Budd Postat Octombrie 2, 2012 Share Postat Octombrie 2, 2012 http://www.piticigratis.com/2012/09/cum-iti-salveaza-biserica-ortodoxa-romana-spiritul-luandu-ti-banii/ http://www.piticigratis.com/2012/09/cum-iti-salveaza-biserica-ortodoxa-romana-spiritul-luandu-ti-banii/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Octombrie 2, 2012 Share Postat Octombrie 2, 2012 (editat) Ortodoxia nu are o parere prea buna despre superstitii si teroare. Religia in sine este doar o colectie tematica de superstitii. Superstitia este definita ca orice credinta in forte supranaturale, si conexiunea dintre evenimente si actiuni si vointa acelor forte. Cum era faza, faci trei pasi in spate si scuipi in san cand iti taie calea o pisica neagra? Nu recunosti aici esenta oricarei practici religioase? Ce credeai ca este rugaciunea, daca nu o superstitie? La fel si profetiile ori ceremoniile din jurul unor date speciale (a doua zi de la.....a trei zi de la .....a treia luna dupa...). Exista cate un cod de procedura pt orice tampenie religioasa. Ortodoxia nu are o parere buna despre superstitii? Nu are o parere buna despre superstitiile altora, dar ale lor sunt ridicate in slavi cu fiecare ocazie. Cat de naiv poti sa fii? Cat despre teroare, este inseparabila de religia crestina. Teroarea ca vei arde in focurile iadului pt eternitate, daca nu recunosti si urmezi calea indicata. Nu se referea doar la persoana ta ci si la copii, parinti si prieteni. Nu cumva sa nu respecti cine stie ce traditii primitive, ca ii condamni la o eternitate de chinuri si torturi... Editat Octombrie 2, 2012 de 9fingers Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
arw357 Postat Octombrie 2, 2012 Share Postat Octombrie 2, 2012 (editat) sam harris Editat Octombrie 2, 2012 de arw357 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator foxbat Postat Octombrie 2, 2012 Share Postat Octombrie 2, 2012 am o intrebare. care sunt sursele de informare pe care le-ati folosit cand ati luat " decizii" ? Atat vehementa arata ca intr-adevar va bazati pe ceva si nu bateti campii. Primul pas pe drumul " intunericului" este sa nu cercetezi , sa nu cauti. Cati din voi ati incercat o singura data macar sa lasati " internetul" si 'filmele" si sa vorbiti cu un om cu har ? Toate aceste intrebari, dileme, "axiome" pe care le scrieti aici au fost macar o singura data discutate cu un om al carui orizont de cunoastere este superior ? Intrebarea mea este retorica, cine are urechi sa auda si o farama de divinitate in el va intelege. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Octombrie 2, 2012 Share Postat Octombrie 2, 2012 Care dintre ele e retorica? Si la ce te referi cand pui intuneric intre ghilimele? Cat despre "crede si nu cerceta", nu cred ca trebuie sa mai dau sursa... Om cu har?!? Sunt destui. Majoritatea sunt atei, aia de-i stiu eu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Octombrie 2, 2012 Share Postat Octombrie 2, 2012 am o intrebare. care sunt sursele de informare pe care le-ati folosit cand ati luat " decizii" ? Atat vehementa arata ca intr-adevar va bazati pe ceva si nu bateti campii. Primul pas pe drumul " intunericului" este sa nu cercetezi , sa nu cauti. Daca urmareai cat de cat topicul asta, ai fi stiut acum ca singurele argumente in favoarea religiei au fost lipsa de cunostinte din fizica, chimie, biologie, care duce inevitabil la lipsa de intelegere a unor concepte elementare. Cati din voi ati incercat o singura data macar sa lasati " internetul" si 'filmele" [sunt doua surse de informare extrem de bogate si accesibile, dar ma intreb de ce le separi de restul] si sa vorbiti cu un om cu har ? Toate aceste intrebari, dileme, "axiome" pe care le scrieti aici au fost macar o singura data discutate cu un om al carui orizont de cunoastere este superior ? Problema este falsa din moment ce acesti oameni invocati de tine, nu exista. Pe cat de mult "har" emana cineva, pe atat de ingust este orizontul lui de cunoastere. Si atunci cand nu refuza aprioric raspunsurile, apeleaza la trucuri naive, sofisme si erori logice, pt a se sustrage din discutie. Intrebarea mea este retorica, cine are urechi sa auda si o farama de divinitate in el va intelege. Exact cum spuneam cateva randuri mai sus. Nu poti accepta o confruntare, stabilesti din start premisa ca ceea ce sustii este accesibil doar celor care erau deja convinsi de asta... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator foxbat Postat Octombrie 2, 2012 Share Postat Octombrie 2, 2012 Care dintre ele e retorica? Si la ce te referi cand pui intuneric intre ghilimele? Cat despre "crede si nu cerceta", nu cred ca trebuie sa mai dau sursa... Om cu har?!? Sunt destui. Majoritatea sunt atei, aia de-i stiu eu. ok. Daca urmareai cat de cat topicul asta, ai fi stiut acum ca singurele argumente in favoarea religiei au fost lipsa de cunostinte din fizica, chimie, biologie, care duce inevitabil la lipsa de intelegere a unor concepte elementare. Problema este falsa din moment ce acesti oameni invocati de tine, nu exista. Pe cat de mult "har" emana cineva, pe atat de ingust este orizontul lui de cunoastere. Si atunci cand nu refuza aprioric raspunsurile, apeleaza la trucuri naive, sofisme si erori logice, pt a se sustrage din discutie. Exact cum spuneam cateva randuri mai sus. Nu poti accepta o confruntare, stabilesti din start premisa ca ceea ce sustii este accesibil doar celor care erau deja convinsi de asta... ok. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Octombrie 2, 2012 Share Postat Octombrie 2, 2012 Eu nu prea sunt multumit de raspuns, nu stiu de 9des'te Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Octombrie 2, 2012 Share Postat Octombrie 2, 2012 (editat) Eu m-am obisnuit si resemnat cu raspunsurile astea din partea lor, raspunsuri care nu spun nimic... Editat Octombrie 2, 2012 de 9fingers Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
raduprint01 Postat Octombrie 2, 2012 Share Postat Octombrie 2, 2012 Intr-un fel ii invidiez pe credinciosi. Ei nu mai au nici o necunoscuta. Nu au nevoie de stiinta, filosofie, arta pt ca totul e rezolvat din start : dumnezo! Nu inteleg dece nu stau in rugaciune toata viata. Sincer, eu daca as fi convins de existenta lui dumnezoul asta crestin, nu vad cum, om inteligent fiind, mi-as mai pierde vremea cu rahatelul asta de viata, riscand sa pierd eternitatea. Imbecil sa fiu sa ma comport ca voi credinciosilor! Sa ignor TOATE (cu f mici exceptii)invataturile lui fiu-so, in loc sa fiu imbracat intr-un sac si sa bananai lumea rugandu-ma. Sincer! Tembel sa fiu, daca cu adevarat as crede, sa-mi risc eternitatea in compania divina a lui doamne doamne pt o masina, o familie sau un job. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Octombrie 2, 2012 Share Postat Octombrie 2, 2012 mergeam ieri ca tot ateu' la cumparaturi. si-mi scoate God in fata ditai bannerul care face reclama la "scoala Mitropolit Varlaam". http://scoalavarlaam.ro/despre-noi/viziune Credință (în Dumnezeu Âşi în sensul spiritual al vieții omului) Excelență Âşi responsabilitate Iubire (dragostea de frumos, respect pentru om/diversitate, familie, adevăr) Discernământ (gândire critică Âşi creativă, deschidere către cunoaÂştere) gindirea critica e chestia aia cind intelegi ca Biblia e adevarata pt. ca scrie in Biblie ca e adevarata? Scopul ÂŞcolii Varlaam Mitropolitul este acela de a îmbina latura cunoaÂşterii cu cea afectiv-atitudinală necesare formării personalității copilului din perspectiva valorilor creÂştine, într-o atmosferă de cooperare Âşi nu de concurență sau de presiune exterioară. Programa Âşcolară respectă Curriculum-ul Național pentru clasele I-IV avizat de Ministerul Educației, dar cu acele adaptări necesare astfel încât să le fie oferită elevilor o perspectivă unitară Âşi coerentă asupra disciplinelor de studiu, arătându-li-se constant că Âştiința, arta Âşi credința nu se contrazic între ele, ci se completează pentru a-L sluji pe Dumnezeu. super. probabil sint aplicate si tehnici motivationale eficace de genul gresesti impartirea -> ajungi in iad. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator foxbat Postat Octombrie 2, 2012 Share Postat Octombrie 2, 2012 Eu nu prea sunt multumit de raspuns, nu stiu de 9des'te Din ce vezi , orice raspuns care nu se potriveste "logicii" imbatabile de aici duce la flame-uri si trollisme. Nu am postat ca sa te multumesc sau sa te supar , atat pe tine cat si pe restul de cititori ci pentru alt motiv. La noi se practica "tacutul" ca daca vorbesti te ia lumea de nebun sa de prost sau ..cine stie ce mai apare. Daca as fi avut eu raspunsurile la " intrebarile" voastre in mod cert l-as fi dat aici, insa asa cum spuneam, exprimarea unor idei de bun simt ca sa nu spun ' naturale" duce la agresivitatea pe care o vad aici atat impotriva "albului" dar si ' negrului". Pesemne ca toti cunoasteti pilda aia cu lupul alb si cel negru din fiecare din noi. Va "castiga" cel pe care alegem sa-l hranim. Cine nu intelege o privire nu va intelege 1000 de cuvinte. Si , recunosc, acum o vreme si eu 'gandeam ' ca cei din "grupul" sobolanul & co. Ca o gluma, daca tot nu credeti, de ce "rip"uiti pe topicurile acelea?.. am postat fara a dori un raspuns, chiar as aprecia daca n-ati trolla in continuare avand impresia ca 'raspundeti".. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Octombrie 2, 2012 Share Postat Octombrie 2, 2012 Daca ai scris si nu vrei raspuns de ce ai mai scris? Si de ce mai esti prezent pe topic? Nu ca sa pandesti un raspuns? Eu nu RIP-uiesc nicaieri, chiar mi se pare o prostie. Ce te-a facut sa NU mai gandesti ca cei din gasca noastra, a ateilor? Ai vazut lumina? Intr-un fel ii invidiez pe credinciosi. Ei nu mai au nici o necunoscuta. Nu au nevoie de stiinta, filosofie, arta pt ca totul e rezolvat din start : dumnezo! Nu inteleg dece nu stau in rugaciune toata viata. Sincer, eu daca as fi convins de existenta lui dumnezoul asta crestin, nu vad cum, om inteligent fiind, mi-as mai pierde vremea cu rahatelul asta de viata, riscand sa pierd eternitatea. Imbecil sa fiu sa ma comport ca voi credinciosilor! Sa ignor TOATE (cu f mici exceptii)invataturile lui fiu-so, in loc sa fiu imbracat intr-un sac si sa bananai lumea rugandu-ma. Sincer! Tembel sa fiu, daca cu adevarat as crede, sa-mi risc eternitatea in compania divina a lui doamne doamne pt o masina, o familie sau un job. Daca vreodata religia ar avea vreo logica si nu ar fi prostie pura... nici nu merita sa-ti bati capul de aia orice analiza iese asa hilara.. Cum il intrebam eu pe jean taxi daca mnezau a facut si un adam bou si o eva vaca, sau de animale nu s-a ocupat. Plm, te cac.a rasul.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cyclops Postat Octombrie 2, 2012 Share Postat Octombrie 2, 2012 Referitor la religie, nu am de spus decat un singur lucru: Pariul lui Pascal Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
shin Postat Octombrie 2, 2012 Share Postat Octombrie 2, 2012 Uau, ai dat-o p-asta ciclopule si ne-ai dat pe toti pe spate Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cesar Postat Octombrie 2, 2012 Share Postat Octombrie 2, 2012 Si , recunosc, acum o vreme si eu 'gandeam ' ca cei din "grupul" sobolanul & co. Opa... Ce n-a mai functionat? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Octombrie 2, 2012 Share Postat Octombrie 2, 2012 Referitor la religie, nu am de spus decat un singur lucru: Pariul lui Pascal uai de plm, era sa lesin. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Octombrie 2, 2012 Share Postat Octombrie 2, 2012 Cine nu intelege o privire nu va intelege 1000 de cuvinte. Si , recunosc, acum o vreme si eu 'gandeam ' ca cei din "grupul" sobolanul & co. hai sa-ti zic si eu una: 1000 de clisee nu valoreaza cit cea mai proasta idee. si, intr-o zi ti-ai dat seama ca vilbrochenul se invirte doar pt. God te iubeste, nu? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cyclops Postat Octombrie 2, 2012 Share Postat Octombrie 2, 2012 Imi pare rau ca nu am citit tot topicul sa vad ca s-a discutat deja Imi cer scuze pt trollare Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Altair Postat Octombrie 2, 2012 Share Postat Octombrie 2, 2012 (editat) ... Editat Octombrie 2, 2012 de aquilla Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Octombrie 2, 2012 Share Postat Octombrie 2, 2012 eur 200 / luna taxa de scolarizare, esti nebun? per aspera ad astra. drumul spre God nu poate fi facil. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Altair Postat Octombrie 2, 2012 Share Postat Octombrie 2, 2012 (editat) per aspera ad astra. drumul spre God nu poate fi facil. Initial credeam ca e pentru programul clasic de clase 1-4. Am vazut mai tarziu ca le da de mancare si programul e 8.30 - 15.30. E mai usor de vandut asa. Editat Octombrie 2, 2012 de aquilla Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Octombrie 2, 2012 Share Postat Octombrie 2, 2012 (editat) Veți primi un răspuns din partea noastră afirmativ sau negativ, în privința Selectării Aplicației pentru Înscrierea la ÂŞcoala Varlaam Mitropolitul. 1. topica frazei e gresita -> veti primi un raspuns afirmativ sau negativ ar fi in romaneste 2. cine sint doamnele (presupunind ca sint doamne, nu panarame) Selectare, Aplicatie si Inscriere? chiar daca e doar scoala primara, tot cred ca ar trebui respectata si tanti Gramatica. Editat Octombrie 2, 2012 de CalinD Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Octombrie 2, 2012 Share Postat Octombrie 2, 2012 Fiind Scoala lu Mnezau toate Cuvintele care fac Referinta la Ea trebuie scrise cu litera mare. + ca nu esti tu in masura sa tagaduiesti ce cuvinte scrie El cu litere Mari. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Budd Postat Octombrie 2, 2012 Share Postat Octombrie 2, 2012 Referitor la religie, nu am de spus decat un singur lucru: Pariul lui Pascal Mda, numa' ca vezi tu se aplica doar daca ar exista un singur zeu. Ala crestin. Ma rog, iudeo-crestin. Plus multe alte inadvertente. Pariul asta al lui Pascal nici macar nu este moral dpdv crestinesc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate