Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

..parca rupt din ciclul "unde dai si unde crapa".

Nimicurile de care spui tu, care intr-adevar chiar sunt niste nimicuri, sunt mai evidente iar majoritatea pot discuta pe aceste subiecte pentru ce nu e necesar nici un efort de a le observa sau comenta. Daca mai multi oameni simpli din popor ar studia istoria religiilor si nu ma refer la Vietile Sfintilor, poate ar intelege exact procesul prin care Crestinismul, ca si oricare alta religie, a ajuns acolo unde este. In acest caz poate nu am mai fi un popor de habotnici nesatui ramasi cu sechele de pe vremea raposatului.

Si eu repet.. ma indoiesc ca printre forumisti exista cativa fizicieni motociclisti si atei care ne vor impartasi, fara copy/paste de pe Wiki, cum stau lucrurile cu Multiversul. Daca esti interesat si de alte subiecte, ideal e sa nu pierzi mai mult de cateva minute pe forum si sa cauti informatia in alta parte ;)

Pai exact asta este: Unde dai si unde crapa!

Cica ateii ar fi, in primul rand, oameni care neaga existenta lui Dumnezeu si a oricarei Divinitati. In acest context, dupa parerea mea, ar trebui sa discute cel mult despre aparitia Universului. Este singurul lucru asupra caruia un ateu ar trebui sa se aplece: Nu exista Dumnezeu pentru ca Universul a aparut spontan din Nimic, iar acestea sunt argumentele... Sa te apuci sa explici de ce nu exista Dumnezeu folosindu-te de erorile pe care le fac anumite culte in ziua de azi sau le-au facut in trecut, este exact rupt din ciclul "Unde dai si unde crapa".

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

@HD:

ATEU = NU CRED CA EXISTA DIVINITATI - ASA CUM ZIC RELIGIILE CA EXISTA SI LE DEFINESC (pentru ca fiecare religie isi defineste divinitatea ei) - pentru ca nimeni nu poate DEMONSTRA ca ele exista

ATAT.

unde:

divinitate = cum zice fiecare religie ca e divinitatea ei, cu atributele aferente

demonstratie = atat demosntratie logica fara contradictii CAT SI experiment, SI reproducere

Simplu.

Nu credem ca Allah exista (cum e definit el de coran), sau ca Mohamed a fost profetul lui.

ca Iehova exista (cum e definit de vechiul testament/Tora), sau ca ailalti au fost profetii lor.

ca Isus a fost profetul lui Iehova & a facut ce se zice ca a facut (cum e el definit de noul testament)

samd

la fel cum nu credem ca Zana Maseluta, Mos Craciun sau Micuta Sirena exista - cum sunt definite fiecare din aceste personaje de scriitorii / povestea lor.

CE a facut universul, ce a fost inainte, ce-o sa fie, etc - e problema fizicienilor, nu a ateului "de rand"

avem niste pareri fiecare, dar atata timp cat nu putem sa le demosntram = sunt degeaba.

Link spre comentariu

in momentul in care "ceva"ul ala e aiuristic - aleg sa nu cred.

daca-ti zic eu ca in acest moment in centrul pamantului este un jacuzzi cu 3 fotomodele playboy care te asteapta sa-ti sooga poola... si caviar si sampanie.

doar sa dai o gaura & sa ajungi pana acolo...

e nevoie sa se duca cineva efectiv pana acolo & sa demonstreze ca nu e asa?

toate religiile - daca le iei de la inceput pana la sfarsit - se contrazic singure

Dumnezeu cel "bun" si "corect" care i-a invatat pe evrei cum sa faca genocid, care permite toate bolile din lume si chiar le imprastie, care omoara direct & indirect copii si oameni nevnovati

e bun si corect, daca crezi ca exista si a zis "X" o sa stai in Rai - chiar daca ai facut genocid (doar sa-ti para rau & sa te caiesti) - in schimb daca nu crezi in el poti sa ai o viata de sfant si Iadul te mananca...

Alah - variatiune similara, aceleasi idei de baza, doar ceva mai violente

samd

Eu cred ca nici Allah, nici Iehova, nici Iisus, nici Zana Maseluta, nici Mos Craciun nu exista. Nici unul.

Crestinul crede ca nici Allah, nici Zana Maseluta, nici Mos Craciun nu exista DAR exista Iehova & Iisus si el o sa ajunga in rai daca crede in ei & face ce zic niste popi ca au zis ei.

Islamistul crede nici Iehova, nici Iisus, nici Zana Maseluta, nici Mos Craciun nu exista - dar exista Allah, Mahomed a fost profetul lui si el o sa ajunga in rai daca crede in ei & face ce zic niste imami ca au zis ei.

Evreul crede ca nici Allah, nici Iehova, nici Zana Maseluta, nici Mos Craciun nu exista - dar exista Iehova si el o sa ajunga in rai daca crede in ei & face ce zic niste rabini ca au zis ei.

samd

Atat credinta religioasa cat si ateismul - ambele sunt credinte.

Numai ca fiecare din celelalte credinte presupune sa accepti/crezi o doza mai mica sau mai mare de chestii.

Credinta religioasa normala: Toate sunt bullshit, in afara de a ta - care e buna si adevarata.

Ateismul : toate sunt bullshit. Punct.

Unele din bullshituri au fost demonstrate ca fiind bulshituri in totalitate (Zeus cu fulgerul? Odin cu tunetul?) - altele sunt mai finute & se lucreaza, fiind demontate doar partial (geneza/6 zile; bun si iubitor, dar indeamna la genocid, incest, etc)

Link spre comentariu

Ati ajuns din nou la religie. Fara barfele astea la o punga cu seminte, ateismul este mort.

E, o tin si eu pe a mea: Cum a aparut Universul? Va dau cuvantul meu ca, daca imi demonstrati cu argumente pe intelesul oricarui muritor de rand cum a aparut Universul, cum statea treaba inainte de Big Bang, eu ma declar ateu pe loc, aici.

Editat de --=HD=--
Link spre comentariu

Dupa ce termina, sa imi explice si mie cum e cu focul din mormantul sfânt. L-am trăit pe viu, nu din povesti. ... si mi-a dat peste cap "ateismul" de până atunci. Plimba tu focul dintr-o mână in cealaltă fara sa te ardă, foc scos de patriarhul ortodox. ... si apoi mai vorbim.

Link spre comentariu

Vizitator Kosh

Dupa ce termina, sa imi explice si mie cum e cu focul din mormantul sfânt. L-am trăit pe viu, nu din povesti. ... si mi-a dat peste cap "ateismul" de până atunci. Plimba tu focul dintr-o mână in cealaltă fara sa te ardă, foc scos de patriarhul ortodox. ... si apoi mai vorbim.

Ai vazut cu ochii tai ce?

, sau cum au iesit popii cu lumanarile pe on ?

zici ca erai ateu pana atunci? eu nu cred.

o minte sceptica nu poate fi "cucerita" cu trucuri ieftine.

sa inteleg ca niste magicieni moderni te pot convinge de orice; trebuie doar sa-ti arate un truc aparent inexplicabil?

Editat de Kosh
Link spre comentariu

Pai, ai fost in seara dinainte in niste cluburi diun Tel Aviv si ti-au zis niste baieti "you gotta try this shit, friend..."
Link spre comentariu

Si totusi, de ce esti asa sigur ca d-zeu poate fi cel descris in biblie?

daca vb cu mine

NU poate fi cel descris in biblie pentru simplul motiv ca biblia e plina de contradictii.

de la nivel conceptual pana la nivel de exemplu (si exemple sunt multe in care 'mnezeu cel "bun" a favorizat, indemnat sau chiar facut cu manuta lui atotputernica tot felul de chestii nasoale: genocid, incest, pruncucidere, viol, etc)

daca vrei exemplele efective - cauta-le ca s-au mentionat de multe ori

si in momentul in care ai o carte cu povesti care se contrazic intre ele - dar au pretentia ca's toate la fel de adevarate... e clar ca pentru a avea toate aceeasi valoare de adevar ea trebuie sa fie zero.

@goe: teoretic ai dreptate 100%, deoarece la fel de teoretic Mohamed l-a recunoscut pe Iisus ca profet dintr-o lunga linie de profeti si doar a zis ca el (Mahomed) e ultimul din linia aia

practic invataturile Islamului sunt radical diferite de cele ale lui Iisus = practic acesta nu e luat in seama ca profet & cuvantul lui ca fiind cuvantul lu' 'mnezeu

@HD: tu ai o obsesie majora, puisor...

numai ala care a facut universu' poa' sa-ti zica cum a aparut sigur

restu au teorii, mai mult sau mai putin inteligente

si dintre unu' care zice sincer "nu stiu" si altu care mananca rahat cu polonicu' si zice "mi-a soptit mie prietenu' atotputernic si nemuritor ca a fost asa"...

io'l cred pe primu'

acu' ca nu poti accepta sa nu stii & decat sa-ti accepti incapacitatea de a cunoaste ceva - sa preferi un raspuns de rahat, cu prietenu' imaginar...

alegerea ta

Editat de vladase
Link spre comentariu

Ati ajuns din nou la religie. Fara barfele astea la o punga cu seminte, ateismul este mort.

E, o tin si eu pe a mea: Cum a aparut Universul? Va dau cuvantul meu ca, daca imi demonstrati cu argumente pe intelesul oricarui muritor de rand cum a aparut Universul, cum statea treaba inainte de Big Bang, eu ma declar ateu pe loc, aici.

Nu încerc să îţi ofer un răspuns, ci pur şi simplu să te conving că nu are rost să cauţi un răspuns la întrebarea asta. Pentru că e o întrebare care nu are sens decât în contextul legii cauzalităţii: orice efect trebuie să aibă o cauză. Dar axioma asta e valabilă doar în sistemul nostru de referinţă, în care deplasarea în timp e imposibilă. Pentru noi, cauza trebuie să preceadă efectul. Dar dacă ne-am deplasa liber în timp, aşa cum ne deplasăm în spaţiu, noţiunile de cauză şi efect ar dispărea. Şi o dată cu ele, şi limitarea de percepţie denumită "legea cauzalităţii". Cu alte cuvinte, dacă am accepta existenţa timpului ca dimensiune (similar celor 3 dimensiuni spaţiale), ar trebui să eliminăm complet orice fel de cauzalitate. Nu va mai fi sub nicio formă posibil să spunem "dacă ceva există, înseamnă că provine de undeva".

Drept pentru care devine un non-sens să cauţi "sursa" Universului. E ca şi cum ai încerca să cauţi sursa unei drepte. Dacă ai reprezenta grafic timpul sub forma unei drepte, Big Bang-ul ar fi un simplu punct pe dreapta aia. Unul pe care, în mod artificial, tu ai putea să-l denumeşti 0, aşa cum plasezi punctul 0 pe dreptele care formează un sistem de coordonate tridimensional. La fel de artificial, tu te deplasezi într-un singur sens. Dacă ai reprezenta grafic fiecare moment de la Big Bang încoace, ai obţine o semidreaptă. Deci, nu numai că Universul a existat şi înainte de 0-ul ăla pus de tine acolo, dar, privind reprezentarea grafică din exterior, toate momentele alea există simultan.

Iar ăsta e doar un model extrem de primitiv, cu o singură dimensiune suplimentară. Teoria stringurilor presupune existenţa a 11 dimensiuni, din care timpul e doar a patra. Este un model atât de complex, încât nu poate fi înţeles la nivel intuitiv. Poate fi doar demonstrat matematic, pentru că matematica este singura care poate evita cauzalitatea: 2+3=5 indiferent dacă mergi dinspre stânga spre dreapta egalului sau invers.

Editat de ionradoi
Link spre comentariu

...popii...

Popii, popii, popii...

» Post actualizat in 08 Dec 2015 09:32

@HD: tu ai o obsesie majora, puisor...

Popii, popii, popii... Si mai zici ca eu am o obsesie. Nu vedeti ca totul se rezuma la popi? Bun, aia mint si totul este o farsa. GATA! AM LAMURIT-O! Sunt de acord cu voi! Puteti acum sa treceti peste factorul religios si sa discutati despre Supranatural? Se pare ca Supranaturalul face parte din viata oamenilor inca de cand a aparut omul pe Pamant, iar asta se sustine cu dovezi arheologice. Adica, pana la popii in mertzane cu cruciulite rabatabile pe tichie, pana la Iisus si Moise, pana la Zeus, Ra, etc., au existat oameni care credeau in Supranatural. Si nu-i putem banui pe primitivii aia ca au fost indoctrinati nici prin mass-media, nici la scoala, nici prin misionari. Si nici nu poti sa sustii ca de frica, fiind primitivi in gandire, si-au imaginat Fiinte Supranaturale care le coordoneaza viata. Adica, sa fim seriosi... Aia nici macar cine stie ce limbaj dezvoltat nu aveau, dar stateau la discutii pe tema tunetelor si a fulgerelor, apoi se puneau de acord ca trebuie sa fie vreun Zeu in cer (daca nu cumva credeau ca aia de sus este vreo apa) si ca trebuie sa-i aduca ofranda si sa se inchine lui. Astea sunt tot povesti ateiste menite sa ne lamureasca de ce omul a crezut mereu in Supranatural, ca nu cumva sa ne treaca prin cap ca aceasta idee poate a fost sadita in om inca de la inceputuirle acestuia.

» Post actualizat in 08 Dec 2015 09:38

si dintre unu' care zice sincer "nu stiu" si altu care mananca rahat cu polonicu' si zice "mi-a soptit mie prietenu' atotputernic si nemuritor ca a fost asa"...

io'l cred pe primu'

ATÉU, -ÉE, atei, -ee, s. m. și f. Persoană care, bazată pe cunoașterea științifică și pe interpretarea materialistă a fenomenelor naturii, neagă existența lui dumnezeu sau a altor divinități și luptă cu argumente științifice împotriva religiei; persoană care nu are nici o credință religioasă.

Pai cum sa il preferi pe ala care zice "NU STIU"? Parca ateismul mergea mana in mana cu stiinta. Pai schimbati, ma, definitia ateului: Ateul este ala care NU STIE, NU INTELEGE SI NU POATE EXPLICA NIMIC din ceea ce il inconjoara, dar este gata sa se bata pana la moarte pentru convingerile lui ateiste.

» Post actualizat in 08 Dec 2015 09:53

Nu încerc să îţi ofer un răspuns, ci pur şi simplu să te conving că nu are rost să cauţi un răspuns la întrebarea asta. Pentru că e o întrebare care nu are sens decât în contextul legii cauzalităţii: orice efect trebuie să aibă o cauză. Dar axioma asta e valabilă doar în sistemul nostru de referinţă, în care deplasarea în timp e imposibilă.

E, ai ajuns destul de aproape de raspunsul pe care-l asteptam. Tocmai ca descoperirea unui alt sistem de referinta, in care deplasarea in timp sa fie posibila, ar putea fi cheia care dezleaga misterul despre cum "functioneaza" Dumnezeu asta pe care il tot cautam. Poate chiar Teoria Stringurilor va oferi raspunsul asteptat. Asta, asa, ca o discutie minimalista... Cert este ca, la fel cum popii nu se mai fac intelesi, pentru ca vin cu foarte multe povesti de adormit copiii, la fel si ateii risca sa fie luati in ras, pentru ca vin cu tot felul de povesti despre popi.

Link spre comentariu

Ai vazut cu ochii tai ce?

, sau cum au iesit popii cu lumanarile pe on ?

zici ca erai ateu pana atunci? eu nu cred.

o minte sceptica nu poate fi "cucerita" cu trucuri ieftine.

sa inteleg ca niste magicieni moderni te pot convinge de orice; trebuie doar sa-ti arate un truc aparent inexplicabil?

» Post actualizat in 08 Dec 2015 11:05

Pai in afară de faptul ca a iesit patriarhul ortodox, asa cum ti-am spus...si imi bat gura degeaba... dar hai... am luat acel foc si timp de aproape 3-4 minute nu ne-am crezut intregi la cap, mutand focul care nu parjolea nici macar părul, de o culoare si lumină ireala. Am si filmat, dar calitatea e slaba întrucât nu aveam pe vremea aia decat un telefon cu clapiță... vai de el. Daca ajuta cu ceva o postez, dar e plin netul cu filmari mai de calitate.

Sunt oameni care in fata acestui "fenomen"... ca nu știu sa ii spun altfel... plang ca niste copii. Si altii care fac misto neputand oricum sa explice....

Link spre comentariu

@HD:

omul nu suporta sa nu aiba un raspuns la o intrebare (asa ca tine, cu obsesia asta cu cum a aparut universul)

cand nu are raspuns - il cauta

daca nu-l gaseste - il inventeaza

asa a aparut ideea de supranatural/zeu

initial erau zei simpli ca raspuns la intrebari simple (zeus/de unde vine fulgerul fulger; cronos/de unde vine timpul; etc)

apoi cu cat oamenii au devenit mai destepti - si-au pus intrebari mai complexe & au creat zeitati mai complexe ca raspuns la intrebari mai complexe ('mnezo, allah, etc)

intre timp am aflat raspunsurile la intrebarile simple - si nu sunt zeii, sunt fenomene fizice

lucram si la alea complexe, da' deh, e mai greu, ca's complexe.

dar ideea de baza ramane

zeii / divinitatile sunt o inventie a mintii umane pentru a umple golurile din cunostinte & a da niste raspunsuri la niste intrebari (de obicei raspunsuri mai placute decat o realitate cruda)

iar popii sunt aia care duc povestile mai departe & profita financiar/social de pe urma lor

ateii sunt doar aia care nu cred inventiile/povestile astea. ATAT

daca gasesc alte raspunsuri sau nu la intrebarile alea - partea a 2-a.

unii lucreaza la asta, in functie de capacitati

altii isi accepta limitele. - si zic: frate, nu's capabil sa gasesc un raspuns. sau pur si simplu nu ma intereseaza.

@ermitaje:

legat de "focul" ala - sunt niste reactii chimice.

eu nu's chimist, tot ce ti-as putea da gasesti si singur cu un google

asta daca chiar vrei sa cercetezi.

daca preferi sa crezi... nu cerceta :)

Link spre comentariu

daca vb cu mine

NU poate fi cel descris in biblie pentru simplul motiv ca biblia e plina de contradictii.

de la nivel conceptual pana la nivel de exemplu (si exemple sunt multe in care 'mnezeu cel "bun" a favorizat, indemnat sau chiar facut cu manuta lui atotputernica tot felul de chestii nasoale: genocid, incest, pruncucidere, viol, etc)

daca vrei exemplele efective - cauta-le ca s-au mentionat de multe ori

si in momentul in care ai o carte cu povesti care se contrazic intre ele - dar au pretentia ca's toate la fel de adevarate... e clar ca pentru a avea toate aceeasi valoare de adevar ea trebuie sa fie zero.

alegerea ta

Deci tu negi existenta lui d-zeu pentru ca biblia il prezinta intr-un mod absurd.

Daca, cartea Amintiri din Copilarie este presarata cu absurditati, atunci crezi ca Nica e personaj fictiv?

Nu ma intelege gresit, mi-am pus si eu intrebarile astea, si nu prea am gasit raspuns nicaieri.

Te-ai gandit vreodata ca d-zeu nu are absolut nicio legatura cu biblia / religia sau religiile si relatarile lor, dar totusi el poate exista?

Link spre comentariu

Vizitator AdrianB1

Faptul ca TU nu stii cum a aparut universul nu inseamna ca trebuie sa creezi o teorie intreaga trasa de par, complet nedemonstrabila, care in fapt statuteaza: "exista cineva care poate sa faca orice, deci tot ce e neexplicabil e cauzat de acel cineva", si mai apoi sa ajungi sa ii inchini osanale si alte caraghioslacuri, transformand raspunsul unei intrebari stiintifice in opusul stiintei: religia.

Crezi ca daca ar exista cineva sau ceva cu asemenea capabilitati precum sa creeze un univers ar sta la balcon sa il aplaude lumea? Pai daca e atat de puternic e si (cuvant urat)?

Link spre comentariu

Reacții chimice??? 😲 Dă tu pe google si zi-mi răspunsul. Nu mai bateți câmpii. Când veți trăi momente ca alea, mai vorbim. Nu stiam că acum patriarhul e si chimist... si de ce nu face cineva astfel de foc altă data? E mai usor sa faci mișto, nu?

Link spre comentariu

Reacții chimice??? Dă tu pe google si zi-mi răspunsul. Nu mai bateți câmpii. Când veți trăi momente ca alea, mai vorbim. Nu stiam că acum patriarhul e si chimist... si de ce nu face cineva astfel de foc altă data? E mai usor sa faci mișto, nu?

Ai auzit de fosfor alb?

Link spre comentariu

Te-ai gandit vreodata ca d-zeu nu are absolut nicio legatura cu biblia / religia sau religiile si relatarile lor, dar totusi el poate exista?

Stai linistit! Asta incerc sa le explic si eu de cateva sute de pagini incoace si degeaba. Si cred ca sunt si rau intentionati, atunci cand nu accepta ideea asta. Iti dai seama ca fara caterinca pe seama bibliei, religiei, popilor, ateismul lor pare o adevarata nebunie.

» Post actualizat in 08 Dec 2015 17:31

Crezi ca daca ar exista cineva sau ceva cu asemenea capabilitati precum sa creeze un univers ar sta la balcon sa il aplaude lumea?

Cine spune ca sta la balcon sa-l aplaude lumea? Aaaa! O dam iar in popi si religie. Nu va puteti debarasa de argumentele astea. Este chiar chintesenta ateismului.

Link spre comentariu

Așa... si fosforul alb creaza flacără care nu arde?

Si magicianul scoate iepuri din joben, dar e destul de mic sa incapa 3 sau mai multi iepuri in el.

Daca intelegi aluzia.

Eu unul nu ma incred in preoti si patriarhi (sau ce or mai fi ei), dar stau si ma gandesc ca d-zeu (daca) poate fi cu totul alta entitate decat cea cu care sunt obisnuiti credinciosii, si cu care sunt indoctrinati acestia.

Editat de alecscosmi
Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic