Sari la conținut

Noutati din lumea moto

DonFlamingo
 Share

Postări Recomandate

• Răspunsuri 1,7k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

51 minutes ago, Lucian_M said:

Cei de la .md au preluat destul de tarziu o stire din primavara, si am impresia ca undeva pe aici am citit ceva despre autobuzul asta chinezesc. Personal as vrea sa il vad si eventual sa il testez, mie imi plac autobuzele astea, dar sunt curios daca asa ceva ar patrunde pe piata europeana (emisii!!), si cred ca va fi foarte scump...deja ce e acum pe piata necesita macar un rinichi pentru una noua, (Honda sau BMW, intrucat ceilalti producatori nu mai investesc in grand tourer-uri), desi se pare ca dpdv calitate nu mai sunt la nivelul de altadata. 

https://www.cycleworld.com/motorcycle-news/gwm-souo-flat-eight-tourer-revealed/

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ce părere aveți de noul Yamaha Tracer GT + ? - pret (nu am gasit un pret final), ciclistica, noua transmisie Y-AMT, suspensii

Precizez că nu am testat acest model nici modele anterioare

Urmăresc să achiziționez un touring in viitorul apropiat 

De scooter m-am cam saturat (pt oras este bun) dar pt ture de 100 - 350 km imi rupe spatele, putere limitată etc.

Oricum trebuie sa fac un drive test pentru a-mi face o idee;

Editat de sprike
Link spre comentariu

Acum 4 minute, sprike a spus:

Ce părere aveți de noul Yamaha Tracer GT + ? - pret (nu am gasit un pret final), ciclistica, noua transmisie Y-AMT, suspensii

Precizez că nu am testat acest model nici modele anterioare

De scooter m-am cam saturat (pt oras este bun) dar pt ture de 100 - 350 km imi rupe spatele, putere limitată etc.

Cel mai bine va trebui sa aștepți să te dai pe ea sa vezi cum e. 

Acum pe MT09 unde au testat Y-AMT sunt unii care se plângeau că schimba cam brusc, că smucește. 

Mie nu-mi place cum arata, in rest nu are prea multe minusuri.

Link spre comentariu

Astept să apară unitățile de test; Am să testez și varianta cu transmisie  manuală 

Mă gândesc la varianta de transmisie Y-AMT mai mult pt lenea de mai schimba treptele de viteză 

Nu s-a laut in calcul ca transmisa la roata sa fie pe cardan - lanțul mamii lui (intreținerea aferentă,  etc..)

Faci un motor aproape complet la un pret care nu este chiar mic si este pe lant - (nemultumit la acest capitol)

Acum 3 ore, LionEl a spus:

Cel mai bine va trebui sa aștepți să te dai pe ea sa vezi cum e. 

Acum pe MT09 unde au testat Y-AMT sunt unii care se plângeau că schimba cam brusc, că smucește. 

Mie nu-mi place cum arata, in rest nu are prea multe minusuri.

Yes

Link spre comentariu

Acum 6 ore, sprike a spus:

Nu s-a laut in calcul ca transmisa la roata sa fie pe cardan - lanțul mamii lui (intreținerea aferentă,  etc..)

Faci un motor aproape complet la un pret care nu este chiar mic si este pe lant - (nemultumit la acest capitol)

Yes

Nu vezi că toți japonezii fac la fel? 

Au tehnologia, au posibilitatea dar refuza sa pună altceva in afara de lanț - probabil pentru că e mai ușor de pus și pentru costuri. 

Și Tracer, si Versys si NT1100 aceeași poveste - le facem tourere și le lăsăm pe lanț. 

Da știu nu e mare scofala dar e mult mai relaxant pe cardan sau pe curea. 

Link spre comentariu

• 4 weeks later...
La 07.11.2024 la 21:16, sprike a spus:

Yamaha Tracer GT +

(...)

Dpmdv Tracer este tourer doar în mintea celor de la Yamaha...

Întrebați ce aș putea alege din gama actuală în continuarea celor 2 FJR deținute mi-au indicat Tracer-ul. :moron: Mi-am luat unul (sh, nu sunt adeptul achizițiilor de vehicule noi) doar din cauza herniilor mele de disc și kg în minus față de FJR, mai ales că nu mai merg atât de mult la drumuri lungi cu pasageră. După primele sute de km l-am pus la vânzare dar am rămas cu el. E f bun să te dai hooligan style pe curbe dar tourer?!? Not! Nema protecție la vânt, instabilă fața la viteze mari, lanț.

Am probat și NT1100, o bășină rasuflată.

Editat de ENEOS
Link spre comentariu

La 06.12.2024 la 22:19, ENEOS a spus:

Dpmdv Tracer este tourer doar în mintea celor de la Yamaha...

Întrebați ce aș putea alege din gama actuală în continuarea celor 2 FJR deținute mi-au indicat Tracer-ul. :moron: Mi-am luat unul (sh, nu sunt adeptul achizițiilor de vehicule noi) doar din cauza herniilor mele de disc și kg în minus față de FJR, mai ales că nu mai merg atât de mult la drumuri lungi cu pasageră. După primele sute de km l-am pus la vânzare dar am rămas cu el. E f bun să te dai hooligan style pe curbe dar tourer?!? Not! Nema protecție la vânt, instabilă fața la viteze mari, lanț.

Am probat și NT1100, o bășină rasuflată.

Cand o sa vină momentul si pentru aceasta clasa/categorie ? - Carene, cardan, motor 4 pistoane - line sau v (nu conteaza), manere incalzite, casetofon /radio

Depinde de cerintele  si de piata de desfacere;

În urmă cu 7 ani am fost intr-o calatorie in Africa de Sud și am avut ocazia să fac o vizită  la un dealer de motociclete Honda;               

Gama de modele cu accesorii/ variante de echipari, mult mai abundentă fata de un dealer european

Pretul pentru o Honda Goldwing nou este aberant in Franta in Paris un model DCT costa 37899 euro;

Nici Tracer-ul si NT1100 (cat de frecat mai este motorul ala de Africa Twin si pus pe nu stiu cate modele) - nici Versys (trebuie testat modelul de 1000 care are mizerie de lant),  nu sunt ceea ca vreau; Si nu mai vreau sa aud de motoarele care au contragreutate pe vibrochen

Am sa incerc sa văd ce gasesc în gama mărcilor europene (in care problema de fiabilitate este cunoscuta) 

De ce nu se monteaza sisteme audio pe motociclete ?  Suntem in anul 2024 si trecem in 2025 ?

Eu nu inteleg aceste aspect - eu cand vreau sa merg pe 2 roti automat vreau sa ascult si muzica - stiri la radeo si sa fumez o tigara in acelasi timp 

Editat de sprike
Link spre comentariu

Acum 39 minute, sprike a spus:

De ce nu se monteaza sisteme audio pe motociclete ?  Suntem in anul 2024 si trecem in 2025 ?

Eu nu inteleg aceste aspect - eu cand vreau sa merg pe 2 roti automat vreau sa ascult si muzica - stiri la radeo si sa fumez o tigara in acelasi timp 

Consider ca este mult mai simplu sa ai un sistem audio in casca decat pe motocicleta. Inclusiv pe Goldwing de la o anumita viteza in sus muzica este mai mult zgomot, iar la asta se adauga si ce se intampla pe langa. Dar da, daca vrei show si panarama, muzica de pe Goldwing o aud si trecatorii, timp in care pe cea din casca o auzi doar tu. 

Link spre comentariu

Acum 12 minute, tourist1 a spus:

Consider ca este mult mai simplu sa ai un sistem audio in casca decat pe motocicleta. Inclusiv pe Goldwing de la o anumita viteza in sus muzica este mai mult zgomot, iar la asta se adauga si ce se intampla pe langa. Dar da, daca vrei show si panarama, muzica de pe Goldwing o aud si trecatorii, timp in care pe cea din casca o auzi doar tu. 

Cand mergi cu o masina si dai drumul la radeo/muzica pui castile in urechi ?

Ce -s alea caști ? - dat drumu la volum ca sa fie asc boiereste, 

Link spre comentariu

eu asa fac.cand merg la drum lung si am de ascultat ceva (muzica etc) - mi le pun. SI pasagerii. asa fiecare asculta ce vrea, doarme cand vrea fara "interferente".

pe moto - am vazut si eu cazanele alea cu tobe burlan care "ascultau" (rock) de nu putea sa tin geamul deschis. cu siguranta cand mergeau cu conserva duduiau manelele. dar deh, tinant cont ca acele"mobre" mergeau de la Arc la Balotesti si inapoi (cu cazare intermediara) era de inteles ca macar boxele sa se auda.

Link spre comentariu

Știți că există preferințe diferite , oameni diferiți. Unii prefera sa aibă boxe pe moto, alții nu. 

E loc de toată lumea sub soare. 

Link spre comentariu

1 oră în urmă, sprike a spus:

Este o cu totul alta experienta audio in masina. Sa fim seriosi.

Daca nu ai mers pana acum cu motocicleta cu sistem audio, fa-o. Si o zic la modul cat se poate de amical, ca s-ar putea sa ramai dezamagit de experienta.

Iar tourerele mari au: gl1800, k1600, roadmaster, transcontinental. La restul nu isi au locul. Nici macar fizic nu isi au locul. Solutia de compromis este cu batwing pe cruiser, dar sansele sa-ti dea turbulente sau vobaj cu astfel de inginerie sunt destul de mari.

Link spre comentariu

Acum 27 minute, tourist1 a spus:

Este o cu totul alta experienta audio in masina. Sa fim seriosi.

Daca nu ai mers pana acum cu motocicleta cu sistem audio, fa-o. Si o zic la modul cat se poate de amical, ca s-ar putea sa ramai dezamagit de experienta.

Iar tourerele mari au: gl1800, k1600, roadmaster, transcontinental. La restul nu isi au locul. Nici macar fizic nu isi au locul. Solutia de compromis este cu batwing pe cruiser, dar sansele sa-ti dea turbulente sau vobaj cu astfel de inginerie sunt destul de mari.

Doar modele de capacitate mare sunt dotate sau  au sistem audio integrat

Acum 23 minute, vis-a-vis a spus:

Cocalari pe două roți...

Tu ce doresti ? 

Link spre comentariu

1 hour ago, sprike said:

Cand merg cu masina si sunt singur in masina, dau drumul la muzica la un nivel suficient sa imi asigur si o perceptie sonora suficienta a mediului inconjurator in care circul, am posibilitatea unei auditii corecte, cu un sistem bine reglat, unii spun ca se aude mai bine ca in sufrageria lor, cand sunt cu pasageri, dau drumul la muzica dar la un volum mai redus, doar ca fundal sonor, mai sunt pasageri care isi asculta propriile "programe" in castile personale, nu discutam gusturile nimanui, niciodata...

Cand merg cu motorul, imi pun muzica in castile din casca, iar am bagat banii intr-un sistem bun, cu care ma inteleg foarte bine, daca psagerul vrea si el sa asculte are doua optiuni, ori ii dau share de la mine ori isi pune ce muzica vrea el, tot la acelasi nivel de calitate audio, sau doar asculta un V4, tinut in plaja de turatii optime...Eu nu sunt genul de om care atunci cand ajunge in aer liber, la munte, in padure, in delta sau undeva in natura, prima grija este sa isi aprinda o tigara si sa dea drumul la muzica...dar asta este doar despre mine, si probabil multi altii fac la fel, nu sunt singurul.

Totul tine de preferinte personale, posibilitati tehnologice, materiale, si nu in ultimul rand educatie.

Daca motocicleta personala nu dispune din fabrica de un sistem audio, mai exista solutiicat de cat mai ...tehnice, cum ar fi de exemplu un batwing comandat special pentru motorul respectiv deja utilat cu sistemul media potrivit dimensiunilor respective, solutii sunt destule...

Link spre comentariu