Cbr1000 Postat Februarie 1 Share Postat Februarie 1 Am schimbat azi etrierul drept la Honda cb1000r ABS 2011 și bineînțeles ca pe parcursul acestei operatiuni am scurs tot lichidul din furtunile de frana, am montat etrierul si apoi am turnat lichid nou de frana si am aerisit ambii etrieri pana nu am mai avut bule care sa iasa. Dar nu am presiune, abia franeza timid cu maneta trasa la maxim si nici frana spate nu mai reactioneaza desi nu am umblat la ea. Am tras concluzia ca trebuie sa aiba legatura cu Abs ul combinat, dar nu stiu ce trebuie sa fac, nu gasesc nici in manual nici ceva concret pe internet. Mentionez ca lumina de la Abs se stinge cand ma pun in miscare. Multumesc anticipat! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cavaleru Postat Februarie 1 Share Postat Februarie 1 salut, vezi sa nu ai 2 aerisitoare pe etrierul spate si pe unu din cele din fata. incearca si niste franari care sa puna sistemul de ABS in functiune si sa lucreze un pic pompa, dupa care mai fa-i o aerisire Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cbr1000 Postat Februarie 1 Autor Share Postat Februarie 1 5 minutes ago, Cavaleru said: salut, vezi sa nu ai 2 aerisitoare pe etrierul spate si pe unu din cele din fata. incearca si niste franari care sa puna sistemul de ABS in functiune si sa lucreze un pic pompa, dupa care mai fa-i o aerisire Am sa incerc, mersi, am găsit intretimp si ceva tutorial in care arata ca trebuie aerisit etrierul fata pe aerisitorul din mijloc actionand pedala de frana pt frana spate Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cavaleru Postat Sâmbătă la 22:10 Share Postat Sâmbătă la 22:10 Acum 54 minute, Cbr1000 a spus: Am sa incerc, mersi, am găsit intretimp si ceva tutorial in care arata ca trebuie aerisit etrierul fata pe aerisitorul din mijloc actionand pedala de frana pt frana spate poti lua si de la un VFR800 manualul, sistemul e in mare parte la fel, presupunand aceeasi pasi pentru aerisire. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Duminică la 14:31 Share Postat Duminică la 14:31 La modelul din 2004 are două aerisitoare pe etrierul spate, o zic sigur. Deci și pe modelul mai nou are tot două. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cbr1000 Postat Marți la 17:58 Autor Share Postat Marți la 17:58 On 2/2/2025 at 4:31 PM, Lucian_M said: La modelul din 2004 are două aerisitoare pe etrierul spate, o zic sigur. Deci și pe modelul mai nou are tot două. Nu are deloc, aerisirea la etrierul spate se face la aerisitorul de jos la etrierul dreapta fata On 2/1/2025 at 11:15 PM, Cbr1000 said: Am sa incerc, mersi, am găsit intretimp si ceva tutorial in care arata ca trebuie aerisit etrierul fata pe aerisitorul din mijloc actionand pedala de frana pt frana spate Am aerisit fena spate pe etrierul fata, am pus si niste frane sa intre abs-ul, acum pare ca merge binisor, Nu mi dau seama exact care dintre ele a functionat Astept sa fac un drum mai lung sa vad daca se comporta bine mersi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Marți la 19:40 Share Postat Marți la 19:40 Ok, fac poză mâine, că am un vfr800 în garaj. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Marți la 20:07 Share Postat Marți la 20:07 Acum 2 ore, Cbr1000 a spus: Nu are deloc, aerisirea la etrierul spate se face la aerisitorul de jos la etrierul dreapta fata N-aș prea crede... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cbr1000 Postat Miercuri la 21:37 Autor Share Postat Miercuri la 21:37 (editat) On 2/4/2025 at 9:40 PM, Lucian_M said: Ok, fac poză mâine, că am un vfr800 în garaj. Are, am gasit, dar e foarte bine ascunsa si colac peste pupaza, e nevoie de doi oameni sa ii aerisesc etrierul spate pt ca e imposibil de ajuns la aerisitor si actionat pedala de frana in acelasi timp, atipic Honda sa fie asa impractici Editat Miercuri la 21:38 de Cbr1000 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat ieri la 06:01 Share Postat ieri la 06:01 Ți-am zis eu... E greu, dar nu imposibil. Am făcut schema anul trecut. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cavaleru Postat ieri la 06:16 Share Postat ieri la 06:16 Acum 8 ore, Cbr1000 a spus: Are, am gasit, dar e foarte bine ascunsa si colac peste pupaza, e nevoie de doi oameni sa ii aerisesc etrierul spate pt ca e imposibil de ajuns la aerisitor si actionat pedala de frana in acelasi timp, atipic Honda sa fie asa impractici Nu e greu, foloseste o coada de matura sa faci parghie folosind scarita ca sa poti apasa pedala de frana, iar la maneta, faci 3-4 manete dupa care prinzi cu un velcro maneta de frana stransa pe manson (celebra banda cu arici, cum e cel pentru cablul de la laptop), deschizi aerisitorul si il inchizi, si repeti. e mai simplu in 2 dar o poti face si singur succes! PS velcro ca e mai simplu altfel ai putea folosi o banda elasica, gen un Oring sau un inel taiat dintr-o camera de bicla, sau soricei, numai ca toci cativa facand operatiunea asta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
foxbat Postat ieri la 06:30 Share Postat ieri la 06:30 nu ca as vrea sa fac asta (desi am batatura 3 "CBS"uri) dar e foarte utila explicatia ta.Sa traiesti! (si sa nu ti scape coada de matura:) ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat ieri la 07:10 Share Postat ieri la 07:10 Daca introduci lichid cu seringa,pe la aerisitor,nu se rezolvă? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cavaleru Postat ieri la 07:15 Share Postat ieri la 07:15 Acum 1 minut, pinnochio a spus: Daca introduci lichid cu seringa,pe la aerisitor,nu se rezolvă? nu as recomanda solutia asta. Mai bine o pompa de vid, sa tragi din instalatie si inchizi, dar tot as prefera metoda clasica pentru finalizare dupa pompa de vid. Presiunea exercitata de pompa de frana e cea mai buna arma contra bulelor de aer. Eu am in garaj o pompa de vid ce o conectez la compresor si trage prin aerisitor. dar chiar si asa, finalizarea i-o dau manual Acum 45 minute, foxbat a spus: nu ca as vrea sa fac asta (desi am batatura 3 "CBS"uri) dar e foarte utila explicatia ta.Sa traiesti! (si sa nu ti scape coada de matura:) ) e aplicabila la orice motoreta la care lucrezi singur. nevoia te invata sa gasesti tot felul de solutii Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat ieri la 07:29 Share Postat ieri la 07:29 (editat) Confirm (nu că ar fi fost cazul), niște "ceva elastic" face treabă bună, dacă n-ai pe nimeni în jur. Pompă cu vacuum folosesc și eu, anul ăsta schimb furtunul, se întărește de la lichid de frână. Editat ieri la 07:35 de Lucian_M Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat ieri la 07:48 Share Postat ieri la 07:48 Acum 33 minute, Cavaleru a spus: as prefera metoda clasica pentru finalizare Și eu! Acum 34 minute, Cavaleru a spus: finalizarea i-o dau manual Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cavaleru Postat ieri la 08:09 Share Postat ieri la 08:09 Acum 37 minute, Lucian_M a spus: Confirm (nu că ar fi fost cazul), niște "ceva elastic" face treabă bună, dacă n-ai pe nimeni în jur. Pompă cu vacuum folosesc și eu, anul ăsta schimb furtunul, se întărește de la lichid de frână. eu folosesc furtunul de silicon, care e in bara de la masini pentru declansarea ABS. n-are moarte, e de 7 ani montat si e flexibil in continuare. le bate la fund pe astea din PVC. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat ieri la 08:49 Share Postat ieri la 08:49 Poți da niște detalii despre furtun, la ce mașină se găsește? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat ieri la 09:09 Share Postat ieri la 09:09 Abs cu furtun în bară, ăla se activează când dai în mașina din față! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat ieri la 09:42 Share Postat ieri la 09:42 Am umblat la Fiesta, Octavia 2, Jetta, Aveo, n-am văzut furtunul ăla la abs... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate