alecscosmi Postat Iunie 21, 2015 Share Postat Iunie 21, 2015 (editat) lectie de astronomie: Si tu vrei sa spui ca nu e asa?! Editat Iunie 21, 2015 de alecscosmi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mos bear Postat Iunie 21, 2015 Share Postat Iunie 21, 2015 Religia nu invata de rau , popii in schimb, fac rau . E bine sa se predea religie in scoli , copiilor ce vor sa o studieze . Bineinteles intr-o forma extra program . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Iunie 21, 2015 Share Postat Iunie 21, 2015 Religia nu invata de rau , popii in schimb, fac rau . E bine sa se predea religie in scoli , copiilor ce vor sa o studieze . Bineinteles intr-o forma extra program . Mai aproape de realitate ar fi sa sustii ca religia nu invata numai de rau, mai invata si de bine uneori. Dar si binele ala se cladeste pe minciuna, santaj emotional si frica. Si suma aia de dogme si canoane de popi concepute, ca se mai si fac sfinti intre ei intr-o veselie, nu poate fi disjunsa de biserica si "vasele ei sfinte". » Post actualizat in 21 Jun 2015 14:36 Religia (si nu doar cea crestina) ar trebui sa fie studiata in liceu, cand s-ar ajunge teoretic macar, la un oarecare discernamant intelectual. In niciun caz sa se faca ore de indoctrinare in clasele primare, lasand copiii aia la mana unor popi si bazaconiile cu care isi fac ei numarul. Vechiul testament chiar e o parodie, dar nici Iisus n-ar fi vreun filosof moral competent. Sa-si iubeasca dusmanii dar sa-i ameninte cu tortura eterna pe cei care nu-i urmeaza invataturile, parca suna mai degraba a caz psihiatric. Mai bine de 100 de miliarde de oameni s-au perindat pe planeta asta, printre ei se gasesc destui de la care avem de invatat. Nu cred ca mai e nevoie si de inchipuirile unor culte, cosplay cu popi si sfinti si "duhurile trupurilor neinsufletite ale cadavrelor celor decedati". O birocratizare infioratoare a unor fantezii dintre cele mai puerile. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mos bear Postat Iunie 21, 2015 Share Postat Iunie 21, 2015 Mai aproape de realitate ar fi sa sustii ca religia nu invata numai de rau, mai invata si de bine uneori. Dar si binele ala se cladeste pe minciuna, santaj emotional si frica. Si suma aia de dogme si canoane de popi concepute, ca se mai si fac sfinti intre ei intr-o veselie, nu poate fi disjunsa de biserica si "vasele ei sfinte". Ma tataie , religia este frumoasa si nu te invata de rau , nu uneori , ci in permanenta . Faptul ca popii au alte combinatii proaste chiar fata de religie , intra in alt capitol . Faptul ca o familie creste un copil si-l educa dupa carte si in spirit crestin, nu-i tocmai rau si oricum mai salutar decat educatia propavaduita de familiile de bulangii , ori alte grupe de scelerati . Cei ce vor sa studieze religia in scoala, sa o faca , facultativ , optional . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Iunie 21, 2015 Share Postat Iunie 21, 2015 (editat) Faptul ca o familie creste un copil si-l educa dupa carte si in spirit crestin, nu-i tocmai rau si oricum mai salutar decat educatia propavaduita de familiile de bulangii , ori alte grupe de scelerati . Cei ce vor sa studieze religia in scoala, sa o faca , facultativ , optional . Basmele de adormit copiii pot fi frumoase, dar nu cred ca poti sa incluzi religia crestina printre cele frumoase. Si te faci ca nu intelegi esentialul. In scoala nu se studiaza religia, ci se face indoctrinare, ca in biserica. Copiii nu sunt invatati despre crestinism(si alte religii), ci cum sa-l practice la randul lor, si sunt notati in sensul asta. N-ar trebui sa fie permis asa ceva, mai ales in clasele primare. N-au decat sa o faca in familie sau la biserica. Scoala e un spatiu care n-ar trebui sa fie incalcat de superstitiile unor culte religioase, ori folosit ca baza de perpetuare a industriei lor de consum. Asa cum n-ar trebui sa aiba standuri cu junk-food, nici ore de indoctrinare religioasa. In afara ei, bineinteles, esti liber sa-ti "hranesti" copilul cum crezi tu de cuviinta. Editat Iunie 21, 2015 de 9fingers Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mos bear Postat Iunie 21, 2015 Share Postat Iunie 21, 2015 Degetel tataie , sunt curios daca te cheama GIGI Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Iunie 21, 2015 Share Postat Iunie 21, 2015 (editat) Ceausescu a daramat biserici, nu comunismul. La fel cum a daramat si Uranusul. Nu le-a daramat pt ca avea ceva cu ele, ci atunci cand se suprapuneau cu planurile lui de remodelare urbana. Pe cateva le-a mutat, pe restul le-a darmat. Musulmanii se mai ocupa azi cu daramarea unor monumente pt semnificatia lor religioasa, la fel cum au facut si crestinii inaintea lor. Fundamentalimul religios darama. Editat Iunie 21, 2015 de 9fingers Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yuk Postat Iunie 21, 2015 Share Postat Iunie 21, 2015 Poate are careva nevoie de nectarine deci, sotul i-o tragea doctoritei si isi trimitea sotia in delegatii bine platite ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Iunie 22, 2015 Share Postat Iunie 22, 2015 aha, deci Ceausescu a fost ala rau. pai si atunci de ce basefu tau a condamnat comunismul? din greseala? Ceausescu a fost cel care a daramat niste biserici ca sa-si tranteasca blocurile si bulevardurile trasate cu rigla pe acolo. Apucaturi tipice de tiran, doar ca al nostru mai era si un analfabet fara un dram de cultura. Comunismul e cel in numele caruia au fost persecutati, torturati ci incarcerati o groaza de oameni. Iar restul inchisi in propria tara ca-ntr-un lagar de munca silnica. N-ajuta le nimic sa incurci crimele cum iti incurci si clonele cand postezi pe aici. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mianmar23 Postat Iunie 22, 2015 Share Postat Iunie 22, 2015 Incet , incet vrei sa ne sugerezi cumva, mai ales anticomunistilor astia fanfaroni care au inteles in profunzime si capitalismul si comunismul, ca de fapt comunismul, cel putin teoretic, nu-i chiar iadul pe pamant? Ca pana la urma "iadul" l-au facut oamenii care au vrut sa-l puna in practica, poate mult prea devreme si cu oamenii nepotriviti?... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Iunie 22, 2015 Share Postat Iunie 22, 2015 Cum au aparut imedit clonele siameze. Incet , incet vrei sa ne sugerezi cumva, mai ales anticomunistilor astia fanfaroni care au inteles in profunzime si capitalismul si comunismul, ca de fapt comunismul, cel putin teoretic, nu-i chiar iadul pe pamant? Ca pana la urma "iadul" l-au facut oamenii care au vrut sa-l puna in practica, poate mult prea devreme si cu oamenii nepotriviti?... Comunismul a fost iadul pe pamant pt zeci de milioane de oameni. La fel cum a fost si fascismul. La fel cum a fost si crestinismul cat timp a avut puterea sa cenzureze, judece si condamne, cam asa cum se mai intampla azi in Islam. Sunt niste ideologii criminale. N-are rost sa ne tot ascundem dupa oameni. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Iunie 22, 2015 Share Postat Iunie 22, 2015 Adica acolo unde nu functioneaza nici democratia, nici capitalismul. Pe unde se guverneaza cu mitraliera si coruptia e specie protejata. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
jerry_mcrie Postat Iunie 23, 2015 Share Postat Iunie 23, 2015 Avem vreun jurist pe aici?Cat de legal / constitutional / discriminatoriu este? Are voie biserica sa treaca peste legile unui stat? Interzis accesul de catre cine si cu ce autoritate? WTF??? ar merge un protest Femen acolo? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jack in the Green Postat Iunie 23, 2015 Share Postat Iunie 23, 2015 Cât timp e proprietate privată, cred că poţi să restricţionezi accesul cui vrei tu. Dacă scria pur şi simplu "Accesul motocicliştilor interzis", nu mai era nicio problemă, nu? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
jerry_mcrie Postat Iunie 23, 2015 Share Postat Iunie 23, 2015 Cât timp e proprietate privată, cred că poţi să restricţionezi accesul cui vrei tu. Dacă scria pur şi simplu "Accesul motocicliştilor interzis", nu mai era nicio problemă, nu? ok, cred ca ai dreptate, am uitat cam cate are saraca de biserica... dar TOT ar merge un protest Femen pe acolo... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jack in the Green Postat Iunie 23, 2015 Share Postat Iunie 23, 2015 Eu n-aş fi de părere. Aici nu e vorba de discriminare, de lipsa de apreciere a femeilor. Ci din contră. Cuvioasele taici nu vor gagici pe-acolo pentru că fluturatul pisdei prin faţa lor îi distrage de la mântuirea sufletului. E ca şi cum în faţa unui spital pentru obezi tu te-ai apuca să organizezi Master Chef. Nu-i chiar ok... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Iunie 23, 2015 Share Postat Iunie 23, 2015 Ia intreaba obezii sa vezi ce parere au... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jack in the Green Postat Iunie 23, 2015 Share Postat Iunie 23, 2015 Mah, cert e ca taicile vor sa se abtina se la pisda. Si jerry vrea sa-i omeneasca cu de-a sila ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yuk Postat Iunie 23, 2015 Share Postat Iunie 23, 2015 Aha, iar capitalismul nu are victime, e raiul pe pamant, nu? optimizari nene, optimizari... si omoara cei mai putini atei Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
jerry_mcrie Postat Iunie 24, 2015 Share Postat Iunie 24, 2015 (editat) Cel mai sincer dintre Romani atentie limbaj colorat... respect omului oricum. Editat Iunie 24, 2015 de jerry_mcrie Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jack in the Green Postat Iunie 25, 2015 Share Postat Iunie 25, 2015 io asta nu pricep. daca se duce calugaru in purgatoriu si il intreaba Domnu "pisda n-ai poftit, da stii cum arata una macar? ca e usor sa nu poftesti un Mulsanne cand habar nu aia ce-i ala". nu e menirea lor sa se lase testati de ispite? doar asa isi demonstreza puritatea in fata Domnului. eu zic ca in loc sa le interzica, ar trebui sa organizeze regulat show-uri de striptease cu maicute si ala care are erectie sa fie evacuat din manastire. Lucrurile cred că sunt ceva mai complicate de atât, dar ca să simplificăm puţin problema, cred că din punctul lor de vedere lucrurile stau altfel: "e mai uşor să nu pofteşti heroină dacă nu încerci" Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jack in the Green Postat Iunie 25, 2015 Share Postat Iunie 25, 2015 (editat) Nu e acelaşi tip de dependenţă şi nu e vorba doar de dependenţă. Pe lângă dependenţa de sex (care să zicem că apare în situaţii extreme), sexualitatea e un atribut fundamental al speciei, care determină o gamă enormă de comportamente (multe dintre ele violente), cu extremele şi deviaţiile aferente. Nu ai nevoie de studii ca să înţelegi lucrul ăsta, e suficient să te uiţi în istorie si in jurul tau. Au căzut imperii şi regate din cauza unor conducători care nu mai aveau decât pisdă in cap. Au avut loc războaie pentru femei de pe urma cărora au murit nenumăraţi oameni. Numărul de delicte cu motivaţie sexuală e enorm (cred că e a doua motivaţie după bani). Nu spun că soluţia lor, de a respinge sexualitatea, e cea corectă, mai ales pentru că frustrarea cu care vine la pachet face de multe ori mai mult rău decât bine. Dar e alegerea lor şi trebuie respectată. Editat Iunie 25, 2015 de ionradoi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
??? Postat Iunie 25, 2015 Share Postat Iunie 25, 2015 Stimati domni atei, Vad ca nu spuneti nimic despre partea mistica a indicatorului misogin... Unii spun ca e pt protectia femeilor, care, daca ajung in zona manastirii cad victimele unui blestem si apoi mor. Eu asa am auzit si sunt cateva cazuri care sustin ipoteza asta. Cica o fata s-a deghizat si dupa ce s-a plimbat prin manastire, la ceva timp a murit in circumstante dubioase... Cam asta e legenda. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
jerry_mcrie Postat Iunie 25, 2015 Share Postat Iunie 25, 2015 Stimati domni atei, Vad ca nu spuneti nimic despre partea mistica a indicatorului misogin... Unii spun ca e pt protectia femeilor, care, daca ajung in zona manastirii cad victimele unui blestem si apoi mor. Eu asa am auzit si sunt cateva cazuri care sustin ipoteza asta. Cica o fata s-a deghizat si dupa ce s-a plimbat prin manastire, la ceva timp a murit in circumstante dubioase... Cam asta e legenda. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jack in the Green Postat Iunie 25, 2015 Share Postat Iunie 25, 2015 dar totusi nu e discriminare? treaba cu proprietate privata nu tine, pentru ca si o bodega e tot proprietate privata dar daca nu lasi piranda sa intre, iti iei amenda pe motiv de disctiminare M-am tot gandit si eu la asta. E un paradox care cred că alimentează situaţia. Ca să existe discriminare, trebuie să existe o categorie discriminată. În cazul ăsta, un grup de preacucernice femei care să-şi dorească să vină şi să se smerească la locaşul cu pricina. Numai că ele nu există. Cele care ar dori eventual să vină, au atât de multă încredere în dreapta judecată a sfintei biserici, încât nici prin gând nu le-ar trece să se simtă discriminate că n-au voie la mânăstirea de taici. Iar celelalte nu cred că ţin de nicio culoare cu tot dinadinsul să viziteze locul. Asta ar fi una. Pe urmă, strict legal, cred că există un cadru care să permită aşa ceva. Ceva de genul "pe proprietatea bisericii se aplică dreptul canonic". Probabil vreo convenţie între biserică şi stat care să permită chestia asta - aşa cum se întâmplă la Muntele Athos, unde e câtamai braţul de peninsulă interzis femeilor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate