Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

Vizitator 9fingers

este fix genul de argumentatie pe care o vroiam. Nu bullshit-ul lui 9fingers. Acum sunt pe telefon, dar o sa incerc sa vin mai tarziu cu un raspuns pe masura.

E firesc ca orice tentativa de a te impinge in concret deranjeaza, si iti convin doar replicile care deviaza discutia in anecdotica si opinie.

Uita-te la HD, ignori replicile incomode cu aceeasi nonsalanta ca el.

Legea a doua a termodinamicii nu e bullshit. Bullshit e sa apari cu vesnicele barfe de pe patul de moarte , cu amestecarea unor concepte culturale profund subiective cu notiuni de fizica prost intelese, in numele unor "filosofii" personale de viata.

Impletirea asta dupa bunul plac a unor legi naturale sau teorii, cu elemente de etica si principii morale, a fost mereu un amestec nociv pt ambele laturi. Tine de bucataria manipularii maselor si ingineriilor sociale.

Pt a-si atinge interese de grup si putere politica, oamenii au fost capabili sa-si construiasca ideologii sociale bazate pe/ si justificate prin selectia naturala. Pt a-ti ridica la rang universal o conditie provinciala sau o morala oarecare, te prinzi cu dintii de niste concepte termodinamice ca entropia.

Entropia universului aproape de originea lui, a fost nesemnificativa. Practic inexistenta prin comparatie cu stadiul in care ne aflam acum. Sa intelegem de aici ca binele absolut se gaseste in non-existenta, nu doar a noastra ci si a celorlalte forme de organizare?

E stupid si o dovada de inconstienta sa ajungi sa-ti ghidezi evolutia culturala, etica, dupa niste legi naturale. la fel de stupid cum este sa distorsionezi acele teorii "stiintifice" pt a se mula pe niste precepte morale.

Editat de 9fingers
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

El a avut rol odinioara si acel rol s-a redus odata cu schimbarea dietei omului.

Apendicul nu este singurul organ ramas fara "uz".

Medicina actuala sustine ca apendicele are un rol foarte important, motiv pentru care nici nu se mai scoate atat de usor precum se facea odinioara.

» Post actualizat in 23 Jun 2014 13:59

Din pacate nu toata planeta isi "indoctrineaza" copii asa!

Cum se "indoctrineaza" copiile?

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Sunt absolut convins ca, la recensamant, multi atei au preferat sa se declare ca fiind credinciosi. Asta nu cumva inseamna ca toate actiunile lor reprobabile pateaza obrazul credinciosilor si nu al ateilor?

Absolut convins. Oare de ce nu sunt surprins ca esti absolut convins de e o ineptie?

Recensamantul este anonim, nimeni nu are vreun motiv sa minta in el. Dar pt cineva obisnuit sa creada in personaje imaginare e firesc sa creada si in niste atei care se comporta cum isi doreste el.

Cam atat cu crimele comise de credinciosi de-a lungul istoriei.

Sunt credinciosii majoritari in lume?

Si pt a suta oara. Nimeni nu incrimieaza religiile pt crimele credinciosilor in general (asa cum fac credinciosii cu crimele ateilor in general), ci pt crimele comise in numele unei religii.

Asa cum crimele nazismului sunt atribuite unei ideologii, la fel pt comunism, la fel se intampla si in cazul doctrinei crestine ori islamiste.

Link spre comentariu

Dar pana implineste copilul 18 ani, in mod sigur vom fi descoperit viata pe alta planete/sateliti si se va fi terminat cu d-zeul vostru!

Pana in 2020 se planuieste o expeditie catre Europa, se lucreza deja la detalii gen sisteme de propulsie, echipamente de forare etc...

Dar ce, viata pe alte planete sau planetele in sine nu isi au originea tot in Big Bang? Adica, ce ma va opri sa ma intreb ce a fost inainte de Big Bang?

Tu tot esti axat pe Biblia aia...

Link spre comentariu

Inainte de Big Bang a fost dumneZEU!

Ce a fost inainte de dumneZEU e intrebarea de un milion de dolari?

Link spre comentariu

Absolut convins. Oare de ce nu sunt surprins ca esti absolut convins de e o ineptie?

Recensamantul este anonim, nimeni nu are vreun motiv sa minta in el. Dar pt cineva obisnuit sa creada in personaje imaginare e firesc sa creada si in niste atei care se comporta cum isi doreste el.

Sunt credinciosii majoritari in lume?

Si pt a suta oara. Nimeni nu incrimieaza religiile pt crimele credinciosilor in general (asa cum fac credinciosii cu crimele ateilor in general), ci pt crimele comise in numele unei religii.

Asa cum crimele nazismului sunt atribuite unei ideologii, la fel pt comunism, la fel se intampla si in cazul doctrinei crestine ori islamiste.

Tu chiar esti rupt de tot ce te inconjoara. Dar de grandomanie nu duci lipsa.

Atunci, de ce multi rromi s-au declarat romani la recensamant? Chiar a fost dezbatuta la TV problema. Pentru ca recensamantul s-a facut sub protectia anonimatului?

Cumva tu ai gasit formularele alea pentru recensamant la coltul strazii, le-ai completat fara nume si le-ai pus tot in locul in care le-ai gasit? Nu inteleg cum s-a procedat in cazul tau la recensamant. Lumineaza-ma!

Si ar trebui sa te bucure treaba asta. Eu cred ca atei sunt mult mai multi decat s-au declarat.

» Post actualizat in 23 Jun 2014 14:20

Eu cred ca au fost niste copii ale Lui.

Link spre comentariu

Si inainte de copiile alea?

Am scris copii cu 2 de i in loc de 3 la postul precedent!

My bad!

Nu cred ca esti atat de PROST incat sa nu intelegi ce am vrut sa spun!

Doar te faci ca sa eviti subiectul pt care nu ai un raspuns rational si logic!

Editat de Sergiu 28
Link spre comentariu

Uita-te la HD, ignori replicile incomode cu aceeasi nonsalanta ca el.

Bullshit e sa apari cu vesnicele barfe...

Ba, ma lasi?!

Barfe sunt alea alea voastre cu: Ai auzit ce anunt era pus la o Biserica? Sa nu intri cu buricul gol, pentru ca mergi in Iad.

Pe astea se fundamenteaza adevarul vostru ca Universul a aparut din nimic.

Link spre comentariu

Vorbesti prostii!

dumnezeul vostru a aparut din nimic!

"Universul a aparut dintr-o data printr-o explozie" cu ce e mai putin PENIBILA explicatia asta fata de aia..."nu a existat nimic si a aparut dzeu din nimic si a creat totul din nimic"?

Editat de Sergiu 28
Link spre comentariu

Vizitator Kosh

Se pare ca am inteles foarte bine. Iti vei indoctrina copilul cu ATEISM pana la 18 ani, apoi il vei lasa, chipurile, sa aleaga.

Si, daca va alege sa creada ca ateismul este calea de urmat, pentru ca religia a dus la orori inimaginabile, n-o sa insemne decat ca el este ateu "by default". Nu-i asa?!

As putea si eu sa-i povestesc copilului despre atrocitatile comise de atei intr-o istorie mult mai recenta si palpabila, apoi sa-l las, la 18 ani, "sa aleaga". Dar asta ar insemna sa privesc lucrurile dintr-un unghi la fel de ingust ca si al tau.

Ai inteles ce-a ce-ti permite mintea si convingerile sa intelegi!

Imi voi invata si obisnui copilul sa nu ia de-a gata tot ce i se spune, sa aiba o minte intrebatoare intru totul!

Sa aiba curajul sa gandeasca pentru el, sa-si caute raspunsurile, sa-si formeze propriile opinii, caci in eterna dezbatere in cautarea de raspunsuri, singurul lucrur adevarat, este puterea logicii!

Existenta vietii pe alte planete va cam desfiinteaza d-zeul abramic conforma caruia el a creeat universul doar pentru om care este creat deasemenea conform chipului si asemanarii sale...

Dar, whatever... sa ajungem intai acolo..

Legat de biblie... pai stai oleaca sa ne intelegem ... nu e biblia cuvantu' lu d-zeu???

Si nu ma lua iar cu prostia aia ca tu crezi intr-un d-zeu inafara religiilor si bibliei, ca prea o arzi crestineste p'aici, altfel n-ai scrie respectuos `taina botezului` cu litere mari, ca doar nu-i nume propriu...

Plus ca daca nu ma apucam si desfiinteam biblia cu insasi biblia, mai mult ca sigur se mai trezeste cate unu' care abia a descoperit topicul si ne va ilumina el cu 'd-zeu crestin iubitorul' si 'moralitatea bibliei si a religiei' si alte baliverne emise, culmea, tot de ei, care n-au citit cu ochii lor propria propaganda in care isi pun baza...

Ce atrocitati au comis ateii in numele ateismului??

Sunt foarte curios, dar, bine-inteles dupa ce raspunzi la celelalte kile de intrebari si argumente peste care alegi sa sari, probabil din starea de incomoditate...

Sergiu, ce tu n-ai auzit de ' tha' power of puff - there it is' ??

Editat de Kosh
Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Ca si alte organele si apendicul poate avea un alt rol decit cel original sau un rol secundar la inceput ramas singur.

Nu doar ca sunt si alte organe, dar majoritatea inovatiilor in evolutie asa se produc. Pe masura ce scad presiunile de selectie pt un set de carcatere sau organ, apar niste oprtunitati cu totul noi, extrem de improbabile altfel.

Ca evolutia plamanilor din vezica inotatoare, pe masura ce si-a pierdut din utilitate, si nu din branhii. Improvizatia este regula.

tumblr_inline_mx3ih4SPEa1rjbtdg.png

» Post actualizat in 23 Jun 2014 14:44

Atunci, de ce multi rromi s-au declarat romani la recensamant? Chiar a fost dezbatuta la TV problema. Pentru ca recensamantul s-a facut sub protectia anonimatului?

Cumva tu ai gasit formularele alea pentru recensamant la coltul strazii, le-ai completat fara nume si le-ai pus tot in locul in care le-ai gasit? Nu inteleg cum s-a procedat in cazul tau la recensamant. Lumineaza-ma!

Din acelasi motiv pt care te-ai declarat si tu roman. Pt ca sunt romani.

Link spre comentariu

Vizitator Kosh

Inca o intrebare, ciudata as putea spune... evident pentru HD :crack:

Nu ti se pare oarecum suspect ca mai toate mamiferele terestre au cam aceeasi structura precum a omului?

Ma refer la cap, gat, trunchi si membre...

Culmea, pana si ordinea organelor in cavitatea toracica este prea asemanatoare pentru a fi altceva dacat dovada a evolutiei speciilor dintr-un stramos comun.
Zic si eu acum, nu dau cu parul!...

Link spre comentariu

Din acelasi motiv pt care te-ai declarat si tu roman. Pt ca sunt romani.

Aha...

Pai, cum se face ca exista in Universitati locuri subventionate pentru rromi? Care rromi, daca spui ca sunt romani?

Eu inteleg foarte bine ca fiecare alege sa se declare rrom, roman, credincios, dupa cum ii vine mai bine la un moment dat.

Editat de --=HD=--
Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Aha...

Pai, cum se face ca exista in Universitati locuri subventionate pentru rromi? Care rromi, daca spui ca sunt romani?

Si la americani sunt locuri rezervate pt unii cu inclinatii sportive. Ei nu mai sunt americani?

Eu inteleg foarte bine ca fiecare alege sa se declare rrom, roman, credincios, ateu, dupa cum ii vine mai bine la un moment dat.

Nu intelegi mai nimic, in general. Doar crezi ca intelegi, crezi fiind cuvantul cheie pt tulburarile tale de personalitate. Si crezi ca un ateu ar alege sa se declare crestin ca sa te multumeasca pe tine in acest topic.

Un "rationament" la fel de rational ca ala cu cauza primordiala ori dovedirea campului nedetectabil. Daca as fi si eu inclinat sa contorsionez realitatea dupa bunul plac, as crede ca l-am descoperit pe Eric Cartman in care si oase, pe motociclism.ro.

Link spre comentariu

Inca o intrebare, ciudata as putea spune... evident pentru HD :crack:

Nu ti se pare oarecum suspect ca mai toate mamiferele terestre au cam aceeasi structura precum a omului?

Ma refer la cap, gat, trunchi si membre...

Culmea, pana si ordinea organelor in cavitatea toracica este prea asemanatoare pentru a fi altceva dacat dovada a evolutiei speciilor dintr-un stramos comun.

Zic si eu acum, nu dau cu parul!...

Ba da, mi se pare. Tocmai de aceea inclin sa cred ca au aparut idependent, adaptandu-se conditiilor de pe Terra.

Si, ca sa nu existe vreun dubiu, conform studiilor recente, adaptarea la mediu nu duce la evolutie.

Link spre comentariu

"La inceput nu a fost nimic iar apoi a aparut dzeu de nicaieri si a facut totul din nimic"-Geneza dupa Sergiu 9:18

Link spre comentariu

Ba da, mi se pare. Tocmai de aceea inclin sa cred ca au aparut idependent, adaptandu-se conditiilor de pe Terra.

Si, ca sa nu existe vreun dubiu, conform studiilor recente, adaptarea la mediu nu duce la evolutie.

:crack:

Deci adaptarea e perfect plauzibila. Ai fabrict singur ipoteza absolut speculativ, dar e ok.

Dar evolutia? Produsa de o comunitate stiintifica? No way.

Ce e evolutia? Nu adaptare, fenomenule?

Link spre comentariu

Ce e evolutia? Nu adaptare, fenomenule?

nu e :)

uite exemplu de adaptare..

ai un sef de genul lu' HD , credincios in mosi cu barba din ceruri, te adaptezi si nu-l contrazici de fiecare data cand se iveste subiectul in discutie dar nu inseamna ca ai evoluat :)

Link spre comentariu

Referitor la evolutie eu am o alta teorie.

Daca studiezi un pic zoologia e destul de evident cum au evoluat speciile de animale dar eu nu cred complet in teoria lui Darwin precum ca evolutia si diversitatea speciilor se datoreaza adaptarii la mediu.

Parerea mea e ca la salturile mari de tipul peste-amfibian, maimuta-om etc ceva cumva a intervenit. Altfel eu nu-mi explic cum de s-a pastrat diversitatea speciilor si de ce unele s-au transformat in altceva dar nu toate iar cele care nu s-au transformat n-au disparut sau cel putin nu toate.

Mie mi se pare ca cineva a tot facut experimente de la simplu la complex pana s-a ajuns la oameni.

Sunt foarte sigur ca nu suntem doar noi in universul asta infinit, pana si in biblie sunt destule referiri la alte civilizatii cu care am intrat in contact.

Papa asta nou a facut o declaratie despre extraterestri pe care eu o vad ca o pregatire a terenului pentru o viitoare recunoastere oficiala.

Link spre comentariu

Mama lui Dumnezeu, Vasilica.

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic