Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Bre, tu vrei sa ma iei de nevasta...prea ma bagi in seama :bounce:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Louis, Cesar e mult prea kinky pentru un forum moto. Daca il puneti toti pe ignore, poate se duce in sfarsit pe forumuri xxx - variantele pentru bisericosi, evident, alea cu pedofilei, zoo, you know, catolic stuff...

Link spre comentariu

Vorba aia, fost pedofil, vand urgent zebra.

Link spre comentariu

Bre, tu vrei sa ma iei de nevasta...prea ma bagi in seama :bounce:

Louis, Cesar e mult prea kinky pentru un forum moto. Daca il puneti toti pe ignore, poate se duce in sfarsit pe forumuri xxx - variantele pentru bisericosi, evident, alea cu pedofilei, zoo, you know, catolic stuff...

Vorba aia, fost pedofil, vand urgent zebra.

Sunt niste poante pe care le-ar schimba doi domni respectabili la sanatoriu la Govora. Sun nevoit sa zic pass :D

Link spre comentariu

Nu stiu sa fac cruce, deci am scapat, nu tre' sa ma mai apar, ca poza am furat-o deja. Vin vremuri grele pentru Dumnezeu asta, de cand cu internetul.

Pentru ca n-am citit intregul topic (si sper sa nu mai varuiesc acelasi gard) - mi-am adus aminte de-o emisiune care circula pe national geografic, despre facerea si desfacerea lumii. Bun, vorbsc oamenii aia despre bumul primordial, despre "momentele" de dupa si se blocheaza imediat incercand sa explice cum au capatat particulele alea masa, din nimic. Si vin repede cu explicatia aia despre bosonul Higgs, insa ce m-a amuzat a fost faptul ca insasi al' de povestea era in pragul de-al busi rasul, fizician si geniu fiind.

Crestinismul este o troaca versus ...divinatia :) orientala, iar ambele palesc, ca notiuni, in fata unui moment de cumpana in viata cand, inevitabil, macar de frica, mintea zboara tot la al' de sus.

Pe de alta parte, gluma mea preferata are legatura cu nasterea lui Isus din fecioara Maria, o balie de lemn si Iosif care s-o scaldat singur, pe ascuns.

Inaintea ei, desigur.

Link spre comentariu

Explicatie pentru ce? :D

Eu n-am reusit decat sa citesc cativa metri cubi pe...domeniul :) asta, apoi am aruncat tot si mi-am vazut de treaba. Om muri si om vedea.

PS: pe celalalt topic foarte lung, unde de dezbate istoria romanilor, am constatat dupa cateva zeci de pagini in care toata lumea se cearta cu si despre secretul rezistentei noastre pe-aici, ca nimeni nu vede padurea de copaci si anume un lucru foarte simplu: BRANZA, taticule, si ce implica ea. Asta e secretul rezistentei noastre ca natie, cu transhumanta noastra cu tot.

Aici, fiind vorba despre Dumnezeu, nu-mi ramane decat sa recomand publicului doritor si evident interesat :D niscaiva citiri dintr-un mistic indian pe nume Maharishi, a carui stiinta se rezuma la o simpla intrebare. A dracului evoluat, ala nu vorbea de Dumnezeu :), da' nici nu era nevoie.

O seara buna.

PS: evident ca nu la Maria ma gandeam.

ca nu ma lasa inima, pun si-un link: http://www.scribd.com/doc/25967377/Ramana-Maharishi-In-Cautarea-Sinelui

Traducerea cred ca e pacatoasa, sintetizarea ideilor la fel, insa merita aruncat un ochi. Din punctul meu de vedere, al omului citit (LOL, pentru mine), teoria lu' nenea asta parca, parca, misca ceva pe-acolo.

Editat de apaminerala
Link spre comentariu

Motivul pentru care sunt reluctant sa pun botul la afirmatia cu "metrii" cubi cititi in domeniul Big Bang-ului este faptul ca observ ca nu stapanesti prea bine nici informatia basic pe care orice om de la semidocti in sus se pare ca nu au problema sa o inteleaga.

Hopa , numai acum am dat de link. Hehehehhe... sincer nu l-am vazut din prima. Trebuie sa remarci totusi cat de bine te-am citit.

Acuma cu lucrurile "duse mai departe" heheheheh incearca sa ne zinvi putin legenda asta ca nici dracu nu o sa sara sa citeasca un volum de bla bla - exceptie cei la care este destinata - minti debusolate, semidocti plin de ego, minti slabe ce nu pot patrunde conceptele stiintifice, putzoi si putzoaice care se razvratesc impotriva propriei culturi (temporar), crestini deziluzionati de stupizenia propriei dogma care cauta ceva mai inteligent, dar dogma sa fie...sa credem si noi in ceva sa nu se supere bunica!

Ma refeream la lecturi legate de subiectul religiei, crestine sau nu, in niciun caz referitoare la fizica. De aici si autoironia, desigur.

Visavis de acel domn: este, intradevar, foarte dificil sa lecturezi "cartea" din linkul meu, pentru ca e scrisa...absurd. Pe de alta parte, o minte educata si puternica (respectiv lipsita de frustrari) trebuie si poate sa discearna. De aici si metrii cubi de exercitiu, precum si faptul ca unii mai si renunta la lectura, pentru ca s-au scris si se scriu multe tampenii.

Ironia poate sa se manifeste in multe feluri, dar, pentru a fi adevarata, trebuie sa fie fina.

PS: nu-s de-al lu" Bivo, ca fumez si-mi plac banii.

Link spre comentariu

ma omini.

ah.... mai intai. va rog eu... dati-i in cristosu, anafura, evanghelia si mortii mamii lor de METRII.... frate sint METRI cu UN i. UNUL SINGUR futui dumnezvranghila mamii lui de metru. UN METRU - DOI METRI ...metrii e numa articulat si foarte rar apare nevoia sa fie articulat.

gen:

-"De la stilpul ala si pina la perete sint 5 metri de sant."

-"Pai si metrii aia 5 cit inseamna in metri cubi de pamint ca sa astupam santul?"

inca odata... FUCK METRIIIIIIIIIIIIIII! Fuck them in tha ass! :)

asa... m-am racorit.

Shobolane, mane si mie bigbangul mi se pare un rahat cu mac. Acu nu tre sa facem o noua religie din modelul asta al aparitiei universului doar pentru ca se intimpla sa fie modelul favorit sau vehiculat cel mai des de oamenii de stiinta care sint in opozanta cu modelele creationiste.

Modelul big-bang si restul din jurul lui sint niste cirpeli cam la fel ca modelul creationist. Cuiva i s-a parut misto modelul "exploziv"... boom!... apoi a inceput sa cirpeasca la el... pina au ajuns la tot soiul de constante si dimensiuni si rahaturi imbirligate care nu explica de fapt nimic.

Si nu tre sa uitam... stiinta prin definitie nu e sigura... deci modelul este by default atacabil.

Un alt model de cacanel este cel atomic... s-a gindit unu ca probabil atomii daca au 3 "manifestari" in ei ar putea avea la baza un model "planetar"... cu nucleu in centru si electroni care se invirt in jur... in realitate... aia este un alt mare rahat pansat. Da... ne folosim de model... e bun o bucata de drum... dar stim ca e muci in final. Exact ca modelul Newtonian care e folositor si sa punem o nava pe Luna cu eroare de citiva metri (cu un i :P ). Legat de modelul planetar al atomului e hilar cum unii au ajuns sa isi inchipuie din cauza primei comparatii hazardate ca poate si noi traim in niste atomi mult mai mari cu universul sau sistemuele noastre solare... misto de SF dar totally bollocks.

Personal, cum am mai zis, mi se pare interesant modelul samkhya si consider ca ar trebui cumva "cercetat" cu mijloacele stiintifice de azi... modelul fiind mai degraba unul metafizic acum. Exista indicii cum ca bolovanii aia stiau ceva cind l-au gindit. Fenomenele de la "double slit experiment", "principiu incertitudinii" din mecanica cuantica in general arata ca e ceva ciudat la "universul asta"... ceva la care nu ne-am gindit serios pina acum. Aparent "the observer" nu e doar o intimplare sinaptica. Si NU... nu ma refer aici la dumnezei sau alte sfintosenii.

Link spre comentariu

Shobolane, mane si mie bigbangul mi se pare un rahat cu mac.

De la 10^-12 secunde pana in ziua de astazi se cunoaste cam totul despre cum a fost creat (si eventual evolueaza) Universul. Tot ce este mai tanar de 10^-12 secunde este pura speculatie, deci o gramada de modele. Am dubii totusi ca Modelul Newton (?) , modelul atomic (?) sau shamkya (or whatever it is called) au precedat epoca quarcilor.

Sa separam, zic io, metafizicul de ceea ce numim azi stiinta. Nu zic nu, se pot obtine evenimente repetabile (ca de ex. in medicina traditional asiatica - flux Qi influentat de acupunctura) care pot fi adaugate unei teorii "stiintifice" insa mai e pana acolo (parerea mea). Nicio teorie nu sta in picioare astazi insa cand te afli la 10^-12 secunde de a afla ce dracu' ne-a facut parca i-as da totusi ceva mai mult timp de aprofundare/cercetare acestei teorii. Se poate dovedi falsa, un dead end sau ca a plecat de la o ipoteza gresita, who knows...

Link spre comentariu

ma omini.

dati-i in cristosu, anafura, evanghelia si mortii mamii lor de METRII.... frate sint METRI cu UN i. UNUL SINGUR futui dumnezvranghila mamii lui de metru. UN METRU - DOI METRI ...metrii e numa articulat si foarte rar apare nevoia sa fie articulat.

De acord cu tine, insa in posturile de mai sus cuvantul e scris corect. :) Oricum, din urma I-ilor vine tare din urma face-ti si spune-ti.

Revenind la subiect, dupa ce am lamurit genul de lectura la care ma refeream, marturisesc ca nu am auzit pana acum de modelul samkhya de care vorbesti, iar gugal nu prea ma ajuta. Inteleg ca ar fi vorba de o doctrina indiana. Interesant. Zaelu, o mana de ajutor? :)

Link spre comentariu

@Budd... pai tocmai... pare atit de aproape acel model... 10^-12 secunde... e un fleac nu? Vorba aia... It will never happen! La fel ca problema cu viteza luminii... sau a modelului Newtonian care era cit pe aci... dar nu fu sa fie... It will never happen. Pentru ca problema e pusa prost probabil de la inceput... aia e limita modelului.

@apaminerala... hai omu... tu ai alt gugle? :) http://www.google.com/search?client=opera&rls=en&q=samkhya&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8

ete (am mai pus linku la carte... Budd chiar a cetit din ea)

http://www.edituraherald.ro/bookdetail.asp?cod_carte=37

Link spre comentariu

ma omini.

ah.... mai intai. va rog eu... dati-i in cristosu, anafura, evanghelia si mortii mamii lor de METRII.... frate sint METRI cu UN i. UNUL SINGUR futui dumnezvranghila mamii lui de metru. UN METRU - DOI METRI ...metrii e numa articulat si foarte rar apare nevoia sa fie articulat.

gen:

-"De la stilpul ala si pina la perete sint 5 metri de sant."

-"Pai si metrii aia 5 cit inseamna in metri cubi de pamint ca sa astupam santul?"

inca odata... FUCK METRIIIIIIIIIIIIIII! Fuck them in tha ass! :)

asa... m-am racorit.

Offtopic : Zaelule..e ceva de genul ron/roni??? :rolleyes: :bounce:

Link spre comentariu

si noi traim in niste atomi mult mai mari cu universul sau sistemuele noastre solare... misto de SF dar totally bollocks.

Hai frate ca si pe noi zac milioane de constelatii de microbi, care poate se duc la munca, isi hranesc copiii, au pensii si depozite, etc...si noi la randu nostru cu toate galaxiile si constelatiile noastre facem parte dintr-o biluta cu care se joaca un extraterestru gen ET si care arunca biluta intr-un saculet cu mai multe bilute...MIB shit :laugh:

Link spre comentariu

marturisesc ca nu am auzit pana acum de modelul samkhya de care vorbesti, iar gugal nu prea ma ajuta. Inteleg ca ar fi vorba de o doctrina indiana. Interesant. Zaelu, o mana de ajutor? :)

Nu e o doctrina, e o filozofie. In a nutshell (chestie cu care am o problema) pentru ca se refera la existenta : efectul este latent in cauza iar cauza genereaza urmatorul efect. Io cred ca zaelu are o afinitate puntru samkhya pentru ca e singura filozofie care:

- neaga vehement notiunea de God

- spune explicit ca materia este supusa evolutiei care evoultie ii precede disolutiei (vezi ritmul viata-moarte)

- ignoranta sta la baza suferintei.

But then again, satanism is the same thing.

Editat de Budd
Link spre comentariu

Universul pare extrem de ciudat cuiva nefamiliarizat cu fizica cuantica. De fapt universul e cuantic, noi suntem un caz particular in care efectele cuantice nu se simt din cazua dimensiunilor mult prea mari. La fel cum fizica clasica e un caz particular a celei relativiste. Sa sustii ca big-bang-ul e doar o teorie care isi astepata infirmarea e o analogie tentanta, dar aici n-avem de-a face cu o doctrina ci cu un model construit pe baza unei sumedenii de descoperiri experimentale - in nici un caz nu avem de-a face cu teoria flogisticului. Zaelu', ai derapat un pic in reflexele relativiste - ne-einsteiniene, din pacate - ale taberei adverse. Sustinand asa ceva, pavezi calea unor aberatii gen Inteligent Design - de samkhya sa nu mai vorbim.Cum spune si Hawking - filozofia n-a mai tinut pasul cu stiintele fundamentale si s-a pierdut pe parcurs; rolul ei, printre altele, de a explica semnificatiile stiintei pentru fiinta umana, nu a mai putut fi indeplinit la acest grad de abstractizare. Putine creiere rezoneaza la teoria cuantica - de aceea asistam si la revenirea in forta a religiei, care a simtit imensa ezitare a omenirii in fata unui Univers vadit ne-dumnezeiesc...

Link spre comentariu

de aceea asistam si la revenirea in forta a religiei, care a simtit imensa ezitare a omenirii in fata unui Univers vadit ne-dumnezeiesc...

Unde? Eu nu vad revenirea "in forta" a religiei decat la televizorul mioritic. Iar daca stau de vorba cu oamenii care au mai mult de 4 clase pot spune ca majoritatea s-au prins de smecherie. Ca sa-si justifice prostia si sa nu cada de papagali in fata oglinzii spun mereu : "dom'ne, popii nu e trimisii lu' dumnezo! Io cred in dumnezo, da nu popii ma aduce aproape de el". Adeca vezi tu, au gasit un vinovat acum pentru prostia lor. Nu nene,popii fac acelasi lucru pe care-l fac de zeci de mii de ani : profita de prostia oamenilor.

Link spre comentariu

Si eu zic ca te hazardezi Ancalagon. You are over reacting... nu-ti fie teama... samkhya nu are treaba cu bau baul crestin... Ar fi culmea sa crezi ca ideile Buddhiste spre exemplu duc la riscul infectarii cu o religie Avraamica.

Link spre comentariu

Religie sau orice altceva, is all in the choice. Dar daca cineva alege pentru tine nu inseamna ca te si reprezinta alegerea aia. De exemplu, ma confrunt cu o dilema (nu beutura). Ce sa fumez azi? Skunk? F-16? Sau Desert Bud? Toate imi fac cu ochiul si trebuie sa le dau gata pana plec in vacanta. Am sa incep cu Hennessy. Cred ca F-16. Ne auzim mai incolo.

post-22521-0-45815700-1311018153_thumb.jpg

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic