imi fac griji ca nu ai intelege. Raul creat...mhmm...stii cum este asta? Vezi un copil flamand pe strada, fara haine, si te gandesti..."Daca Dumnezeu exista, de ce ingaduie asemenea lucruri"...ideea este ca tu stai si te intrebi chestii filozofice cand defapt tie iti este acordata sansa de a face un bine. Asta defapt este nepasare. Raul? Raul tot noi l-am creat, de ce ucid oamenii? De ce fura? De ce tortureaza...sigur nu pentru a face bine. Ideea este ca eu asa vad lucrurile, sunt pur SUBIECTIV. Si atunci ce rol mai are dumnezeu in toate astea? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Ianuarie 21, 2014 Share Postat Ianuarie 21, 2014 Care liber arbitru, oameni buni? Cum se pusca cele 10 porunci cu liberul arbitru? Pai ori poruncim, ori ne liber-arbitram! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Altair Postat Ianuarie 21, 2014 Share Postat Ianuarie 21, 2014 Pai liberul arbitru ar trebui sa iti zica ceva, te vad om citit din posturile de pe forum, in concluzie nu imi fac griji ca nu ai intelege. Liberul arbitru este negarea insusirilor unice si supranaturale ale divinitatii, omnipotenta si omniscienta in primul rand. Raul creat...mhmm...stii cum este asta? Vezi un copil flamand pe strada, fara haine, si te gandesti..."Daca Dumnezeu exista, de ce ingaduie asemenea lucruri"...ideea este ca tu stai si te intrebi chestii filozofice cand defapt tie iti este acordata sansa de a face un bine. Asta defapt este nepasare. Conform religiei omul a fost creat flamand si fara haine. Nu vad nici un rau pana aici, hrana si adapost sunt lucruri simple pe care pana si animalele si le pot regla. Altfel privit, daca dumnezeu l-a adus pe copilul ala in starea de dezbracat si de flamand nu are nimic de-a face cu copilul ci cu mine? Raul? Raul tot noi l-am creat, de ce ucid oamenii? De ce fura? De ce tortureaza...sigur nu pentru a face bine. Ideea este ca eu asa vad lucrurile, sunt pur SUBIECTIV. Exact, raul ca si binele sta in oameni nu in afara lor. Nu e nevoie de nici-o explicatie a carei concluzie este "ceva ce nu poate fi inteles de mintea omului". Este doar o alta alternativa a perechii de notiuni "dumnezeu - liber arbitru", "explicatie - nu poate fi inteleasa" Notiuni care se exclud reciproc, le bagi intr-o propozitie si se anihileaza una pe alta ca materia cu antimateria cu singura deosebire ca la astea nu se aude nici macar fassss. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Ianuarie 21, 2014 Share Postat Ianuarie 21, 2014 @GoodKat Intrebam de Rai, Iad, musulmani si evrei pt. ca pur si simplu vreau sa stiu ce gindeste un crestin. De ce ai nevoie de crestinism si biserica daca un om care face bine e "salvat" si fara ele? "Raul tot noi l-am creat" Tot subiectiv iti zic ca o existenta numai cu "bine" nu ti-ai dori. Eu nu cred in fericire, nu cred ca exista o stare continua de extaz, asa cum spune religia. Cred ca se poate doar cu droguri. M-as plictisi si de droguri. Rau cu rau, dar mai rau fara rau. Romanul are cite o vorba din asta simpla pt. multe situatii complexe. "Raul creat...mhmm...stii cum este asta? Vezi un copil flamand pe strada, fara haine, si te gandesti..."Daca Dumnezeu exista, de ce ingaduie asemenea lucruri"...ideea este ca tu stai si te intrebi chestii filozofice cand defapt tie iti este acordata sansa de a face un bine. Asta defapt este nepasare." Si ce faci cu milioanele de copii care nu-ti sint scosi in cale, cum ar fi chinuitii aia din Africa? Daca salvarea lor tine de altii, care au liber arbitru, inseamna ca God ii ia oleaca la 'sto. God stie statistica cel mai bine, ca doar el a creat-o, si stie ca niciodata nu vor fi salvati toti acei copii. Oamenii cu autism au liber arbitru? Au notinuea de binele aproapelui? Dar cei de-a dreptul retardati? Eu nu cred ca au*. Sau il au la nivelul pe care-l are o mita sau un ciine. De ce nu le-a dat God si lor? Btw un SV650 chiar si vechi e echivalentul al mincarii pe un an in Africa pt. un copil din ala. Legat de conflictul din 2011... poti sa fii agresiv si prin pasivitate. De multe ori agresivitatea aia e mult mai mirsava. Parca preferi o flegma-n fata. Poti sa iriti un om mai tare furnizindu-i raspunsuri irationale decit injurindu-l. Stiu citiva oameni care au renuntat la a mai vizita forumuri nu pt. ca au fost agresati ci pt. ca au constientizat ca argumentarea irationala e sportul preferat al unora. ____________________________________ * de fapt cred ca nu are nimeni, dar la retardati e mai evident Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
blackd1rt Postat Ianuarie 21, 2014 Share Postat Ianuarie 21, 2014 Religia e psihologie primitiva si Dumnezeu e terapie transformată in control al maselor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vlad.tepes Postat Ianuarie 21, 2014 Share Postat Ianuarie 21, 2014 just for fun: @walhaz: vezi ca iubirea/dragostea/comportamentul au influente la nivel chimic/biologic & se pot reduce la asta. atat cea fizica, senzatiile de placere, etc (combinatii de dopamina, adrenalina, serotonina si alte chestii fun) cat si "relatiile pe termen lung" inclusiv cele cu parintii (gen mamele de care intrebai mai devreme) Se stie de mult, ai fi stiut si tu daca ai citi reviste/articole pe langa bibliile tale spirituale;) de ex influenta iubirii/comportamentul mamelor influenteaza niste molecule ce se depun direct pe ADN si care dau apoi anumite caracteristici de personalitate individului. Si chestia asta e reversibila/transmisibila la urmasi/etc gen: http://discovermagazine.com/2013/may/13-grandmas-experiences-leave-epigenetic-mark-on-your-genes#.Ut4vV6z8LIU P.S. desi e in engleza & are 3 pagini - incearca totusi sa-l citesti. P.S.2: @all : again & again, nu'nteleg de ce va chinuiti: credinciosii odata ce aleg credinta - n-ai cum sa-i convingi cu logica. doar au refuzat logica cand au ales credinta. poti doar sa-i distrugi atacandu-i la nivel emotional. dar chiar vrem asta? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Walhaz Postat Ianuarie 21, 2014 Share Postat Ianuarie 21, 2014 just for fun: @walhaz: vezi ca iubirea/dragostea/comportamentul au influente la nivel chimic/biologic & se pot reduce la asta. atat cea fizica, senzatiile de placere, etc (combinatii de dopamina, adrenalina, serotonina si alte chestii fun) cat si "relatiile pe termen lung" inclusiv cele cu parintii (gen mamele de care intrebai mai devreme) Se stie de mult, ai fi stiut si tu daca ai citi reviste/articole pe langa bibliile tale spirituale;) de ex influenta iubirii/comportamentul mamelor influenteaza niste molecule ce se depun direct pe ADN si care dau apoi anumite caracteristici de personalitate individului. Si chestia asta e reversibila/transmisibila la urmasi/etc gen: http://discovermagazine.com/2013/may/13-grandmas-experiences-leave-epigenetic-mark-on-your-genes#.Ut4vV6z8LIU P.S. desi e in engleza & are 3 pagini - incearca totusi sa-l citesti. P.S.2: @all : again & again, nu'nteleg de ce va chinuiti: credinciosii odata ce aleg credinta - n-ai cum sa-i convingi cu logica. doar au refuzat logica cand au ales credinta. poti doar sa-i distrugi atacandu-i la nivel emotional. dar chiar vrem asta? Serios? Daca chiar CREZI asemenea tampenii, te-ai scos. Sa stii. Esti salvat. Le stii pe toate. Interesant cum unii le stiu chiar pe toate. Pe bune ca-i interesant. Sa fie asta omniscienta, sau doar prostie nemarginita? Eu votez pt. ultima varianta. Acum chiar ca va salut cu discutia asta infantil-prosteasca si va urez sa aveti cat si ce meritati. (Aveti deja, altfel nu ar fi mahalageala asta.) Bafta si spor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
viosss Postat Ianuarie 21, 2014 Share Postat Ianuarie 21, 2014 (editat) Serios? Daca chiar CREZI asemenea tampenii, te-ai scos. Sa stii. Esti salvat. Le stii pe toate. Interesant cum unii le stiu chiar pe toate. Pe bune ca-i interesant. Sa fie asta omniscienta, sau doar prostie nemarginita? Eu votez pt. ultima varianta. Acum chiar ca va salut cu discutia asta infantil-prosteasca si va urez sa aveti cat si ce meritati. (Aveti deja, altfel nu ar fi mahalageala asta.) Bafta si spor. Si de ce e experimentul asta o tampenie ? De ce e imposibil de crezut ? Cu ce iti afecteaza convingerile? Sau ai citi cartea lui sobolanu despre genetica si ai toate raspunsurile acolo ..? Editat Ianuarie 21, 2014 de viosss Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Walhaz Postat Ianuarie 22, 2014 Share Postat Ianuarie 22, 2014 (editat) Si de ce e experimentul asta o tampenie ? De ce e imposibil de crezut ? Cu ce iti afecteaza convingerile? Sau ai citi cartea lui sobolanu despre genetica si ai toate raspunsurile acolo ..? De ce este o tampenie? Daca chiar trebuie sa intrebi... De ce e imposibil de CREZUT? Pai, ce? Trecem la A CREDE acum, adica la credinta? Cu ce imi afecteaza convingerile? Cu nimic. Consider doar ca asemenea indivizi, de o prostie demonstrata in repetate randuri, nu ar trebui sa aiba drept de vot si, sincer sa fiu, nici alte drepturi civile. E suficient motivul semidoct al lui @vladase cu biochimia si reducerea intregului la acest aspect in realitate secundar? N-as crede. Daca depaseau @vladase si ateii forumisti nivelul revistelor si articolelor citite online, intelese mai deloc, atunci treaba statea cu totul altfel, iar discutia era una documentata si civilizata. Nu se poate, cu ateii astia fanatici. In primul rand pt. ca balivernele semidocte vehiculate de toti ateii prezenti aici sunt reactii la anumiti stimuli, nicidecum sursa anumitor actiuni. Atat ale actiunilor credinciosilor, cat si ale actiunilor ateilor, pt. ca cele ale astora din urma nu sunt tocmai rationale si logice. Nici macar de bun simt nu sunt, ca sa nu mai vorbim despre aspectele psihologice (uneori chiar psihiatrice) si sociologice care pun intr-o lumina nefavorabila actiunile si atitudinile ateilor comunali. In al doilea rand, tovarasi, nu am pus semn de egalitate intre spiritualitate/credinta si exemplul "cu mama" dat inainte. Ceea ce am scris acolo, iar ateii au ignorat cu desavarsire, este ca modul in care trebuie discutat aspectul spiritualitatii este unul asemanator cu, spre exemplu, subiectul dragostei fata de mama. Stiu ca-i mai greu de inteles pt. ateul de forum, dar nu imposibil, mai ales daca stapaneste limba romana cum se cuvine. Iar a echivala sentimentul de dragoste filiala cu dragostea ce tinde spre un rezultat sexual final (ca doar nu vor ateii sa-si f.uta mamele, sper), adica chestia aia cu "albinutele si florile" despre care trebuia sa va povesteasca parintii la o anumita varsta, este o greseala uriasa, care ar trebui sa fie clara oricarui individ sanatos la cap. Se pare ca nu e clar. Asa ca ma intreb (nu fara motiv) oare ce deviatii psihice chinuiesc ateul de forum, daca nici macar asta nu intelege? Ideea mea ramane aceea ca (ne)stiinta moderna ne dezumanizeaza, reducand totul la simplismul raspunsurilor ei bazate pe o imensa necunoastere, parata de o fudulie nemarginita. Cel ce se multumeste cu raspunsuri simpliste este un om fericit, evident in propriul simplism, dar cel ce vrea sa afle un adevar, chiar daca acest adevar poate sa se demonstreze ca fiind de negasit pt. mintea omeneasca, nu se opreste la atat si ia in calcul TOATE variantele, chiar si pe cele inca inexplicabile, sau pe cele care pot parea la prima vedere ca fiind irationale si/sau ilogice. Cred ca motivele sunt clare si suficiente pt. a afirma din nou, cu toata convingerea, ca ateii sunt atei din prostie si/sau din lene. Prostii si lenesii nu trebuie sa aiba drepturi civile, chestie care am afirmat-o in repetate randuri. Asta-i poanta. Editat Ianuarie 22, 2014 de Walhaz Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate