Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?


Postări Recomandate

Vizitator AdrianB1

Evolutia este o chestie bazata pe presupuneri, existand o gramada de verigi lipsa.

Calmati-va!

Iar creatia e demonstrata, a venit doamne-doamne azi-noapte in vis si ti-a spus el. Pe cuvant de cercetas!

 

Pe vremuri credinta era bazata pe lipsa de educatie si de cultura. Sfantu' Ilie da cu traznete!!! credea taranu', ca nu avea habar de fizica. Acum a facut fizica la scoala, dar tot e credincios ca s-a obisnuit de la desene animate sa aibe prieteni imaginari, roboti, titani, testoase ninja, asa ca incape in combinatia aia si un zeu sau mai multi - care e diferenta?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Vizitator 9fingers

Evolutia este o chestie bazata pe presupuneri, existand o gramada de verigi lipsa.

Calmati-va!

Evolutia e o teorie stiintifica, mai detaliata si aprofundata decat gravitatia sau campul electromagnetic.

Chestie bazata pe presupuneri esti tu :crack: poate si o "veriga lipsa".

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si ajungem la vorba lui Sagan, care spunea ca sintem datori sa intelegem progresurile stiintei. Ce-o sa ne facem cind nu vor mai fi accesibile omului de rind?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ma, acuma ce sa zic. La 9fingers macar imi place consecventa de neclintit. Are abordarea lui si o tine pina la capat. Recunosc ca nu-i usor. Daca definesti eficienta ca nr. de useri convertiti, stilul lui e la pamint dar nu cred ca de asta exista topicul asta.

In timp mi-am dat seama ca e un topic mai mult de psihologie, mie mi se pare interesant de aflat cum si de ce crede lumea in ce crede. Si trebuie sa recunoasteti ca genul asta de discutii sint dificile in real life, in una din putinele dati cind am facut greseala sa ma bag m-am ridicat de la masa si am plecat :)

 

Si magarul e de neclintit. De la distanta. Daca esti insa aproape de el il clintesti :) Cu doamna Macovei n-a fost magar, o considera o femeie integra, cu principii, inteligenta, o desavarsita profesionista, cu dreptul de a-si alege din convingere confesiunea catolica, consecvent e cu toti ceilalti care desi din convingere, ca nu au nimic de castigat material, mi-e greu sa cred ca avem avocati specializati in retrocedari de terenuri bisericii catolice printre noi, sunt spurcati individual si in grup ca fiind tantalai :puke:

 

Referitor la treaba cu psihologia, e adevarat si de aceea e bine ca sa le dai confortul unora atata vreme cat prin confortul lor nu ataca linistea si echilibrul altora, e ceva care ii face sa ticaie OK, ii calmeaza, ii linisteste, le da un scop in viata si le e mai usor sa urmeze niste reguli sub atenta indrumare a unui "parinte". Discutiile astea sunt si un mod foarte bun de a afla care iti este pozitia intr-un grup sau vis-a-vis de o persoana, daca iti poti lua riscul desigur. Eu am avut cateva ciocniri din astea, cele mai multe nu pornite de mine dar care cu siguranta puteau fi eschivate/evitate dar pe care le-am lasat sa curga ca sa vad unde stau si nu ma refer la pozitia mea referitor la religie. Niciodata nu m-am ridicat de la masa decat cand am fost gata sau ca sa fac loc pentru inca o bere doua. Mesele cu preoti sunt savuroase by the way, daca reusesti sa iti pastrezi umorul, nu intotdeauna usor sau posibil.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator 9fingers

Si magarul e de neclintit. De la distanta. Daca esti insa aproape de el il clintesti :) Cu doamna Macovei n-a fost magar, o considera o femeie integra, cu principii, inteligenta, o desavarsita profesionista, cu dreptul de a-si alege din convingere confesiunea catolica, consecvent e cu toti ceilalti care desi din convingere, ca nu au nimic de castigat material, mi-e greu sa cred ca avem avocati specializati in retrocedari de terenuri bisericii catolice printre noi, sunt spurcati individual si in grup ca fiind tantalai :puke:

Eu n-am nimic cu un om doar pt ca el crede in divinitate. Poate sa fie crestin, musulman sau pagan, e alegerea fiecaruia.

Am ceva de impartit, numai in scris, cu unii care isi apara aceste credinte falsificand niste evidente. La fel cum am ceva cu ateii care fac asta cu alte subiecte. Si tu esti un exemplu elocvent, de pretins om rational, care abuzeaza de niste sofisme nesimtite atunci cand ii convine. Postul asta este un exemplu.

 

N-am vorbit in viata mea cu Monica Macovei, cu atat mai putin despre religie si credinta. Habar n-am ce retorica ar avea, stiu in schimb ce pozitii si activitate politica a avut. Iar votul trebuie sa ramana o alegere pragmatica.

Nu trebuie sa votezi emotional, cum cei mai multi oameni simpli au o repulsie viscerala in a alege atei.

Editat de 9fingers
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@altair

 

Perfect de acord. Este posibil ca universul să fie finit (sau multiplu sau în orice alt mod imposibil de conceput de mintea umană). Totuşi, noţiunea de TOT îl va include. Deci, reformulez: încerc să argumentez existenţa unei conştiinţe a TOT-ului.

Sa zicem ca avem un consens pana aici, desi e necesara formularea notiunii de "constiinta" la acest nivel.

Asta este în mod real una dintre marile probleme ale raţionamentului meu. Trebuie să acceptăm faptul că unele lucruri nu pot fi formulate la nivelul nostru de inteligenţă. A formula o definiţie pentru o conştiinţă universală e ca şi cum te-aş pune pe tine să desenezi un spaţiu multidimensional.

 

În ciuda aparenţelor, un avion cu reacţie este MULT MAI PUŢIN COMPLEX decât o bacterie. Dovada cea mai evidentă e că omul nu a reuşit să creeze nicio bacterie din carbon, hidrogen, azot şi ce alţi atomi or mai fi prin molecula de ADN, în schimb, avioane din aluminiu, cupru, fier şi carbon face în fiecare zi.

Ar fi fost mai potrivit sa spui ca omul nu a reusit sa creeze un avion care sa se reproduca singur. Bacterii care sunt viabile, se reproduc singure au fost deja create, vezi Synthia.

Este prima oară când aud despre Synthia – chiar nu ştiam că au reuşit să creeze ADN sintetic. Oricum, chiar şi aşa, faptul că au reuşit să creeze o bacterie sintetică nu înseamnă că bacteria este o structură mai simplă decât un avion cu reacţie. Synthia a fost creată în 2010, cu ajutorul unor tehnologii ultra-complexe. Avioane cu reacţie se fac din 1945. Pe de altă parte, e o problemă secundară faţă de ce discutăm aici.

 

La scară universală, de la mult comentatul big bang încoace, tot ce se poate vedea este o organizare tot mai complexă a energiei. Apariţia materiei e o consecinţă a organizării mai multor cuante de energie. Apariţia stelelor este consecinţa aglomerării a tot mai multă materie. Ciclul de viaţă al unei stele începe cu fuziunea dintre doi atomi de deuteriu care formează unul de heliu. Apoi se continuă cu reacţia de fuziune triplu alfa în urma căreia 3 atomi de heliu formează unul de carbon. Apoi apar planetele şi substanţele organice. Substanţele organice se asociază în molecule din ce în ce mai mari şi mai complexe, pentru a forma într-un final ADN şi ARN. Apare celula. Celulele se leagă între ele formând organisme tot mai mari şi mai complexe. Apare inteligenţa. Inteligenţa evoluează şi ea, până când ajunge să aibă conştiinţă. În punctul ăsta, de ce nu s-ar putea lega şi conştiinţele între ele pentru a da naştere a ceva superior? Sau de ce nu ar fi deja legate?

Cu alte cuvinte, este foarte posibil ca la scară universală, mai mare să însemne totuşi mai deştept.

Complexitatea nu inseamna superioritate. Aici discutia s-ar adanci dar ne-ar departa de discutia initiala.

Iarasi este de definit ce inseamna "mai destept" la acea scara.

Cred totuşi că la nivel de inteligenţă, complexitatea înseamnă superioritate. Din păcate, nu avem ca material didactic decât creierele formelor de viaţă de pe Pământ şi copiile lor sintetice, procesoarele de calculator. Inteligenţele superioare au mai mulţi neuroni conectaţi în reţea, ca şi procesoarele de calculator, care au mai mulţi tranzistori pe mm2. Inteligenţa colectivă se realizează tot prin conectarea mai multor unităţi funcţionale, chiar dacă aici în loc de neuroni sau tranzistori avem organisme separate.

 

Treaba cu bunătatea am argumentat-o într-un post anterior. Din punct de vedere filozofic, atributele necesare unui Dumnezeu sunt atotputernic, omniprezent şi bun. În cazul în care acceptăm ideea că o conştiinţă a TOT-ului este atotputernică şi omniprezentă, ar mai fi de demonstrat faptul că e bună. În contextul ăsta am introdus noţiunea de bine absolut (diferită de binele relativ, al tău şi al meu): tendinţa către o organizare mai complexă, progres, dezvoltare etc. reprezintă binele, în timp ce distrugerea, ruperea de legături, revenirea la o formă de organizare inferioară ar fi răul.

Este gresit, in sensul ca este complet invers, binele este echilibru, binele fundamental este echilibru absolut dar acesta implica nefiinta. Orice este "progres" pentru ceva/cineva este un regres pentru altceva/altcineva, ma mir ca nu ai surpins asta desi vorbesti de "constiinta universala" in care toate particulele sunt interconectate. Se explica prin cealalta eroare pe care o faci crezand ca prin complexitate se ajunge la superioritate cand de fapt este exact invers.

Legea conservării energiei rămâne în continuare valabilă şi guvernează interacţiunile dintre componentele universului, cărora le este permis să interacţioneze între ele oricum vor, prin mecanismul liberului arbitru. Cu alte cuvinte, eu, ca să evoluez, am nevoie de energie, pe care trebuie să o iau din afară. Să zicem că o iau de la tine, iar tu involuezi. Eu mi-am făcut bine mie şi rău ţie.

 

Pentru TOT, însă, nu se mai aplică regula asta, pentru că el este TOT şi are toate atributele absolute posibile: este omniprezent, complet, atemporal şi cum mai vrei tu. Şi, printre altele, nu are nevoie să evolueze, pentru că este deja total evoluat. Fiind total evoluat, nu-i mai trebuie altă energie (pe care oricum n-ar avea de unde să o ia, pentru că nu mai există alta în afara lui).

 

@vladase

1. toate exemplele de idei pe care le dai (din SF-uri) merg pe aceeasi idee dpdv temporar, in care superconstiinta e ceva ce se formeaza, ceva viitor. e o evolutie in timp.
Nu e cauza primordiala - ci este efectul evolutiei la un nivel sau altul.
Nu a aparut intai constiinta si apoi lupii; intai constiinta imateriala si apoi materia care a dus sa fie Gaia; etc
Toate constiintele au aparut pe un suport fizic capabile sa le sustina; intai suportul fizic - apoi constiinta; a evoluat suportul - a evoluat si constiinta; etc

Asa ca mergand pe acest fir logic o constiinta "atotcuprinzatoare" ar fi ceva posibil in viitor - dar nu o cauza initiala (sau starea actuala)

Deci pe acest fir logic ideea unei constiinte initiale atotcuprinzatoare care a creat universul (si/sau e acum universul) pica

 

Timpul ca dimensiune trebuie scos din calcul în povestea asta. În postul anterior căzusem de acord că nu ştim despre ce univers vorbim: finit, infinit, multidimensional, etc. Timpul ar trebui tratat ca orice altă dimensiune iar rolul lui de constrângere eliminat complet din problemă, pentru că limitează foarte mult percepţia. Conştiinţa universală nu „s-a format” ci „este”. În orice moment (loc temporal) ai privi problema, conştiinţa universală este la fel de prezentă cum este în orice loc fizic al universului.

 


2. toata evolutia acestui univers (in timp) e de la ordonat la dezordonat; de la simplu la complex; entropia creste; etc
daca materia se manifesta asa - de ce nu putem presupune ca si "constiinta" se manifesta similar? Nu ar fi logic asa?

 

Da, universul e în continuă expansiune şi entropia creşte, ceea ce indică un consum de energie foarte mare. Necesitat de evoluţie.

În ce priveşte conştiinţa universală, vezi mai sus ultimul răspuns către Altair. Conştiinţa universală nu evoluează în niciun fel, pentru că, prin definiţie, e deja total evoluată.

 

Dpdv fizic exista o limita a "complexitatii" la nivel de particula exprimata prin masa. Adica subatomic-atomic-hidrogen-heliu-carbon - samd se opreste la un moment dat in particulele super-grele care cu cat devin mai grele devin mai instabile. Pana ajung sa aiba o durata de viata de cateva milisecunde
exista cateva "insule de stabilitate" la izotopi supergrei dpdv teoretic - dar chiar si asa, se opersc la un nr destul de mic. si foarte finit.
http://en.wikipedia....nd_of_stability

logic ar fi sa transpunem o limita similara si complexitatii cunostintei, nu? sa se supuna unor limite similare, venite din regulile fizicii acestui univers

asta ar duce la ideea ca o constiinta "atotcuprinzatoare" ar fi dpdv teoretic echivalentul (in informatie) al unei particule (sau grup de particule) cu masa & energie infinita.
ceva cam imposibil, nu?
sau gaurile negre sunt super-constiinte...

 

Cred că am răspuns deja. Orice limită trebuie exclusă din discuţie pentru că nu ştim dacă e reală sau doar rezultatul percepţiei noastre limitate. Iar la nivel de TOT, nu putem vorbi de limite.

În ce priveşte conştiinţa găurilor negre… Înclin să cred că nu o au, dar nu exclud posibilitatea. Complexitatea necesită cantitate, dar cantitatea nu implică neapărat complexitate. Elefantul nu e mai deştept ca Einstein pentru că are 4 kg de neuroni în plus, dar Einstein e mai deştept decât mine pentru că are conexiuni neuronale mai multe.

 

3. tu ai definit binele relativ la scopul de evolutie a complexitatii sistemelor/vietii la nivel universal.

Desi de dragul discutie aceasta definitie poate fi acceptabila dpdv pur teoretic - dpdv practic pe noi (ca umanitate) asta nu ne ajuta deoarece in cazul in care noi am sta (fara sa vrem. sau cu vointa) in calea acestui "bine" universal - am putea fi eliminati (eg: conflict cu alta specie constienta - imposibil de rezolvat altfel decat cu anihilarea uneia dintre parti, din cauza lipselor de resurse de ex... sau care vrea sa ne limiteze cunoasterea/evolutia... sau ceva similar)

Asa ca relativ la noi (oamenii) constiinta universala atotputernica (teoretica) nu este si buna. Nu ne vrea binele nostru (ca specie/individ)
Conform definitiei tale despre ce inseamna bine/bun.

Conştiinţa universală nu intervine între noi, pentru că orice acţiune a ei ar însemna o limitare a libertăţii noastre. Ea ne oferă doar un model cu ajutorul căruia ne putem apropia de ea: evoluţia, denumită convenţional "bine". Avem libertatea să urmăm sau nu modelul ăsta. Dacă îl urmăm, evoluăm. Dacă nu, stagnăm sau chiar involuăm. La sfârşit, nu ştiu ce se întâmplă, dar bănuiesc că dacă am luat deciziile corecte ne vom apropia de ea, iar dacă nu, ne vom îndepărta. Ce se întâmplă cu energia din care suntem formaţi? Se transformă.

 

Bonus: daca vrei "sa te distrezi" teoretic ai putea presupune ca atat 1 cat si 2 sunt corecte si ca universul asta "evolueaza" dand nastere unor constiinte diferite (maimute, balene, noi si 'nspe mii de alieni) care la un momentdat vor "fuziona" in superconstiinte mai complexe (gen singularitatea care ar aparea din contopirea biologic-electronic-retea planetara. sa zicem), care si astea vor "fuziona" pana se ajunge la o superconstiinta a universului.
Care in acel moment (sau mai devreme) prin existenta ei ar incalca limitele acestui univers si pentru a putea exista ar transcende in alt univers, cu alte limite. Si transcendenta asta ar avea anumite efecte, creearea unui nou univers, samd.
Dar totul ar fi pura imaginatie

 

Cred că o să mă opresc aici, pentru că toată povestea asta începe să mă obosească. E a doua seară în care pierd 3 ore în care aş fi putut să dorm făcând filozofie pe forumul de motociclism. Mai bine ne vedem la bere şi dezbatem acolo.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Evolutia este o chestie bazata pe presupuneri, existand o gramada de verigi lipsa.

Calmati-va!

 

Tu ar trebui sa intelegi ca evolutia ca "principiu" nu are nici o treaba cu religia... tu te agiti cu "dovezi stiintifice" si " "verigi lipsa" (amuzanta expresia de cite ori apare in astfel de discutii :D ) si probabil tu ar trebui sa iei o bere si sa te calmezi putin.

 

Evolutia nu are nici o treaba cu mnezo taliban sau unul "principial" al vreunui educat. Efectiv evolutia este un principiu la fel de natural ca circuitul apei in natura... problema e ca daca circuitul apei in natura la o adica poate fi inteles sau mirosit de cam orice natafleata... evolutia est eputin mai dificila in "simplitatea" ei. Si intelegerea ei... pare rau... este cit se poate de adevarat... este jenata de preconceptii gresite religioase fara rost.

 

Evolutia poate fi foarte bine unealta prin care mnezo creeaza lumea... cine si de ce am avea nevoie de un mnezo... e alta discutie... dar pentru un credincios de orice religie sau idee "divina" evolutia este cit se poate de usor de integrat.

 

For fuck sake, Papa "si-a cerut scuze" ca au ris de Darwin http://www.newscientist.com/article/dn14751-vatican-says-it-does-not-owe-darwin-an-apology.html#.U6n7Kvl_skU... e absolut penibila o astfel de cramponare in ziua de azi.

 

Iti mai zic odata.

 

copiere

variatie

selectie (naturala prin supravietuire, artificiala sau de mina omului dupa uz/gust)

 

BANAL!

 

Crede-ma... ar fi pacat sa descoperi banalitatea ideii asteia (denumita de englezi cea mai jmechera idee ever!) la batrinete...

» Post actualizat in 24 Jun 2014 22:39

,

» Post actualizat in 24 Jun 2014 22:40

link la Darwin greatest ideea :P http://blogs.telegraph.co.uk/news/tomchiversscience/100202558/charles-darwin-the-man-who-had-historys-best-idea/

Editat de zaelu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@ionradoi:

mmmm...nu.

Faptul ca nu stim exact "marimea" unor dimensiuni spatiale e una (univers finit sau infinit dpdv al intinderii/masei). Ca imi accept necunostinta momentana in acest domeniu e ceva firesc (Daca vreau sa fiu cinstit). Dar nu scoatem din ecuatie dimensiunea in sine ca si concept doar ca nu-i stim "marimea"...

 

Faptul ca e posibil sa existe si alte dimensiuni pe care inca nu le-am descoperit e iara altceva. E o posibilitate. Pe care o accept, ca nu-s absurd sa zic ca stiu totul. deci un univers multidimensional este posibil dpdv teoretic (unde multi>4 pe care le avem acum ca fiind acceptate - 3 spatiale+timp)

 

Dar atata timp cat stim ca exista timpul ca si dimensiune a acestui univers - timpul nu trebuie scos din ecuatie.

 

Iar daca tu ai nevoie sa scoti din ecuatie o dimensiune a acestui univers pentru ca ideea/teoria ta (constiinta suprema) sa aiba o sansa de a fi posibila... atunci in acest univers care are aceasta dimensiune si aceasta limitare teoria/ideea ta e imposibila.

 

o fi posibila in alt timp/alt univers cu alte reguli. dar nu in asta.

sorry

Editat de vladase
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@ionradoi:

da, energia din care suntem formati se transforma. in alta forma si organizare de energie.

dar nu e nici o dovada ca noua forma ar pastra macar o parte a constiintei noastre, daramite pe toata sau sa devina o varianta superioara.

exista dorinta, speranta - in acest sens. dar nici o dovada.

 

dimpotriva, toate dovezile din lumea naturala te duc in directia contrara - totul se naste, creste, moare si dispare apoi energia/materia este utilizata de noile forme de materie (viata).

daca asta e valabil pentru obiectele care ruginesc (si astfel isi pierd din proprietati ca rezistenta) , plantele care imbatranesc, putrezesc si mor - celelalte vietati - de ce n-ar fi valabil si penstru constiinta umana?

uita-te la toate bolile mentale (gen Alzheimer; dementa; schizofrenie; depresie) precum si la efectul simplei imbatraniri asupra mintii umane - care ne indica acelasi lucru: "constiinta" umana imbatraneste si moare, odata cu corpul are o sustine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Iar creatia e demonstrata, a venit doamne-doamne azi-noapte in vis si ti-a spus el. Pe cuvant de cercetas!

 

Pe vremuri credinta era bazata pe lipsa de educatie si de cultura. Sfantu' Ilie da cu traznete!!! credea taranu', ca nu avea habar de fizica. Acum a facut fizica la scoala, dar tot e credincios ca s-a obisnuit de la desene animate sa aibe prieteni imaginari, roboti, titani, testoase ninja, asa ca incape in combinatia aia si un zeu sau mai multi - care e diferenta?

 

Eu cred ca viata a venit din spatiu. Dumnezeul nostru se afla pe o alta planeta locuita. Oftica-te!

 

Sfantu' Ilie care da cu traznete este o poveste pentru, chiar incultii, care se chinuie sa o demonteze.

» Post actualizat in 25 Jun 2014 10:29

@Penetru :)

 

10nuvqx.jpg

 

Ce treaba o avea religia cu discutia noastra... ?!

Citeste, omule, ca am depasit momentul ala. Doar daca nu cumva crezi ca, daca demontezi povestile popilor si dovedesti ca fac multi bani degeaba, rezolvi misterele Universului.

Stai linistit ca, stiinta, atunci cand incearca sa dovedeasca de unde a pornit Totul, nu se apuca sa scotoceasca prin sifonierele popimii.

Ar trebui, atunci cand incercati sa negati existenta unei Prime Cauze, sa scapati de obsesia asta pentru bunastarea Bisericii. Barfele astea nu fac decat sa arate un ridicat nivel al inculturii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Kosh

Iar incepi cu prima cauza fara sa explici si argumentul primei cauze ale d-zeului tau...

Devii obositor in inconsecventa...

Daca accepti argumentul primei cauze, care este atunci, prima cauza a existentei d-zeului tau?

 

Nu te-ai saturat de cantitatea de intrebari pe care tot incerci sa le eviti?

Editat de Kosh
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator 9fingers

Asta este în mod real una dintre marile probleme ale raţionamentului meu. Trebuie să acceptăm faptul că unele lucruri nu pot fi formulate la nivelul nostru de inteligenţă. A formula o definiţie pentru o conştiinţă universală e ca şi cum te-aş pune pe tine să desenezi un spaţiu multidimensional.

Imaginarea unei "chestii" a carei definitii nu o pot formula, si propunerea existentei pt asa o inchipuire. Marca inregistrata a credintei.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator AdrianB1

Eu cred ca viata a venit din spatiu. Dumnezeul nostru se afla pe o alta planeta locuita. Oftica-te!

 

 

Ar trebui, atunci cand incercati sa negati existenta unei Prime Cauze, sa scapati de obsesia asta pentru bunastarea Bisericii. Barfele astea nu fac decat sa arate un ridicat nivel al inculturii.

Nu ma oftic, e dreptul tau sa crezi in orice vrei. Nu inseamna ca trebuie sa te iau si in serios daca nu ai macar o teorie credibila si cat de cat demonstrabila.

 

Bunastarea bisericii (cu b mic) e o problema in Romania pentru ca in mare parte e din taxele adunate de la noi, inclusiv aia care nu am fumat ierburi dubioase. Iar daca bunastarea lor e din banii mei atunci e o chestiune personala, nu de cultura. Btw, foloseste mai rar cuvantul "incultura" pentru ca e foarte relativ si nu ai nici o proba pentru a demonstra ceea ce afirmi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pe vremuri credinta era bazata pe lipsa de educatie si de cultura. Sfantu' Ilie da cu traznete!!! credea taranu', ca nu avea habar de...

...

» Post actualizat in 25 Jun 2014 11:45

Btw, foloseste mai rar cuvantul "incultura" pentru ca e foarte relativ si nu ai nici o proba pentru a demonstra ceea ce afirmi.

Adica, tu arunci cu r.a.h.a.t si tot tu te superi ce te-ai stropit.

Editat de --=HD=--
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator AdrianB1

...

» Post actualizat in 25 Jun 2014 11:45

Adica, tu arunci cu r.a.h.a.t si tot tu te superi ce te-ai stropit.

Asa, ai demonstrat intr-o propozitie ca exista sfantul Ilie? Sau despre ce e discutia si ce scop are raspunsul tau? Pana la urma e un sfant care da cu fulgere si tunete sau nu? Facea Isus miracole cu vin, paine si peste sau nu? Sunt toti pameantenii fiii incesturilor copiilor lui Adam si Eva sau nu?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Adrian tu nu ai inteles!

Unde are impresia ca intelege ceva (gen taina botezului) o ia ca fiind buna!

Unde nu intelege spune ca e metaforic sau ca nu trebuie luat ad-literam fiindca biblia e peste capacitatea noastra de intelegere!

Nu ai cum sa castigi cu argumente rationale cu el fiindca mintea lui e atat de intortocheata incat el are impresia ca mereu va cadea in picioare ca o pisica!

E pacat...deja e matur si nu prea mai putem schimba felul in care vede lucrurile!

Din pacate societatea,biserica,scoala si familia l-au cam deteriorat iremediabil!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu-i pune intrebari la care se poate raspunde doar cu da sau nu, ii da cu segmentation fault la din astea.

Pai raspunsul a mai fost NU si inainte.

Chiar atat de greu e, inteligentii lu' peste evoluat?

 

Asta exclude posibilitatea existentei unui Dumnezeu?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ok, sa facem un rezumat.

 

1. Evolutia e minciuna deoarece cum pana mea sa fi fost strastrastrastrastrabunica-tu urangutan? Si pt. ca apedice.

2. Dumnezeu exista si e un fel de extraterestru omnipotent si omniscient pt. ca Pi si Fibonacci

3. Dumnezeu e cauza dinainte de cauza, dar in acelasi timp e prima cauza care nu are cauza

4. Pochii mint dar Dumnezeu exista

5. Daca ceva e vag sau contradisctoriu e pt. ca vorbim de notiuni incomprehensibile, dar manipulabile dupa bunul plac si chiar redefinibile in alte notuni incomprehensibile

6. Cind nimic altceva nu mai functioneaza, utilizati CONDESCENDENTA. Works every time.

 

De ce? Pt. ca asa ziceti voi.

Am inteles corect?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

3. Dumnezeu e cauza dinainte de cauza, dar in acelasi timp e prima cauza care nu are cauza

FOARTE CORECT!

dumnezeu a fost inainte de dumnezeu si cu el a fost cuvantul!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...