Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

Vizitator goe 75

SUA a fost fondata de masoni si nu vezi ca masonii sa aiba salarii de stat.

Asta doar la nivel de fun ...ca nu merita luat in serios nimic din ce ai scris.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Acum 5 ore, megamotoreta a spus:

Inainte sa existe statul roman a existat BOR ! De-a lungul secolelor BOR a militat pt aparitia statului roman, abia acum 100 ani s-a realizat visul, de aceea statul tot doneaza bani pt catedrale, ca o forma de recunostinta pt activitatea BOR.  In USA si alte state nu a avut legatura religia cu infiintarea tarii, de aceea sunt separate, statul nu datoreaza nimic bisericilor respective.

Cred ca ai făcut ceva școală de popi, altfel nu puteai sa scoți asemenea bazaconii. 

Link spre comentariu

Acum 12 ore, easy ride on! a spus:

Un esantion:

"Biserica, cu hramul „Buna Vestire”, zidită în anul 1792, a fost sfințită în ziua hramului de către episcopul ortodox sârb al Aradului Pavel Avacumovici."

https://ro.wikipedia.org/wiki/Biserica_Buna_Vestire_din_Lipova

:)

Corect! La grupa 13 in tabelul lui Mendeleev.  :lol:

Borul a fost descoperit de Humphrey Davy, J. L. Guy-Lussac și L. Y. Thernard în anul 1808.

Era sarb ca nationalitate, (dupa cum si Antim Ivireanu era georgian si a murit pt romani ), dar fiind episcop al Aradului il putem considera de-al nostru,dupa cum si Raed Arafat e sirian. Asta nu inseamna ca Siria a sprijinit aparitia SMURD. Si am avut multi episcopi straini pt ca erau unsi de la Constantinopol, delegati, pana cand romanii s-au revoltat si au revendicat sa fie unsi romani. Dupa infiintarea Patriarhiei si obtinerea autocefaliei am reusit sa avem numai ierarhi romani.

Cei care treceau granita in transilvania erau preoti trimisi din Tara Romaneasca,sa-i sprijine pe fratii lor asupriti de episcopii catolici si calvini,deci e exclus ca sa fie colaborationisti. Ca dovada e nr mare de arestati si executati de Imperiu, care nu accepta ideea de natiune romana. De aceea Biserica Ortodoxa din cele trei principate a militat pt unirea poporului, pastrarea identitatii nationale si a religiei ortodoxe, iar statul roman actual este infiintat ca urmare a stradaniei BOR.

Acum 15 ore, easy ride on! a spus:

Din cate stiu, gratie calugarilor sarbi.

Care treceau granita imperiala.

Poate daca vb limba romana, altfel cum se intelegeau cu romanii? Si nu vad de ce ar fi facut-o,sa-si riste viata pt romani.

Link spre comentariu

Vizitator john17
Acum 23 minute, GoodKat a spus:

e ca si cum m-as duce la un patron de service si ii zic sa repare mobra gratis, ca asa e crestineste / motocicleste etc.

Tu ești pe bune?!? Patronul de service vinde un serviciu, din asta trăiește, în schimb popa e SALARIAT! Adică e plătit în plm de la buget să țină slujbe. Iar pt serviciile alea el solicită foloase necuvenite, neimpozitate. Le SOLICITĂ, nu e ca la service/frizer/ospătar/taxi unde lași tu (dacă lași) un bacșiș /ciubuc/șpagă. Dacă ar fi tariful afișat - ca la orice service - "botez - 50 lei, inmormantare - 35 lei" etc. și popa ar da chitanță pe bani n-ar fi problemă. Dar să nu primească și de la buget atunci, adică inclusiv de la mine! Că nici patronul de service nu primește, ba chiar plătește. Capisci? 

:moron:

Link spre comentariu

Vizitator john17
Acum 40 minute, GoodKat a spus:

Daca ti se da o subventie de 700 de lei sau cat mai este acum, esti de acord sa repari troace pe gratis, nu?

Nu. De aia nici n-am studiat mototeologia.

Link spre comentariu

Acum 43 minute, andrei111 a spus:

Înțeleg acum! Popimea ia șpagă pentru ca are salarii mici. Gata dom'le, s-a rezolvat misterul. Și eu care credeam ca sunt doar niște capuse:)) 

Nu știu cam unde intră contribuția la biserică, taxele pentru slujbe și obligația de a cumpăra lumânări și icoane aprobate de bor. Probabil la sporuri neimpozabile. În plus unii popi își condiționează serviciile și de plata unei "donații' (pentru diverse motive).

Link spre comentariu

Acum 1 oră, andrei111 a spus:

Înțeleg acum! Popimea ia șpagă pentru ca are salarii mici. Gata dom'le, s-a rezolvat misterul. Și eu care credeam ca sunt doar niște capuse:)) 

Salariul e format din doua parti. de la stat, adica taxele de vreo 1000 ron, iar diferenta o iei de la parohie, de la serviciile religioase prestate.

Link spre comentariu

Acum 42 minute, GoodKat a spus:

Eu tot nu inteleg cum oameni care nu vor / nu au treaba cu popii / biserica se plang de serviciile prestate de ei. :)))

Topicul asta e similar cu relatia lu' Eugen si fenomenul moto.

Când îți moare cineva din familie ai treabă cu popii sau nu? 

Link spre comentariu

Acum 5 minute, Doctor X a spus:

Când îți moare cineva din familie ai treabă cu popii sau nu? 

Nu ai, pentru ca poti sa mergi sa-l incinerezi. 

Copilul poti sa nu-l botezi, iar cununia o poti face doar la Starea Civila. Deci poti sa nu ai niciodata in viata asta de-a face cu popii.

A, era sa uit, religia in scoala este optionala.

...

Singurul motiv pentru care sunteti atat de agitati impotriva BOR este acela ca sunteti niste ateisti militanti.

Editat de categoria"A"
Link spre comentariu

Chiar acum, categoria"A" a spus:

Nu ai, pentru ca poti sa mergi sa-l incinerezi. 

Copilul poti sa nu-l botezi, iar cununia o poti face doar la Starea Civila. Deci poti sa nu ai niciodata in viata asta de-a face cu popii.

A, era sa uit, religia in scoala este optionala.

Prietene, ești idiot? Tu ți-ai incinera părinții dacă știi că nu și-ar fi dorit așa ceva?

Link spre comentariu

Acum 4 minute, Doctor X a spus:

Prietene, ești idiot? Tu ți-ai incinera părinții dacă știi că nu și-ar fi dorit așa ceva?

Dar te obliga BOR cumva sa-i ingropi crestineste? Aici era vorba despre faptul ca BOR va baga mana in buzunar. Nu despre treaba asta va plangeti?

Si tot tu ma faci idiot...

Editat de categoria"A"
Link spre comentariu

Acum 6 minute, Doctor X a spus:

Tu ți-ai incinera părinții dacă știi că nu și-ar fi dorit așa ceva?

Si nu inteleg, ai probleme de constiinta? Pana la urma parintii tai au trait intr-o grava eroare, iar tu ai ocazia sa repari lucrul asta. Oricum ei nu mai stiu ce se intampla, in consecinta nu inteleg de ce trebuie sa ajungi sa dai bani la popi ca mai apoi tot tu sa te plangi, cand exista si alternativa agreata de tine (banuiesc ca tu ai de gand sa fii incinerat).

Link spre comentariu

Chiar acum, categoria"A" a spus:

Dar te obliga BOR cumva sa-i ingropi crestineste? Aici era vorba despre faptul ca BOR iti baga mana in buzunar. Nu despre treaba asta va plangeti?

Si tot tu ma faci idiot...

Băi dobitocule, ai trecut prin așa ceva? Mi-au murit ambii părinți și a trebuit să-i îngrop. Părinți creștini și care, chiar dacă dădeau mai rar pe la biserică, erau credincioși și țineau la tradiții. Ghici ce? Mi s-a impus să plătesc contribuția anuală la biserică, să plătesc popii pentru slujbe și să donez la pictura din nu știu care capelă. Ultimul scor la popă a fost de 700 de lei. Nu-mi spune că puteam să caut alt popă, că nu cred că în momentele alea vrei să alergi de la o biserică la alta pentru prețul cel mai mic, când ai mortul în casă. Da, poți să te țigănești cu ei, dar riști să te trezești că îți servesc replica ta stupidă.

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic